Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket "Lakoća postojanja" u 90 dana Sada je pravi trenutak da napišeš svoja pravila za igru zvanu ŽIVOT tako da u njoj uživaš! Zato smo ti pripremili tokom ovog divnog letnjeg perioda, koji je istovremeno lagan i izuzetno dubok (budući da putujemo sve vreme kroz talas eklipsi), nove tri Full Moon radionice LAKOĆA POSTOJANJA U 90 DANA, sa popustom i posebnom podrškom za sve koji se prijave do 4. jula.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 25. decembra 2017. do 01. januara 2018.

Iza nas je nedelja puna dešavanja, koja nas je uvela u moćni ingres Sunca i Saturna u znak Jarca, na dan zimskog solisticija 21. decembra, što se poslednji put dogodilo pre 150 godina. Ovaj kosmički događaj se poklapa sa “Velikim resetom”, koji sam opisao u svojim knjigama “Forcast book 2017” i “Forcast book 2018”, budući da zimski solisicij ima veliku simboliku u proučavanju astrologije. To je najtamniji dan u godini na severnoj hemisferi, tačka od koje se tama smanjuje, a svetlost povećava. Tako se ispostavlja da je to i definicija reči “guru”, onaj koji razvejava mrak. Ono što ovaj zimski solisticij čini specijalnim je što se dešava u 24 sata kada Saturn, vladar Jarca, započinje svoj trogodišnji prolazak ovim znakom. To je dobro vreme za investiranje energije ili sredstava u ono što želite da vam traje naredne tri godine ili još bolje, narednih 7.5, ili čak 29 godina.

Iako nisam očekivao da će se nešto važno desiti na mundanom nivou prošle nedelje, bila je to nedelja značajnih događaja. Američka vlada je potpisala zakon o reformama poreza. OK, to je samo bleda verzija onoga što je u početku zamišljeno, sa 39% na 15%, pa 20%, da bi se na kraju završilo na 21%. To je i dalje značajno smanjenje poreza za američke biznismene, što je i razlog zašto je berza imala tako impresivan porast sa najvišim vrednostima do 19. decembra. Nekoliko poštovanih analitičara tražišta procenjuje dobitak od 10% i više na američkim akcijama u 2018. Moguće je da su u pravu jer Jupiter (optimizam) u Škorpionu (porez) pravi trigon sa Neptunom (euforija i profit) tokom avgusta 2018. I plus, trigon Saturna i Urana će biti na nebu u skoro isto vreme u avgustu i septembru 2018. Taj aspekt smo imali u decembru 2016. i u 100% slučajeva je bio u korelaciji sa 4-godišnjim velikim ciklusom rasta u istoriji američke berze. U svakom slučaju, sada je sve gotovo, i investitori će morati da sačekaju novu veliku ideju za koju će se uhvatiti, bar dok očekivani benfiti reforme poreza ne krenu da se materijalizuju.

Što se tiče bitkoina, njegova najveća dostignuta vrednost od 19.000$ je krajem nedelje pala na 10.000, baš kad su Saturn i Sunce ušli u znak Jarca, što može imati dugoročne implikacije.

Zlato i srebro su takođe imali dobru nedelju, što ima najviše veze sa Marsom u Škorpionu. Nove reforme poreza, plus obećanje Odbora da zadrži kamatnu stopu kakva jeste, su sastojci koji bi mogli da pregreju ekonomiju, praveći više inflacije nego što je očekivano. To bi moglo da bude konzistentno u balzamičnoj fazi Saturna i Plutona koji se kreću od rastućeg semikvadrata krajem 2014. do konjunkcije u januaru 2020. Setite se kako je bilo kad su se poslednji put sreli između 1976-1982.

“Budite skromni, vi stvoreni od zemlje. Budite plemeniti, vi stvoreni od zvezda.”

Srpska izreka, Dan Millman “The Laws of Spirit,”

Nalazimo se na sredini moćnog perioda od 16. decembra do 14. januara, kada se odvija čak 12 geokosmičkih potpisa u korelaciji sa obrtima na finansijskim tržištima. Midpoint je tačno na kraju godine. Uključujući konjunkciju Sunca i Saturna 21. decembra, Merkur se okrenuo direktno 23. decembra, zatim Venera ulazi u konjunkciju sa Saturnom 25. decembra, pa se Uran okreće direktno 2. januara, da bi Sunce i Venera ušli u konjunkciju sa Plutonom i kvadrat sa Uranom od 9-14. januara.

Kao što sam rekao, svaki od ovih aspekata bi pojedinačno mogao imati veze za obrtima na finansijskim tržištima, a svi oni zajedno, u tako kratkom vremenskom periodu, povećavaju mogućnost kulminacije ciklusa i obrta. Sa tako naglašenim Uranom, ne možemo se osloniti na mogućnost novih rekordnih skokova bez rušenja najvećeg oslonca ili zone otpora, jer je Uran taj koji vlada obrtima, dok je opozicija Jupitera i Urana od 27. septembra, imala uticaja na eksploziju cena akcija i bitkoina.

Što se mene lično tiče, trenutno se nalazim na Havajima gde slavim svoj Solarni povratak, koji će se odigrati ovog vikenda. Kao što mnogi od vas znaju, uvek odaberem lokaciju za svoj Solarni povratak, (rođendan, +/- 1 dan) kako bih podesio Ascendent. Ono na šta ovaj put idem je konjunkcija Marsa i Jupitera u Škropionu u trigonu sa Mesecom i Neptunom u Ribama. Ovaj trigon u Hani pravi trigon sa mojim MC-om, što se ne bi desilo da sam ostao u gradu gde živim.

Pa opet, koliko kod da se trudimo da napravimo idealan čart, stvari koje ne možemo da predvidimo se i dalje dešavaju. Oh, divno se provodim ovde u Mauiju, u raju, kao što bi moglo i da se očekuje od pomenutog aspekta, ali evo šta se dogodilo: kiša, poplava, auti koji plivaju. Dva puna dana. Danas se sunce napokon probilo. Ali sledeći put ću zapamtiti da Mesec i Neptun u Ribama donose puno kiše, i bibilijske poplave.

Pa šta sam očekivao od Marsa i Jupitera u drugoj kući, u trigonu sa Mesecom i Neptunom u Ribama, u velikom trigonu sa MC-om? Raj. A šta sam dobio? Poplavu. A sada imam neke fantastične videe rajske bašte koje ću postaviti na fejsbuk, za vas koji nikad niste videli havajske prašume. Zaista je fanscinantna ta simbolika Jarca koji je poluriba a polu jarac.

 

Srećni praznici i želim vam prosperitetnu Novu godinu!

 

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD