Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

13.-19. II 2012

Prošla nedelja je počela pozitivno. Berze širom sveta su se u četvrtak 9. februara, značajno oporavile. Neke su dostigle svoje najviše vrednosti u protekle tri godine, kao što su Dow Jones Industrial Average i NASDAQ Composite. Mnogi drugi, poput evropskih berzanskih indeksa i Hang Seng indeksa, dostigli su svoju najvišu vrednost, od kraha prošlog jula i avgusta koji se desio posle spuštanja kreditnog rejtinga SAD od strane S&P agencije za rejting. Verovatno se sećate da se ovo spuštanje dogodilo kada su tranzitni Uran i Pluton napravili kvadrat sa orbisom od jednog stepena, i sigurno vam je jasno šta se može očekivati od 2012. - 2015, kada ove planete naprave egzaktan kvadrat.

Ali, iako je zabrinjavajuće što se 20 - 35 odsto pada na svetskim berzama dogodio prošlog leta, to može biti bleda senka u odnosu na ono što se desilo u petak, 10. februara, ubrzo nakon što je najavljeno novo spasavanje Grčke, i od njenih građana zahtevane nove mere štednje. Nasilni protesti su izbili na ulicama Atine, a vladini službenici su stupili u štrajk, paralizujući tako celu državu i preteći da još jednom izazovu katastrofu i haos u Evropskoj uniji.

Još jednom su se događaji krajem prošle nedelje poklopili sa geokosmičkim konstelacijama koje su u vezi sa predstojećim rastućim kvadratom Urana i Plutona. Tranzitna Venera od 9. - 15. februara pravi konjunkciju sa Uranom i kvadrat sa Plutonom. Videćemo šta će se ove, sledeće i za dve godine dešavati sa vladom. Sva dešavanja će biti povezana sa eksplozijom dužničke krize širom sveta. Uran se odnosi na eksplozivne i uznemirujuće akcije masa, a Pluton na dužničku krizu. Aspekt još uvek nije egzaktan, i još uvek nema ponuđenog rešenja koje bi masa prihvatila.

Berze su u petak, 10. februara, naglo završile svoj oporavak, a na mnogim berzama akcije su se rasprodavale. Investitori su spas od akcija potražili u bezbednim američkim državnim obveznicama i američkom dolaru, što je zbunjujuće, budući da se SAD pribojava ponovnog spuštanja rejtinga zbog sopstvene nesposobnosti da se izbori sa ogromnim dugom i zavisnošću od potrošnje. Ukoliko Grčka sagori od protesta zbog zahteva za većom štednjom, u bliskoj budućnosti ista sudbina može zadesiti i druge evropske zemlje, kao i Japan, a možda i Sjedinjene države.

I znate šta? Strogost je primarni način na koji se možemo izvući da ne padnemo u ponor, kao što sugeriše naredna uzajamna recepcija Saturna u Škorpiji i Plutona u Jarcu (oktobar 2012. - septembar 2015.). Dobar način da se stvari reše, obzirom da će ove planete biti u povoljnom sekstilu, jeste ako se politički lideri izjednače sa građanima i pokrenu diskusiju za razvoj 5 - 8 godišnjeg plana za obnovu svetskog finansijskog sistema, umesto da lažno obećavaju čuda i magiju koji se neće desiti. Zašto 5 - 8 godina? Zbog toga što će toliko dugo trajati opadajuća faza sekstila Saturna i Plutona koja počinje ove godine (krajem 2012. do 2013.). Januara 2020. će se završiti njihova 19-godišnja opadajuća faza i konjunkcijom će započeti novi ciklus. Toliko dugo će trebati da se izvučemo iz ove situacije - ako dođe do dogovora o procesu sprovođenja mera štednje. Što pre uspemo da se oporavimo i počnemo da podržavamo svoje lidere u ovom neizbežnom procesu, veća je verovatnoća da ćemo izaći iz ove zone sumraka. Jedini problem je u tome što je u Americi ovo izborna godina, i političari smatraju da merama štednje neće osvojiti glasove. Ali možda će to uspeti poštenom procenom i diskusijom. Izgleda da će na taj način Ron Pol ostati u igri.

Zlato, srebro, i evropske valute su takođe u petak skočili. Međutim, brokeri su izgleda, do kraja dana, shvatili da ovi geopolitički događaji mogu zaista biti povoljni za kretanje plemenitih metala. Oni ponekad mogu usporiti, ali sigurno nisu glupi. Ili mi to ponovo nešto umišljamo?

Kratkoročna geokosmička kretanja

Ovo je savršeno vreme za iznenadne događaje koji će pogoditi svet, a posebno berze, jer smo sada upravo u sredini vremenskog perioda kada se, od 1. do 19. februara, odvija obilje geokosmičkih konstelacija.

U stvari, Venera je bila u konjunkciji sa Uranom, 9. februara, kada su mnogi berzanski indeksi dostigli nove višemesečne, pa čak i višegodišnje maksimume. Venera u konjunkciji sa Uranom je moćna konstelacija preokreta Prvog nivoa, što je opisano u knjizi: “The Ultimate Book on Stock Market Timing, Volume 3: Geocosmic Correlations to Trading Cycles” ("Osnovna knjiga o najpovoljnijem vremenu za trgovinu na berzi, Tom 3: Geokosmički uticaj na berzanske cikluse"). Može li to da bude najviša vrednost za kojom tragamo dok Jupiter završava tranzit preko početnih stepenova Bika, što se istorijski poklapa sa vrhovima dugoročnih ciklusa berzanskih indeksa? Vrlo je moguće, ali je još uvek suviše rano da to potvrdimo. Ali onda ponovo naglašavamo da je to lepota geokosmičkih konstelacija i finansijske astrologije koja ih odvaja od drugih vidova berzanskih analiza: oni su vodeći pokazatelji, i ne zaostaju kao većina tehničkih studija, koje mi takođe koristimo i koje su nam potrebne da potvrdimo završetak dugoročnog ciklusa, kao što je objašnjeno u Petom tomu knjige iz serije Najpovoljnije vreme za trgovinu na berzi.

Kao što je navedeno u uvodu knjige, još jedan geokosmički obrazac na koji treba da obratite pažnju jeste tranzit Venere. Ona je 9. februara došla u konjunkciju sa Uranom i u sredu, 15. februara će napraviti kvadrat sa Plutonom. Zato kažemo da Venera aktivira predstojeći kvadrat Urana i Plutona, nudeći nam sliku onoga što možemo da očekujemo kada ove dve planete (Uran i Pluton) naprave kvadrat od juna 2012. do marta 2015, kao što su nasilni protesti koji su izbili u Grčkoj tokom predloženih mera štednje zbog eksplozije dužničke krize, i berze na kojima se iznenada rasprodaju akcije. Ali ovi događaji su takođe u vezi sa retrogradnim Marsom u Devici. Kao što je u ovom našem berzanskom izveštaju objašnjen ovaj tranzit (21. januar – 14. april), ovo će verovatno biti period kada bi radnici u različitim delovima sveta mogli stupiti u štrajk, što može izazivati prekid u lancu dostavljanja robe. Vidite, današnji događaji se odvijaju i umnogome manifestuju na temu finansijske i mundane astrologije. I upravo zbog toga su mundana i finansijska astrologija vrlo vredne alatke za razumevanje - i prognoze – uslova u svetu, kao i na berzama.

To će biti jedan pakao koliko će godina biti zanimljiva. Nemojte se samo previše uljuljkivati u trendove. Sve se brzo menja, a ako niste na vrhu, vreme vas može pregaziti. Ovaj period je raj za špekulante, i najgori košmar za investitore. Ne možemo ni da zamislimo kako izgleda štedeti u današnje vreme.

Razmišljanja o dugoročnim kretanjima planeta

"Postoji senka između koncepcije i stvaranje. U godibana inovacija, nove ideje su samo deo ideje. Realizacija je izuzetno važna". Volter Isakson, razvija ideju T. S. Eliota, u svojoj biografiji “Stiv Džobs”.

Posle prošlonedeljnog berzanskog izveštaja, još jednom smo od čitalaca dobili zahteve poput: "odgovorite nam na to pitanje"! Jedan čitalac je pitao zašto su naši berzanski izveštaji u poslednje vreme bili tako negativni po predsednika Obamu, kada on zaista pokušava da pomogne ljudima. Drugi nam je zahvalio što smo ga podsetili na "republikansku tačku gledišta".

U odgovoru na prvo pitanje, mislio sam na izvod iz biografije "Stiva Džobsa", navodeći da su ideje samo deo procesa stvarne inovacije. Još važniji deo je realizacija, i čini se da je to ono što bi naši lideri u ovom veku želeli. I ako smo bili previše negativni prema predsedniku Obami, čitaoci liberalnog ubeđeja mogu primetiti činjenicu da smo u ovoj rubrici bili podjednako kritični i prema predsedniku Bušu, a pre njega i prema Klintonu. Mi pre svega, kritikujemo sve podjednako. G. Merimen je takođe jednako kritičan i prema sebi, iako je politički neopredeljen, kao verovatno i većina Amerikanaca, u odnosu na čitaoce berzanskih izveštaja. To znači da je on u srcu socijalno liberalan i fiskalno konzervativan, ali izgleda da ova kombinacija u Americi nikada nije izabrana za vodeću. To je samo naše mišljenje, ali nama se čini da jedna strana želi da zna šta se dešava u vladajućim krugovima, a druga, šta se dešava u spavaćim sobama.

Sa Uranom u Ovnu, smatramo da će ljudi postavljati uslove vladi (i njenom rukovodstvu) koja je više povezana sa njima samima. To znači, da će oni želeti lidere koji razumeju značaj zdrave ravnoteže između bliskosti i razdvajanja. Oni žele lidere koji ih razumeju, ali u isto vreme lidere koji se neće previše mešati u svakodnevni život i poslovne aktivnosti. To neće biti samo vlada za svoj narod, ona takođe treba da kontaktira sa vladama drugih zemalja. To je baš kao ljubav i zaista, zdrava veza. Ako zaista želite da veza uspe, morate da prevaziđete taj alhemijski balans između bliskosti i udaljenosti. Ne možete biti previše posesivni, a istovremeno ne možete biti previše daleki i rezervisani da niko zaista ne zna ko ste i šta zaista mislite. Ovo je još jedna poruka principa Urana (udaljenost) i Plutona (bliskost).

Na ovu temu možete pogledati: http://www.youtube.com/watch?v=Us-TVg40ExM. To je klasika. To će vam dati nadu dok idemo kroz ovo izuzetno i izazovno vreme. Uspećemo.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD