Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Planetarni Povratci u Prediktivnoj Astrologiji U sredu, 29. januara, počinje kurs „Planetarni Povratci u Prediktivnoj Astrologiji” na Kepler Insitutu. Polaznici kursa će biti upoznati sa jednom od najpopularnijih prognostičkih tehnika - solarni povratak, kao i sa jednom od najinteresantnijih tehnika za razmatranje prilično uskih vremenskih perioda – solarni eneidi. Ovaj kurs je moguće pohađati kako u redovnoj, tako i u dopisnoj varijanti.
» prikaži celu vest
Kurs: Procena profesionalnog života, finansija i izbora studija U utorak 11. februara, u 18h na Kepler Institutu će početi tromesečni kurs najčešćih oblasti života koje se tumače u astrološkoj konsultaciji, a to su: profesija, finansije, talenti i studije. Kurs je moguće pohađati u dopisnoj i online varijanti.
» prikaži celu vest
FULL MOON PROJECT - RAZIGRANOST Pozivamo vas na novu Full Moon Project radionicu “Razigranost” koja će se održati u nedelju, 9. februara 2020. godine u hotelu Tulip Inn Putink, s početkom od 19h. Ovaj Pun Mesec otvara vrata jednoj razigranosti, koja dolazi usled oslobođenja od uverenja koja smo nekada imali. Da bi čovek mogao da se oslobodi negativnih uverenja koja su mu strukturisana u energiji, on mora da pronađe svoju svrhu.
» prikaži celu vest
20. Međunarodna Astrološka Konferencija u Beogradu Od 20. do 22. marta u Beogradu će se održati jubilarna 20. Međunarodna Astrološka Konferencija na Balkanu „The Age of Aquarius”. Tema Konferencije je posvećena Velikim Konjunkcijama koje se dešavaju u ovoj godini, a posebno konjunkciji Jupitera i Saturna koja će se odigrati 21.12.2020. Na ovoj Konferenciji ćemo imati 8 sjajnih predavača koji će nam iz različitih astroloških pristupa govoriti o Astrologiji koja otvara kapije Doba Vodolije.
» prikaži celu vest
Kurs: Karmička Sinastrija U četvrtak, 16. januara, počinje osmonedeljni kurs iz karmičke sinastrije. Karmički odnosi su jedna od najvažnijih stvari koje Duša prenosi iz svakog života. Na ovom kursu će se posebno govoriti o prirodi Karmičkih odnosa, odnosa Srodnih Duša, kao i Blizanačkih Duša. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 16.10. do 23.10.2017.

Sada je jasno da je treća i poslednja opozicija Jupitera i Urana, koja se odigrala 27. septembra +/- 12 radnih dana, u vezi sa probojem na mnogim svetskim berzama, a ne sa obrtom trenda (što doduše jeste bio slučaj na finansijskim tržištima i tržištu robe). Zbog toga su mnogi berzanski indeksi (Dow Jones Industrial Average, NASDAQ, i S&P) skočili na nove vrednosti, postigavši najviše cene u posednjih nekoliko godina ili čak svih vremena. Takva je situacija bila ne samo u Americi, već i na svim drugim kontinentima.

Iako je bio petak 13. na berzama ništa nije bilo strašno. Naprotiv, bile su preplavljene izveštajima o jačanju ekonomije, i kako globalna ekonomska budućnost izgleda mnogo bolje nego što je prvobitno predvideo IMF (Internacionalni monetarni fond).

Ovo je bila dobra nedelja i za zlato i srebro. Zlato je skočilo iznad $1300/oz, dok srebro testira $17.50/oz. Mazut je 28. septembra posle 53.86, što je bila najviša vrednost od kako se Venera okrenula direktno sredinom aprila (samo jedan dan nakon opozicije Jupitera i Urana), pao na 49.10. Međutim, u petak 13. je ponovo skočio na 51.72. Jedino sa američkim dolarom stvari nisu tako sjajne ali će nam to biti veća briga kako se budemo približavali 2020. godini i konjunkciji Saturna i Plutona.

Prošle nedelje smo bili svedoci Marsa u kvadratu sa Saturnom (8. oktobra) i Sunca u kvadratu sa Plutonom (9. oktobra). Ovi aspekti nisu rezultirali u trend obrta na finansijskim tržištima ali jesu bili u vezi sa smrtonosnim požarima u regionima punim vinograda u Kaliforniji. Mars izaziva požare, a Pluton gubitak života i imanja koja puno vrede.

Ovaj tragični gubitak se može povezati i sa drugim (od pet) semi-kvadratom Urana i Neptuna, koji imaju 171-godišnji ciklus, a koji se odigrao 6. oktobra. U prethodnim kolumnama smo ovaj aspekt povezali sa uraganima (Uran), poplavama (Neptun), ali Uran u Ovnu takođe izaziva požare (kao i Mars, vladar Ovna, koji izaziva visoke temperature i povezuje se sa vatrom). Uran takođe vlada kompjuterima i tehnologijom, a u svojoj negativnoj konotaciji Neptun je u korelaciji sa krađom. Kad se ovo spoji, dobijemo sajber špijunažu i hakovanje, što je rastući problem današnjice. Na polju finansija, Neptun korespondira sa balonima od sapunice (a na drugim poljima obmanama i psihotičnim ispadima). Vidimo dokaz toga na svetskim berzanskim indeksima, ali ovo će se nastaviti još neko vreme, zato što će ovaj aspekt biti prisutan do 2019. godine.

Druga dva važna geokosmička potpisa su: 1) ulazak Jupitera u znak Škorpiona; 2) treći i poslednji trigon Saturna i Urana.

Jupiter je ušao u Škorpiona 10. oktobra i ostaće u tom znaku 13 meseci. Škorpion vlada novcem drugih ljudi, poput banaka, institucija koje daju zajam, kompanijama koje se bave hipotekom, brokerskim kućama, i sl. Sa Uranom koji uskoro ulazi u Bika (15. maja) , gde ostaje 7 godina, videćemo kako banke počinju da stvaraju mehur od sapunice, koji bi mogao potrajati i 2 do 5 godina. Ali onda, pre nego što Uran napusti znak Bika, mehur će se rasprsnuti. A o ovoj temi ćemo pričati detaljnije u “Prognozi za 2018” (Forecast 2018 Book).

Treći i poslednji trigon Saturna i Urana će se odigrati za manje od mesec dana, 11. novembra. Ovo je tek peti put da se ovaj aspekt pojavio od osnivanja američke berze. U svakom slučaju došlo je do skakanja vrednosti akcija. U ovom slučaju to bi mogao biti period od decembra 2016. do novembra 2017. Za sada se tržišta nisu mnogo obrnula u proteklih 20 meseci. Da li će se obrnuti sada pod trigonom Saturna i Urana? Ovakve misli me drže budnim noću. Deluje kao da je sve u redu sada, da ekonomija raste, ali ne mogu da se ne zapitam šta će je oboriti?

Mislim da ću investirati u neki melatonin.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD