Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon Project - Iskrenost Pozivamo vas na novu Full Moon project radionicu „Iskrenost“ koja će se održati 12.12.2019. s početkom od 18h. Ova radionica će se održati u hotelu Tulip Inn Putnik i možete je pohađati kako u redovnoj, tako i u online varijanti.
» prikaži celu vest
Predavanje: Astro Vodič kroz 2020. godinu U četvrtak, 12.12.2019. godine, nakon Full Moon radionice, Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje povodom novog Astrološkog Kalendara za 2020. godinu. Predavanje će se održati u hotelu Tulip Inn Putnik i trajaće od 20h do 21:30h. Ovo predavanje ima za cilj da vas informiše o prirodi i kvalitetu 2020. godine uz predstavljanje novog Astrološkog Kalendara za 2020. godinu.
» prikaži celu vest
Kurs: Astrološke Tehnike Direkcija Od 18. decembra na Kepler Institutu počinje jednomesečni kurs iz oblasti Astroloških Tehnika Direkcija. Direkcije predstavljaju tehniku koja spada u grupu simboličnih prognostičkih metoda zato što ne predstavljaju realno pomeranje planeta u vremenu (kao što su to tranziti), već se u direkcijama planete pomeraju u određenoj simbolici po kojoj se za jednu godinu života sve planete pomeraju za po jedan stepen.
» prikaži celu vest
Webinar: Poverenje i ljubav Pozivamo vas na online webinar Poverenje i Ljubav, koji će održati dr Lea Imširagić u nedelju, 08. decembra od 14h. Ovaj webinar će nas naučiti kako da na praktičan način materijalizujemo svoje vizije i ideje pomoću meridijanskih tehnika.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija Svesti Sunca Da li želite da naučite kako da u svakom trenutku budete u skladu sa svim događajima koji se odigravaju oko vas? Seminar “Tehnologija svesti Sunca” je namenjen svima koji žele da: aktiviraju centar svoje unutrašnje moći; nauče kako da se jasno zauzmu za sebe i svoje potrebe; da osveste i probude svoje skrivene potencijale. Ovaj seminar će se održati 07. decembra na Kepler Institutu.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 04.09. do 11.09.2017.

Posledica moćne Solarne eklipse 21. avgusta je berza sa lepim relije prošle nedelje, uprkos manjem broju novih radnih mesta nego što je očekivano u septembru, i čak manjem broju poslova generalno uzev. Prateći primarni ciklus tačno između 18. i 21. avgusta, što su bili kritični dani obrta sa tri zvezdice, Dow Jones Industrial Average se popeo sa 21.600 na 22.036 u petak, 1. septembra. Najviša zabeležena vrednost i dalje ostaje 22.179 od 8. avgusta, samo jedan dan posle Lunarne eklipse. 
 
Nisu svi indeksi akcija pali 21. avgusta. Neki su nastavili da padaju sve do relija prošlog petka. U stvari, i nije bilo toliko međutržišnog odstupanja u različitim regionima sveta kako bi se moglo očekivati pod retrogradnim Merkurom. Ovo je definitivno potpis Trikstera nad Triksterima na finansijskim tržištima. U Evropi su za to primeri nemački DAX, londonski FTSE, ciriški SMI, i holandski AEX. Svi su imali prvo pad, pa reli u petak, mada ispod najviše zabeležene vrednosti u avgustu mesecu. 
 
Međutim, imamo Ameriku gde je argentinski Merval Indeks dostigao svoju najvišu vrednost u petak, dok je brazilska Bovespa premašila svoj vrhunac postignut u novembru 2010. NASDAQ Composite je skoro stigao do najviše vrednosti od 6460 koju je imao 27. jula, dostigavši 6449 u petak, 1. septembra. U Aziji nije bio takav slučaj. Skoro su sva tržišta doživela pad. 
 
Sad možemo da pomislimo da svi ovi usponi i padovi, kao i rekordna razaranja uragana Harvi (Harvey) imaju veze sa Solarnom eklipsom, i delimično ćemo biti u pravu. Solarna eklipsa je donela pad na američkom tržištu ali je taj pad bio 29. avgusta i u drugim svetskim indeksima. A uragan se desio prošle nedelje, ne u nedelji eklipse. Tako da imamo osnova da pomislimo da je ovde ipak reč o drugim geokosmičkim faktorima koji donose gubitak, pa uspon. A to su: srednje rastojanje (midpoint) retrogradnog Merkura 24. avgusta, Venera kvadrat Uran (uragan) istog dana, i Saturnovo okretanje direktno (prvo gubitak, pa reli) 25. avgusta.  
 
Prošla nedelja je bila važna i za evro i za plemenite metale. Evro je porastao na 1.2069, 29. avgusta, što je najviše od 2. januara 2015. Zlato je poraslo na 1334.50 u petak, 1. septembra, što je najviše od izborne noći 8. novembra, dok je srebro skočilo na najviši nivou od 25. aprila. E sada se Merkur okreće direktno pa ćemo videti da li su svi ovi skokovi realni ili je u pitanju još jedna igra retrogradnog Merkura, Trikstera. On je i dalje na obaraču, što znači da treba biti vrlo oprezan dok se sve ne završi. 
 
“Spadalo dođe kod svog najboljeg prijatelja i pita ga: Prijatelju moj, da li veruješ u slobodu govora?” Ovaj mu odgovori: “Naravno da verujem.” A Spadalo će na to: “Onda ti nije problem da zovem inostranstvo sa tvog telefona?” 
 
Sloboda govora znači da imate pravo da koristite sopstvene resurse za sopstvene ciljeve. Ali vam ne daje pravo da, u ime slobode govora, uzmete nečiji telefon, nečiju kuću, ili bilo šta tuđe iz svojih razloga.” – deo intervjua Ričarda Epštajna (Richard A. Epstein) objavljenog u Wall Street Journal-u, 26-27.08.2017
 
“Nakon Građanskog rata, Mark Tven je uočio jednu veliku misteriju: kako to da je fizička hrabrost tako česta, a moralna tako retka”, Robert Morgantau (Robert M. Morganthau) za Wall Street Journal, 26-27.08.2017
 
“Naučimo da živimo zajedno kao braća ili sestre. U suprotnom ćemo zajedno propasti kao budale.”, Martin Luter King (Martin Luther King), 1965. 
 
Merkur završava svoj retrogradni hod u utorak, 5. septembra, što nije jedini važan geokosmički potpis sledeće nedelje. Istog dana Mars ulazi u znak Device, Sunce pravi opoziciju sa Neptunom, a zatim imamo pun Mesec 6. septembra. Zato, ima i dalje puno Marsa (agresivnost) i Neptuna (pasivnost, nesigurnost, neobjektivno izveštavanje i obaveštavanje). To je kao kad stvarno želite da započnete nešto novo ali nikako ne možete. Svaki put kad napravite neki napredak, sve počne da deluje kao debakl. To može biti pasivno-agresivno. To može da znači da pokušavate nešto jednostavno ali nekako sve ispadne vrlo komplikovano i povuče za sobom one koji neće to više da podržavaju. To je kao povećanje duga. Kao pokušaj da progurate budžet ili izgradite zid na južnoj granici. Zamislite da sve te ideje stavite u veliki paket, umesto da ih vadite jednu po jednu, i biće vam jasno zašto se administracija bori da usvoji bar jedan zakon. A opet, berza nastavlja da raste. 
 
Prateći pun Mesec sa Neptunom ove nedelje, možemo da se radujemo Venerinom velikom trigonu sa Saturnom i Uranom od 12. do 17. septembra. Ovo bi mogla biti poslednja prilika za Kongres da ove godine usvoji neki zakon, jer je Venera planeta dogovora i kompromisa, a Saturn predstavlja dogovor sa dugoročnim pozitivnim ishodom. Za berzu se pod ovim aspektom ne brinem. 
 
Međutim, posle 17. septembra, približava se treća i konačna opozicija Jupitera i Urana koja će imati uticaja do 27. septembra. Neuspeh da se usvoji ijedan novi zakon (ili budžet), povećanje duga, a može da se odnosi i na velike obrte na finansijskim tržištima. Jer konačno, ovo je najkonzistentniji geokosmički potpis u korelaciji sa primarnim ciklusima u Americi sa orbisom od 12 radnih dana. Poslednja opozicija u ovoj seriji se dogodila 1. marta 2017. To je bilo vreme uspona DJIA, koje je vodilo u 7 nedelja pada sve do 19. aprila, što je bio najduži pad u 2017. Jupiter i Uran su takođe simboli slobode govora i poriva za nerazumnim zahtevima od drugih. 
 
© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD