Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Dan Zaljubljenih

Već dugo na svim meridijanima postoji tradicija slavljenja Dana zaljubljenih. Oni malo rigidniji su to povezali sa marketinškim potezom veće prodaje poklona i cveća. Oni drugi su se trudili da dokažu suprotno, da to ni po čemu ne ukazuje na zaljubljene, već naprotiv na neke emocije koje su u suprotnosti sa svime što se ljubav zove!

Elem – mi slavimo ljubav, slavimo život i sve što afirmiše ljubav! Postoji mit o danu nazvanom Dan zaljubljenih. Sv. Valentin ili sv. Trifun, potiče još od vremena starih Rimljana. Mit kaže da je nazvan po svešteniku koji je tajno venčavao zaljubljene parove, iako je živela zabrana od strane rimskog imperatora Klaudijusa Drugog. Opet iz neke druge priče Dan zaljubljenih potiče od praznika posvećenog rimskoj boginji Junoni, zaštitnici žena i braka. U hrišćanskoj istoriji, prema legendi, Valentin je bio svestenik koji je u 3. veku nove ere osuđen na smrt u Rimu jer je tajno venčavao mlade vojnike, a imperator Klaudije je smatrao da su neoženjeni vojnici bolji ratnici. Po legendi, prvu čestitku za Dan zaljubljenih Valentin poslao iz zatvora čuvarevoj ćerki koja ga je povremeno posećivala.

Iz ugla pravoslavnog hriščanstva Sveti Trifun je rođen u selu Kampsadi u Frigiji, živeo je u trećem veku posle Hrista. Jedna od legendi kaže da je “još od detinjstva na njemu bila velika blagodat Božja, te je mogao isceljivati bolesti i na ljudima i na stoci, i izgoniti zle duhove”. Za ove njegove sposobnosti saznao je i tadašnji rimski imperator Gordijan čija je kćerka Gordijana toliko duševno poremetila da joj niko od najboljih lekara nije mogao pomoći. U takvom stanju, kaže hrišćanska legenda, jednom iz nje progovori zli duh koji ju je bio poseo da njega niko iz nje ne može izagnati osim Trifuna. U maloazijskoj Frigiji pronađoše skromnog mladog guščara Trifuna. Dovedoše ga u Rim, gde je uspešno izlečio devojku i car ga, naravno, bogato nagradi, ali je ovaj, u povratku kući, usput sve dragocene darove razdelio sirotinji. Kraj ove priče je malo neudoban – priča kaže da je Trifun nesretno završio svoj život.

Nema te žene koja ne voli primiti crvene ruže, ali tradicionalni pokloni za Dan zaljubljenih su drvene kašike, čarape i rukavice. Naizgled apsurdno, ali Britanci su slali rukavice i uz njih igru reči koja je od engleskih rukavica (gloves) stvorila ljubavni par (loves). A drvene kašike su bile rukotvorina velških mladića koji bi u njih ugravirali neki simbol ljubavi i takvu uspomenu poklanjali svojim izabranicama. Što se tiče ljubavnih poruka i čestitki, one su gotovo oduvek popratni deo Dana zaljubljenih. Nekada davno su čestitke bile toliko popularne, da je 1840-ih britanska pošta bila prisiljena zaposliti na stotine radnika samo kako bi svaka ljubavna poruka stigla do odabranog srca. Tek su godinama kasnije Božićni praznici preuzeli vođstvo po broju čestitki. Kad se sve sagleda, Dan zaljubljenih je u svojoj osnovi zaista dan za ljubav. Bez obzira što nam servirali reklamni oglasi i izlozi puni srca što nas mame na potrošnju – kako ćemo ga obeležiti ili doživeti zavisi isključivo od nas samih!

Karta Dana zaljubljenih je vrlo zanimljiva, jer biti zaljubljen je prva faza ljubavi koja, uglavnom, u sebi nosi strast i požudu. Na ascendentu karte imamo osmi znak (Škorpion) koji daje sliku baš strasti i seksualnosti. Na samom ascendentu nalazi se Mesec koji je tu u padu. Rekla bih da će udate žene i sve zrele žene (Mesec) biti prilično razočarane, a može biti da će baš one imati najveća očekivanja!

Analogno izlazećem znaku, posmatramo i osmo polje, koje je u znaku Blizanaca. Ovom slikom ne možemo potvrditi seksualnost i strast jer Blizanci nose promišljanje i kalkulaciju, kao i lakoću i naivnost. Merkur, kao vladar osmog polja, je na 29º Vodolije, a u sebi nosi Marsa i sam je u konjunkciji sa Suncem. Pored toga, nalazi se na vrhu 4. kuće i u egzaktnom je trigonu sa retrogradnim Saturnom koji nosi u sebi Plutona, Merkura i Sunce. Kakva je sad ovo slika strasti, seksualnosti, sa razvedenim šefom, direktorom – u tajnosti? Sam 29º nosi u sebi sva nakupljena iskustva koja se mogu plodno upotrebiti kroz afirmaciju misli, ali to je sada samo u tišini jer se i sam dispozitor Merkura (što jesu misli i reči ) nalazi u 12. polju, pa je uz to još i retrogradan.

Lek za mnoge nesporazume ovog dana možete naći u miru i tišini. Ta “tišina” ne znači nastavljanje sa monologom u sebi. Proširite sliku, pošaljite misao sretnog trenutka ka voljenoj osobi i rezultat neće izostati.

Prvi vladar ascendenta je retrogradni Marsu Devici u 10. polju, pa se pitamo zar je njemu uopšte do proslave ili ljubavi? On Veneru vodi u pad, istražujući i analizirajući. Možda će neki od nas u ovom danu duboko kopati po sebi tražeći trag ljubavi!

Mars je visoko postavljen u 10. polju, retrogradan je i govori o usmerenosti energije na unutra, ali kroz neki bol. Ova energija se može projektovati kao mahnita želja da nas vide kako smo vredni, najvredniji. Mars pravi aplikacioni sekstil sa Mesecom, te noseći Veneru i Urana u sebi spojiće žudnju i potragu, a to može biti baš kroz strast – no bojim se na pogrešnom mestu i lako sa pogrešnom osobom.

U drugoj polovini ovog dana – Merkur, vladar 8. polja preći će na 0º Riba (“zbogom pameti”), te još napraviti i konjunkciju sa Neptunom, vladarem 5. polja. Da li ćemo napraviti čaroliju od svoje emocije ili lažno se potopiti u alkoholu sa rečima “neka bude- šta bude”? Od nas zavisi.

Na kraju dana Merkur se odvaja od Neptuna, ali zato Mesec i Sunce prave egzaktan kvadrat. Strasti su jake, ali u formalnim zajednicama – gde uloge Venere i Marsa preuzimaju Mesec i Sunce – mogu nastati problemi.

Što god ovoga dana da radite – neka to pre svega bude ugođaj svome telu – ono to sigurno zaslužuje. Kako je Dan Zaljubljenih ove godine pao na Marsov dan (utorak), možda umesto da odete kod frizera – odete na neku masažu.

U svakom slučaju, savet je da pratite svoje telo i taj poseban trenutak mira i tišine u njemu i sasvim sam sigurna da ćete čuti unutrašnji glas koji će vam reći apsolutnu istinu. Imajte veru u sebe, pratite svoju intuiciju i sledite svoje snove!!!

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD