Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket "Lakoća postojanja" u 90 dana Sada je pravi trenutak da napišeš svoja pravila za igru zvanu ŽIVOT tako da u njoj uživaš! Zato smo ti pripremili tokom ovog divnog letnjeg perioda, koji je istovremeno lagan i izuzetno dubok (budući da putujemo sve vreme kroz talas eklipsi), nove tri Full Moon radionice LAKOĆA POSTOJANJA U 90 DANA, sa popustom i posebnom podrškom za sve koji se prijave do 4. jula.
» prikaži celu vest
Full Moon Project “Lakoća misli” Pozivamo te da sa nama kreiraš Lakoću misli, čije se kapije otvaraju sa novim Punim Mesecom 5. jula. Tvoj zadatak je da kroz ovaj Pun Mesec osvestiš da je tvoje energetsko telo ono koje ti daje mogućnost da materijalizuješ sve stvari. Lakoća misli predstavlja aktivaciju inteligentnog tela koje na kraju stvara realnost postojanja. Ono je po svojoj prirodi veoma lagano i ima zabeležna sva sećanja.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 25. septembra do 02. oktobra 2017.

Berze su počele sa rastom prošle nedelje, a nekoliko njih je napravilo nove godišnje uspone, kao na primer Dow Jones Industrial Aberage i S&P u Americi, kineski Shanghai, honkonški Hang Seng, japanski Nikkei i indijski Nifti indeksi. Međutim, ovaj trend  Dow Jones Industrial Aberage i S&P-a nije potvrđen od strane NASDAQ kao slučaj rasta međutržišne medveđe razlike u SAD-u. Na drugoj strani klatna nalaze se plemeniti metali i roba koji su naglo pali, zlato čak 1300$/unka, a srebro ispod 17.00$/unka. Nijedno od ovih tržišta ne podržava ideju povećanja kamatne stope do kraja godine, kako je implicirano odlukom Odbora federalnih rezervi.

Ako se osvrnemo na skorašnje aktivnosti tržišta u korelaciji sa geokosmičkim potpisima i kritičnim danima obrta, ističu se dve tačke. Prvo, naš poslednji geokosmički kritični dan obrta 21. avgust, koji se ispostavlja kao početak primarnog ciklusa na američkoj berzi, za sada. Ovaj datum je obeležio takođe završetak poslednjeg vrlo oštrog pada u 2017. Taj najoštriji i najduži pad je počeo 1. marta (još jedan od značajnih dana obrta sa tri zvezdice, pre moćne opozicije Jupitera i Urana), koji je trajao do 19. aprila, što je bio takođe dan obrta sa tri zvezdice i kraj Venerinog retrogradnog ciklusa. Dani obrta sa tri zvezdice imaju istorijsku podudarnost sa najvećim trendovima obrta na berzi u toku tri radna dana sa verovatnoćom od 82% od 1928. godine. Ovo je važan podatak zato što sada ulazimo u period od nekoliko geokosmičkih potpisa koji će stvoriti novu zonu obrta.

Međutim, važno je zapaziti da aplituda padova koja se podudara sa geokosmičkim potpisima za obrt nije bila veoma jaka u 2017. Na primer, od konjunkcije Sunca i Marsa 25. jula se očekivalo da se podudari sa značajnim porastom u narednih 6 nedelja, posle koga bi cene pale za 8-20% na svetskim berzanskim indeksima. To se nije dogodilo u tom periodu, odnosno, samo je jedan od četiri najveća berzanska indeksa toliko pao. DJIA je, na primer, napravila skok dan posle Lunarne eklipse 8. avgusta na 22,179 da bi pala na 21.600 zbog primarnog ciklusa, doduše na dan Solarne eklipse 21. avgusta, ali se radi o padu od 2.6%. Japanski Nikkei je drugi primer za istu stvar, jer je 20. juna skočio, da bi 29. avgusta pao, sa konačnim gubitkom od 5.3%. Londonski FTSE je imao sličnu dinamiku porasta 8. avgusta (kao DJIA) i pada 15. septembra sa gubitkom od 4.7%. Jedino je nemački DAX imao očekivanu cenu u očekivano vreme (porast 20. juna, a pad 29. avgusta), sa gubitkom od 8.36%.

Lekcija koja se može naučiti iz ovoga je da geokosmičke sile nastavljaju da deluju vrlo dobro u identifikovanju vremena glavnih obrta, što ima smisla ako se koristi kao oruđe za tempiranje vremena. Pa ipak, ne radi tako dobro kad je u pitanju merenje procenta pada, za šta bi se radije trebali korisiti tehnički indikatori, tabele i politike centralnih banaka koje utiču na likvidnost potrebnu za investicije (ili spekulisanje, što je bio slučaj u prethodnih nekoliko godina).

Prošle nedelje smo imali promenu godišnjeg doba, iz leta u jesen, što je označio prelaz Sunca iz Device u znak Vage. Vaga je vazdušni znak, a obično vazdušni i vatreni znaci (kad se Sunce i Mesec tu nađu) daju bikovski trend, pre nego zemljani i vatreni.

Međutim, za nas su, kad je u pitanju tajming na tržištima, važniji aspekti između planeta (određene metematičke prostorne veze) kao i vreme kad planeta promeni pravac kretanja (stacionarni, retrogradni ili direktni hod). A sledeće nedelje nas očekuju neki veoma važni planetarni aspekti i “stanja” hoda planeta.

Prvo, Jupiter će ući u treću i poslednju 14-godišnju opoziciju sa Uranom u sredu, 27. septembra. U orbisu od 12 radnih dana, ni jedan drugi geokosmički potpis nema tako veliku korelaciju sa primarnim ciklusom na američkim tržištima kao ovaj, čak 82%. U nekim slučajevima, ovo je glavni ili polu-primarni tip ciklusa. Kada se desila prva opozicija 26. decembra 2016. godine to se podudarilo sa polu-primarnim ciklusom DJIA. Druga opozicija je bila 2. marta, dan pred veliki porast DJIA, iza kojeg je usledio najduži i najoštriji pad u 2017.

Ove nedelje će se Venera i Mars naći u opoziciji sa Neptunom, od 24-29. septembra. Na mundanom nivou, Neptun vlada poplavama, a već smo svedoci velikih poplava zbog nedavnih uragana, sa još jednim (uragan Marija) koji se očekuje ove nedelje (već je zbrisao Puerto Rico). Na ličnom nivou, ova kombinacija vodi u zaljubljivanje i romantične poteze. Ali, da li su ti potezi zasnovani na realnosti ili na želji (“wishful thinking”)?

Konačno, Pluton kreće stacionarno-direktno 28. septembra. On vlada porezom, reformama, istraživanjima, ili otkrivanjima dugo čuvanih tajni, pa ćemo videti puno uzavrelih diskusija i debata koje uključuju ove teme. Sa Neptunom u sve ovo uključenim, puno činjenica može biti izvrnuto kako bi se podržala neka priča, koja je u najboljem slučaju zasnovana na sujeti, a u najgorem na lovu na veštice. Jednostavno, nemojte verovati svemu (ili ničemu) što čujete ili pročitate ove nedelje.

Pa opet, možete se dobro zabaviti ako ne uzmete sve previše ozbiljno. Kao ljudi sa jakim vodolijanskim tendencijama (znakom kojim vlada Uran) volimo da kažemo: “Volim te. Ali nemoj to da shvatiš lično.”

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD