Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Planetarni Povratci u Prediktivnoj Astrologiji U sredu, 29. januara, počinje kurs „Planetarni Povratci u Prediktivnoj Astrologiji” na Kepler Insitutu. Polaznici kursa će biti upoznati sa jednom od najpopularnijih prognostičkih tehnika - solarni povratak, kao i sa jednom od najinteresantnijih tehnika za razmatranje prilično uskih vremenskih perioda – solarni eneidi. Ovaj kurs je moguće pohađati kako u redovnoj, tako i u dopisnoj varijanti.
» prikaži celu vest
Kurs: Procena profesionalnog života, finansija i izbora studija U utorak 11. februara, u 18h na Kepler Institutu će početi tromesečni kurs najčešćih oblasti života koje se tumače u astrološkoj konsultaciji, a to su: profesija, finansije, talenti i studije. Kurs je moguće pohađati u dopisnoj i online varijanti.
» prikaži celu vest
FULL MOON PROJECT - RAZIGRANOST Pozivamo vas na novu Full Moon Project radionicu “Razigranost” koja će se održati u nedelju, 9. februara 2020. godine u hotelu Tulip Inn Putink, s početkom od 19h. Ovaj Pun Mesec otvara vrata jednoj razigranosti, koja dolazi usled oslobođenja od uverenja koja smo nekada imali. Da bi čovek mogao da se oslobodi negativnih uverenja koja su mu strukturisana u energiji, on mora da pronađe svoju svrhu.
» prikaži celu vest
20. Međunarodna Astrološka Konferencija u Beogradu Od 20. do 22. marta u Beogradu će se održati jubilarna 20. Međunarodna Astrološka Konferencija na Balkanu „The Age of Aquarius”. Tema Konferencije je posvećena Velikim Konjunkcijama koje se dešavaju u ovoj godini, a posebno konjunkciji Jupitera i Saturna koja će se odigrati 21.12.2020. Na ovoj Konferenciji ćemo imati 8 sjajnih predavača koji će nam iz različitih astroloških pristupa govoriti o Astrologiji koja otvara kapije Doba Vodolije.
» prikaži celu vest
Kurs: Karmička Sinastrija U četvrtak, 16. januara, počinje osmonedeljni kurs iz karmičke sinastrije. Karmički odnosi su jedna od najvažnijih stvari koje Duša prenosi iz svakog života. Na ovom kursu će se posebno govoriti o prirodi Karmičkih odnosa, odnosa Srodnih Duša, kao i Blizanačkih Duša. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 06.11. do 13.11.2017.

Berze su širom sveta nastavile sa impresivnim usponom nakon treće i poslednje opozicije Jupitera i Urana, koja se odigrala 27. septembra 2017. godine. Prošle nedelje je iznesen ambiciozni plan reforme poreza, dok je Sunce tranzitiralo kroz nastupajući trigon Jupitera i Neptuna (2. decembra). Sunce je ušlo u konjunkciju sa Jupiterom 26. oktobra, a napravilo trigon sa Neptunom 3. novembra. U svim krajevima sveta, osim u Kini i Brazilu gde su zabeleženi padovi, berze su procvetale. Srećni dani za investitore se nastavljaju.

Obilje Jupiterovih potpisa je bilo vrlo povoljno za mazut, koji je dostigao visoku vrednost prošlog petka od 55.72, što je najviše još od jula 2015. Pa ipak, nije bilo toliko povoljno za zlato i srebro, koji su prvo imali reli u četvrtak 2. novembra da bi naglo pali već sutradan, izgubivši većinu dobiti od te nedelje. Kao što je puno puta istaknuto u ovoj kolumni, zlato ne raste kad je aktivan Jupiter i kad su njegovi aspekti glavna dešavanja na nebu. Pred zlatom su mnogi izazovi, budući da će Jupiter nastaviti da bude vrlo naglašen sve do početka decembra, kada će napraviti prvi od tri ezgaktna trigona sa Neptunom.

U mojoj “Forecast 2017 Book” napisanoj u novembru 2016. godine piše: “…Solarna eklipsa koja će se odigrati 21. avgusta na Trampovom natalnom Marsu na Ascendentu, gde se nalaze natalno Sunce i Mesec Dženet Jelen, deluje kao da joj neće biti ponuđen novi produžetak mandata.”

Prošle nedelje smo bili svedoci euforije Sunčevih aspekata sa Jupiterom i Neptunom, ali i Venerinog kardinalnog T-kvadrata sa Plutonom i Uranom. Venera vlada novcem, monetarnom politikom i snabdevanjem novcem, a sa Plutonom, odnosi se na sve promene u centralnim bankama ili njihovoj politici. Prošle nedelje Donald Tramp je odlučio da postane prvi predsednik posle više od 30 godina koji neće sazvati sednicu Odbora u svom prvom mandatu.

Kad se pogleda natalna karta gospodina Povela (Powell), jasno je zašto ga Tramp voli. Povelov Mesec je na sredini znaka Vage, na ili blizu Trampovog Jupitera u trigonu sa Trampovim Suncem (kažem “na ili blizu” jer je vreme Povelovog rođenja nepoznato). U stvari, Povelovo Sunce u Vodoliji pravi trigon sa Trampovom konjunkcijom Sunca i Urana sa Jupiterom. Oni su kao članovi astrološke porodice. Biće najinteresantnije videti kako će se ova dvojica provesti kad Pluton bude pravimo T-kvadrat sa Povelovom konjunkcijom Meseca, Neptuna i Sunca, i opoziciju sa Trampovom konjunkcijom Venere i Saturna u Raku tokom 2019. i 2021. godine. Pluton vlada dugovima i pretnjama po nečiju sigurnost, osim ako je natus spreman da bude vrlo fleksibilan i adaptibilan na promenu okolnosti. Vrlo je verovatno da će Odbor proći kroz velike transformacije tokom tog perioda, te jedna od ove dve strane može podrivati drugu ili će prosto okolnosti biti izvan njihove kontrole. 

Gledajući nekoliko nedelja unapred, vidimo nastupajući trigon Jupitera i Neptuna od 13. do 16. novembra, sa Venerom u konjunkciji sa Jupiterom i u trigonu sa Neptunom. Ova konfiguracija utiče na mazut i akcije na berzi, i predstavlja uvod za egzaktan trigon Jupitera i Neptuna prve nedelje decembra. Mars dolazi u kardinalan T-kvadrat sa Plutonom i Uranom u periodu od 19. novembra do 1. decembra. Kao dve paralelne realnosti. Sa jedne strane, ogroman ekonomski optimizam. A sa druge, vrlo naglašena mogućnost opasnosti od terorističkih napada ali i prirodnih katastrofa.

Moramo i da primetimo da Venera, planeta u korelaciji sa niskim ciklusom plemenitih metala, izlazi iz znaka Vage u utorak, 7. novembra. Venera je jaka i pozitivna u Vagi, i zato su cene akcija porasle, dok su cene plemenitih metala pale. Sada ćemo videti da li će se ovi trendovi nastaviti pod Jupiterovim tranzitima do početka decembra, ili će se obrnuti sa Venerinim izlaskom iz znaka Vage.

Jupiter je sada u Škorpionu, gde će ostati još godinu dana, što u Americi govori o nadi za reformu poreza, budući da se Jupiter odnosi na nadu, a Škorpion je znak poreza i dugovanja. Ali da li Jupiter na ovom polju može nešto bitno da promeni? Nisam baš siguran. Kao prvo, ova reforma poreza je zamišljena kao instrument olakšica za srednju klasu, ali kad malo bolje sve to pogledam, ne vidim da će im to doneti ikakve benefite. Po meni, to je samo prebacivanje jednog seta benefita na drugi set većih troškova. Pravi pobednici su korporacije, gde će porez biti smanjen sa 35% na 20%. To je odlično. Ali oni hoće da vide inostrane korporacije kako vraćaju svoj novac u SAD za 5% poreza na doplatu. Šta? Stvarno ne razumem šta će postići sa ovom reformom. To je kao obećanje u političkoj kampanji. Molim vas, pokažite mi novac! Neću da šibicarim, i da se zamajavam pretpostavkom koja je od tri ispremeštane kutije od šibica puna.

U proučavanju geokosmičkih ciklusa i njihove povezanosti sa ljudskim aktivnostima, ciklus Saturna i Plutona se najčešće odnosi na reformu poreza koja stvarno pomaže prosečnom Amerikancu. Ovaj ciklus se neće odigrati sve do 2020. Tako da će biti uzbuđenja sada sa Jupiterom u Škorpionu, ali sumnjam da će sve ispasti onako kako je izreklamirano. Treba imati na umu da Jupiter takođe vlada preterivanjem.

Gledajući još dalje unapred, Finansijski astrolozi uzimaju u razmatranje tranzitnog Saturna koji ulazi u znak Jarca 21. decembra, tačno na zimski solisticij, gde će provesti dobar deo sledeće godine pre nego što uđe u opoziciju sa američkom konjunkcijom Venere i Jupitera, koja takođe pada na opoziciju Sunca i Plutona u čartu Odbora federalnih rezervi. Odbor počinje da iscrpljuje ekonomiju likvidnosti povlačenjem iz 9-godišnjeg monetarnog podsticaja. Americi je potrebna prava reforma poreza kako bi stavila više para u džepove potrošača i izbalansirala se sa ovim iscrpljivanjem ekonomije koje se sada dešava od strane centralne banke i Bele kuće. Svo ovo “crpljenje” (Pluton) će stvarno nešto uraditi samo ako bankari i politički lideri mogu da slože zajedno ovu slagalicu u pravo vreme. Ako ne, “dobra vremena” mogu da se završe između decembra 2017. i avgusta 2018. Više o ovome možete pročitati u mojoj “Forecast 2018 Book”.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD