Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 20.11. do 27.11.2017.

Bila je ovo značajna nedelja za finansijska tržišta, sa najvećim pobednikom zlatom i valutama protivnicama američkog dolara. Ali druga važna stvar je povratak tržišta svojim normalnim cikličnim obrascima i korelaciji sa geokosmičkim potisima. Ponekad je potrebno otići u jednu krajnost, što se ispoljava kao geokosmički kritični period obrta, da bi povratak u prirodan ritam ciklusa bilo moguće. Eto, upravo se to desilo prošle nedelje.

Trend „Srećni dani su ponovo ovde“ koji je tehnički u toku od 14. septembra i koji je podizao vrednost akcijama na berzama, napokon je počeo da pokazuje znake smislenog pada prošle nedelje. Kao što je već nekoliko puta obrazlagano u ovoj kolumni, treća i poslednja opozicija Jupitera i Urana od 27. septembra, +/- 12 radih dana se poklapa sa glavnim obrtom (82% podudarnosti u prošlosti). Ali, umesto obrta, berze su imale nagli rast (postojalo je 18% verovatnoće za to), toliki da su mnogi svetski indeksi dostigli najviše vrednosti svih vremena (u Americi, Nemačkoj, Indiji i Argentini), a nekoliko njih je dostiglo najbolje vrednosti u poslednjih 5 godina (Holandija, Hong Kong, Australija i Japan). Problem sa obrtima koji uključuju Urana je da nikad nismo sigurni koliko visoko će se popeti i koliko dugo će reli trajati. Ključi dani obrta su bili 2.-3. i 23, pa 30. oktobar, posle čega je sve stalo 7-9. novembra, samo dva dana pre trećeg egzaktnog trigona Saturna i Urana. Interesantno je zapaziti kako se reli naglo završio baš pred dugoročan Saturnov aspekt. Čak i u povoljnom tigonu sa Uranom, Saturn i dalje pokazuje svoj kapacitet za postavljanje granica, bilo da je reč o finansijskim tržištima ili normama socijalnog ponašanja.

Globalna berza se povukla i krenula sa padom 15-16. novembra tačno na geokosmički dan obrta u vezi sa završetkom prolaska Venere kroz trigon Jupitera i Neptuna (13-16. novembra). Iako nisu puno pali, ispunili su minimalni kriterijum za proglašavanje glavnog ciklusa jer su otišli ispod 15-dnevnog proseka od 8. septembra. Sada kad je pušten novi kiseonik iz mehura sapunice koji se nadvijao sve vreme nad tržištima, napokon mogu da se vrate u normalan obrazac disanja. To znači da se vraćaju u model da je sigurnije kupovati po nižoj ceni, a prodavati po visokoj.

Američko tržište je palo 15. novembra zbog bojazni da predlog poreskih reformi neće proći. DIJA je pala 138 poena toga dana, pre nego što je počelo glasanje u Beloj kući. Međutim, kad je sledećeg dana izašlo obaveštenje da je predlog prošao, DJIA je naprosto eksplodirala, dostigavši 200 poena više, dok je NASDAQ Composite porastao na najvišu vrednost u mesecu. Sledećeg dana, u petak, DJIA je pala ponovo za 100 poena, i završila nedelju sa 64. Kongres će sada napraviti pauzu zbog Dana zahvalnosti, a tržišta će biti zatvorena u četvrtak 23. novembra, pre nego što se Senat vrati na izglasavanje zakona, što će biti sledeće nedelje, taman kad bude bio i prvi od tri trigona Jupitera i Neptuna 2. decembra. Ovaj aspekt donosi euforiju i „iracionalno preterivanje“, da se poslužim opisom bivšeg predsedavajućeg Alana Grinspena (Alan Greenspan). Ovo je aspekt koji čini da se osećamo kao da smo zaljubljeni, i da osećamo da je vreme za slavlje. Ali kasnije, pod udarom realnosti, kad se probudimo narednog dana, moramo da se nosimo sa mamurlukom. Da li to uopšte bilo pravo? Šta li smo mislili?

Ja sumnjam da će Senat i Bela kuća moći da usvoje zakon o reformi poreza pre trigona Jupitera i Neptuna 2. decembra. A ako se to i desi, moglo bi da bude problema na američkim i svetskim tržištima početkom 2018. godine. U tom slučaju, izgledaće kao „Srećni dani su pred nama ponovo“. Sve dok ne počne zima.

Gledajući još dalje unapred, primetićemo da i Sunce i Saturn ingresiraju u znak Jarca na zimski solisticij, 20-21. decembra 2017. Ovo se nije desilo od 1870. godine. Mislim da je to vrlo važan i simboličan geokosmički događaj, i čini bazu mojih istraživanja o „Velikom resetu 2017-2020“ o kome sam pisao u svojim knjigama „Forecast 2017 Book“ i „Forecast 2018 Book“. Pod „velikim resetom“ smatram političke i ekonomske arene sveta. Konkretno, mislim da je ovo početak restruktuiranja Odbora federalnih rezervi i svetskih banaka, što će imati moćni uticaj na cene valuta, a što će opet imati direktan uticaj na cene robe i akcija. Uran (pometnja i revolucija) počinje svoj prolazak kroz znak Bika (banke), naglašavajući istu temu.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD