Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Seminar: Magnet Srca Na ovom seminaru se polaznici obučavaju da preko natalnog horoskopa imaju uvid u nasleđenu energetsku strukturu. Seminar je organizovan tako da kroz lično iskustvo svaki polaznik može prepoznati zakonitosti svojih energetskih centara kao i tehnike isceljivanja. U nedelju, 29. septembra od 16h do 20h, dr Lea Imširagić će održati predavanje iz modula Energetska Astrologija, a ovaj seminar će biti predviđen za rad na 4. čakri, ili tj Mesecu. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija svesti Meseca Tokom kursa Tehnologija Svesti praktikovaćemo određene vežbe koje će nam omogućiti da celu oblast Energetske Psihologije oživimo u svom svakodnevnom životu, u odnosima sa ljudima, ličnom odnosu prema poslu, finansijama, i pre svega prema sebi. Aleksandar Imširagić će održati seminar iz Tehnologije Svesti na temu 4. čakre ili tj Meseca, u nedelju 29. septembra od 12h do 15h. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Predavanje: Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju "Možeš postati superwomen ili superman ako naučiš super-komunikaciju sa sobom jer baš od ove primarne svakodnevne komunikacije sa sobom nastaju svi drugi odnosi. Namera ove radionice je da podelim sa vama dar u vidu jednostavnih tehnika Energetske psihologije kojima možete da naučite da komunicirate sa najinteligentnijim delom svog Uma - sa svojim telom. Jer vi zaslužujete da koristite svoj prirodni dar - da naučite svoju energiju da radi za vas." Dr Lea Imširagić će održati predavanje "Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju" u hotelu Tulip Inn Putnik, 20.09. u 19h.
» prikaži celu vest
Predavanje i promocija knjige: Anđeli Zodijaka Svi imamo određenu svetlosnu prirodu, što je u suštini priroda naše Svesti, jer Svetlost predstavlja kvalitet Svesti. I svako od nas ima svoju energetsku strukturu, odnosno svoj energetski zapis kojim privlači sve događaje u svom životu. Čovek je spoj Neba i Zemlje i predstavlja energetsku matricukoja nosi čitav niz svih njegovih sećanja. Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje o Anđelima Zodijaka uz istovremeno predstavljanje istoimene knjige, u hotelu Tulip Inn Putnik.
» prikaži celu vest
Kurs: Anđeli Zodijaka “Radost je emocija koju stvara svetlost. Svi astrološki pokazatelji koji opisuju inerciju bića u natusu, govoreći o njegovim nesvesnim potrebama – što ukaz sudbine jeste – dobijaju svoj smisao i srećan ishod onda kada su prožeti svetlošću. Svetlost je inteligentna sama po sebi, a osnovna jedinica inteligencije svetla jeste Anđeo”. Sedmomesečni kurs Anđeli Zodijaka počinje u subotu, 28. septrembra od 12h do 19h na Kepler Institutu. Moguće je pohađati i online.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Poslovna prognoza

Od 31. jula do 07. avgusta 2017.

Konjunkcija Sunca i Marsa koja se događa na svakih 26 meseci se konačno odigrala prošle nedelje, 26. jula. U plamenom ali optimističnom znaku Lava nije razočarala one koji su želeli da vide nastavak žurke. Svi američki indeksi su napravili nove skokove, kao i indijski Nifty, a u Hong Kongu je Hang Seng indeks skočio na najviši nivo još od juna 2015. godine. U Evropi je malo drugačija slika. U petak, 28. jula, nemački DAX je pao na najniži nivo od 21. aprila, od perioda kada se Venera okrenula direktno. U svakom slučaju, bilo da je u pitanju uspon ili pad, sve se vrlo podudara sa očekivanim ciklusima, u periodu od šest nedelja od konjunkcije Sunca i Marsa.

Prošle nedelje su takođe zlato, srebro i evro imali nagli reli, što je takođe u vezi sa ovom konjunkcijom u vatrenom znaku Lava, koji vlada zlatom, ali još važnije, podudara se sa ulaskom heliotičnog Merkura u znak Strelca (još jedan vatreni znak), što se desilo na isti dan – 26. jula.

Međutim, najzanimljivije novosti vezane su, kao što smo u prošlonedeljnoj kolumni predvideli, za predsednika Trampa.

Počelo je u maju kada je tranzitni Mars prelazio preko njegove natalne konjunkcije Sunca i Urana, u opoziciji sa njegovim natalnim Mesecom. Uticaj ovih aspekata se neće završiti do početka septembra, kada Solarna eklipsa i tranzitni Mars dođe na njegovog natalnog Marsa na Ascendentu. Tokom ovog perioda, kao što je pisano u prethodnim kolumnama, biće definisano predsedništvo Trampa, i utvrđena njegova budućnost. I kao što je više puta naglašavano, ako bude uspeo da kontroliše svoje impulse i da se fokusira na važna pitanja za naciju, može postati pionir novih ideja i programa koji bi stvarno mogli da naprave revoluciju ne samo u Americi, već i u čitavom svetu. Ako ne, ili će se njegova funkcija predsednika završiti ranije ili će postaviti pozornicu za sopstveni poraz 2018. U svakom slučaju, drugi deo velikog “reseta” u svetskoj politici, bankovnom sistemu i finansijama, biće stvoren od maja do septembra 2017. Treći i konačni “reset” će krenuti sa konjunkcijom Sunca i Saturna 20. decembra 2017. koja će trajati do 2020. Ovo je moj prikaz iz perspektive mundanog astrologa i finansijkog tržišnog tajmera, a dodaću i to da smatram da je najkritičniji stadijum upravo ovaj – 2, koji će posebno biti naglašen u avgustu.   

U trenutku kada se konjunkcija Sunca i Marsa u Lavu konačno odigrala – 26. jula – američka berza je doživela veliki uspon. U isto vreme, otrovi koji zagađuju političko okruženje u Vašingtonu su potonuli još dublje. Ovo nije nikakvo iznenađenje za izučavaoce mundane astrologije, ne samo zato što se približava Solarna eklipsa 21. avgusta, već i zato što Saturn kreće direktno 25. avgusta. Ono što ova dva vrlo potentna geokosmička potpisa čini još moćnijim je činjenica da je ovoga puta u pitanju totalna Solarna eklipsa koja pomračuje put direktno preko središnjeg dela američkog kontinenta, od Oregona do Južne Karoline, a stacionarni (ka direktnom) Saturn pada u T-kvadrat sa kvadratom Marsa i Saturna u američkom čartu.

Totalna Solarna eklipsa koja guta čitav kontinent po širini implicira da će na tom mestu biti glavne promene vlasti. To je kao da je put ka budućnosti (Sunce) definisan u osobi te zemlje, iznenada pomračen (Mesec). Transformisan je, čak nateran da se pozabavi najmračnijim i najdubljim emocionalnim poremećajima. Što je najbolje, vodi do potpunog izvlačenja “mračnih sila”, “negativnih energija” (realnih ili imaginarnih) i u procesu čisti put ka novom rođenju, novom usmerenju, i ponovnom građenju koje pruža nadu za bolje društvo i bolji svet. To je nešto kao konjunkcija Saturna, Urana i Plutona odjednom.

U ovoj kosmičkoj drami, Donald Tramp se nalazi tačno u epicentru zbog podudaranja 29. stepena Lava sa njegovim natalnim Marsom i Ascendentom na ovom stepenu. Ovo je najličnija i vrlo usmerenena na sebe tačka njegovog horoskopa (“prvo ja”). Ako je on zaista veliki čovek, kako mnoge njegove pristalice veruju, nadrašće ovaj izazov i pokazati se kao neverovatan vođa.

Međutim, bude li totalno orjentisan na sebe, narcis, kao što njegovi oponenti tvrde, onda je ovaj kosmički stimulans vrlo autodestruktivan, sa velikom koleteralnom štetom za sve oko njega. Stoga mnogi astrolozi širom sveta posmatraju ovaj period tako zainteresovano: nikad se ništa slično nije videlo u jednom svetskom lideru, nikad. A gospodin Tramp igra svoju ulogu tačno po očekivanoj drami. Ali šta li će ispasti od toga? Veličina ili poniženje? Ili nešto treće? Šta će tačno on uraditi, i kako će se ponašati i reagovati?

Stacionirani Saturn u vreme totalne Solarne eklipse pada na T-kvadrat američkog kvadrata Marsa i Neptuna. Ovo je upravo onaj lov na veštice na koji je Tramp upozoren – da li će se desiti njemu, ili će on biti uzrok, kao u slučaju Džefa Sešnsa (Jeff Sessions), poniženog i osramoćenog. Ovo je takođe i “curenje” koje sve vreme kontaminira Belu kuću, a koje je dovelo do otkaza prvog čoveka za osoblje prošlog petka (što je samo početak). Pa opet, Saturn se odnosi na zakon posledice: šta si posejao, to ćeš požnjeti. Ponizivši sopstvenog državnog tužioca, Džefa Sešnsa, Tramp je ušao u sled događaja koji ga stavljaju na isto mesto sa onima kojima priprema raspeće.

Sešns odigrava ulogu žrtve koja izaziva simpatiju javnosti (Neptun), a koju Tramp smatra svojom. Ovo je zato što će tranzitni stacionarni Saturn pasti tačno na Trampov natalni Mesec, u opoziciji sa konjunkcijom Sunca i Urana. Sa jedne strane. Tramp je na vrhuncu svoje karijere (Saturn opozicija Sunce). U isto vreme on veruje da je on sam žrtva nemilosrdnih zahteva koji mu stvaraju pritisak, čega želi što pre da se reši za svagda. Ali kako? Sa Saturnom na Mesecu nema puno podrške, a i ona koju ima se smanjuje sve dok ne odluči da se potpuno otvori ka preuzimanju odgovornosti za ovu situaciju, a ne da predstavlja sebe kao žrtvu nečega što se odvija mimo njega. On nema slobode jer je zatvorenik sopstvenih želja. Treba mu odmor od svega da se regeneriše i sagleda stvari jasnije, manje subjektivno. Ali to se neće desiti tako lako i ne sada, sa tranzitnim Marsom u Lavu na njegovom natalnom Marsu na Ascendentu. Ne može sada da se zaustavi. Neće uzeti odmor ako se ne desi neki ozbiljan novi razvitak po pitanju njegovog statusa.

Prošla nedelja je bila bizarna ali ni sledeća ne obećava neki odušak, već naprotiv, još više uzbuđenja (Stvarno? Da.) Uran u Ovnu se okreće retrogradno 2. avgusta, što garantuje više drame u Vašingtonu i na finansijskim tržištima. Jupiter završava treći i poslednji rastući kvadrat ka Jupiteru 4. avgusta, što je vreme preterivanja i bezobzirnih akcija, poput one da se otpusti svako ko se ne slaže sa tobom. Što je u ovom slučaju, skoro svako. Vrlo šarenoliko ponašanje, šokantno (prošle nedelje smo videli tek uvod) ali ako uzdignete svest iznad svega, kao posmatrač koji odzogo gleda sobu vrlo aktivnih ali dezorganizovanih ljudi, možete se lepo zabaviti.

Prošli smo mnogo političkih kriza kroz istoriju, i ova će jednog dana proći… jedino što će se ovog puta nešto promeniti, ili će barem doprineti uzdizanju i transformisanju kolektivne svesti. A svest je jedna pozitivna stvar kojoj se svi radujemo.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD