Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Karmička Astrologija Budućih Života Od 21. novembra na Kepler Institutu počinje šestonedeljni kurs iz Karmičke Astrologije Budućih Života. Neke od tema ovog kursa su Petlje Budućeg Života, Otvaranje Budućeg sećanja, Duša Budućeg života, Lice Buduće inkarnacije, Hiron – Kosmička Duša i Lanac Budućih inkarnacija. Kurs se može pohađati redovno ili online.
» prikaži celu vest
Kurs: Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu Na Kepler Institutu, 26. novembra će početi dvomesečni kurs iz natalne astrologije. Na ovom kursu će se, kroz izučavanje astroloških serija, učiti o slikama odnosa različitih planeta, kuća i znakova koji nam govore o predispozicijama u ljubavi, zatim braku, periodu koji povezuje ljubavnu vezu i stupanje u brak, a pre svega toga – psihološkom profilu natusa. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Dvodnevna radionica: Isceljenje Unutrašnjeg Deteta Da li ste spremni za duhovnu avanturu kroz isceljivanje i duboku integraciju? Pridružite nam se u dubokom i moćnom vikendu radosti, isceljenja i ličnog rasta uz pomoć neverovatnih Wild Earth Animal esencija i njihovog tvorca, šamana Danijela Mejpla (Daniel Mapel) iz Virdžinije koji živi sa životinjama u šumi i komunicira sa njima. Njegov rad je dobio međunarodno priznanje za svoju originalnost i sposobnost da na licu mesta pravi izuzetne promene.
» prikaži celu vest
Predavanja u Kini Od 22. novembra do 24. novembra 2019. godine, održava se prva Međunarodna Astrološka Konferencija u Pekingu, Kini. Tom prilikom, Aleksandar i Lea Imširagić će po prvi put držati predkonferencijske seminare 21. novembra 2019. godine.
» prikaži celu vest
Kurs: Astrološke Tehnike Progresija Na našem Institutu počinje šestonedeljni kurs Astrološke Tehnike Progresija u sredu, 06. novembra od 18h. Na ovom kursu, polaznici će biti upoznati sa tehnikama kao što su sekundarne, tercijarne, minorne i konverzne progresije, harmonične progresije i progresirane deklinacije. Kurs je moguće pohađati u redovnoj ili dopisnoj, online varijanti.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Fiksne zvezde (5.deo)

Zevs

Od velikih mitova zanimljiva je i priča o konstelaciji Bika (ne treba mešati sa znakom Bika koji nema veze sa konstelacijom, a kada govorimo o fiksnim zvezdama uvek je reč konstelaciji).

Prema mitu Zevs je uzeo oblik divnog belog Bika, kako bi zaveo i oteo Evropu, u koju se zaljubio. Sa njom beži na Krit, gde su ostali neko vreme i izrodili decu. Ipak, za Zevsa se zna je imao brojne afere uz svoju ženu Heru. Stoga, šta god da se vidi u konstelaciji Bika može biti velika ljubav, ali i mogućnost da to bude afera – kao što se desilo sa Evropom koja se kasnije udaje za tamošnjeg kralja i ostala sa njim. Priče vezane za ovu konstelaciju su priče o strasti i čulnosti ali ne o vernosti.

Plejade

U Biku se nalazi i jedna grupica od sedam manjih zvezda Plejada (danas se nalaze od 29° Bika do 0° Blizanaca), koje predstavljaju sedam žena, što ponovo govori o aferama, i daje priče o neverstvima. Zevs voli mnoštvo i nova iskustva, pa Jupiter i kombinacija sa Venerom ili Marsom već sama po sebi daje više partnera, a posebno kvadrat/ konjunkcija/ opozicija, zatim Venera u 9. kući ili u Strelcu. Sve vuče na istu storiju, eventualno povoljni aspekti mogu da održe vezanost za jednu osobu. Ali ako se nešto nalazi na ovim zvezdama iz Plejada, potrebno je videti Zevsa (Jupitera) kako zavodi prelepu Evropu – puna slika je kroz Jupitera u Ribama sa Venerom, ili Veneru u Ribama sa Jupiterom, sve u određenom aspektu daće vanbračno dete, i to da Zevs odlazi sa njom. Ipak, ova priča retko opstaje kao jedina, jer je u pitanju osvajanje i udvaranje, te natus podleže čarima nekoga ko ga zavodi.

Delovi tela i konstelacije

Drugi, potpuno neovistan od prethodnog nivoa tumačenja, jeste razumevanje simbola dela konstelacije na kojoj se nalaze figura koju opisuje data fiksna zvezda.

Kada se zvezda nalazi na glavi, što je centralno mesto, opisuje poziciju sa koje se upravlja. Uvo opisuje vesti koje će natus čuti od nekoga, komunikaciju, razmenu znanja ili ogovaranje, u zavisnosti od prirode planete i aspekata. Ako je u pitanju nos konstelacije uvek se dodaju karakteristike oštroumnosti, oštrine, čak borbenosti i erotičnosti. Ako je reč o oku konstelacije to ukazuje na nešto što će natus videti, javno spoznati. Usta ukazuju na simboliku reči i govora, ali može biti u vezi i sa nečim što je deo prirodnog lanca ishrane – neko može da bude pojeden, bilo direktno ili u metaforičkom smislu. Usta takođe opisuju i sva skrivena mesta, pećine, ili ukazuju na opasnost od većih životinja.

Informacije koje se dobijaju iz prirode konstelacije su brojne i prilagođavaju se prirodi onoga što sama konstelacija predstavlja.

Ako se govori o delu koji opisuje vrat jedne konstelacije uvek je reč o vezi koja postoji između nekoga i nečega – o odnosu dve strane.

Kada je reč o pupku to je mogućnost početka ili kraja života – ako je na zvezdi smešten malefik to je jako opasno, osetljivo mesto koje povezuje sa kosmičkim centrom gde čovek može potpuno da prevaziđe život na zemlji. Ako je planeta u vezi sa pojasom, to je simbol poverenja, vernosti i izdaje. Sa rukama – ako su u pitanju šake posebno uvek je nešto praktično, konkretno što se radi; sa ramenima se nešto odlučuje; sa laktom je u pitanju promena energije i promene plana (energija je išla jednim tokom a onda se okreće na drugu stranu).

Ako je reč o kolenima konstelacije vrlo često je u pitanju povezanost sa precima, sa genetikom, sa odlukama koje su preci postavili davno pre natusa – nešto što se ponavlja; sa Venerom koja se nalazi u kolenima konstelacije bilo koje opis je da će se u emotivnom životu događati natusu isto ono što se događalo nekom njegovom predku. Stopala će uvek pokazati ishod neke akcije, budućnost.  

Ako je nešto u klještima (sadašnja konstelacija Libra, nekadašnji Skorpio) tu je vrlo ozbiljan zahvat sudbine i opisuje da je natus uhvaćen u makaze, ne može lako da se oslobodi. Kosa je vrlo često stvar moći, energije i snage. Oružje bilo koje je stvar cilja i namere – uvek je namerno ako je oružje u pitanju.

Sve su to primarne ideje, koje treba da vibriraju u svesti kada se tumači dati korak, pa ga u zavisnosti pitanja treba povezati sa datim mitom.

Neće kod natusa raditi jaka zvezda Spika ili Arkturus ako nema u svom horoskopu pretpostavku za tako nešto – veliki uspeh i slava, što može dati Spika, mora da bude povezan sa Suncem i Jupiterom. Ukoliko je u pitanju Arkturus onda su važni Mesec i Neptun, vladar 4. kuće, jer je to osećanje nepripadnosti, i daje mogućnost da osoba ode da živi negde drugde. Na osnovu primarnih kodova će se odrediti koja će se priča kod natusa dalje događati.

Poznavanje ovog nivoa astrologije zahteva dosta vremena, ali na taj način se ulazi u pravi svet astrologije, gde se mitovi primenjuju na svakodnevni život. Prvo ide priča iz nivoa fiksne zvezde, kao što prvo ide priča iz genetike, potom se nastavlja priča o porodici i osećanjima, a tek na kraju sve što je natus svesno radio. Ali najdublji deo natusa je u njegovoj fiziologiji, to je potpuno primarno, kao što su fiksne zvezde najdalje i najdublje. One uslovljavaju sve ostalo što se pojavljuje kao konačni karakter, kao Sunce koje je samo jedan deo priče natusa, ali on je uslovljen svim ostalim, kao što je jedan talas uslovljen čitavim morem i okeanom. Stoga su koreni jednog bića definisani mitološkom pozadinom koju opisuju konstelacije.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD