Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 16.10. do 23.10.2017.

Sada je jasno da je treća i poslednja opozicija Jupitera i Urana, koja se odigrala 27. septembra +/- 12 radnih dana, u vezi sa probojem na mnogim svetskim berzama, a ne sa obrtom trenda (što doduše jeste bio slučaj na finansijskim tržištima i tržištu robe). Zbog toga su mnogi berzanski indeksi (Dow Jones Industrial Average, NASDAQ, i S&P) skočili na nove vrednosti, postigavši najviše cene u posednjih nekoliko godina ili čak svih vremena. Takva je situacija bila ne samo u Americi, već i na svim drugim kontinentima.

Iako je bio petak 13. na berzama ništa nije bilo strašno. Naprotiv, bile su preplavljene izveštajima o jačanju ekonomije, i kako globalna ekonomska budućnost izgleda mnogo bolje nego što je prvobitno predvideo IMF (Internacionalni monetarni fond).

Ovo je bila dobra nedelja i za zlato i srebro. Zlato je skočilo iznad $1300/oz, dok srebro testira $17.50/oz. Mazut je 28. septembra posle 53.86, što je bila najviša vrednost od kako se Venera okrenula direktno sredinom aprila (samo jedan dan nakon opozicije Jupitera i Urana), pao na 49.10. Međutim, u petak 13. je ponovo skočio na 51.72. Jedino sa američkim dolarom stvari nisu tako sjajne ali će nam to biti veća briga kako se budemo približavali 2020. godini i konjunkciji Saturna i Plutona.

Prošle nedelje smo bili svedoci Marsa u kvadratu sa Saturnom (8. oktobra) i Sunca u kvadratu sa Plutonom (9. oktobra). Ovi aspekti nisu rezultirali u trend obrta na finansijskim tržištima ali jesu bili u vezi sa smrtonosnim požarima u regionima punim vinograda u Kaliforniji. Mars izaziva požare, a Pluton gubitak života i imanja koja puno vrede.

Ovaj tragični gubitak se može povezati i sa drugim (od pet) semi-kvadratom Urana i Neptuna, koji imaju 171-godišnji ciklus, a koji se odigrao 6. oktobra. U prethodnim kolumnama smo ovaj aspekt povezali sa uraganima (Uran), poplavama (Neptun), ali Uran u Ovnu takođe izaziva požare (kao i Mars, vladar Ovna, koji izaziva visoke temperature i povezuje se sa vatrom). Uran takođe vlada kompjuterima i tehnologijom, a u svojoj negativnoj konotaciji Neptun je u korelaciji sa krađom. Kad se ovo spoji, dobijemo sajber špijunažu i hakovanje, što je rastući problem današnjice. Na polju finansija, Neptun korespondira sa balonima od sapunice (a na drugim poljima obmanama i psihotičnim ispadima). Vidimo dokaz toga na svetskim berzanskim indeksima, ali ovo će se nastaviti još neko vreme, zato što će ovaj aspekt biti prisutan do 2019. godine.

Druga dva važna geokosmička potpisa su: 1) ulazak Jupitera u znak Škorpiona; 2) treći i poslednji trigon Saturna i Urana.

Jupiter je ušao u Škorpiona 10. oktobra i ostaće u tom znaku 13 meseci. Škorpion vlada novcem drugih ljudi, poput banaka, institucija koje daju zajam, kompanijama koje se bave hipotekom, brokerskim kućama, i sl. Sa Uranom koji uskoro ulazi u Bika (15. maja) , gde ostaje 7 godina, videćemo kako banke počinju da stvaraju mehur od sapunice, koji bi mogao potrajati i 2 do 5 godina. Ali onda, pre nego što Uran napusti znak Bika, mehur će se rasprsnuti. A o ovoj temi ćemo pričati detaljnije u “Prognozi za 2018” (Forecast 2018 Book).

Treći i poslednji trigon Saturna i Urana će se odigrati za manje od mesec dana, 11. novembra. Ovo je tek peti put da se ovaj aspekt pojavio od osnivanja američke berze. U svakom slučaju došlo je do skakanja vrednosti akcija. U ovom slučaju to bi mogao biti period od decembra 2016. do novembra 2017. Za sada se tržišta nisu mnogo obrnula u proteklih 20 meseci. Da li će se obrnuti sada pod trigonom Saturna i Urana? Ovakve misli me drže budnim noću. Deluje kao da je sve u redu sada, da ekonomija raste, ali ne mogu da se ne zapitam šta će je oboriti?

Mislim da ću investirati u neki melatonin.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD