Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Jedinstveni webinar “Zakon privlačenja i lakoće” Jedinstveni webinar posvećen Veneri pod nazivom “Zakon privlačenja i lakoće” je vaš vodič kroz uživanje, kroz mogućnosti da radite i živite sa lakoćom, da osetite svim čulima svet oko vas i da ljubavlju i srećom, kreirate svoju budućnost. Seminar će održati dr Lea Imširagić u subotu, 09. novembra od 17h do 20h kao ONLINE webinar.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija Svesti Venere Uvek je Venera bitna, bilo da smo je nazvali ljubavlju ili lepotom, lakoćom ili zadovoljstvom - ona je uvek tema života, tema našeg rada na svesnom, nesvesnom i podsvesnom nivou. Kurs Tehnologija Svesti Venere će se održati u subotu, 09. novembra sa početkom od 12h, a svi oni koji nisu u mogućnosti da prisustvuju, kurs mogu pohađati i u dopisnoj, online varijanti.
» prikaži celu vest
Kurs: Astrološke Tehnike Progresija Na našem Institutu počinje šestonedeljni kurs Astrološke Tehnike Progresija u sredu, 06. novembra od 18h. Na ovom kursu, polaznici će biti upoznati sa tehnikama kao što su sekundarne, tercijarne, minorne i konverzne progresije, harmonične progresije i progresirane deklinacije. Kurs je moguće pohađati u redovnoj ili dopisnoj, online varijanti.
» prikaži celu vest
Seminar: Prosperitet i planiranje U nedelju, 03. novembra od 12h do 15h, dr Lea Imširagić će se održati ONLINE predavanje iz modula Meridijani Tela, ali ovog puta radimo na drugom i trećem meridijanu koje su zapravo povezane. Meridijan treće kuće zadužen je za donošenje odluka.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Poslovna prognoza

Od 02.10. do 09.10.2017.

U nedelji u kojoj je bila... poslednja opozicija Jupitera i Urana, 27. septembra, svetske berze su se ponašale čudno, što ne treba da iznenadi one koji se bave geokosmičkim proučavanjima. U vreme kada je Uran naglašen, čudne, neočekivane, pa i nepredvidive stvari se dešavaju. „Čudno“ je normalno, „neočekivano“ je očekivano. Ono što je čudno u vezi sa prošlom nedeljom je to što su mnogi indeksi porasli na svoj najviši godišnji nivo, dok su drugi malo pali, a neki su baš prilično pali.

Hajde da počnemo sa Azijom i Pacifikom, gde nijedno tržište nije napravilo novi mesečni porast, osim MICEX-a (a Rusija je pola u Evropi, pola u Aziji). Japanski Nikkei i honkonški Hang Seng su imali dobre poraste prošlih nedelja ali nisu uspeli da ih prate prošle nedelje. Indijski Nifty indeks je takođe zabeležio značajne skokove 19. septembra, ali je pao u nedelji opozicije Jupitera i Urana. Kina je dostigla svoj najviši nivo od januara 2016. tri puta između 6. i 12. septembra, ali to je bilo pre 2-3 nedelje. A Australija je pala dva puta 21. i 26. septembra na vrlo kritičan nivo od 5700-5710, sa malo znakova da će se uskoro oporaviti.

U Evropi su AEX, DAX i SMI imali impresivan reli, ali ne na godišnjem nivou. DAX i AEX su unutar distorzije, kako uticaj opozicije Jupitera i Urana ima orbis od 12 radnih dana, između rasta i pada. Londonski FTSE sa druge strane, dobro stoji, držeći porast koji je imao 2. juna.

U Americi su svi indeksi imali rast, osim NASDAQ-a. Ista je priča u Argentini i Brazilu. Ovo je bila dobra nedelja za Amerikance ili investiranje u američke akcije.

Na drugim tržištima, zlato i srebro su pali na najniži nivo još od eklipse između 7. i 21. avgusta. Valuta takođe, dok je mazut dostigao najvišu cenu od 17. aprila kad je Venera završila svoj retrogradni hod. Mazut je posebno interesantan jer je porastao 28. septembra, jedan dan posle opozicije Jupitera i Urana, koji njime vladaju.

Osim najvažnijeg geokosmičkog potpisa, opozicije Jupitera i Urana, koja utiče na obrtanja na tržištima, imamo i druga dešavanja na nebu. Jedan važan faktor je i izlazak Jupitera iz znaka Vage nakon 13-mesečne avanture, 10. oktobra. U poslednjih mesec dana (od 1. septembra) Jupiter je bio u konjunkciji sa konjunkcijom Jupitera i Neptuna u čartu njujorške berze. Drugim rečima, američka berza je bila pod Jupiterovim povratkom tokom septembra. To se sada završava. U astrologiji, Jupiter se smatra velikim benefikom. U poslovnoj astrologiji u korespodenciji je sa ekonomskim rastom, što je na primeru američke berze dokazano i ovaj put. To se podudara sa očekivanim ponašanjem Jupitera u vazdušnom znaku, posebno u Vagi, u kojoj je napravio svoj povratak.

Da stvar bude još zanimljivija, predsednik Donald Tramp takođe ima Jupitera u Vagi, što znači da je tokom prošle godine i on lično imao Jupiterov povratak. Da li će berza nastaviti da raste sad kad se Jupiter sprema da uđe u novu 13-mesečnu avanturu kroz znak Škorpiona? Da li će se Trampova “sreća” nastaviti, s obzirom da Škorpion vlada istraživanjima, istragama, otkrivanjima tajni, smenjivanjima i okončanjima saveza? Sa Jupiterom, možemo očekivati puno promena – otkaza i zapošljavanja – posebno onih čije planete u vazdušnim znacima više neće biti u harmoniji sa ovim velikim benefikom.

Ali, hajde da razmotrimo neke sexy teme. Na kraju krajeva, je još Venera i Mars se sastaju 5. oktobra, dok je Sunce u Vagi. Četri dana pre toga, obe planete će napraviti trigon sa Plutonom, što više sexy. S obzirom na to da je Venera planeta novca i ljubavi (teško je imati jedno bez drugog, zbog čega je značenje Venere “žudnja” isto koliko i “ljubav”). Mars je planeta strasti, želje da se približi drugima (a šta će da “uradi” kad se približi je dosta dobro pitanje). A sad će Venera i Mars ući u trigon sa Plutonom, planetom intenziteta (kao i poreza, dugova i deficita). Na ličnom nivou, mnoge duše će biti privučene jedna drugoj. U stvari, ne baš duše, više fizička tela. Ali privlačnost može biti tako jaka i pozitivna da će dati osećaj nečeg dubljeg (ako pretpostavimo da postoji nešto dublje od čiste fizičke privlačnosti i poreza). Pravi test ovih privlačnosti će doći naredne nedelje kad se ove dve planete – Mars i Venera – sa trigona sa Plutonom prebace na kvadrat sa Saturnom, između 8. i 11. oktobra. Visak će se pomeriti sa pola ljubavi na pol sumnje, sa prihvatanja na saslušavanje. Ali šta ste uopšte mislili? I šta radite sada? Suočite se sa sopstvenim rečima i poštenjem i izgurajte ovo, ili zbrišite. Ovo su iskustva koja pokazuju (ili otkrivaju) nečije pravo lice.

Ovo nije dobro vreme za ulazak u bitku bez dovoljno podrške za vašu tačku gledišta. Možete misliti da ste u pravu, ali to što ste u pravu ne znači da ćete dobiti rat. To je dobar moto koji treba zapamtiti kad tržište (ili ljubav) pukne bez razloga. Ni para, ni ljubavi. To je cena koju plaćate. Nema besplatnog ručka ovog meseca. Nemojte se venčavati ni za kakvu poziciju do 11. oktobra.

I na kraju, kao trgovci, zapamtite: tržište koje padne dok je Venera u teškom aspektu sa Saturnom je dobar kandidat za kupovinu. Ljubavnik koji se ne vrati odmah posle ovog aspekta je kandidat za “zbogom”.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD