Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Poruke iz ogledala 2012

Po prvi put posle mnogo godina domaćin Neptun dočekuje Sunce u Ribama i to u svojoj 12. kući posmatrano sa ovih prostora. Prolazak Sunca kroz znak Riba započinje 19.02. i trajaće do 20.03.2012. Celokupan period je u simbolici znaka Riba (Sunce u Ribama u konjunkciji sa Neptunom, vladarem Riba, u 12 kući, zajedno sa Ascendentom je u Ribama). Šta nam poručuje ova trostruka potvrda znaka Riba? Sigurno je da je naglasak na tajnim stvarima, ali i potencijalnom rasvetljavanju istih. Sve ono što je dosad bilo sakriveno sprema se da sa već prvim zracima Sunca u Ovnu dođe na svetlost dana.

Sam ASC naglašava suptilnu energiju tajni, spletki, obmana, poplava, skrivenih organizacija, detektivskih poslova, televizijskih stanica, politike, filma, kao i svih onih koji pokušavaju da nešto dešifruju i otkriju. Na Descedentu se nalazi Mars i to je retrogradan, što je opet u simbolici 12. kuće. Svakako da će ovaj period biti obojen snažnom energijom koja može kulminirati i nekim vidom agresije ili postati destruktivna. Mars je sastavljen od Venere i Urana, pa možemo pretpostviti da će oblasti kojom vladaju ove dve planete takođe biti aktivne, a to su oblasti novca i opet tajni, dok na objektivom postoji mogućnost zemljotresa. Pošto je sve u simbolici nepredvidivog, jedini ispravan stav će biti ne boriti se već naučiti hodati sa svojom senkom.

Kako je Sunce u konjunkciji sa Neptunom, nije teško pretpostaviti da će s početkom ovog meseca doći do naglog otopljavanja snega, što može izazvati velike poplave (sve u simbolici 12) na ovim prostorima. Beograd će biti u žiži dešavanja jer je 29º Vage (stepen Beograda) na kome je Saturn, u konjunkciji sa Neptunom i Suncem preko antiscije.

Sunce je i vladar 6. kuće, pa će biti povećana mogućnost i infekcija. Takođe, Sunce gradi i aplikacioni sekstil ka Jupiteru, pa izlaz i pomoć svakako postoje, posebno od inostranstva u vidu materijalnih sredstava.

Konjunkcija Sunca i Neptuna je i slika svetionika usred bure, pa samo treba biti pažljiv i budan kako nam svetlost nebi promakla. U skladu sa ovom suptilnom energijom, možda je pravi trenutak da probamo da shvatimo važnost februara meseca za početak drugog milenijuma u kome se nalazimo već gotovo 12 godina. Naime, ovo je igra brojeva u ogledalu. Tako neki datumi iz februara meseca predstavljaju sebi odgovarajuće godine.

10.02. kada se preslika u ogledalu (čita unazad) predstavlja 2001. godinu

20.02. kada se preslikau ogledalu predstavlja 2002. godinu

01.02. kada se preslika u ogledalu predstavlja 2010. godinu

11.02. kada se preslika u ogledalu predstavlja 2011. godinu

21.02. kada se preslika u ogledalu predstavlja 2012. godinu

22.02. je 2022. godina, 23.02. je 2032. godina ... itd

Pošto je u pitanju preklapanje, tako isto možemo uraditi i astrološku kartu za dati dan i putem antiscije (preklapanjem horoskopa preko ose Rak /Jarac, baš kao što se i datumi preklapaju), te dobiti kartu koja odgovara datoj godini.

Naime, u određenim godinama postoje datumi koji kada se čitaju unazad (u ogledalu – dakle, u prirodi svoje antiscije) daju isti datum kao i kada se čitaju unapred. Ovi datumi, stoga, predstavljaju jedinstvene pokazatelje susreta «lica i naličja», te tako na veoma poseban način opisuju i najznačajnije događaje u samoj godini. Ovde treba napomenuti da ovo nije osobina svake godine, već samo određene kalendarske godinu imaju ovu osobinu, što se može protumačiti kao poseban znak kojim je data godina obeležena.

Stoga ćemo na narednim primerima videti kako se ovi datumi tumače, te kako iz ovih horoskopa (i njihovih antiscija) možemo dobiti veoma konkretne slike. Na događajima koji su obeležili određene godine možemo videti kako se u određenim datumima u februaru prepoznaju te godine.

Godina 2001. je godina poznata po terorističkom napadu u Americi.

Tokom 2001. godine, datum koji se mogao pročitati unazad isto kao i unapred je 10.02.2001.

Prvo što se uočava je egzaktan kvadrat retrogradnog Merkura u Vodoliji sa Marsom iz Škorpiona (smrt koja vreba iz vazduha), Još je jasnija slika tog kvadrata u antisciji koji ne menja svoju fiksnost, gde jedna ljudska ideja ili putnički avion koji se vraća (retro Merkur u Vodoliji) odlazi u Škorpiona i postaje ubilačko oružje.

Drugi kvadrat je u promenjivim znacima, iz ljudskih znakova između Plutona i Meseca, koji preko antiscije postaje kardinalni (naglo masovno stradanje).

Treća važna pozicija je konjunkcija Sunca i Urana na egzaltaciji Neptuna, koja antiscijom uvlači preko 8º Škorpiona (stepen Asc USA) Ameriku u igru. Sunce na egzaltaciji Neptuna je, da nije bilo ovih drugih okolnosti, moglo imati i druga značenja (rasvetljavanje neke svetske tajne, veliku obmanu ili centar spiritualnosti). Takođe, pozicija Marsa na 27º Škorpiona je u konjunkciji sa fiksnom zvezdom Marsik prirode Merkura i Marsa, koja nosi nasilje i prevare, a preko antiscije povezuje tu zvezdu sa zvezdom Altair iz sazvežđa Akvile (Kralj ptica, masovno krvoproliće), što i jeste slika aviona koji nose razaranje.

Imamo i egzaktnu konjunkciju Južnog čvora preko antiscije sa Plutonom.

Sa ovoliko pokazatelja ovog «ogledala dana» u 2001. godini neminovnost je bila da se desi neki intenzivan događaj.

Godina 2002. je poznata po puštanju EUR-a u opticaj.

Datum koji predstavlja ogledalo u ovoj godini je 20.02.2002.

Kada posmatramo osnovnu kartu vidimo da planete koje bi predstavljale valutu su svakako Jupiter, ali i Venera kao predstavnik Bika. Jupiter je u trigonu sa Veneroma u egzaktnom trigonu sa ekvidistancom Sunca i Venere. Takođe u znaku Bika je i Mesec, što bi dalo multi nacionalnu valutu, koja je pored problema (jer je Mesec u kvadratu sa Uranom) ipak zaživela, budući da je dispozicija Saturn trigon Neptun. Ono što je najznačajnije je da je Jupiter preko antiscije došao u konjunkciju sa severnim čvorom i omogućio da se ova valuta plasira. A Venera je antiscijom došla na egzaltaciju Saturna (iako sa njim u kvadratu) opstala u vremenu za sada. Preko ovih karti mogu se videti i učesnici, jer ova karta ima mnogo sličnosti sa kartom EU (pogledajte članak Smiljane Gavrančić), gde je na gotovo istom stepenu kao i u karti Evropske Unije.

Tokom 2011. godine imali smo više događaja kao što su smrt Bin Ladena, arapsko proleće, zemljotres u Japanu...

Datum iz ogledala za 2011. godinu je 11.02.2011.

U ovoj karti imamo konjunkciju Sunca i Marsa, na istim stepenovima gde su u «ogledalo danu» 2001. godine bili Sunce i Uran (8º i 9º Škorpiona), što povezuje opet arapski svet sa Amerikom. Bin Laden koji je bio odgovoran za teroristički napad na Ameriku 2001.godine je ove godine ubijen od strane Američkih vojnika. Sunce na egzaltaciji Neptuna antiscijom ide na 8º Škorpiona (ASC Amerike).

Takođe, zemljotres koji je pogodio Japan, a zatim i nuklearna katastrofa – vidi se kroz kvadrat Plutona u Jarcu i Jupitera u Ovnu. Ovaj kardinalni kvadrat je prešao u promenjivi, pa su Japanci svojom marljivošću prevazišli krizu. A Gadafijeva smrt bi mogla biti povezana sa inkonjunkcijom Saturna i Meseca, gde ga narod masakrira. U antisciji se slika bolje vidi, jer Mesec odlazi u Lava i postaje dominantniji u odnosu na Saturna iz Riba.

Ogledalo 2012. godine

Godina u kojoj se upravo nalazimo imaće svoj jedinstveni datum «ogledala» 21.02. 2012.

Prvo što pada u oči je Mesec na istom stepenu gde je bio Uran u danu ogledala 2001. i Mars u tom danu 2011.godine, pa vidimo opet dešavanja vezana za Ameriku. Ponovo je ovde prisutna veza arapskog sveta koji svakako ima simbol «polumeseca» u sukobu sa Amerikom. Takođe to je i slika žene na čelu Amerike.

U ovim kartama imamo i do u minut egzaktnu konjunkciju Neptuna i Saturna preko antiscije! To možemo da protumačimo da ono što je bila prošlost može postati naša budućnost ili ono što bi bila naša budućnost, postaje naša prošlost. Obe planete pretstavljaju vreme (Saturn prošlost, a Neptun budućnost), pa ovo što se sada dešava nije iznenađujuće, jer se samo vrši zamena.

Treba zapaziti i da su u igri početni i krajnji stepenovi (Riba i Vage), gde dobijamo zaokruženu priču, budući da Ribe i Jarac (Neptun i Saturn) predstavljaju jedno biće (mitološki Jarac je polu-jarac, polu-riba).

U antisciji je Neptun na 29º, pa su to snovi jedne generacije 50-tih (deca cveća), koji sada mogu početi da se ostvaruju. Tu je u igri i grad Beograd koji može postati moćan duhovni centar, iako će ovu godinu pamtiti i po snegu, ledu, a možda i poplavi.

Takođe, ova konjunkcija naglašava da može doći do otkrivanja unutrašnjih vrednosti na širem planu, kao i do otkrića dugo očekivanih lekova.

Pluton je u egzaktnom kardinalnom kvadratu sa ekvidistancom Venere i Urana, ali kako antiscijom prelazi u promenjivi kvadrat, bilo koja kriza (finansijska, prirodna) daje naznaku da će je ljudi svojim radom prevazići.

Jedino promenljiva opozicija retrogradnog Marsa i Merkura, nosi sa sobom dozu destruktivnosti (u koju je svakako umešan čovek). Ona preko antiscije prelazi u kardinalnu i možemo očekivati njenu realizaciju u vidu ljudske greške ili namere iz potaje.

Ako posmatramo malo i mitološku priču Saturna i Neptuna takođe vidimo da su ove planete iste stvari samo sa dva kraja. Naime, Bog Pan je slika ove dve planete, pa ostaje samo da se nadamo da vibracija zvuka koju ćemu čuti ove godine u nama ne izaziva paniku, već poziv za prihvatanje i spoznaju našeg unutrašnjeg bića.

Svim Ribama želim srećan rođendan!

Ribe – vaša solarna godina je vrlo posebna, jer će najzad vaš talenat doći do izražaja. Samo je bitno da ga postanete svesni. Ove godine više slušajte svoje srce, nego razum. Mnoge Ribe će ove godine iskusiti smenu svojih osećanja (radosti, tuge, besa, ushićenja, vere i nevere) i to posebno u partnerskim odnosima. Ono što je bitno je da ne postanu sopstvene žrtve. Sve se to dešava da bi mogle da spoznaju sebe, tj. ko su one zapravo – a nagrada nije mala, za one koji uspeju.

One Ribe koje planiraju promenu posla radi boljih finansija, imaju podršku neba. Razgovor ili put u te svrhe se isplati.

Uvek željne ljubavi, većina Riba će ove godine naučiti da one treba da budu prve koje preduzimaju korake po tom pitanju. Ne gubite nadu ako u početku ne ide baš sve kako ste zamislile. Razmirice i svađe u partnerskom odnosu nikuda ne vode, naučite se strpljenju i poverenju i odnos će uspeti.

Ne gubite nadu i finansijskoj krizi će doći kraj ako ne iz drugog, a ono iz trećeg puta, svakako.

I za kraj, Ribe probudite se Vaša suptilnost i nežnost su potrebne ovom svetu.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD