Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket "Lakoća postojanja" u 90 dana Sada je pravi trenutak da napišeš svoja pravila za igru zvanu ŽIVOT tako da u njoj uživaš! Zato smo ti pripremili tokom ovog divnog letnjeg perioda, koji je istovremeno lagan i izuzetno dubok (budući da putujemo sve vreme kroz talas eklipsi), nove tri Full Moon radionice LAKOĆA POSTOJANJA U 90 DANA, sa popustom i posebnom podrškom za sve koji se prijave do 4. jula.
» prikaži celu vest
Full Moon Project “Lakoća misli” Pozivamo te da sa nama kreiraš Lakoću misli, čije se kapije otvaraju sa novim Punim Mesecom 5. jula. Tvoj zadatak je da kroz ovaj Pun Mesec osvestiš da je tvoje energetsko telo ono koje ti daje mogućnost da materijalizuješ sve stvari. Lakoća misli predstavlja aktivaciju inteligentnog tela koje na kraju stvara realnost postojanja. Ono je po svojoj prirodi veoma lagano i ima zabeležna sva sećanja.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 31. jula do 07. avgusta 2017.

Konjunkcija Sunca i Marsa koja se događa na svakih 26 meseci se konačno odigrala prošle nedelje, 26. jula. U plamenom ali optimističnom znaku Lava nije razočarala one koji su želeli da vide nastavak žurke. Svi američki indeksi su napravili nove skokove, kao i indijski Nifty, a u Hong Kongu je Hang Seng indeks skočio na najviši nivo još od juna 2015. godine. U Evropi je malo drugačija slika. U petak, 28. jula, nemački DAX je pao na najniži nivo od 21. aprila, od perioda kada se Venera okrenula direktno. U svakom slučaju, bilo da je u pitanju uspon ili pad, sve se vrlo podudara sa očekivanim ciklusima, u periodu od šest nedelja od konjunkcije Sunca i Marsa.

Prošle nedelje su takođe zlato, srebro i evro imali nagli reli, što je takođe u vezi sa ovom konjunkcijom u vatrenom znaku Lava, koji vlada zlatom, ali još važnije, podudara se sa ulaskom heliotičnog Merkura u znak Strelca (još jedan vatreni znak), što se desilo na isti dan – 26. jula.

Međutim, najzanimljivije novosti vezane su, kao što smo u prošlonedeljnoj kolumni predvideli, za predsednika Trampa.

Počelo je u maju kada je tranzitni Mars prelazio preko njegove natalne konjunkcije Sunca i Urana, u opoziciji sa njegovim natalnim Mesecom. Uticaj ovih aspekata se neće završiti do početka septembra, kada Solarna eklipsa i tranzitni Mars dođe na njegovog natalnog Marsa na Ascendentu. Tokom ovog perioda, kao što je pisano u prethodnim kolumnama, biće definisano predsedništvo Trampa, i utvrđena njegova budućnost. I kao što je više puta naglašavano, ako bude uspeo da kontroliše svoje impulse i da se fokusira na važna pitanja za naciju, može postati pionir novih ideja i programa koji bi stvarno mogli da naprave revoluciju ne samo u Americi, već i u čitavom svetu. Ako ne, ili će se njegova funkcija predsednika završiti ranije ili će postaviti pozornicu za sopstveni poraz 2018. U svakom slučaju, drugi deo velikog “reseta” u svetskoj politici, bankovnom sistemu i finansijama, biće stvoren od maja do septembra 2017. Treći i konačni “reset” će krenuti sa konjunkcijom Sunca i Saturna 20. decembra 2017. koja će trajati do 2020. Ovo je moj prikaz iz perspektive mundanog astrologa i finansijkog tržišnog tajmera, a dodaću i to da smatram da je najkritičniji stadijum upravo ovaj – 2, koji će posebno biti naglašen u avgustu.   

U trenutku kada se konjunkcija Sunca i Marsa u Lavu konačno odigrala – 26. jula – američka berza je doživela veliki uspon. U isto vreme, otrovi koji zagađuju političko okruženje u Vašingtonu su potonuli još dublje. Ovo nije nikakvo iznenađenje za izučavaoce mundane astrologije, ne samo zato što se približava Solarna eklipsa 21. avgusta, već i zato što Saturn kreće direktno 25. avgusta. Ono što ova dva vrlo potentna geokosmička potpisa čini još moćnijim je činjenica da je ovoga puta u pitanju totalna Solarna eklipsa koja pomračuje put direktno preko središnjeg dela američkog kontinenta, od Oregona do Južne Karoline, a stacionarni (ka direktnom) Saturn pada u T-kvadrat sa kvadratom Marsa i Saturna u američkom čartu.

Totalna Solarna eklipsa koja guta čitav kontinent po širini implicira da će na tom mestu biti glavne promene vlasti. To je kao da je put ka budućnosti (Sunce) definisan u osobi te zemlje, iznenada pomračen (Mesec). Transformisan je, čak nateran da se pozabavi najmračnijim i najdubljim emocionalnim poremećajima. Što je najbolje, vodi do potpunog izvlačenja “mračnih sila”, “negativnih energija” (realnih ili imaginarnih) i u procesu čisti put ka novom rođenju, novom usmerenju, i ponovnom građenju koje pruža nadu za bolje društvo i bolji svet. To je nešto kao konjunkcija Saturna, Urana i Plutona odjednom.

U ovoj kosmičkoj drami, Donald Tramp se nalazi tačno u epicentru zbog podudaranja 29. stepena Lava sa njegovim natalnim Marsom i Ascendentom na ovom stepenu. Ovo je najličnija i vrlo usmerenena na sebe tačka njegovog horoskopa (“prvo ja”). Ako je on zaista veliki čovek, kako mnoge njegove pristalice veruju, nadrašće ovaj izazov i pokazati se kao neverovatan vođa.

Međutim, bude li totalno orjentisan na sebe, narcis, kao što njegovi oponenti tvrde, onda je ovaj kosmički stimulans vrlo autodestruktivan, sa velikom koleteralnom štetom za sve oko njega. Stoga mnogi astrolozi širom sveta posmatraju ovaj period tako zainteresovano: nikad se ništa slično nije videlo u jednom svetskom lideru, nikad. A gospodin Tramp igra svoju ulogu tačno po očekivanoj drami. Ali šta li će ispasti od toga? Veličina ili poniženje? Ili nešto treće? Šta će tačno on uraditi, i kako će se ponašati i reagovati?

Stacionirani Saturn u vreme totalne Solarne eklipse pada na T-kvadrat američkog kvadrata Marsa i Neptuna. Ovo je upravo onaj lov na veštice na koji je Tramp upozoren – da li će se desiti njemu, ili će on biti uzrok, kao u slučaju Džefa Sešnsa (Jeff Sessions), poniženog i osramoćenog. Ovo je takođe i “curenje” koje sve vreme kontaminira Belu kuću, a koje je dovelo do otkaza prvog čoveka za osoblje prošlog petka (što je samo početak). Pa opet, Saturn se odnosi na zakon posledice: šta si posejao, to ćeš požnjeti. Ponizivši sopstvenog državnog tužioca, Džefa Sešnsa, Tramp je ušao u sled događaja koji ga stavljaju na isto mesto sa onima kojima priprema raspeće.

Sešns odigrava ulogu žrtve koja izaziva simpatiju javnosti (Neptun), a koju Tramp smatra svojom. Ovo je zato što će tranzitni stacionarni Saturn pasti tačno na Trampov natalni Mesec, u opoziciji sa konjunkcijom Sunca i Urana. Sa jedne strane. Tramp je na vrhuncu svoje karijere (Saturn opozicija Sunce). U isto vreme on veruje da je on sam žrtva nemilosrdnih zahteva koji mu stvaraju pritisak, čega želi što pre da se reši za svagda. Ali kako? Sa Saturnom na Mesecu nema puno podrške, a i ona koju ima se smanjuje sve dok ne odluči da se potpuno otvori ka preuzimanju odgovornosti za ovu situaciju, a ne da predstavlja sebe kao žrtvu nečega što se odvija mimo njega. On nema slobode jer je zatvorenik sopstvenih želja. Treba mu odmor od svega da se regeneriše i sagleda stvari jasnije, manje subjektivno. Ali to se neće desiti tako lako i ne sada, sa tranzitnim Marsom u Lavu na njegovom natalnom Marsu na Ascendentu. Ne može sada da se zaustavi. Neće uzeti odmor ako se ne desi neki ozbiljan novi razvitak po pitanju njegovog statusa.

Prošla nedelja je bila bizarna ali ni sledeća ne obećava neki odušak, već naprotiv, još više uzbuđenja (Stvarno? Da.) Uran u Ovnu se okreće retrogradno 2. avgusta, što garantuje više drame u Vašingtonu i na finansijskim tržištima. Jupiter završava treći i poslednji rastući kvadrat ka Jupiteru 4. avgusta, što je vreme preterivanja i bezobzirnih akcija, poput one da se otpusti svako ko se ne slaže sa tobom. Što je u ovom slučaju, skoro svako. Vrlo šarenoliko ponašanje, šokantno (prošle nedelje smo videli tek uvod) ali ako uzdignete svest iznad svega, kao posmatrač koji odzogo gleda sobu vrlo aktivnih ali dezorganizovanih ljudi, možete se lepo zabaviti.

Prošli smo mnogo političkih kriza kroz istoriju, i ova će jednog dana proći… jedino što će se ovog puta nešto promeniti, ili će barem doprineti uzdizanju i transformisanju kolektivne svesti. A svest je jedna pozitivna stvar kojoj se svi radujemo.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD