Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
20. Međunarodna Astrološka Konferencija u Beogradu Od 20. do 22. marta u Beogradu će se održati jubilarna 20. Međunarodna Astrološka Konferencija na Balkanu „The Age of Aquarius”. Tema Konferencije je posvećena Velikim Konjunkcijama koje se dešavaju u ovoj godini, a posebno konjunkciji Jupitera i Saturna koja će se odigrati 21.12.2020. Na ovoj Konferenciji ćemo imati 8 sjajnih predavača koji će nam iz različitih astroloških pristupa govoriti o Astrologiji koja otvara kapije Doba Vodolije.
» prikaži celu vest
Kurs: Karmička Sinastrija U četvrtak, 16. januara, počinje osmonedeljni kurs iz karmičke sinastrije. Karmički odnosi su jedna od najvažnijih stvari koje Duša prenosi iz svakog života. Na ovom kursu će se posebno govoriti o prirodi Karmičkih odnosa, odnosa Srodnih Duša, kao i Blizanačkih Duša. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Webinar: Tehnologija Svesti Merkura Merkurova ili peta čakra, jeste čakra čoveka. Ona predstavlja primarno težište rada na sebi. Sve što radimo kroz svaki energetski centar, manifestovaće se kroz kvalitet čoveka, kroz evoluciju koju čovek živi u petoj čakri. Webinar će održati Aleksandar Imširagić u nedelju, 19. januara, od 9h do 12h.
» prikaži celu vest
Webinar: Pronađi svoj glas Da li želite da naučite kako da otvorite svoj kreativni kanal putem kojeg ćete biti u mogućnosti da izrazite sebe na pravi način? Jedinstveni webinar „Pronađi svoj glas“ je namenjen svima koji žele da, putem praktičnog iskustva i znanja, nauče kako da otvore svoj kreativni kanal za originalne ideje i invetivnost, kao i svima koji žele da osveste, prihvate i izraze svoju autentičnu prirodu. Webinar će održati dr Lea Imširagić u nedelju, 19. januara, od 20:30h do 23:30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 30. oktobra do 06. novembra 2017.

Proboj na svetskim berzama postignut 27. septembra, sa opozicijom Jupitera i Urana se nastavlja. U četvrtak je Evropska centralna banka objavila da neće ukinuti stimulus (QE) politke, čak iako ekonomija nastavi da se popravlja. Na tržištima je bilo slavlja, sa zalihama za doglednu budućnost. To znači da je globalna likvidnost vrlo jaka (za sada). Kao odgovor tome, nekoliko berzi je dostiglo nove skokove svih vremena, što je tipično za aspekt Jupitera i Urana od pre tri nedelje. Još jednom, ovo je vrlo slično situaciji iz 1929. godine, kada je pesma „Happy days are here again“ snimljena. Možda se sećate da je u ovoj kolumni u nekoliko navrata naglašavano da je period između 1929. i 1931. bio poslednji put kad su Republikanci kontrolisali Senat, Belu kuću i imali svog predsednika, Herberta Huvera (Herbert Hoover) koji nije bio političar već uspešan biznismen, a koga nije volela ni sopstvena stranka. Pa opet, ljudi su mislili da će njegovo iskustvo u biznisu ojačati ekonomiju i doneti nove uspone na tržištima, što se i jeste desilo u prvoj godini njegovog mandata. A onda je prosto prestalo da se dešava.

Dani slavlja su ponovo osvanuli, i možete videti mnogo tvrdnji da je ovaj put drugačije, da će dobri dani ostati dugo, da će berzanski indeksi duplirati svoju vrednost čak i u odnosu na sadašnje pozamašne iznose. Možda su u pravu. Nema znaka na horizontu koji direktno ukazuje na ekonomsku ili finansijsku krizu u ovom trenutku... osim ako ne uzmete u obzir da će Odbor federalnih rezervi sada zaustaviti svoje sigurnosne programe kupovine, zbog kojih će likvidnost početi da opada. Zalihe novca će se istanjiti. Ili će se Bejbi Bumers penzionisati i onda po zakonu morati da prodaje po 7% IRA svog porfolija svake godine do kraja života (pa će postati neto prodavci, a ne kupci akcija). Ili možda reforme poreza, koje su napravile prvi korak ka realnosti prošlih nedelja, i pomogle berzama da se lansiraju, neće dobiti konačnu dozvolu da se primene u potpunosti do kraja godine. Moraću da se vratim i pogledam da li je neki zakon o redukciji poreza pušten u balzamičnoj fazi Saturn/Pluton ciklusa. Ne bi me začudilo da tada neke reforme poreza nisu prošle, jer je uobičajeno da se to dešava posle 21-27 godina od ciklusa Saturn/Pluton, a ne pre. A oni neće biti u konjunkciji do januara 2020. godine.  

Pa ipak, uprkos svim oblacima upozorenja koje sam upravo opisao, hajde da uživamo u ovim dobrim vremenima dok traju. A mogli bi da potraju još malo. Deda Mraz svih geokosmičkih potpisa bi mogao biti Jupiter u trigonu sa Neptunom, čiji će se ciklus trigona sporadično dešavati od 2. decembra 2017. do 19. avgusta 2018. U periodu smo translacije ovog aspekta jer je Sunce napravilo konjunkciju sa Jupiterom u četvrtak, 26. oktobra, a sa Neptunom će napraviti konjunkciju u petak, 3. novembra, što stavlja u prvi plan principe euforije i optimizma. Ovo je odlično vreme da se upozna/prepozna neka važna osoba.

Sunčeva translacija ka nastupajućem trigonu Jupitera i Neptuna nije jedino dešavanje na nebu. Venera je takođe uključena u translaciju separacionog kvadrata Urana i Plutona. U stvari, napraviće kardinalni T-kvadrat sa Plutonom i Uranom između 27. oktobra i 4. novembra. Poslednji dan se poklapa sa sledećim punim Mesecom, pa ćemo tada videti vrhunac dešavanja kome već prisustvujemo. Venera vlada novcem i ljubavlju, a u teškom aspektu sa Uranom i Plutonom, obe ove oblasti života mogu biti promenjene vrlo iznenadno nekim nepredviđenim dešavanjima. Pa tako, imamo jedan aspekt koji se odnosi na ljubav i romansu, dok se drugi odnosi na nagli raskid. Jedan sugeriše finansijski dobitak, i novac koji lako dolazi, a drugi upozorava na mogućnost iznanadnog finansijskog pada.

Ovo će biti interesantna nedelja. Geokosmički potpisi se poklapaju sa Haloween igrom „trick or treat“. Deca obožavaju ovu zabavu, jer ih niko ne kontroliše, ali je se i plaše, a najčešće se uplaše od izmišljenih demona. Ali strah ne traje dugo, zbog trigona Jupitera i Neptuna koji podržava izmišljotine, i tako će se nastaviti sve do kraja novembra i početka decembra. Ovo je odlično vreme da se osećate kao dete, ali nije mudro i da se tako ponašate. Ovo je vreme kad nas primarni instinkti mogu odvesti ektremno daleko.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD