Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

20.-26. II 2012

Kada je Uran naglašen, stvari se brzo menjaju, a to posebno važi kada se Uran nalazi u Ovnu. I kako se događaji odvijaju iznenada, tako i prognoze moraju brzo da se objavljuju. Mantra Urana u Ovnu je: "Ništa neće ići kao što se očekuje. Treba brzo da se naviknite i prilagodite tome – ili ćete izgubiti".

Geokosmički kritičan datum preokreta bio je 10. februar i poklopio se sa vrhovima berzanskih indeksa na svetskim berzama koji su se desili dan ranije - 9. februara. Neki berzanski indeksi, kao Dow Jones Industrial Average, dostigli su najviši nivo berzanske cene akcija u protekle tri godine, posle čega je usledio pad, uključujući i dan najstrmijeg pada do sada ove godine na DJIA, sredu 15. februar. Tehnička slika je počela da se pogoršava, što ukazuje da možda počinje veliki pad. Ta najniža vrednost od 15. februara je obeležila preokret. Do petka, 17. februara, cene akcija su dostigle još veće vrednosti. Dana 15. februara, Venera je završila svoj tranzit sa predstojećim kvadratom Urana i Plutona (koji je, slučajno, započeo 9. – 15. februara, kada su preokreti – i sa najviše i sa najniže vrednosti - dostigli svoje maksimume). Uran u Ovnu. "Ništa neće ići kao što se očekuje. Treba brzo da se naviknite i prilagodite tome – ili ćete izgubiti".

Kratkoročna geokosmička kretanja

Mi smo sada na kraju vremenskog perioda koji sadrži 6 važnih geokosmičkih konstelacija koje se protežu od 1. do 19. februara. Ali poslednja može da bude i najvažnija. To je Sunce u konjunkciji sa Neptunom, a dešava se kada Sunce promeni znak, i iz nepredvidive i nestabilne Vodolije uđe u mnogo ležerniji znak Riba. Drugim rečima, ova konjunkcija Sunca i Neptuna se dešava na prvom stepenu Riba. Prema proučavanjima objavljenim u knjizi “The Ultimate Book on Stock Market Timing Volume 3: Geocosmic Correlations to Trading Cycles” ("Osnovna knjiga o najpovoljnijem vremenu za trgovinu na berzi, Tom 3: Geokosmički uticaj na berzanske cikluse", konjunkcija Sunca i Neptuna je moćna konstelacija Prvog nivoa, i ima 79% uticaja na 4% i više preokreta na DJIA u okviru 4 berzanska dana. U utorak, 21. februara (ili 22. februara na Dalekom Istoku), Mlad Mesec će biti u Ribama, a kada se na Mlad Mesec berze oporavljaju, u najmanju ruku može doći do kratkoročnog vrha.

I tako će biti neko vreme. Sledeći niz konstelacija počinje 3. marta. Drugim rečima, polje geokosmičkih istraživanja i dalje dozvoljava preokret sa sadašnjih najviših vrednosti. Ali, ako taj preokret ne započne ove nedelje, sledeća kosmička prilika za preokret neće se pojaviti do marta. A to je sve bliže sledećem važnom geokosmičkom pokazatelju.

Razmišljanja o dugoročnim kretanjima planeta

Iznenadni preokret cena akcija krajem prošle nedelje, nakon početka pada sa najviše vrednosti od 9. februara, dovodi u pitanje verovatnoću da će na 0° - 7° Bika ovoga puta doći do vrha dugoročnog ciklusa, kao što je ranije prognozirano.

Hajde da ukratko razmotrimo ovaj obrazac, koji je u osnovi poznat kao uticaj "tranzita Jupitera kroz Zodijak na berzu", što smo u protekle tri godine razmatrali u svakoj godišnjoj knjizi Prognoza. Pre svega, u ovim knjigama je prikazan filtrirani grafikon cena akcija vezan za tranzit Jupitera poslednjih 25 godina, koji je začuđujuće tačan. Drugo, radio je na vreme, kada je poslednji put (2. maj – 21. jul 2011.), Jupiter tranzitirao od 23° Ovna - 7° Bika, tako da smo se već uverili da je validan. Nekoliko svetskih berzanskih indeksa je palo 20 – 35% tokom naredna tri meseca. Spekulisali smo da bi to moglo ponovo da se dogodi sa dvostrukim vrhom kada se Jupiter vrati u ovaj deo neba, od 7. oktobra 2011 do 7. marta 2012, i ponovo nam je dobro poslužio tokom većeg dela ovog perioda, pošto je tekući oporavak počeo 4. oktobra 2011. Ali da li će se ovaj impresivni oporavak zaustaviti do prve polovine marta 2012? Ili, da kažemo drugim rečima, "Rej, šta je vaš rezervni plan? Da li postoji druga alternativa? Ili ovo poništava validnost astrologije?"

Odgovor na poslednje pitanje je: ne, ovo ne poništava validnost astrologije. To bi moglo poništiti našu interpretaciju o načinu na koji se astrologija poklapa sa kretanjem berze, koja se bazira na obrascu za poslednjih 25 godina. Ali to ne poništava vrednost finansijske astrologije, već u najmanju ruku - samo naglašava pogrešivost ljudskog fokusa (našeg fokusa). Ako je tako, kako objašnjavate neverovatne prognoze kretanja cena akcija tokom poslednjih 25 godina? Ili poziv da kupite zlato i srebro 29. decembra, oko 10 časova, samo nekoliko minuta pre formiranja najniže 36-mesečne vrednosti, i početka velikog oporavka? Kredibilitet finansijske astrologije je tu potvrđen, ali nažalost ne i naš, jer u ovom poslu si dobar samo ukoliko izdaš nalog na poslednji poziv. Ovo će uskoro biti naš poslednji poziv - do sledećeg.

Posle daljih istraživanja performansi DJIA, u periodu dužem od 25 godina, za vreme boravka Jupitera u ovom sektoru Zodijaka, podstaknut ličnim istraživanjima našeg pretplatnika Sanford Sersa koje je nedavno podelio sa nama, postalo je očigledno da su se najmanje dva slučaja vrlo značajnog vrha dugoročnog ciklusa dogodila posle Jupiterovog izlaska iz pomenutog dela neba. U stvari, na tadašnju najvišu vrednost svih vremena u septembru 1929. i februaru - martu 1966, Jupiter je bio u Blizancima. Finansijski saradnik, astrolog i kolega Manfred Cimel (Manfred Zimmel) (www.amanita.at) je nedavno završio odlična istraživanja, takođe na ovu temu.

Uticaj na vrhove dugoročnih ciklusa koji se dešavaju kada Jupiter izađe iz Bika i uđe u Blizance, još je značajniji kada se takođe uzmu u obzir aspekti Urana i Plutona koje oni tada prave. Još impresivnija je konzistentnost pada koji sledi posle ove najviše vrednosti u vreme kada Jupiter uđe u znak Lava. O ovome će biti reči u Vebkastu u nedelju, a posebno o uticaju na SAD i svetske berze od 2012, 2013. do 2015. Mi ne isključujemo mogućnost velikog pada kada Jupiter uskoro napušti početne stepenove Bika, zbog toga što je to tako dobro radilo poslednjih 25 godina. Ali Uran je u Ovnu, a to je vreme kada "Ništa neće ići kao što se očekuje. I kada treba brzo da se naviknite i prilagodite tome – ili ćete izgubiti".

Još uvek znamo odakle vetrovi duvaju. I upravo sada počinju da menjaju pravac. To nas ne iznenađuje, jer se dešava upravo sada kada se približavamo konjunkciji Mladog Meseca i Neptuna koja će se odvijati sledeće nedelje. Sa Neptunom koji je takođe sada vrlo naglašen, verovatno postoji mnogo dešavanja iza scene koja niko ne vidi (osim onih koji žele da zadrže te stvari sakrivene iza scene). Ali Pluton je u Jarcu, 2008. - 2024, tako da stvari možete da pokrenete, ali ne možete da ih sakrijete. Na kraju će sve to izaći na videlo. Da biste imali ideju o tome šta da očekujete tokom 14-godišnjeg putovanja Neptuna kroz Ribe, možete pogledati na linku: http://www.markettiming.nl/en/artikelen/crisis-solution našeg posvećenog i talentovanog holandskog udruženja Schogt Market Timing.

Sve ovo što smo naveli će ovu godinu i naredne tri učiniti veoma fascinantnim. Ukoliko ste zainteresovani da prisustvujete Vebkastu koji će se održati u nedelju, dodatna mesta će biti obezbeđena od 18 do 21 časa u subotu, tako da se zainteresovani mogu prijaviti na našem sajtu www.mmacycles.com ili nas pozvati na ++1-248-248-626-3034.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD