Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 25. decembra 2017. do 01. januara 2018.

Iza nas je nedelja puna dešavanja, koja nas je uvela u moćni ingres Sunca i Saturna u znak Jarca, na dan zimskog solisticija 21. decembra, što se poslednji put dogodilo pre 150 godina. Ovaj kosmički događaj se poklapa sa “Velikim resetom”, koji sam opisao u svojim knjigama “Forcast book 2017” i “Forcast book 2018”, budući da zimski solisicij ima veliku simboliku u proučavanju astrologije. To je najtamniji dan u godini na severnoj hemisferi, tačka od koje se tama smanjuje, a svetlost povećava. Tako se ispostavlja da je to i definicija reči “guru”, onaj koji razvejava mrak. Ono što ovaj zimski solisticij čini specijalnim je što se dešava u 24 sata kada Saturn, vladar Jarca, započinje svoj trogodišnji prolazak ovim znakom. To je dobro vreme za investiranje energije ili sredstava u ono što želite da vam traje naredne tri godine ili još bolje, narednih 7.5, ili čak 29 godina.

Iako nisam očekivao da će se nešto važno desiti na mundanom nivou prošle nedelje, bila je to nedelja značajnih događaja. Američka vlada je potpisala zakon o reformama poreza. OK, to je samo bleda verzija onoga što je u početku zamišljeno, sa 39% na 15%, pa 20%, da bi se na kraju završilo na 21%. To je i dalje značajno smanjenje poreza za američke biznismene, što je i razlog zašto je berza imala tako impresivan porast sa najvišim vrednostima do 19. decembra. Nekoliko poštovanih analitičara tražišta procenjuje dobitak od 10% i više na američkim akcijama u 2018. Moguće je da su u pravu jer Jupiter (optimizam) u Škorpionu (porez) pravi trigon sa Neptunom (euforija i profit) tokom avgusta 2018. I plus, trigon Saturna i Urana će biti na nebu u skoro isto vreme u avgustu i septembru 2018. Taj aspekt smo imali u decembru 2016. i u 100% slučajeva je bio u korelaciji sa 4-godišnjim velikim ciklusom rasta u istoriji američke berze. U svakom slučaju, sada je sve gotovo, i investitori će morati da sačekaju novu veliku ideju za koju će se uhvatiti, bar dok očekivani benfiti reforme poreza ne krenu da se materijalizuju.

Što se tiče bitkoina, njegova najveća dostignuta vrednost od 19.000$ je krajem nedelje pala na 10.000, baš kad su Saturn i Sunce ušli u znak Jarca, što može imati dugoročne implikacije.

Zlato i srebro su takođe imali dobru nedelju, što ima najviše veze sa Marsom u Škorpionu. Nove reforme poreza, plus obećanje Odbora da zadrži kamatnu stopu kakva jeste, su sastojci koji bi mogli da pregreju ekonomiju, praveći više inflacije nego što je očekivano. To bi moglo da bude konzistentno u balzamičnoj fazi Saturna i Plutona koji se kreću od rastućeg semikvadrata krajem 2014. do konjunkcije u januaru 2020. Setite se kako je bilo kad su se poslednji put sreli između 1976-1982.

“Budite skromni, vi stvoreni od zemlje. Budite plemeniti, vi stvoreni od zvezda.”

Srpska izreka, Dan Millman “The Laws of Spirit,”

Nalazimo se na sredini moćnog perioda od 16. decembra do 14. januara, kada se odvija čak 12 geokosmičkih potpisa u korelaciji sa obrtima na finansijskim tržištima. Midpoint je tačno na kraju godine. Uključujući konjunkciju Sunca i Saturna 21. decembra, Merkur se okrenuo direktno 23. decembra, zatim Venera ulazi u konjunkciju sa Saturnom 25. decembra, pa se Uran okreće direktno 2. januara, da bi Sunce i Venera ušli u konjunkciju sa Plutonom i kvadrat sa Uranom od 9-14. januara.

Kao što sam rekao, svaki od ovih aspekata bi pojedinačno mogao imati veze za obrtima na finansijskim tržištima, a svi oni zajedno, u tako kratkom vremenskom periodu, povećavaju mogućnost kulminacije ciklusa i obrta. Sa tako naglašenim Uranom, ne možemo se osloniti na mogućnost novih rekordnih skokova bez rušenja najvećeg oslonca ili zone otpora, jer je Uran taj koji vlada obrtima, dok je opozicija Jupitera i Urana od 27. septembra, imala uticaja na eksploziju cena akcija i bitkoina.

Što se mene lično tiče, trenutno se nalazim na Havajima gde slavim svoj Solarni povratak, koji će se odigrati ovog vikenda. Kao što mnogi od vas znaju, uvek odaberem lokaciju za svoj Solarni povratak, (rođendan, +/- 1 dan) kako bih podesio Ascendent. Ono na šta ovaj put idem je konjunkcija Marsa i Jupitera u Škropionu u trigonu sa Mesecom i Neptunom u Ribama. Ovaj trigon u Hani pravi trigon sa mojim MC-om, što se ne bi desilo da sam ostao u gradu gde živim.

Pa opet, koliko kod da se trudimo da napravimo idealan čart, stvari koje ne možemo da predvidimo se i dalje dešavaju. Oh, divno se provodim ovde u Mauiju, u raju, kao što bi moglo i da se očekuje od pomenutog aspekta, ali evo šta se dogodilo: kiša, poplava, auti koji plivaju. Dva puna dana. Danas se sunce napokon probilo. Ali sledeći put ću zapamtiti da Mesec i Neptun u Ribama donose puno kiše, i bibilijske poplave.

Pa šta sam očekivao od Marsa i Jupitera u drugoj kući, u trigonu sa Mesecom i Neptunom u Ribama, u velikom trigonu sa MC-om? Raj. A šta sam dobio? Poplavu. A sada imam neke fantastične videe rajske bašte koje ću postaviti na fejsbuk, za vas koji nikad niste videli havajske prašume. Zaista je fanscinantna ta simbolika Jarca koji je poluriba a polu jarac.

 

Srećni praznici i želim vam prosperitetnu Novu godinu!

 

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD