Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

20.-26. II 2012

Kada je Uran naglašen, stvari se brzo menjaju, a to posebno važi kada se Uran nalazi u Ovnu. I kako se događaji odvijaju iznenada, tako i prognoze moraju brzo da se objavljuju. Mantra Urana u Ovnu je: "Ništa neće ići kao što se očekuje. Treba brzo da se naviknite i prilagodite tome – ili ćete izgubiti".

Geokosmički kritičan datum preokreta bio je 10. februar i poklopio se sa vrhovima berzanskih indeksa na svetskim berzama koji su se desili dan ranije - 9. februara. Neki berzanski indeksi, kao Dow Jones Industrial Average, dostigli su najviši nivo berzanske cene akcija u protekle tri godine, posle čega je usledio pad, uključujući i dan najstrmijeg pada do sada ove godine na DJIA, sredu 15. februar. Tehnička slika je počela da se pogoršava, što ukazuje da možda počinje veliki pad. Ta najniža vrednost od 15. februara je obeležila preokret. Do petka, 17. februara, cene akcija su dostigle još veće vrednosti. Dana 15. februara, Venera je završila svoj tranzit sa predstojećim kvadratom Urana i Plutona (koji je, slučajno, započeo 9. – 15. februara, kada su preokreti – i sa najviše i sa najniže vrednosti - dostigli svoje maksimume). Uran u Ovnu. "Ništa neće ići kao što se očekuje. Treba brzo da se naviknite i prilagodite tome – ili ćete izgubiti".

Kratkoročna geokosmička kretanja

Mi smo sada na kraju vremenskog perioda koji sadrži 6 važnih geokosmičkih konstelacija koje se protežu od 1. do 19. februara. Ali poslednja može da bude i najvažnija. To je Sunce u konjunkciji sa Neptunom, a dešava se kada Sunce promeni znak, i iz nepredvidive i nestabilne Vodolije uđe u mnogo ležerniji znak Riba. Drugim rečima, ova konjunkcija Sunca i Neptuna se dešava na prvom stepenu Riba. Prema proučavanjima objavljenim u knjizi “The Ultimate Book on Stock Market Timing Volume 3: Geocosmic Correlations to Trading Cycles” ("Osnovna knjiga o najpovoljnijem vremenu za trgovinu na berzi, Tom 3: Geokosmički uticaj na berzanske cikluse", konjunkcija Sunca i Neptuna je moćna konstelacija Prvog nivoa, i ima 79% uticaja na 4% i više preokreta na DJIA u okviru 4 berzanska dana. U utorak, 21. februara (ili 22. februara na Dalekom Istoku), Mlad Mesec će biti u Ribama, a kada se na Mlad Mesec berze oporavljaju, u najmanju ruku može doći do kratkoročnog vrha.

I tako će biti neko vreme. Sledeći niz konstelacija počinje 3. marta. Drugim rečima, polje geokosmičkih istraživanja i dalje dozvoljava preokret sa sadašnjih najviših vrednosti. Ali, ako taj preokret ne započne ove nedelje, sledeća kosmička prilika za preokret neće se pojaviti do marta. A to je sve bliže sledećem važnom geokosmičkom pokazatelju.

Razmišljanja o dugoročnim kretanjima planeta

Iznenadni preokret cena akcija krajem prošle nedelje, nakon početka pada sa najviše vrednosti od 9. februara, dovodi u pitanje verovatnoću da će na 0° - 7° Bika ovoga puta doći do vrha dugoročnog ciklusa, kao što je ranije prognozirano.

Hajde da ukratko razmotrimo ovaj obrazac, koji je u osnovi poznat kao uticaj "tranzita Jupitera kroz Zodijak na berzu", što smo u protekle tri godine razmatrali u svakoj godišnjoj knjizi Prognoza. Pre svega, u ovim knjigama je prikazan filtrirani grafikon cena akcija vezan za tranzit Jupitera poslednjih 25 godina, koji je začuđujuće tačan. Drugo, radio je na vreme, kada je poslednji put (2. maj – 21. jul 2011.), Jupiter tranzitirao od 23° Ovna - 7° Bika, tako da smo se već uverili da je validan. Nekoliko svetskih berzanskih indeksa je palo 20 – 35% tokom naredna tri meseca. Spekulisali smo da bi to moglo ponovo da se dogodi sa dvostrukim vrhom kada se Jupiter vrati u ovaj deo neba, od 7. oktobra 2011 do 7. marta 2012, i ponovo nam je dobro poslužio tokom većeg dela ovog perioda, pošto je tekući oporavak počeo 4. oktobra 2011. Ali da li će se ovaj impresivni oporavak zaustaviti do prve polovine marta 2012? Ili, da kažemo drugim rečima, "Rej, šta je vaš rezervni plan? Da li postoji druga alternativa? Ili ovo poništava validnost astrologije?"

Odgovor na poslednje pitanje je: ne, ovo ne poništava validnost astrologije. To bi moglo poništiti našu interpretaciju o načinu na koji se astrologija poklapa sa kretanjem berze, koja se bazira na obrascu za poslednjih 25 godina. Ali to ne poništava vrednost finansijske astrologije, već u najmanju ruku - samo naglašava pogrešivost ljudskog fokusa (našeg fokusa). Ako je tako, kako objašnjavate neverovatne prognoze kretanja cena akcija tokom poslednjih 25 godina? Ili poziv da kupite zlato i srebro 29. decembra, oko 10 časova, samo nekoliko minuta pre formiranja najniže 36-mesečne vrednosti, i početka velikog oporavka? Kredibilitet finansijske astrologije je tu potvrđen, ali nažalost ne i naš, jer u ovom poslu si dobar samo ukoliko izdaš nalog na poslednji poziv. Ovo će uskoro biti naš poslednji poziv - do sledećeg.

Posle daljih istraživanja performansi DJIA, u periodu dužem od 25 godina, za vreme boravka Jupitera u ovom sektoru Zodijaka, podstaknut ličnim istraživanjima našeg pretplatnika Sanford Sersa koje je nedavno podelio sa nama, postalo je očigledno da su se najmanje dva slučaja vrlo značajnog vrha dugoročnog ciklusa dogodila posle Jupiterovog izlaska iz pomenutog dela neba. U stvari, na tadašnju najvišu vrednost svih vremena u septembru 1929. i februaru - martu 1966, Jupiter je bio u Blizancima. Finansijski saradnik, astrolog i kolega Manfred Cimel (Manfred Zimmel) (www.amanita.at) je nedavno završio odlična istraživanja, takođe na ovu temu.

Uticaj na vrhove dugoročnih ciklusa koji se dešavaju kada Jupiter izađe iz Bika i uđe u Blizance, još je značajniji kada se takođe uzmu u obzir aspekti Urana i Plutona koje oni tada prave. Još impresivnija je konzistentnost pada koji sledi posle ove najviše vrednosti u vreme kada Jupiter uđe u znak Lava. O ovome će biti reči u Vebkastu u nedelju, a posebno o uticaju na SAD i svetske berze od 2012, 2013. do 2015. Mi ne isključujemo mogućnost velikog pada kada Jupiter uskoro napušti početne stepenove Bika, zbog toga što je to tako dobro radilo poslednjih 25 godina. Ali Uran je u Ovnu, a to je vreme kada "Ništa neće ići kao što se očekuje. I kada treba brzo da se naviknite i prilagodite tome – ili ćete izgubiti".

Još uvek znamo odakle vetrovi duvaju. I upravo sada počinju da menjaju pravac. To nas ne iznenađuje, jer se dešava upravo sada kada se približavamo konjunkciji Mladog Meseca i Neptuna koja će se odvijati sledeće nedelje. Sa Neptunom koji je takođe sada vrlo naglašen, verovatno postoji mnogo dešavanja iza scene koja niko ne vidi (osim onih koji žele da zadrže te stvari sakrivene iza scene). Ali Pluton je u Jarcu, 2008. - 2024, tako da stvari možete da pokrenete, ali ne možete da ih sakrijete. Na kraju će sve to izaći na videlo. Da biste imali ideju o tome šta da očekujete tokom 14-godišnjeg putovanja Neptuna kroz Ribe, možete pogledati na linku: http://www.markettiming.nl/en/artikelen/crisis-solution našeg posvećenog i talentovanog holandskog udruženja Schogt Market Timing.

Sve ovo što smo naveli će ovu godinu i naredne tri učiniti veoma fascinantnim. Ukoliko ste zainteresovani da prisustvujete Vebkastu koji će se održati u nedelju, dodatna mesta će biti obezbeđena od 18 do 21 časa u subotu, tako da se zainteresovani mogu prijaviti na našem sajtu www.mmacycles.com ili nas pozvati na ++1-248-248-626-3034.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD