Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Karmička Astrologija Budućih Života Od 21. novembra na Kepler Institutu počinje šestonedeljni kurs iz Karmičke Astrologije Budućih Života. Neke od tema ovog kursa su Petlje Budućeg Života, Otvaranje Budućeg sećanja, Duša Budućeg života, Lice Buduće inkarnacije, Hiron – Kosmička Duša i Lanac Budućih inkarnacija. Kurs se može pohađati redovno ili online.
» prikaži celu vest
Kurs: Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu Na Kepler Institutu, 26. novembra će početi dvomesečni kurs iz natalne astrologije. Na ovom kursu će se, kroz izučavanje astroloških serija, učiti o slikama odnosa različitih planeta, kuća i znakova koji nam govore o predispozicijama u ljubavi, zatim braku, periodu koji povezuje ljubavnu vezu i stupanje u brak, a pre svega toga – psihološkom profilu natusa. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Dvodnevna radionica: Isceljenje Unutrašnjeg Deteta Da li ste spremni za duhovnu avanturu kroz isceljivanje i duboku integraciju? Pridružite nam se u dubokom i moćnom vikendu radosti, isceljenja i ličnog rasta uz pomoć neverovatnih Wild Earth Animal esencija i njihovog tvorca, šamana Danijela Mejpla (Daniel Mapel) iz Virdžinije koji živi sa životinjama u šumi i komunicira sa njima. Njegov rad je dobio međunarodno priznanje za svoju originalnost i sposobnost da na licu mesta pravi izuzetne promene.
» prikaži celu vest
Predavanja u Kini Od 22. novembra do 24. novembra 2019. godine, održava se prva Međunarodna Astrološka Konferencija u Pekingu, Kini. Tom prilikom, Aleksandar i Lea Imširagić će po prvi put držati predkonferencijske seminare 21. novembra 2019. godine.
» prikaži celu vest
Kurs: Astrološke Tehnike Progresija Na našem Institutu počinje šestonedeljni kurs Astrološke Tehnike Progresija u sredu, 06. novembra od 18h. Na ovom kursu, polaznici će biti upoznati sa tehnikama kao što su sekundarne, tercijarne, minorne i konverzne progresije, harmonične progresije i progresirane deklinacije. Kurs je moguće pohađati u redovnoj ili dopisnoj, online varijanti.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Aspekti (četvrti deo)

Polusekstil ili Sekisekstil dolazi kao podela na 12 delova, koja je osnova svakog Ptolomejskog aspekta, jer njegovim umnožavanjem sa 2 se dobija sekstil, sa 3 kvadrat, sa 4 trigon, a sa 5 se dobija kvinkunks (koji nije Ptolomejski aspekt). Naime, ono što predstavlja kvinkunks srodno samo u ogledalu trebalo bi da predstavlja i takozvani polusekstil.

Kvinkunks ukazuje na odnos sa nepoznatom vredošću jer je to uvek spajanje dva sistema koji nisu međusobno poznati jedno drugom, i govori o potrebi za prilagođavanjem, za iznalaženjem nečega što će prerasti ili u trigon ili u opoziciju, jer je on između ta dva aspekta.

Polusekstil se može smatrati blago povoljnim aspektom, baš kao što se i kvinkunks može smatrati blago nepovoljnim aspektom, no nijedan od njih nema trajnost, već su to aspekti koje je neophodno pratiti u dispoziciji.

Oni, dakle, ne ukazuju na stanje samo po sebi već opisuju samo fazu prilagođavanja.

Prvi i drugi znak su svakako veoma različiti jedan drugom, jer se ne može reći da bi Mars voleo da se nađe u Biku, samo se govori o odnosu dve sile koje će u dispoziciji reći šta će konačno biti od toga. U praktičnoj astrologiji kada se prate aspekti važno je iz njih izvući više nego što bi se moglo izvući iz podele na povoljne i nepovoljne. Svaka zvezda koja se formira u krugu usled datog aspekta jeste posebna grafička slika koja nosi u sebi silu odnosa, koja se vezuje za odgovarajuću inteligenciju i za odgovarajuću kuću, i ovakvi crteži se upravo koriste za talismane za prikupljanje određene energije, i njenu manifestaciju.

Ako čovek želi nešto više da zna o bilo kom odnosu ugla od 45 stepeni potrebno je spojiti prirodu 1˚ Ovna i 15˚ Bika, jer je to prvih 45 stepeni.

Njegova sledeća dekada je Devica i Škorpion, po ovim delovima tumačenja prirode određenih odsečaka jasno je da je škorpionski deo od 15˚ do 20˚ Bika, i dobija se vrlo opasna izražena sila, gde se spajaju 1 i Škorpion i može da ukaže preko znaka Device na probleme sa zdravljem. Takođe može dati određene opasnosti koje su vezane i za znak Bika, za prirodu novca i materije, ali je potrebno spajati te vrednosti. Ovaj deo od 27˚ Bika je uvek škorpionski, pa se posmatra poslednja dekada.

Priroda inteligencije delova kruga formira se na osnovu aspekata, baš kao što kada se krug podeli na 3 dela prvo se spajaju Ovan i Lav, a zatim Lav i Strelac, i dobija se taj trigon, drugim rečima, podelom kruga na 3 dela spojili su se znaci istog elementa. Prvi deo je vezan za prirodu prvog znaka, dok je druga dekada i drugih 10˚ vezana za prirodu sledećeg znaka istog elementa, a treći deo je vezan za treći znak tog elementa, što je Strelac, dakle u Ovnu postoji prvih 10˚ Ovna, zatim drugih 10˚ Lava, i trećih 10˚ Strelca.

Ako se želi napraviti podela na pentade (odsečke po 5 stepeni), tada će postojati 6 delova tog znaka, i dobiće se sekstilom koji spaja znake istog pola – prvih 5˚ u Ovnu će biti prirode Ovna, zatim sledećih 5˚ prirode Blizanaca, i nadalje svaka naredna pentada ima prirodu sledećeg znaka istog pola – Lava, Vage, Strelca, Jarca, i tako se dobija inteligencija izražena kroz prirodu aspekata. Jer ako se želi podeliti jedan deo na 6 delova radi se šestim aspektom, što je sekstil, i radi se spajanje ovih znakova.

Ako se kreće iz Bika, posmatra se zemljano trojstvo – prvih 10 stepeni će biti priroda Bika, zatim drugih 10 stepeni priroda Device, a trećih 10 stepeni će biti priorda Jarca, dok bi pentade ponovo spajale opet sekstilske znake, ali iz Bika – prvih 5˚ je priroda Bika, drugih 5˚ Raka, trećih 5˚ Device, zatim Škorpiona, Jarca i Riba. Ako je u pitanju 15˚ to je 4. podeok, te je inteligencija četvrte pentade škorpionska, i to je potpuno izvedeno na jednak način na koji su napravljeni aspekti.

Ovde je reč o aspektima samo zbog toga što se na osnovu njih se dobija dalje, svaka dalja priroda i opis zodijačkog pojasa, prirode segmenata u zodijačkom pojasu se dobija na osnovu primarne podele preko aspekata, dakle sve je počelo podelom kruga na baš 360 delova, a zatim na 12 delova – odnosi koji su se ponavljali između svetala, i sve ostalo je došlo automatski kao matematika celog tog dela, te se tako ulazi u opis svega što se nalazi na nekom delu.

Razlika između trigona koji je u uglu od 120 stepeni prirode Lava, ili onog koji je 120 prirode Strelca, je u tome što su to dva različita slučaja kada dve planete u svom prirodnom hodu idu ka spajanju, ili kada u svom prirodnom hodu idu ka razvajanju. Ka spajanju idu planete koje idu od Strelca do Ovna i to bio trigon prirode Strelca, ali ako postoji odvajajući trigon dve planete koje idu ka opoziciji (nezavisno da li je to aplikacioni ili separacioni aspekt), on bi bio u prirodi Lava. Tako svaki od aspekata ima svoju ulaznu i izlaznu prirodu, i može se govoriti o prirodi bilo kog aspekta tako što se razmatra u svojoj fazi rasta i u fazi opadanja, što ponovo potiče iz prirodog odnosa Sunca i Meseca, koje govori o rastu Meseca ili opadanju Meseca.

Ako se podeli krug sa 12, što se dobija na osnovu 12 znakova, dobiće se 12 aspekata, međutim budući da se od tih 12 aspekata 5 aspekata već ponavljaju kada se multipliciraju (kvadrat, sekstil, polukvadrat, decil i polusekstil) pa se dobija da je 7 aspekata u upotrebi (konjunkcija, opozicija, trigon, kvintil, septil, nonagon i elftil).

Takođe, postoji 7 vidljivih planeta i nakon toga dolaze Uran, Neptun, Pluton, Erida i peta planeta koja ostaje u tom nizu da se otkrije je sigurno nešto posebno. Sa tim odnosom 7 (vidljivih) i 5 (nevidiljivih planeta koje predstavljaju druge oktave vidljivih planeta) otključavaju se vrata vremena.

Veliki majstori koji se bave mundanom astrologijom određuju gde će se dogoditi zemljotres ili nešto drugo na osnovu mundanih tranzita, ali mesto događaja pronalaze na osnovu geodetskih mapa. Ranije se uglavnom koristio nulti meridijan u Griničkoj opservatoriji, međutim kasnije je otkriveno da je mnogo prirodnije da se kao centar uzme Velika piramida – čiji su uglovi od po 72˚ (a to je 360 / 5), i tada se dobijaju predviđanja koja su neuporedivo tačnija. Stranice velike piramide su zasnovane upravo na tom transcendentom broju, gde se otvaraju kapije vremena. Brojevi 5 i 7 čija je suma 12, imaju višestruku simboliku – u Bibliji su to 12 apostola, prema mitologiji Herkul sa 12 podviga otplaćuje celu genetiku, Bog je stvorio svet za 7 dana, a konačno kada se krug od 360 podeli na 5 dobija se 72, što je zlatni presek na kome je sve zasnovano. Upravo u toj jednostavnosti leže sva znanja, ne samo religije već i starih tradicija.

Izvesno je da u je u oblicima koji formiraju aspekti u krugu sadržano ono što podržava taj princip, kao i da postoji praktična primena oblika koji su u ovom predavanju postavljeni, budući da je svaki od tih oblika materijalni nosač inteligencije koju predstavlja, kao što je i velika piramida verovatno materijalni oblik jedne posebne inteligencije koja otvara neke nove perspektive.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD