Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
20. Međunarodna Astrološka Konferencija u Beogradu Od 20. do 22. marta u Beogradu će se održati jubilarna 20. Međunarodna Astrološka Konferencija na Balkanu „The Age of Aquarius”. Tema Konferencije je posvećena Velikim Konjunkcijama koje se dešavaju u ovoj godini, a posebno konjunkciji Jupitera i Saturna koja će se odigrati 21.12.2020. Na ovoj Konferenciji ćemo imati 8 sjajnih predavača koji će nam iz različitih astroloških pristupa govoriti o Astrologiji koja otvara kapije Doba Vodolije.
» prikaži celu vest
Kurs: Karmička Sinastrija U četvrtak, 16. januara, počinje osmonedeljni kurs iz karmičke sinastrije. Karmički odnosi su jedna od najvažnijih stvari koje Duša prenosi iz svakog života. Na ovom kursu će se posebno govoriti o prirodi Karmičkih odnosa, odnosa Srodnih Duša, kao i Blizanačkih Duša. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Webinar: Tehnologija Svesti Merkura Merkurova ili peta čakra, jeste čakra čoveka. Ona predstavlja primarno težište rada na sebi. Sve što radimo kroz svaki energetski centar, manifestovaće se kroz kvalitet čoveka, kroz evoluciju koju čovek živi u petoj čakri. Webinar će održati Aleksandar Imširagić u nedelju, 19. januara, od 9h do 12h.
» prikaži celu vest
Webinar: Pronađi svoj glas Da li želite da naučite kako da otvorite svoj kreativni kanal putem kojeg ćete biti u mogućnosti da izrazite sebe na pravi način? Jedinstveni webinar „Pronađi svoj glas“ je namenjen svima koji žele da, putem praktičnog iskustva i znanja, nauče kako da otvore svoj kreativni kanal za originalne ideje i invetivnost, kao i svima koji žele da osveste, prihvate i izraze svoju autentičnu prirodu. Webinar će održati dr Lea Imširagić u nedelju, 19. januara, od 20:30h do 23:30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 02.10. do 09.10.2017.

U nedelji u kojoj je bila... poslednja opozicija Jupitera i Urana, 27. septembra, svetske berze su se ponašale čudno, što ne treba da iznenadi one koji se bave geokosmičkim proučavanjima. U vreme kada je Uran naglašen, čudne, neočekivane, pa i nepredvidive stvari se dešavaju. „Čudno“ je normalno, „neočekivano“ je očekivano. Ono što je čudno u vezi sa prošlom nedeljom je to što su mnogi indeksi porasli na svoj najviši godišnji nivo, dok su drugi malo pali, a neki su baš prilično pali.

Hajde da počnemo sa Azijom i Pacifikom, gde nijedno tržište nije napravilo novi mesečni porast, osim MICEX-a (a Rusija je pola u Evropi, pola u Aziji). Japanski Nikkei i honkonški Hang Seng su imali dobre poraste prošlih nedelja ali nisu uspeli da ih prate prošle nedelje. Indijski Nifty indeks je takođe zabeležio značajne skokove 19. septembra, ali je pao u nedelji opozicije Jupitera i Urana. Kina je dostigla svoj najviši nivo od januara 2016. tri puta između 6. i 12. septembra, ali to je bilo pre 2-3 nedelje. A Australija je pala dva puta 21. i 26. septembra na vrlo kritičan nivo od 5700-5710, sa malo znakova da će se uskoro oporaviti.

U Evropi su AEX, DAX i SMI imali impresivan reli, ali ne na godišnjem nivou. DAX i AEX su unutar distorzije, kako uticaj opozicije Jupitera i Urana ima orbis od 12 radnih dana, između rasta i pada. Londonski FTSE sa druge strane, dobro stoji, držeći porast koji je imao 2. juna.

U Americi su svi indeksi imali rast, osim NASDAQ-a. Ista je priča u Argentini i Brazilu. Ovo je bila dobra nedelja za Amerikance ili investiranje u američke akcije.

Na drugim tržištima, zlato i srebro su pali na najniži nivo još od eklipse između 7. i 21. avgusta. Valuta takođe, dok je mazut dostigao najvišu cenu od 17. aprila kad je Venera završila svoj retrogradni hod. Mazut je posebno interesantan jer je porastao 28. septembra, jedan dan posle opozicije Jupitera i Urana, koji njime vladaju.

Osim najvažnijeg geokosmičkog potpisa, opozicije Jupitera i Urana, koja utiče na obrtanja na tržištima, imamo i druga dešavanja na nebu. Jedan važan faktor je i izlazak Jupitera iz znaka Vage nakon 13-mesečne avanture, 10. oktobra. U poslednjih mesec dana (od 1. septembra) Jupiter je bio u konjunkciji sa konjunkcijom Jupitera i Neptuna u čartu njujorške berze. Drugim rečima, američka berza je bila pod Jupiterovim povratkom tokom septembra. To se sada završava. U astrologiji, Jupiter se smatra velikim benefikom. U poslovnoj astrologiji u korespodenciji je sa ekonomskim rastom, što je na primeru američke berze dokazano i ovaj put. To se podudara sa očekivanim ponašanjem Jupitera u vazdušnom znaku, posebno u Vagi, u kojoj je napravio svoj povratak.

Da stvar bude još zanimljivija, predsednik Donald Tramp takođe ima Jupitera u Vagi, što znači da je tokom prošle godine i on lično imao Jupiterov povratak. Da li će berza nastaviti da raste sad kad se Jupiter sprema da uđe u novu 13-mesečnu avanturu kroz znak Škorpiona? Da li će se Trampova “sreća” nastaviti, s obzirom da Škorpion vlada istraživanjima, istragama, otkrivanjima tajni, smenjivanjima i okončanjima saveza? Sa Jupiterom, možemo očekivati puno promena – otkaza i zapošljavanja – posebno onih čije planete u vazdušnim znacima više neće biti u harmoniji sa ovim velikim benefikom.

Ali, hajde da razmotrimo neke sexy teme. Na kraju krajeva, je još Venera i Mars se sastaju 5. oktobra, dok je Sunce u Vagi. Četri dana pre toga, obe planete će napraviti trigon sa Plutonom, što više sexy. S obzirom na to da je Venera planeta novca i ljubavi (teško je imati jedno bez drugog, zbog čega je značenje Venere “žudnja” isto koliko i “ljubav”). Mars je planeta strasti, želje da se približi drugima (a šta će da “uradi” kad se približi je dosta dobro pitanje). A sad će Venera i Mars ući u trigon sa Plutonom, planetom intenziteta (kao i poreza, dugova i deficita). Na ličnom nivou, mnoge duše će biti privučene jedna drugoj. U stvari, ne baš duše, više fizička tela. Ali privlačnost može biti tako jaka i pozitivna da će dati osećaj nečeg dubljeg (ako pretpostavimo da postoji nešto dublje od čiste fizičke privlačnosti i poreza). Pravi test ovih privlačnosti će doći naredne nedelje kad se ove dve planete – Mars i Venera – sa trigona sa Plutonom prebace na kvadrat sa Saturnom, između 8. i 11. oktobra. Visak će se pomeriti sa pola ljubavi na pol sumnje, sa prihvatanja na saslušavanje. Ali šta ste uopšte mislili? I šta radite sada? Suočite se sa sopstvenim rečima i poštenjem i izgurajte ovo, ili zbrišite. Ovo su iskustva koja pokazuju (ili otkrivaju) nečije pravo lice.

Ovo nije dobro vreme za ulazak u bitku bez dovoljno podrške za vašu tačku gledišta. Možete misliti da ste u pravu, ali to što ste u pravu ne znači da ćete dobiti rat. To je dobar moto koji treba zapamtiti kad tržište (ili ljubav) pukne bez razloga. Ni para, ni ljubavi. To je cena koju plaćate. Nema besplatnog ručka ovog meseca. Nemojte se venčavati ni za kakvu poziciju do 11. oktobra.

I na kraju, kao trgovci, zapamtite: tržište koje padne dok je Venera u teškom aspektu sa Saturnom je dobar kandidat za kupovinu. Ljubavnik koji se ne vrati odmah posle ovog aspekta je kandidat za “zbogom”.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD