Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Planetarni Povratci u Prediktivnoj Astrologiji U sredu, 29. januara, počinje kurs „Planetarni Povratci u Prediktivnoj Astrologiji” na Kepler Insitutu. Polaznici kursa će biti upoznati sa jednom od najpopularnijih prognostičkih tehnika - solarni povratak, kao i sa jednom od najinteresantnijih tehnika za razmatranje prilično uskih vremenskih perioda – solarni eneidi. Ovaj kurs je moguće pohađati kako u redovnoj, tako i u dopisnoj varijanti.
» prikaži celu vest
Kurs: Procena profesionalnog života, finansija i izbora studija U utorak 11. februara, u 18h na Kepler Institutu će početi tromesečni kurs najčešćih oblasti života koje se tumače u astrološkoj konsultaciji, a to su: profesija, finansije, talenti i studije. Kurs je moguće pohađati u dopisnoj i online varijanti.
» prikaži celu vest
FULL MOON PROJECT - RAZIGRANOST Pozivamo vas na novu Full Moon Project radionicu “Razigranost” koja će se održati u nedelju, 9. februara 2020. godine u hotelu Tulip Inn Putink, s početkom od 19h. Ovaj Pun Mesec otvara vrata jednoj razigranosti, koja dolazi usled oslobođenja od uverenja koja smo nekada imali. Da bi čovek mogao da se oslobodi negativnih uverenja koja su mu strukturisana u energiji, on mora da pronađe svoju svrhu.
» prikaži celu vest
20. Međunarodna Astrološka Konferencija u Beogradu Od 20. do 22. marta u Beogradu će se održati jubilarna 20. Međunarodna Astrološka Konferencija na Balkanu „The Age of Aquarius”. Tema Konferencije je posvećena Velikim Konjunkcijama koje se dešavaju u ovoj godini, a posebno konjunkciji Jupitera i Saturna koja će se odigrati 21.12.2020. Na ovoj Konferenciji ćemo imati 8 sjajnih predavača koji će nam iz različitih astroloških pristupa govoriti o Astrologiji koja otvara kapije Doba Vodolije.
» prikaži celu vest
Kurs: Karmička Sinastrija U četvrtak, 16. januara, počinje osmonedeljni kurs iz karmičke sinastrije. Karmički odnosi su jedna od najvažnijih stvari koje Duša prenosi iz svakog života. Na ovom kursu će se posebno govoriti o prirodi Karmičkih odnosa, odnosa Srodnih Duša, kao i Blizanačkih Duša. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 25. septembra do 02. oktobra 2017.

Berze su počele sa rastom prošle nedelje, a nekoliko njih je napravilo nove godišnje uspone, kao na primer Dow Jones Industrial Aberage i S&P u Americi, kineski Shanghai, honkonški Hang Seng, japanski Nikkei i indijski Nifti indeksi. Međutim, ovaj trend  Dow Jones Industrial Aberage i S&P-a nije potvrđen od strane NASDAQ kao slučaj rasta međutržišne medveđe razlike u SAD-u. Na drugoj strani klatna nalaze se plemeniti metali i roba koji su naglo pali, zlato čak 1300$/unka, a srebro ispod 17.00$/unka. Nijedno od ovih tržišta ne podržava ideju povećanja kamatne stope do kraja godine, kako je implicirano odlukom Odbora federalnih rezervi.

Ako se osvrnemo na skorašnje aktivnosti tržišta u korelaciji sa geokosmičkim potpisima i kritičnim danima obrta, ističu se dve tačke. Prvo, naš poslednji geokosmički kritični dan obrta 21. avgust, koji se ispostavlja kao početak primarnog ciklusa na američkoj berzi, za sada. Ovaj datum je obeležio takođe završetak poslednjeg vrlo oštrog pada u 2017. Taj najoštriji i najduži pad je počeo 1. marta (još jedan od značajnih dana obrta sa tri zvezdice, pre moćne opozicije Jupitera i Urana), koji je trajao do 19. aprila, što je bio takođe dan obrta sa tri zvezdice i kraj Venerinog retrogradnog ciklusa. Dani obrta sa tri zvezdice imaju istorijsku podudarnost sa najvećim trendovima obrta na berzi u toku tri radna dana sa verovatnoćom od 82% od 1928. godine. Ovo je važan podatak zato što sada ulazimo u period od nekoliko geokosmičkih potpisa koji će stvoriti novu zonu obrta.

Međutim, važno je zapaziti da aplituda padova koja se podudara sa geokosmičkim potpisima za obrt nije bila veoma jaka u 2017. Na primer, od konjunkcije Sunca i Marsa 25. jula se očekivalo da se podudari sa značajnim porastom u narednih 6 nedelja, posle koga bi cene pale za 8-20% na svetskim berzanskim indeksima. To se nije dogodilo u tom periodu, odnosno, samo je jedan od četiri najveća berzanska indeksa toliko pao. DJIA je, na primer, napravila skok dan posle Lunarne eklipse 8. avgusta na 22,179 da bi pala na 21.600 zbog primarnog ciklusa, doduše na dan Solarne eklipse 21. avgusta, ali se radi o padu od 2.6%. Japanski Nikkei je drugi primer za istu stvar, jer je 20. juna skočio, da bi 29. avgusta pao, sa konačnim gubitkom od 5.3%. Londonski FTSE je imao sličnu dinamiku porasta 8. avgusta (kao DJIA) i pada 15. septembra sa gubitkom od 4.7%. Jedino je nemački DAX imao očekivanu cenu u očekivano vreme (porast 20. juna, a pad 29. avgusta), sa gubitkom od 8.36%.

Lekcija koja se može naučiti iz ovoga je da geokosmičke sile nastavljaju da deluju vrlo dobro u identifikovanju vremena glavnih obrta, što ima smisla ako se koristi kao oruđe za tempiranje vremena. Pa ipak, ne radi tako dobro kad je u pitanju merenje procenta pada, za šta bi se radije trebali korisiti tehnički indikatori, tabele i politike centralnih banaka koje utiču na likvidnost potrebnu za investicije (ili spekulisanje, što je bio slučaj u prethodnih nekoliko godina).

Prošle nedelje smo imali promenu godišnjeg doba, iz leta u jesen, što je označio prelaz Sunca iz Device u znak Vage. Vaga je vazdušni znak, a obično vazdušni i vatreni znaci (kad se Sunce i Mesec tu nađu) daju bikovski trend, pre nego zemljani i vatreni.

Međutim, za nas su, kad je u pitanju tajming na tržištima, važniji aspekti između planeta (određene metematičke prostorne veze) kao i vreme kad planeta promeni pravac kretanja (stacionarni, retrogradni ili direktni hod). A sledeće nedelje nas očekuju neki veoma važni planetarni aspekti i “stanja” hoda planeta.

Prvo, Jupiter će ući u treću i poslednju 14-godišnju opoziciju sa Uranom u sredu, 27. septembra. U orbisu od 12 radnih dana, ni jedan drugi geokosmički potpis nema tako veliku korelaciju sa primarnim ciklusom na američkim tržištima kao ovaj, čak 82%. U nekim slučajevima, ovo je glavni ili polu-primarni tip ciklusa. Kada se desila prva opozicija 26. decembra 2016. godine to se podudarilo sa polu-primarnim ciklusom DJIA. Druga opozicija je bila 2. marta, dan pred veliki porast DJIA, iza kojeg je usledio najduži i najoštriji pad u 2017.

Ove nedelje će se Venera i Mars naći u opoziciji sa Neptunom, od 24-29. septembra. Na mundanom nivou, Neptun vlada poplavama, a već smo svedoci velikih poplava zbog nedavnih uragana, sa još jednim (uragan Marija) koji se očekuje ove nedelje (već je zbrisao Puerto Rico). Na ličnom nivou, ova kombinacija vodi u zaljubljivanje i romantične poteze. Ali, da li su ti potezi zasnovani na realnosti ili na želji (“wishful thinking”)?

Konačno, Pluton kreće stacionarno-direktno 28. septembra. On vlada porezom, reformama, istraživanjima, ili otkrivanjima dugo čuvanih tajni, pa ćemo videti puno uzavrelih diskusija i debata koje uključuju ove teme. Sa Neptunom u sve ovo uključenim, puno činjenica može biti izvrnuto kako bi se podržala neka priča, koja je u najboljem slučaju zasnovana na sujeti, a u najgorem na lovu na veštice. Jednostavno, nemojte verovati svemu (ili ničemu) što čujete ili pročitate ove nedelje.

Pa opet, možete se dobro zabaviti ako ne uzmete sve previše ozbiljno. Kao ljudi sa jakim vodolijanskim tendencijama (znakom kojim vlada Uran) volimo da kažemo: “Volim te. Ali nemoj to da shvatiš lično.”

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD