Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Seminar: Magnet Srca Na ovom seminaru se polaznici obučavaju da preko natalnog horoskopa imaju uvid u nasleđenu energetsku strukturu. Seminar je organizovan tako da kroz lično iskustvo svaki polaznik može prepoznati zakonitosti svojih energetskih centara kao i tehnike isceljivanja. U nedelju, 29. septembra od 16h do 20h, dr Lea Imširagić će održati predavanje iz modula Energetska Astrologija, a ovaj seminar će biti predviđen za rad na 4. čakri, ili tj Mesecu. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija svesti Meseca Tokom kursa Tehnologija Svesti praktikovaćemo određene vežbe koje će nam omogućiti da celu oblast Energetske Psihologije oživimo u svom svakodnevnom životu, u odnosima sa ljudima, ličnom odnosu prema poslu, finansijama, i pre svega prema sebi. Aleksandar Imširagić će održati seminar iz Tehnologije Svesti na temu 4. čakre ili tj Meseca, u nedelju 29. septembra od 12h do 15h. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Predavanje: Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju "Možeš postati superwomen ili superman ako naučiš super-komunikaciju sa sobom jer baš od ove primarne svakodnevne komunikacije sa sobom nastaju svi drugi odnosi. Namera ove radionice je da podelim sa vama dar u vidu jednostavnih tehnika Energetske psihologije kojima možete da naučite da komunicirate sa najinteligentnijim delom svog Uma - sa svojim telom. Jer vi zaslužujete da koristite svoj prirodni dar - da naučite svoju energiju da radi za vas." Dr Lea Imširagić će održati predavanje "Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju" u hotelu Tulip Inn Putnik, 20.09. u 19h.
» prikaži celu vest
Predavanje i promocija knjige: Anđeli Zodijaka Svi imamo određenu svetlosnu prirodu, što je u suštini priroda naše Svesti, jer Svetlost predstavlja kvalitet Svesti. I svako od nas ima svoju energetsku strukturu, odnosno svoj energetski zapis kojim privlači sve događaje u svom životu. Čovek je spoj Neba i Zemlje i predstavlja energetsku matricukoja nosi čitav niz svih njegovih sećanja. Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje o Anđelima Zodijaka uz istovremeno predstavljanje istoimene knjige, u hotelu Tulip Inn Putnik.
» prikaži celu vest
Kurs: Anđeli Zodijaka “Radost je emocija koju stvara svetlost. Svi astrološki pokazatelji koji opisuju inerciju bića u natusu, govoreći o njegovim nesvesnim potrebama – što ukaz sudbine jeste – dobijaju svoj smisao i srećan ishod onda kada su prožeti svetlošću. Svetlost je inteligentna sama po sebi, a osnovna jedinica inteligencije svetla jeste Anđeo”. Sedmomesečni kurs Anđeli Zodijaka počinje u subotu, 28. septrembra od 12h do 19h na Kepler Institutu. Moguće je pohađati i online.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Astro teme

Evolucija kuća kroz zodijak (drugi deo)

Kroz svaku od kuća se vežba po jedna lekcija, ali celina svih kuća je realnost čitavog bića, čitave duše. Duša natusa tako ima 12 delova, i trinaesti u kome je sve sadržano – to je ono što natus ima kada se 12 živi zajedno sa 1, jer to daje 13.

Vrlo je značajno da je 1 kao čovek uvek u paru sa onim što je 7, jer 1 je jedna varijanta natusa ali 7 je u osnovi odnos, i to je odnos koji ga predstavlja u različitim vremenima i situacijama. Svaka osoba sa kojom dođe u odnos jeste sam natus, ali u jednom drugom vremenu, u drugoj situaciji. Ne samo da bi se natus isto ponašao da je na mestu te osobe u tom vremenu i situaciji, već se upravo jednako ponaša – samo što toga nije svestan.

Sedam je uvek talasna funkcija od 1 koji je čestica.

Jedan je čestica, konkretno određena stvarnost, 7 od bilo čega u odnosu na 1 jeste polje talasa, polje mogućnosti i svih stvari.

Da li će partner biti dobar za natusa je pitanje sadržano ne samo u planetarnoj postavci stvari koja je tip odnosa u kome se natus nalazi, već primarno u sposobnosti da se ima celina. Onaj ko ima život 1 i 12, taj ima savršenog partnera i nikada neće imati problem. Potrebno je voditi računa da ova osoba koja prirodno ide ka 8, ide od natusovog služenja (6) i ne obraća preterano pažnju na to što natus radi za nju; ona ide dalje a natus joj daje podršku iako ga ona ne gleda. Ipak, natus nikada neće reći da je neka akcija nezahvalna ili da neće biti dobra, već mora biti anđeo nekome i to je osnova za nebo, čime stvara sopstvenu fiziologiju. Konačni cilj natusa je da osobu iz 7 okrene na isti način na koji će se i on sam okrenuti ka 12, da energija tu počne da teče, da druga osoba bude sretna svim stvarima koje natus čini za nju.

Isto se odnosi i na svaku drugu kuću, veliko bogatstvo je 2 sa 8, jer je 2 novac natusa dok 8 predstavlja šta bi taj novac sve mogao biti, tu su opisane sve mogućnosti novca iz 2. To je talasna funkcija onoga što je čestica u 2. Ako se posmatraju 3 i 9 nešto je praktično, ali je nešto vrlo dobro u celini znanja ako su 3 i 9 skladni; ako je 3 put onda je celina 3 i 9 što je put oko sveta.

Vrlo je važno da se natus odnosi prema drugoj osobi isto kao što bi se neko iz 12 odnosio prema njemu – to stabilizuje fiziologiju i okolnosti koje mogu da daju da se nebo živi na zemlji. Ako je 5. kuća ljubav natusa, način na koji daje ljubav mora biti onaj koji voli ta osoba – ne način na koji bi natus voleo da pruži. Ako natus kupuje poklon osobi, što je 5, kupiće poklon koji bi ta osoba volela da dobije, a ne onaj koji bi on želeo. Ako voli, voleće na način na koji to prija drugoj osobi. Ljudi često vole na način na koji bi voleli da budu voljeni, na koji bi želeli da dobiju ljubav; ali ako se obrati pažnja na drugu osobu i ustanovi šta je ono što njoj treba i šta ona voli, i za nju to radi - tada je natus potpuno udoban i ta osoba okreće svoju 7 ka 6 i biva vrlo sretna sa natusom, okreće se ka njemu – u tom trenutku sam natus je ušao u nebo, dobija 1 koje ide ka 12.

Ova vrlo fina stvar se razvija iz simbolike znaka Device, iz tog znaka koji je najdublje stavljan u kuću izvan poštovanja, kuću skromnosti odakle će se stvoriti finoća. Jer ono što je tu sasvim u padu (Venera) otvoriće se natusu kao potpuna egzaltacija.

Samo je pitanje da li je natus u stanju da živi tako – a 1 i 6 daju 7, kao što i 2 i 5 daju 7; pa 3 i 4 daju ponovo 7 i konačno natus pronalazi sebe u svojoj nebeskoj varijanti pri čemu 12 i 7 daju 19 što je 1, 11 i 8 daju 19 što je 1... 1 i 9 natus je pronašao svrhu, celinu, natus više nije mortal već je prevazišao smrt.

Kuća i znak monaha je 6, u punom smislu on služi da bi se u njegovoj svesti otvorilo nebo. On mora, da bi to služio, da živi uvek usmeren na taj način, jer tada dolazi do potpune spoznaje i otvara sve bivajući najskromniji i bivajući sluga, ali ne naglašavajući to, već živeći samo. Ljubav mora biti usmerena ka nečemu, ako toga nema uopšte se ne može pokrenuti ovaj krug niti se održati u svesti.

Priroda 12 sadrži u sebi i osnovne kodove 1 i 2, što su prvi koraci koje čovek napravi, 1 ide ka 2 odlazeći od 12 (čovek ima potrebu za materijom, mora da jede – to je njegova prva akcija), to je tok u koji ga vuče život; ali u 12 je sadržano sve.

Zbir 1+2+3+4+5+6 daju 21 što je recipročno 12, ono što je u 6 je osnova za ono što je u 12 i nudi sve ono što čovek teži da ostvari – 1 koje ide u 2, koje konačno završava svoj život, energija koja odlazi u zemlju, Mars koji je u Biku u izgonu, čovek koji će otići u 2 šta god to bilo – da li on jede hranu ili hrana jede njega, ali u jednom trenutku on odlazi u 2.

Nagrada natusu i parameter uspeha je stvar odnosa, ne može se biti spiritualno ispravan ako postoji problematičan odnos u bilo kom delu jer je on konačni rezultat. Misao da je neko u odnosu na natusa pogrešio i da neko nije korektan, samo podrazumeva da on sam ne poznaje sebe, jer je on taj odnos u raznim trenucima.

Kuće koje su najbliže jedna drugoj su one koje podržavaju jedna drugu; suprotne su kao što su 1 i 2 suprotni ali su uvek 12 od 1 – uvek je odnos kuće koja prethodi ta koja stvara osnovu za narednu.

Stoga je i samom čoveku data mogućnost da su svi njegovi snovi i sve najdalje što bi mogao zamisliti već sadržani u njemu samom. Na isti način sve ono što je pripada bilo kojoj kući sadržano je u dvanaestoj od nje, i zato se govori o prirodi 6. kuće kao ključne – jer je to dvanaesta kuća od 7.

U brojevima nema mita, to je prirodni zakon. Astrologija je lična kosmologija, koja treba da pruži zakonitosti života, a ako se ta vrednost može inkorporirati u praktičan rad natus postaje 9, i počinje da misli trećom kućom od 9 što je 11 – praktično mišljenje iz ugla celine. Tako misle astrolozi, iz celine svih znakova, svih kuća, svih odsečaka.

Iz te celine, imajući u vidu sve, astrolog razmišlja kako praktično može da se primeni celina na bilo koji individualni deo.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD