Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Jedinstveni webinar “Zakon privlačenja i lakoće” Jedinstveni webinar posvećen Veneri pod nazivom “Zakon privlačenja i lakoće” je vaš vodič kroz uživanje, kroz mogućnosti da radite i živite sa lakoćom, da osetite svim čulima svet oko vas i da ljubavlju i srećom, kreirate svoju budućnost. Seminar će održati dr Lea Imširagić u subotu, 09. novembra od 17h do 20h kao ONLINE webinar.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija Svesti Venere Uvek je Venera bitna, bilo da smo je nazvali ljubavlju ili lepotom, lakoćom ili zadovoljstvom - ona je uvek tema života, tema našeg rada na svesnom, nesvesnom i podsvesnom nivou. Kurs Tehnologija Svesti Venere će se održati u subotu, 09. novembra sa početkom od 12h, a svi oni koji nisu u mogućnosti da prisustvuju, kurs mogu pohađati i u dopisnoj, online varijanti.
» prikaži celu vest
Kurs: Astrološke Tehnike Progresija Na našem Institutu počinje šestonedeljni kurs Astrološke Tehnike Progresija u sredu, 06. novembra od 18h. Na ovom kursu, polaznici će biti upoznati sa tehnikama kao što su sekundarne, tercijarne, minorne i konverzne progresije, harmonične progresije i progresirane deklinacije. Kurs je moguće pohađati u redovnoj ili dopisnoj, online varijanti.
» prikaži celu vest
Seminar: Prosperitet i planiranje U nedelju, 03. novembra od 12h do 15h, dr Lea Imširagić će se održati ONLINE predavanje iz modula Meridijani Tela, ali ovog puta radimo na drugom i trećem meridijanu koje su zapravo povezane. Meridijan treće kuće zadužen je za donošenje odluka.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Poslovna prognoza

Od 18.12. do 25.12.2017.

Još jedna nedelja obaranja rekorda na američkoj berzi, ali ne i u ostatku sveta. Investitori veruju da je Amerika na ivici istorijskog paketa reformi poreza, iako se sa svakim danom odlaganja sve više razvodnjava. Na primer, DJIA je napravila novi skok u utorak, ali je senator Marko Rubio objavio da ga neće podržati. DJIA je prodala skoro 200 poena na te vesti. Ali se već u petak, senator Rubio predomislio i pristao da glasa za to, i opet su cene započele svoj reli, vrativši se na novi skok svih vremena, zajedno sa NASDAQ i S&P. To je bio klasični primer retrogradnog Merkura: ako mi daš to što hoću, ja ću se predomisliti i dati ti (glas) šta hoćeš.

Pitam se šta će nam Trikster prirediti sledeće nedelje kada će biti glasanje. Na drugim tržištima je bilo pokušaja relija koji su se posle 12. decembra završili kao neuspeh. Nisu mogli da premaše novembarske rekorde, a u slučaju Kine, cene su pale na najnižu vrednost u poslednja 4 meseca. Zlato i srebro su bili važni prošle nedelje, a pali su 12. decembra na najniže vrednosti od jula. Zlato je palo na 1238.30, a srebro na 15.63. To se desilo u jednom danu od Merkurovog midpointa, što je često važan trenutak obrta na tržištima. Već sledećeg dana i zlato i srebro su naglo skočili, ali nisu nastavili u tom pravcu do kraja nedelje. Retro Merkur se ovaj put igra više nego u proseku. Ali dobro, za nedelju dana se vraća u svoj normalan hod, taman na vreme za Božićne praznike, kad će tržišta biti par dana zatvorena.

Da bi bila priznata kao kredibilna valuta, kripto valuta mora da zadovolji najmanje dve bazične funkcije novca: stabilnu vrednost i široko rasprostranjen medijum razmene. Bitkoin ne može da zadovolji ni jednu.” Greg Ip, “Bitkoin: Manija, a ne valuta”, za Wall Street Journal, 14. decembra 2017.

Od kad sam objavio svoj prvi komentar o bitkoinu pre par nedelja, stiže mi sve više pisama. Čini mi se da čitaoci žele da znaju više o kripto valutama i Uranu, planeti revolucije i nemira, koja se približava ulasku u znak Bika, znak novca i valuta.

Prošle nedelje sam izjavio da mislim da eksplozija cena bitkoina može da se nastavi u ranoj fazi Uranovog 7-godišnjeg tranzita, od 2018-2020, ali da do kraja perioda neće postojati. Praktično će postati bezvredan. Pravo da vam kažem, stvarno ne znam da li će biti tako, jer su u prošlosti druga tržišta imala spekulativne egzibicije u sektoru kojim je prolazio Uran, pa nisu svi loše prošli. Ti sektori su u proseku imali gubitak od 77-93% u odnosu na vrednost koju su napravili u prvoj fazi Uranovog prolaska kroz dotični znak. Neke su kompanije bankrotirale. Ali u primeru NASDAQ kasnih 1990-ih kad je Uran bio u znaku Vodolije, njihov indeks nije prestao da postoji. Izgubili su 78% svoje vrednosti u 30 meseci do vrhunca koji se obeležio mart 2000. Sličan je slučaj sa Uranom koji, kad je ušao u znak Riba, mazut je porastao na 147$ po barelu u julu 2008, ali se kompanije koje se bave mazutom nisu nikada u potpunosti oporavile. Mazut je izgubio 77% svoje vrednosti u narednih šest meseci. Pa opet, mnoge kompanije nisu bankrotirale.

Uran će prvi put ući u znak Bika u maju 2018, gde će biti od 2019 do 2025. Bik ne vlada samo vrednostima, već i bankama i govedinom. Očekujem da će ovi sektori imati svoj vrhunac do 2020, i posle toga kolabirati, ponovo za 77-93%, sa mnogim kompanijama koje će bankrotirati. Zato sam se u prošloj kolumni našalio “majke, ne dajte svojoj deci da budu bankari, pustite ih da budu kauboji”. Ali sad kad malo bolje razmislim, ni kauboji neće biti poželjna profesija, jer kao što im ime sugeriše, oni žive od krava, a kravama vlada znak Bika.

Pa ipak, ja sam više zabrinut za banke. I ova briga postaje predmet moje pažnje ove nedelje kad će Sunce i Saturn ući u istom danu u znak Jarca na zimski solisticij, što se nije desilo u proteklih 150 godina. Jarac vlada strukturama i sistemima, kao što je vlada i bankarski sistem. Saturn i Jarac drže stvari pod kontrolom. Zato pretpostavljam da će se desiti jak pokret ka zakonima i redu, kao i nacionalnoj sigurnosti širom sveta u naredne tri godine. Ali što se više upinjemo da držimo stvari “pod kontrolom”, to ranjiviji postaju glavni problemi kad se dese iznenadni nemiri. A do konjunkcije Saturna i Plutona 2020, dok je u isto vreme Saturn u kvadratu sa Uranom od 2021-2022, sve što je “pod kontrolom” će se obrnuti u “van kontrole”. Tradicionalne strukture i kolektivna očekivanja od tih struktura će biti ozbiljno uzdrmana.

Ulazak Sunca i Saturna u znak Jarca sledeće nedelje će uticati na novu dinamiku vlade i banaka, što će imati vidljive posledice između 2020 i 2022. Mnogi (uključujući i mene) su bili motivisani Trampovom eliminacijom mnogih glupih regulativa donetih u prethodnoj administraciji, što je dovelo do dugog i slabog oporavka ekonomije – za sada. Ja se brinem da će ovaj novi pokret početi da se okreće i da ćemo uskoro videti nove tipove kontrole, možda i cenzure, koje će postati “regulative”, samo pod drugim imenom.

Ovo je naravno, pozitivna ekspresija dinamike, koliko je to moguće. Ona ide sa rastom kolektivne svesti o važnosti etike i iskrenosti, poštovanja i odgovornosti. Ako se ovi principi budu više poštovali pod Saturnovim prolaskom kroz znak Jarca, ima nade, ima puno nade, bez obzira na Uranov prolazak kroz znak Bika i kvadrat sa Saturnom od 2021-2022. Rezultati izbora u Alabami prošle nedelje mogu biti značajan pokazatelj da su ovi principi sve relevantniji u kolektivnoj svesti Amerikanaca.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD