Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket "Lakoća postojanja" u 90 dana Sada je pravi trenutak da napišeš svoja pravila za igru zvanu ŽIVOT tako da u njoj uživaš! Zato smo ti pripremili tokom ovog divnog letnjeg perioda, koji je istovremeno lagan i izuzetno dubok (budući da putujemo sve vreme kroz talas eklipsi), nove tri Full Moon radionice LAKOĆA POSTOJANJA U 90 DANA, sa popustom i posebnom podrškom za sve koji se prijave do 4. jula.
» prikaži celu vest
Full Moon Project “Lakoća misli” Pozivamo te da sa nama kreiraš Lakoću misli, čije se kapije otvaraju sa novim Punim Mesecom 5. jula. Tvoj zadatak je da kroz ovaj Pun Mesec osvestiš da je tvoje energetsko telo ono koje ti daje mogućnost da materijalizuješ sve stvari. Lakoća misli predstavlja aktivaciju inteligentnog tela koje na kraju stvara realnost postojanja. Ono je po svojoj prirodi veoma lagano i ima zabeležna sva sećanja.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 06.11. do 13.11.2017.

Berze su širom sveta nastavile sa impresivnim usponom nakon treće i poslednje opozicije Jupitera i Urana, koja se odigrala 27. septembra 2017. godine. Prošle nedelje je iznesen ambiciozni plan reforme poreza, dok je Sunce tranzitiralo kroz nastupajući trigon Jupitera i Neptuna (2. decembra). Sunce je ušlo u konjunkciju sa Jupiterom 26. oktobra, a napravilo trigon sa Neptunom 3. novembra. U svim krajevima sveta, osim u Kini i Brazilu gde su zabeleženi padovi, berze su procvetale. Srećni dani za investitore se nastavljaju.

Obilje Jupiterovih potpisa je bilo vrlo povoljno za mazut, koji je dostigao visoku vrednost prošlog petka od 55.72, što je najviše još od jula 2015. Pa ipak, nije bilo toliko povoljno za zlato i srebro, koji su prvo imali reli u četvrtak 2. novembra da bi naglo pali već sutradan, izgubivši većinu dobiti od te nedelje. Kao što je puno puta istaknuto u ovoj kolumni, zlato ne raste kad je aktivan Jupiter i kad su njegovi aspekti glavna dešavanja na nebu. Pred zlatom su mnogi izazovi, budući da će Jupiter nastaviti da bude vrlo naglašen sve do početka decembra, kada će napraviti prvi od tri ezgaktna trigona sa Neptunom.

U mojoj “Forecast 2017 Book” napisanoj u novembru 2016. godine piše: “…Solarna eklipsa koja će se odigrati 21. avgusta na Trampovom natalnom Marsu na Ascendentu, gde se nalaze natalno Sunce i Mesec Dženet Jelen, deluje kao da joj neće biti ponuđen novi produžetak mandata.”

Prošle nedelje smo bili svedoci euforije Sunčevih aspekata sa Jupiterom i Neptunom, ali i Venerinog kardinalnog T-kvadrata sa Plutonom i Uranom. Venera vlada novcem, monetarnom politikom i snabdevanjem novcem, a sa Plutonom, odnosi se na sve promene u centralnim bankama ili njihovoj politici. Prošle nedelje Donald Tramp je odlučio da postane prvi predsednik posle više od 30 godina koji neće sazvati sednicu Odbora u svom prvom mandatu.

Kad se pogleda natalna karta gospodina Povela (Powell), jasno je zašto ga Tramp voli. Povelov Mesec je na sredini znaka Vage, na ili blizu Trampovog Jupitera u trigonu sa Trampovim Suncem (kažem “na ili blizu” jer je vreme Povelovog rođenja nepoznato). U stvari, Povelovo Sunce u Vodoliji pravi trigon sa Trampovom konjunkcijom Sunca i Urana sa Jupiterom. Oni su kao članovi astrološke porodice. Biće najinteresantnije videti kako će se ova dvojica provesti kad Pluton bude pravimo T-kvadrat sa Povelovom konjunkcijom Meseca, Neptuna i Sunca, i opoziciju sa Trampovom konjunkcijom Venere i Saturna u Raku tokom 2019. i 2021. godine. Pluton vlada dugovima i pretnjama po nečiju sigurnost, osim ako je natus spreman da bude vrlo fleksibilan i adaptibilan na promenu okolnosti. Vrlo je verovatno da će Odbor proći kroz velike transformacije tokom tog perioda, te jedna od ove dve strane može podrivati drugu ili će prosto okolnosti biti izvan njihove kontrole. 

Gledajući nekoliko nedelja unapred, vidimo nastupajući trigon Jupitera i Neptuna od 13. do 16. novembra, sa Venerom u konjunkciji sa Jupiterom i u trigonu sa Neptunom. Ova konfiguracija utiče na mazut i akcije na berzi, i predstavlja uvod za egzaktan trigon Jupitera i Neptuna prve nedelje decembra. Mars dolazi u kardinalan T-kvadrat sa Plutonom i Uranom u periodu od 19. novembra do 1. decembra. Kao dve paralelne realnosti. Sa jedne strane, ogroman ekonomski optimizam. A sa druge, vrlo naglašena mogućnost opasnosti od terorističkih napada ali i prirodnih katastrofa.

Moramo i da primetimo da Venera, planeta u korelaciji sa niskim ciklusom plemenitih metala, izlazi iz znaka Vage u utorak, 7. novembra. Venera je jaka i pozitivna u Vagi, i zato su cene akcija porasle, dok su cene plemenitih metala pale. Sada ćemo videti da li će se ovi trendovi nastaviti pod Jupiterovim tranzitima do početka decembra, ili će se obrnuti sa Venerinim izlaskom iz znaka Vage.

Jupiter je sada u Škorpionu, gde će ostati još godinu dana, što u Americi govori o nadi za reformu poreza, budući da se Jupiter odnosi na nadu, a Škorpion je znak poreza i dugovanja. Ali da li Jupiter na ovom polju može nešto bitno da promeni? Nisam baš siguran. Kao prvo, ova reforma poreza je zamišljena kao instrument olakšica za srednju klasu, ali kad malo bolje sve to pogledam, ne vidim da će im to doneti ikakve benefite. Po meni, to je samo prebacivanje jednog seta benefita na drugi set većih troškova. Pravi pobednici su korporacije, gde će porez biti smanjen sa 35% na 20%. To je odlično. Ali oni hoće da vide inostrane korporacije kako vraćaju svoj novac u SAD za 5% poreza na doplatu. Šta? Stvarno ne razumem šta će postići sa ovom reformom. To je kao obećanje u političkoj kampanji. Molim vas, pokažite mi novac! Neću da šibicarim, i da se zamajavam pretpostavkom koja je od tri ispremeštane kutije od šibica puna.

U proučavanju geokosmičkih ciklusa i njihove povezanosti sa ljudskim aktivnostima, ciklus Saturna i Plutona se najčešće odnosi na reformu poreza koja stvarno pomaže prosečnom Amerikancu. Ovaj ciklus se neće odigrati sve do 2020. Tako da će biti uzbuđenja sada sa Jupiterom u Škorpionu, ali sumnjam da će sve ispasti onako kako je izreklamirano. Treba imati na umu da Jupiter takođe vlada preterivanjem.

Gledajući još dalje unapred, Finansijski astrolozi uzimaju u razmatranje tranzitnog Saturna koji ulazi u znak Jarca 21. decembra, tačno na zimski solisticij, gde će provesti dobar deo sledeće godine pre nego što uđe u opoziciju sa američkom konjunkcijom Venere i Jupitera, koja takođe pada na opoziciju Sunca i Plutona u čartu Odbora federalnih rezervi. Odbor počinje da iscrpljuje ekonomiju likvidnosti povlačenjem iz 9-godišnjeg monetarnog podsticaja. Americi je potrebna prava reforma poreza kako bi stavila više para u džepove potrošača i izbalansirala se sa ovim iscrpljivanjem ekonomije koje se sada dešava od strane centralne banke i Bele kuće. Svo ovo “crpljenje” (Pluton) će stvarno nešto uraditi samo ako bankari i politički lideri mogu da slože zajedno ovu slagalicu u pravo vreme. Ako ne, “dobra vremena” mogu da se završe između decembra 2017. i avgusta 2018. Više o ovome možete pročitati u mojoj “Forecast 2018 Book”.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD