Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Letnji raspust i radno vreme Instituta Dragi naši, malo obaveštenje za sve vas: škola neće raditi od 30. juna sve do 26. avgusta usled letnjeg raspusta. Uživajte u letu, a od septembra kreiramo još više radosti, energije i lepote!
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2019. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2019. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu ispunjenja želja i velike vizije na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2019. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
Novi ISAR-ov predstavnik za Srbiju Međunarodna Asocijacija za Astrološka Istraživanja (ISAR) izabrala je Zoranu Stanojević za novog potpredsednika ISAR-a za Srbiju u naredne tri godine.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Astro teme

Evolucija kroz zodijak

Putovanje započeto u 1. okončava se u 12., u kući u kojoj je sadržan čitav put evolucije čoveka, jer svaka kuća opisuje napredak natusa predstavljen njegovom primarnom energijom. Stoga je 12. kuća nešto posebnija od ostalih, jer su u njoj sadržani svi kodovi kojima je moguće promeniti ono što je zabeleženo pre nje.

Dvanaesta kuća je sinteza svih znanja, gde živi vera kojom čovek može da promeni i dekodira sve nepravilnosti koje uzrokuju da život nije u skladu sa egzaltiranom Venerom, kako bi 12. kuća volela da bude.

Te se dolazi do zaključka da u 12. kući postoji prvi dodir sa nebom, jer nebeske kuće su one koje su iznad horizonta (7, 8, 9, 10, 11, 12,), a kuće života na zemlji su od 1 do 6, dok u svakom trenutku života na zemlji natus ima jednu kuću koja ga opisuje na nebu. Dok god je u 1. kući njega posmatra 7. kuća, kada je u 2. opisuje ga 8, ako je 3 opisan je 9... pa se 12. kuća posmatra iz perspektive 6. kuće. Nebo koje postoji u čoveku vidi se na zemlji kroz prirodu njegove 6. kuće. Nebo je odraz onoga što je na zemlji, kao što je zemlja odraz neba.

Postoji krug zodijački koji je predstavljen zemaljskim kućama, ipak u donjem delu je određeni kod dat u samoj prirodi broja. Kako bi se ovo razumelo potrebno je ući u jedan sistem koji je integrisan u prirodi svih kuća, a to je filozofija broja.

Zemaljske kuće – 1 - 6 1+2+3+4+5+6=21 (3)

Nebeske kuće – 7 - 12 7+8+9+10+11+12=57 (12) (3)

Ako se uzme da su zemaljske kuće od 1 do 6, njihov zajednički broj koji se dobija jednostavnim sabiranjem iznosi 21 što daje 3 – to je ono što je rezultat na zemlji. U broju 3 sadržano je sve što se naziva zemaljskim životom i prirodom trojstva. U nebeskoj varijanti od 7. do 12. kuće dobija se zbir 57 koji daje 12 ili, konačno, broj 3. Dakle, postoji jednaka podela – ono što je na nebu jednako je onom što je na zemlji.

Svaki put duše ima svoju sliku i svoj odraz na zemlji, svaki duh je vezan sa svojim materijalnim nosačem.

Može se posmatrati i svaki kvadrant posebno.

U prvom kvadrantu su 1+2+3=6; u drugom kvadrantu 4+5+6 što daje 15, i konačno 6; u trećem kvadrantu su 7+8+9=24, a 2+4=6; u četvrtom kvadrantu 10+11+12=33, 3+3=6.

Svaki kvadrant govori da je njegova zaokružena vrednost sadržana u vrednosti 6, što ponovo vraća na razmatranje o pitanju „Kako doći do celine“.

Zemaljske kuće, dakle, predstavljaju 3; nebeska vrednost je takođe 3 (izražena je kroz broj 57, dok je zemaljska 21, ako se saberu nebo i zemlja = 57+21=78, 7+8=15, 1+5=6), konačni broj svih kuća svodi se na zajednički broj 6. kuće.

Da li je znak Device ključ?

Kada se posmatra nebeski život 7+8+9+10+11=45 i odatle se sve sliva u 12. kuću – broj 9 ili celina, zaokružena vrednost, to je broj koji u sebi sadrži potpuno znanje koje daje smisao telu.

Sve što je vezano za nebo sadržano je u ličnom nebu, što je za natusa njegova 12. kuća. To je put za praktičan život, kako bi natus u 1. imao puno snage, kako bi posedovao ogromnu energiju da započne to što poželi, za sve je potrebno ući u sferu 12.

Čovek bi isključivo trebao da se bavi svojom serijom 12, jer baveći se njom on se bavi svime, i na taj način ima mogućnost da izađe iz svih problematičnih pozicija natalnog horoskopa. Ako to ne radi, imaće ono što mu stoji u 12. kući ili u seriji 12, a u meri u kojoj je to slabo i čovek je slab, te nema mogućnost da pokrene onu energiju koju bi mogao iz prirode 1.

Ulazak u kuću broj 6, kao suprotnu od 12, omogućava da se radeći bilo šta u njoj otvara ulazak u nebo. Dakle, u prirodi same 6 kuće (što je vezano za služenje), i biti nekome ko je prekoputa što je 12. kuća, biti tom nekom anđeo, biti za njega kvalitetan i čist - to otvara ulazak u nebo. To je i razlog zašto se rade bilo kakvi rituali u duhovnoj praksi. Svaki ritual je 6. kuća, služenje kojim se otvara nebo, priziva duh – mora se na zemlji (u jednoj od zemaljskih kuća) učiniti određena aktivnost kako bi se otvorio nebeski prostor.

Da bi se imalo više stanje svesti potrebno je određeno stanje fiziologije koje to može da održi - to stanje svesti i celine sadržano je u 12. kući, i dobija se kada 6. kuću, Devicu ili svoju fiziologiju natus prilagodi, tako da bude potpuno udobno za drugu osobu (7), za onoga ko je pored njega. Ako je natus nekome dobra dvanaestica, tada se i nebo otvara za njega.

Šesta kuća je kod odakle čovek polazi kada želi da pročisti i otvori svoje nebo, a nebo se otvara kroz služenje. Kodovi žive u 12. kući, oni nisu direktni i ne idu od 1 ka 2, već su retrogradni i idu od 1 ka 12. Da bi se otvorilo nebo, da bi se ušlo u 12 kreće se od 6 i priča glasi – služeći 5 (ljubavi) konačnoj (jer 4. kuća je simbol konačnih stvari, svega što je na kraju krajeva, sve se završi u 4 gde zapravo i počinje) mislima materijalizujem sebe.

Služeći ljubavi konačnoj mislima materijalizujem sebe.

Taj tok mora biti konačna ljubav, konkretna ljubav prema nekome, a ne nešto apstraktno.

Sve saznajem prihvatajući celinu beskonačnog odnosa.

Ovo je izvor, beskonačni tok života ili genetike, koji se prenosi i odlazi preko reke u Tihi okean – polje tišine, najdalje, najdublje. Ovo je kod, tok kojim se natus otvara ka prirodi ličnog neba koje živi zgusnuto u njegovoj 12. kući. Da bi se dodirnulo „Sve“ neophodno je „Služiti“. Služenje je sastavni deo svačijeg života, a ljubav mora biti usmerena prema svakoj konačnoj konkretnoj stvari. Ako bi neko služio nečemu što nije konkretno, a čoveka pored sebe ili bilo koju drugu materijalnu stvarnost odbacio, on odbacuje tada i sve što misli da voli. Ako je natus ikada mislio o ljubavi prema Bogu onda mora voleti i najlošije, jer voleti najlošije će oživeti Boga.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD