Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 02.10. do 09.10.2017.

U nedelji u kojoj je bila... poslednja opozicija Jupitera i Urana, 27. septembra, svetske berze su se ponašale čudno, što ne treba da iznenadi one koji se bave geokosmičkim proučavanjima. U vreme kada je Uran naglašen, čudne, neočekivane, pa i nepredvidive stvari se dešavaju. „Čudno“ je normalno, „neočekivano“ je očekivano. Ono što je čudno u vezi sa prošlom nedeljom je to što su mnogi indeksi porasli na svoj najviši godišnji nivo, dok su drugi malo pali, a neki su baš prilično pali.

Hajde da počnemo sa Azijom i Pacifikom, gde nijedno tržište nije napravilo novi mesečni porast, osim MICEX-a (a Rusija je pola u Evropi, pola u Aziji). Japanski Nikkei i honkonški Hang Seng su imali dobre poraste prošlih nedelja ali nisu uspeli da ih prate prošle nedelje. Indijski Nifty indeks je takođe zabeležio značajne skokove 19. septembra, ali je pao u nedelji opozicije Jupitera i Urana. Kina je dostigla svoj najviši nivo od januara 2016. tri puta između 6. i 12. septembra, ali to je bilo pre 2-3 nedelje. A Australija je pala dva puta 21. i 26. septembra na vrlo kritičan nivo od 5700-5710, sa malo znakova da će se uskoro oporaviti.

U Evropi su AEX, DAX i SMI imali impresivan reli, ali ne na godišnjem nivou. DAX i AEX su unutar distorzije, kako uticaj opozicije Jupitera i Urana ima orbis od 12 radnih dana, između rasta i pada. Londonski FTSE sa druge strane, dobro stoji, držeći porast koji je imao 2. juna.

U Americi su svi indeksi imali rast, osim NASDAQ-a. Ista je priča u Argentini i Brazilu. Ovo je bila dobra nedelja za Amerikance ili investiranje u američke akcije.

Na drugim tržištima, zlato i srebro su pali na najniži nivo još od eklipse između 7. i 21. avgusta. Valuta takođe, dok je mazut dostigao najvišu cenu od 17. aprila kad je Venera završila svoj retrogradni hod. Mazut je posebno interesantan jer je porastao 28. septembra, jedan dan posle opozicije Jupitera i Urana, koji njime vladaju.

Osim najvažnijeg geokosmičkog potpisa, opozicije Jupitera i Urana, koja utiče na obrtanja na tržištima, imamo i druga dešavanja na nebu. Jedan važan faktor je i izlazak Jupitera iz znaka Vage nakon 13-mesečne avanture, 10. oktobra. U poslednjih mesec dana (od 1. septembra) Jupiter je bio u konjunkciji sa konjunkcijom Jupitera i Neptuna u čartu njujorške berze. Drugim rečima, američka berza je bila pod Jupiterovim povratkom tokom septembra. To se sada završava. U astrologiji, Jupiter se smatra velikim benefikom. U poslovnoj astrologiji u korespodenciji je sa ekonomskim rastom, što je na primeru američke berze dokazano i ovaj put. To se podudara sa očekivanim ponašanjem Jupitera u vazdušnom znaku, posebno u Vagi, u kojoj je napravio svoj povratak.

Da stvar bude još zanimljivija, predsednik Donald Tramp takođe ima Jupitera u Vagi, što znači da je tokom prošle godine i on lično imao Jupiterov povratak. Da li će berza nastaviti da raste sad kad se Jupiter sprema da uđe u novu 13-mesečnu avanturu kroz znak Škorpiona? Da li će se Trampova “sreća” nastaviti, s obzirom da Škorpion vlada istraživanjima, istragama, otkrivanjima tajni, smenjivanjima i okončanjima saveza? Sa Jupiterom, možemo očekivati puno promena – otkaza i zapošljavanja – posebno onih čije planete u vazdušnim znacima više neće biti u harmoniji sa ovim velikim benefikom.

Ali, hajde da razmotrimo neke sexy teme. Na kraju krajeva, je još Venera i Mars se sastaju 5. oktobra, dok je Sunce u Vagi. Četri dana pre toga, obe planete će napraviti trigon sa Plutonom, što više sexy. S obzirom na to da je Venera planeta novca i ljubavi (teško je imati jedno bez drugog, zbog čega je značenje Venere “žudnja” isto koliko i “ljubav”). Mars je planeta strasti, želje da se približi drugima (a šta će da “uradi” kad se približi je dosta dobro pitanje). A sad će Venera i Mars ući u trigon sa Plutonom, planetom intenziteta (kao i poreza, dugova i deficita). Na ličnom nivou, mnoge duše će biti privučene jedna drugoj. U stvari, ne baš duše, više fizička tela. Ali privlačnost može biti tako jaka i pozitivna da će dati osećaj nečeg dubljeg (ako pretpostavimo da postoji nešto dublje od čiste fizičke privlačnosti i poreza). Pravi test ovih privlačnosti će doći naredne nedelje kad se ove dve planete – Mars i Venera – sa trigona sa Plutonom prebace na kvadrat sa Saturnom, između 8. i 11. oktobra. Visak će se pomeriti sa pola ljubavi na pol sumnje, sa prihvatanja na saslušavanje. Ali šta ste uopšte mislili? I šta radite sada? Suočite se sa sopstvenim rečima i poštenjem i izgurajte ovo, ili zbrišite. Ovo su iskustva koja pokazuju (ili otkrivaju) nečije pravo lice.

Ovo nije dobro vreme za ulazak u bitku bez dovoljno podrške za vašu tačku gledišta. Možete misliti da ste u pravu, ali to što ste u pravu ne znači da ćete dobiti rat. To je dobar moto koji treba zapamtiti kad tržište (ili ljubav) pukne bez razloga. Ni para, ni ljubavi. To je cena koju plaćate. Nema besplatnog ručka ovog meseca. Nemojte se venčavati ni za kakvu poziciju do 11. oktobra.

I na kraju, kao trgovci, zapamtite: tržište koje padne dok je Venera u teškom aspektu sa Saturnom je dobar kandidat za kupovinu. Ljubavnik koji se ne vrati odmah posle ovog aspekta je kandidat za “zbogom”.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD