Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 18.12. do 25.12.2017.

Još jedna nedelja obaranja rekorda na američkoj berzi, ali ne i u ostatku sveta. Investitori veruju da je Amerika na ivici istorijskog paketa reformi poreza, iako se sa svakim danom odlaganja sve više razvodnjava. Na primer, DJIA je napravila novi skok u utorak, ali je senator Marko Rubio objavio da ga neće podržati. DJIA je prodala skoro 200 poena na te vesti. Ali se već u petak, senator Rubio predomislio i pristao da glasa za to, i opet su cene započele svoj reli, vrativši se na novi skok svih vremena, zajedno sa NASDAQ i S&P. To je bio klasični primer retrogradnog Merkura: ako mi daš to što hoću, ja ću se predomisliti i dati ti (glas) šta hoćeš.

Pitam se šta će nam Trikster prirediti sledeće nedelje kada će biti glasanje. Na drugim tržištima je bilo pokušaja relija koji su se posle 12. decembra završili kao neuspeh. Nisu mogli da premaše novembarske rekorde, a u slučaju Kine, cene su pale na najnižu vrednost u poslednja 4 meseca. Zlato i srebro su bili važni prošle nedelje, a pali su 12. decembra na najniže vrednosti od jula. Zlato je palo na 1238.30, a srebro na 15.63. To se desilo u jednom danu od Merkurovog midpointa, što je često važan trenutak obrta na tržištima. Već sledećeg dana i zlato i srebro su naglo skočili, ali nisu nastavili u tom pravcu do kraja nedelje. Retro Merkur se ovaj put igra više nego u proseku. Ali dobro, za nedelju dana se vraća u svoj normalan hod, taman na vreme za Božićne praznike, kad će tržišta biti par dana zatvorena.

Da bi bila priznata kao kredibilna valuta, kripto valuta mora da zadovolji najmanje dve bazične funkcije novca: stabilnu vrednost i široko rasprostranjen medijum razmene. Bitkoin ne može da zadovolji ni jednu.” Greg Ip, “Bitkoin: Manija, a ne valuta”, za Wall Street Journal, 14. decembra 2017.

Od kad sam objavio svoj prvi komentar o bitkoinu pre par nedelja, stiže mi sve više pisama. Čini mi se da čitaoci žele da znaju više o kripto valutama i Uranu, planeti revolucije i nemira, koja se približava ulasku u znak Bika, znak novca i valuta.

Prošle nedelje sam izjavio da mislim da eksplozija cena bitkoina može da se nastavi u ranoj fazi Uranovog 7-godišnjeg tranzita, od 2018-2020, ali da do kraja perioda neće postojati. Praktično će postati bezvredan. Pravo da vam kažem, stvarno ne znam da li će biti tako, jer su u prošlosti druga tržišta imala spekulativne egzibicije u sektoru kojim je prolazio Uran, pa nisu svi loše prošli. Ti sektori su u proseku imali gubitak od 77-93% u odnosu na vrednost koju su napravili u prvoj fazi Uranovog prolaska kroz dotični znak. Neke su kompanije bankrotirale. Ali u primeru NASDAQ kasnih 1990-ih kad je Uran bio u znaku Vodolije, njihov indeks nije prestao da postoji. Izgubili su 78% svoje vrednosti u 30 meseci do vrhunca koji se obeležio mart 2000. Sličan je slučaj sa Uranom koji, kad je ušao u znak Riba, mazut je porastao na 147$ po barelu u julu 2008, ali se kompanije koje se bave mazutom nisu nikada u potpunosti oporavile. Mazut je izgubio 77% svoje vrednosti u narednih šest meseci. Pa opet, mnoge kompanije nisu bankrotirale.

Uran će prvi put ući u znak Bika u maju 2018, gde će biti od 2019 do 2025. Bik ne vlada samo vrednostima, već i bankama i govedinom. Očekujem da će ovi sektori imati svoj vrhunac do 2020, i posle toga kolabirati, ponovo za 77-93%, sa mnogim kompanijama koje će bankrotirati. Zato sam se u prošloj kolumni našalio “majke, ne dajte svojoj deci da budu bankari, pustite ih da budu kauboji”. Ali sad kad malo bolje razmislim, ni kauboji neće biti poželjna profesija, jer kao što im ime sugeriše, oni žive od krava, a kravama vlada znak Bika.

Pa ipak, ja sam više zabrinut za banke. I ova briga postaje predmet moje pažnje ove nedelje kad će Sunce i Saturn ući u istom danu u znak Jarca na zimski solisticij, što se nije desilo u proteklih 150 godina. Jarac vlada strukturama i sistemima, kao što je vlada i bankarski sistem. Saturn i Jarac drže stvari pod kontrolom. Zato pretpostavljam da će se desiti jak pokret ka zakonima i redu, kao i nacionalnoj sigurnosti širom sveta u naredne tri godine. Ali što se više upinjemo da držimo stvari “pod kontrolom”, to ranjiviji postaju glavni problemi kad se dese iznenadni nemiri. A do konjunkcije Saturna i Plutona 2020, dok je u isto vreme Saturn u kvadratu sa Uranom od 2021-2022, sve što je “pod kontrolom” će se obrnuti u “van kontrole”. Tradicionalne strukture i kolektivna očekivanja od tih struktura će biti ozbiljno uzdrmana.

Ulazak Sunca i Saturna u znak Jarca sledeće nedelje će uticati na novu dinamiku vlade i banaka, što će imati vidljive posledice između 2020 i 2022. Mnogi (uključujući i mene) su bili motivisani Trampovom eliminacijom mnogih glupih regulativa donetih u prethodnoj administraciji, što je dovelo do dugog i slabog oporavka ekonomije – za sada. Ja se brinem da će ovaj novi pokret početi da se okreće i da ćemo uskoro videti nove tipove kontrole, možda i cenzure, koje će postati “regulative”, samo pod drugim imenom.

Ovo je naravno, pozitivna ekspresija dinamike, koliko je to moguće. Ona ide sa rastom kolektivne svesti o važnosti etike i iskrenosti, poštovanja i odgovornosti. Ako se ovi principi budu više poštovali pod Saturnovim prolaskom kroz znak Jarca, ima nade, ima puno nade, bez obzira na Uranov prolazak kroz znak Bika i kvadrat sa Saturnom od 2021-2022. Rezultati izbora u Alabami prošle nedelje mogu biti značajan pokazatelj da su ovi principi sve relevantniji u kolektivnoj svesti Amerikanaca.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD