Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket "Lakoća postojanja" u 90 dana Sada je pravi trenutak da napišeš svoja pravila za igru zvanu ŽIVOT tako da u njoj uživaš! Zato smo ti pripremili tokom ovog divnog letnjeg perioda, koji je istovremeno lagan i izuzetno dubok (budući da putujemo sve vreme kroz talas eklipsi), nove tri Full Moon radionice LAKOĆA POSTOJANJA U 90 DANA, sa popustom i posebnom podrškom za sve koji se prijave do 4. jula.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Može li biti drugačije

U naučnim krugovima (Kvantna fizika) dokazuju da vreme i prostor imaju mnogo (ličnih) realnosti.

Ovaj vid povezanosti objašnjava da je vreme iluzija i da se prošlost, sadašnjost i budućnost mogu promeniti. Naše današnje fizičko postojanje, predstavlja zbir svih energija od pre par godina, par decenija, energija iz detinjstva i prenatalnog perioda, kao i energija iz prošlih života.
Možda imate neki problem koji se ponavlja i koji ne možete da rešite? Sada je trenutak da otkrijete njegov koren, uzrok disbalansa. Verovatno možete naći odgovor u aspektima vašeg natalnog koda.

Strelac je znak koji generalno predstavlja ljude čiji je filozofski pogled otvorenog uma i motiviše ih da lutaju daleko i široko u potrazi za smislom života. Čovek u znaku Strelca je ekstrovertan, optimista i entuzijasta i teško ga je zadržati na zemlji. Strelac voli promene, u stvari, promena je od suštinskog značaja da bi se osećao dobro. Ovo je ključ ovog vremena, promena! Boravak Saturna u znaku Strelca je zapravo bilo vreme da se nađe fokus i smisao svom postojanju kroz novi sistem vrednosti. Odmah sa početka ove lunacije sredinom decembra odigraće se ključni trenuci u osvešćivanju lepote i potrebe svakog Strelca, naročito ženskih pripadnika ovog znaka. Genetsko nasleđe može jednostavno da se rasprši kao iluzija ili u drugoj krajnosti da ostane zapečaćen način odricanja od ljubavi pojedinca, a sve zbog koristi šire društvene zajednice. Strelčevi, ne zaboravite da i kap mora ima isti sastav kao sam okean!

Jarčevima je ova lunacija kao korak do cilja, naravno ako im je cilj dom i domovina. Ovaj praktičan, zemljani znak baviće se životom na najkonvencionalniji način od 20.12, kada Saturn ulazi u znak Jarca. Smatra se najozbiljnijim znakom zodijaka, i prirodno poseduje nezavisnost koja mu omogućava značajan napredak kako na ličnom planu tako i na poslovnom, što će se vrlo brzo očitavati u narednom periodu. Ulazak Venere, planete ljubavi, zadovoljstva i izobilja od 25. decembra doneće Jarčevima priliku za „topljenje leda“ (čvrstih, tradicionalnih principa). Hladni šarm, zagonetno ponašanje i utisak indiferentne, ohole, nadmoćne i hladne dame. Ova kraljica ledenog carstva ne otvara vrata svog doma i svog srca svakome. Poželeće da ostvari veću bliskost samo sa nekim ko se pokaže dovoljno vrednim, a taj neko mora biti: uporan, istrajan, strpljiv, zreo, odgovoran, veran, ozbiljan, pristojan i vredan njenog poštovanja. Stoga Jarčevi ako planirate ozbiljne partnerske veze sa tendencijom braka ovo je to vreme. Osim same emocije, oko 9. januara za sreću Jarčeva u ovom periodu, mora biti ulog i materijalne prirode.

Vodolijama lunacija pada u 11. Polje, što je njihova teritorija i sada se nalaze u završnoj fazi jednog perioda. Vodolije se predstavljaju na dva načina: s jedne strane, kao stidljivi i mirni, to su oni kod kojih je Saturn dominantna planeta u horoskopu. A sa druge strane, mogu biti ekscentrični i energični, to su oni kod koji je Uran dominantna planeta. I u jednom i u drugom slučaju su duboki mislioci koji vole da pomažu drugim ljudima i umeju zaista da budu prijatelji. Iako su veoma prilagođeni energiji koja ih okružuje, u ovom vremenu su kao u nekom stanju isčekivanja prelaska Saturna u Jarca i Urana u Bika. Vodolije imaju duboku potrebu da budu u ovom vremenu same i daleko od svega kako bi obnovile energiju. Ključna reč za ovaj znak je “mašta” ( Neptun je egzaltiran u Vodoliji). Ovo je vreme preispitivanja i definitivno mnogima će se u ovom periodu vratiti u život neki ljudi, neke ljubavi, ali nisam sigurna da će im oni biti podrška.

Ribe su od ulaska Jupitera u znak Škorpiona u dosta dobrom odnosu same sa sobom. Mlađi pripadnici znaka Riba će biti baš avanturistički raspoloženi, jer tu je Mars sa Jupiterom. Mars u konjukciji sa Jupiterom daje obilje energije i entuzijazma. Može se desiti da pripadnice (žene) znaka Riba preuzmu inicijativu u ovom periodu. Ribe sada veruju u svoje sposobnosti i učiniće sve da krene akcija. One sada ne prihvataju NE kao odgovor. Sa puno odlučnosti pristupaju realizaciji akcije, i putovanjima. Ovaj aspekt donosi jake i odlučne osobe. Ovaj aspekt predstavlja visoke ambicije, bogatstvo i sreću, pa bi se moglo desiti da se pomeša biznis i ljubav. Sve je legitimno samo ako se vi dobro osećate. Sredina januara će biti baš aktivna za Ribe u svakom pogledu. Uživajte, bar vi to umete!

Ovan u ovoj lunaciji ima priliv malo veće energije, ali to bi moglo biti zamka. Još uvek se ne osećaju stabilno zbog Urana u njihovom znaku. Vladar Ovnova, Mars, u Škorpiji inicira snažnu individualnost, često i hrabrost i odlučnost bez mnogo razmišljanja. Takođe, Ovnovi osećaju priliv i mentalne snage, pronicljivosti i energičnosti, što može uticati jako pozitivno kod započinjanja bilo kakvih aktivnosti. Osim toga, Mars u Škorpiji ukazuje i na intenzivna i istrajna osećanja koja osobi neretko predstavljaju pouzdan i čvrst izvor unutrašnje energije i daju joj dovoljno snage da se u teškim životnim situacijama znatno lakše izbori sa mnogim problemima. Prva polovina januara će Ovnove baš gurati u sve te akcije. Savetujem im da budu oprezni, jer će sve njihove ishitrene reakcije kontrolisati uskoro Saturn iz Jarca. Pa mogu da pate, često menjaju raspoloženje i budu nervozni. Mars u Škorpiji neretko ukazuje i na to da osoba poseduje izražen magnetizam ličnosti i da voli da što snažnije uživa u svojim čulima.

Bikovi su praktično učesnici ove lunacije ali samo na kratko. Može biti da su se malo opustili (raspustili) ipak su praznici tu pa ko će, ako ne Bikovi? Da pokažu šarm, apetit, zavodljivost... ali univerzum ima balans za sve, samo da bi nas sačuvao od nas samih! Tako da za Bikove malo rashlađivanje predstoji upravo od 25. decembra, a partneri nikad jači prate ih u stopu ali iza leđa. Snažan i pouzdan, Bik je prvi kada dođe do ubiranja plodova vrednog rada. Ljubitelji su svega što je dobro i lepo i veoma često će biti okruženi materijalnim zadovoljstvima. Urođena senzualnost će se malo ohladiti tražeći dokaze za svoju ljubav i svoje emocije. Od 18. januara će tražiti potvrdu od prijatelja da je ispravan. Tvrdoglavost je osobina koja ga tera da stvari istera do kraja, kako bi sve bilo po standardima. Kao zemljani znak, on je opterećen svojom sigurnošću, pa samim tim i zaštitom kuće i porodice od negativnih uticaja, što bi moglo biti dovedeno u pitanje u drugoj polovini januara.

Blizancima je ovo vreme mirovanja, ali znak u kome se nalazi vladar Blizanaca, Merkur, ih ne podržava. Čini ih defokusiranim, malo izgubljenim i sve je to u polju partnera. Merkur se Strelcu nalazi u znaku svog izgona, što u startu govori o tome da planeta ne razume ciljeve znaka u kome se nalazi. Merkurov posao je da sračuna, logički proceni, donese ispravnu odluku, bez pristrasnosti prema određenim stranama. Ovo čini vreme nemira za Blizance koji su u formalnim partnerskim odnosima. Ovo će potrajati do 23. decembra. Ne zamerite mu kada zakasni, njemu se zaista može desiti da zaboravi na vreme. Dodir Merkura i Saturna oko 13. januara može inicirati teške misli, i maštanja o prošlosti. Mogući su pozivi, poruke od osoba iz prošlosti. Međutim, optimizam ipak ostaje, jer Merkur u Strelcu nije sklon mazohističkom pristupu.

Rakovi su u ovoj lunaciji u atmosferi i inspiraciji otvoreni, filozofski i vrlo pozitivno nastrojeni tip ličnost, a takodje, Rakovi poseduju nezavisnost i originalnost mišljenja što visoko ceni i poštuje i kod drugih ljudi. U ljubavi će ispoljavati svoja najdublja osećanja na pomalo rezervisan način. Kada je Mesec u ovom položaju  ukazuje da su Rakovi sa izraženim samopouzdanjem i sposobnošću da svim nevoljama i problemima u životu prilazi na jedan vrlo racionalan i hrabar način. Takodje, u tom slučaju je prisutan i ogroman optimizam pomoću koga osoba neretko uspeva da reši čak i naizgled nerešive probleme. Pun Mesec se dešava u znaku Raka 2. januara i biće podržan od Neptuna. Kada emocije preliju, verovatno zbog „porodičnih odnosa“ podrška će biti od partnera.

Lavovi čine ovu lunaciju posebnom. Sunce u Strelcu tera čoveka da se pita – Koji je smisao postojanja? U potrazi za tom istinom, spreman je na sve, bez trunke diplomatije ili obzira. Njegov idealizam može da ga dovede do fanatizma. Doktrine ga duhovno osnažuju. Njegova psihička energija je promenljiva i ukazuje na potrebu za slobodom i putovanjima, u potrazi za novim sferama. Lavovska potreba za dominacijom ide do granice vidovnjaštva, a ispunjenost nadom vodi u optimizam i bezbrižnost. Podršku iz polja ljubavi Lavovima daje Uran, kao legitimitet orginalnosti i posebnosti. Oko 9. januara Venera će ući duboko u srce Lavova. Sačuvajte ovaj osećaj kao odličan model za podizanje vibracije.

Devicama se lunacija dešava u 4. polju doma i porodice, što ih može dovesti u stanje da se konačno trgnu i preuzmu inicijativu u svoje ruke. Bez obzira koliko sada sve deluje konfuzno i prilično nejasno, od 23. decembra Device će dobiti dvostruku podršku. Njihov vladar Merkur, koji je sada u retrogradnom hodu, ih podseća da je potrebno biti na dodatnom oprezu i da se treba još bolje čuvati neprilika i problema. Retrogradni Merkur donosi izraženiju opasnost od započinjanja nekih aktivnosti ili nekih poslova bez adekvatne pripreme ili bez dovoljno jasnog i dovoljno preciznog ili dovoljno realnog plana i odgovarajućeg razmatranja situacije, što sa sobom nosi i povećani rizik od javljanja prepreka, problema i neuspeha u pokušaju realizacije takvih zamisli i planova. Oko 13. januara treba se čuvati od lakšeg upadanja u nekakve životne "zamke", vezane za primarnu porodicu.

Vagama je ova lunacija donela mogućnost da bez ikakvog stida ili okolišanja iskažu svoje sustinske potrebe. Vladarka Venera se nalazi u znaku Strelca. Venera u Strelcu je ona koja je željna slobode i koja istu tu slobodu ne može da pokloni nikom drugom. Večiti osmeh na licu sada može biti samo privid. Obzirom na to da ovom Venerom vlada Jupiter, koji je vodi u Škorpiona u strast sa Marsom, Vage će pokazati svoju neobičnu i prikrivenu osobinu, strasti. Neverovatno ali stvarno, u ovoj lunaciji Venera pravi čak osam aspekata, što će reći da Vagama uopšte neće biti dosadno. Zahlađenje strasti će se dešavati od 25. decembra i onda će se pokazati sasvim drugo lice Vage.

Harizma znaka Škorpiona, u ovoj lunaciji se otvara prema svetu. Mračniju, zatvoreniju, nedokučivu stranu ostavite za neko drugo vreme. Osvojite svet nezavisnošću, slobodom, srećom i znanjem jer vas Jupiter podržava svojom veličinom i svojim autoritetom. Možete za predstojeće praznike planirati veoma egzotična i daleka putovanja. Nikad ne razmišljajte o tome da vežete nekog za sebe. Škorpioni koji su u formalnim partnerskim odnosima, braku, imaće sa partnerom veoma ozbiljne razgovore o potencijalnim planovima za velike odluke. Neki Škorpioni mogu pasti u iskušenje Jupitera, pa su moguće neke afere sredinom januara 2018. Jupiter otkriva avanturističku prirodu Škorpiona koji pored  putovanja voli i neobične erotske igrice na nekim neobičnim skrivenim mestima koja odišu nekom misterioznošću. Sve je dobro, što se dobro završi!

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD