Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon Project - Iskrenost Pozivamo vas na novu Full Moon project radionicu „Iskrenost“ koja će se održati 12.12.2019. s početkom od 18h. Ova radionica će se održati u hotelu Tulip Inn Putnik i možete je pohađati kako u redovnoj, tako i u online varijanti.
» prikaži celu vest
Predavanje: Astro Vodič kroz 2020. godinu U četvrtak, 12.12.2019. godine, nakon Full Moon radionice, Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje povodom novog Astrološkog Kalendara za 2020. godinu. Predavanje će se održati u hotelu Tulip Inn Putnik i trajaće od 20h do 21:30h. Ovo predavanje ima za cilj da vas informiše o prirodi i kvalitetu 2020. godine uz predstavljanje novog Astrološkog Kalendara za 2020. godinu.
» prikaži celu vest
Kurs: Astrološke Tehnike Direkcija Od 18. decembra na Kepler Institutu počinje jednomesečni kurs iz oblasti Astroloških Tehnika Direkcija. Direkcije predstavljaju tehniku koja spada u grupu simboličnih prognostičkih metoda zato što ne predstavljaju realno pomeranje planeta u vremenu (kao što su to tranziti), već se u direkcijama planete pomeraju u određenoj simbolici po kojoj se za jednu godinu života sve planete pomeraju za po jedan stepen.
» prikaži celu vest
Webinar: Poverenje i ljubav Pozivamo vas na online webinar Poverenje i Ljubav, koji će održati dr Lea Imširagić u nedelju, 08. decembra od 14h. Ovaj webinar će nas naučiti kako da na praktičan način materijalizujemo svoje vizije i ideje pomoću meridijanskih tehnika.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija Svesti Sunca Da li želite da naučite kako da u svakom trenutku budete u skladu sa svim događajima koji se odigravaju oko vas? Seminar “Tehnologija svesti Sunca” je namenjen svima koji žele da: aktiviraju centar svoje unutrašnje moći; nauče kako da se jasno zauzmu za sebe i svoje potrebe; da osveste i probude svoje skrivene potencijale. Ovaj seminar će se održati 07. decembra na Kepler Institutu.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 24.07. do 31.07.2017.

Jedan od ubičajenih nesporazuma oko finansijske astrologije se odnosi na ideju da svaki geokosmički potpis koji izaziva obrt pogađa berzu, kao da je berza jedino važno finansijsko tržište gde ovi uticaji izazivaju promene cena. To je naprosto pogrešna pretpostavka. Planetarni ciklusi se odlično podudaraju sa ljudskim aktivnostima, kao što je svet finansijskih tržišta, ali se ne odnose na kretanja na samo jednom tržištu, kao što bi bila američka (ili bilo koja svetska) berza.

Hajde da uzmemo za primer moćni kvadrat Sunca i Marsa sa Uranom, od 17. do 20. jula. Svi astrolozi, a posebno finansijski, znaju da je to veoma uznemirujuća i potencijalno dramatična kombinacija koja je kao alarm, te izaziva paniku ili histeriju. U svetu finansija, odnosi se na vrlo oštre i nagle promene cena, gde su podrška i zone otpora često narušene. To je potpis ranjivosti i upozorenje za investiture da se sklone u stranu, dok je poziv za spekulante, pa i trgovce da se pripreme za zabavu, jer je se može ukazati prilika za profit na brzaka. Treba imati na umu da je cilj uspešnih trgovaca da prepoznaju vreme “maksimalnog profita sa minimalnim ulaganjem” i da reaguju. Geokosmičke kombinacije poput te (koje uključuju uzavrele i eksplozivne planete Mars, Uran i Sunce) su poslastica za kratkoročan uspeh. U mnogo slučajeva, može doći do okretanja trenda, ili eksplozije, pucanja, izvan svake zone otpora.

Prošlonedeljna eksplozivnost nije preterano pogodila amerčiku berzu, mada bi bilo važno istaći da su NASDAQ i S&P napravili nove rekordne skokove, ali ne i Dow Jones Industrial Average. Ovo je poznato kao “međutržišna medveđa razlika u geokosmičkoj CRD zoni” i uvek utiče na promenu u tom sektoru u univerzumu finansijskih tržišta. Međutim, divljaštvo i eksplozivnost koje donose Sunce u konjunkciji sa Marsom, u kvadratu sa Uranom je bila vrlo očigledna na tržištu valuta, gde je evro probio novi 23-mesečni skok, a američki dolar pao na najniži nivo u poslednje dve godine. Na te vesti, zlato i srebro su lepo porasli, kao što sva roba profitira od nižeg dolara.

Da li to ima veze sa američkom centralnom bankom koja je na putu podizanja kamatne stope, dok u isto vreme evropska centralna banka razmišlja da li da malo zategne monetarnu polisu u oktobru, pa zato evro ima tako jak reli u odnosu na dolar? Ili ima veze sa istraživanjem FBI protiv umešanosti Trampove porodice sa Rusima oko nameštanja izbora, zbog čega je dolar pao?

Za nas postoji mnogo jednostavniji (i verovatno mnogo ezoteričniji) razlog, koji je u ovim kolumnama mnogo puta obrađivan. Reč je o 16-godišnjem cikusu rasta dolara u sprezi sa američkim izborima. Svake 16. godine kada bivaju izabrani Republikanci dolar raste u narednih 6 meseci (u ovom slučaju to se desilo u januaru 2017.). Sa druge strane, kad Demokrate pobede dolar pada (poslednji put to je bio januar 2009, pa možemo da očekujemo sledeći put 2025.). Porast američkog dolara i pad evra se desio tačno na vreme - 3. januara 2017.

Posle nekoliko nedelja pripreme, konačno se približavamo konjunkciji Sunca i Marsa u Lavu 26. jula. Ovaj 28-mesečni aspekt ima veliku stopu podudarnosti sa velikim obrtanjima (ili od 8.5%) u Dow Jones Industrial Average, bilo da se radi o usponu ili padu. U ovom slučaju, biće rast, a tako je bilo i 14. juna 2015. kada se ovaj aspekt poslednji put desio.

Takođe, heliocentrični Merkur ulazi u znak Strelca, gde će biti od 26. do 7. avgusta. To je vrlo uzbudljiv period, kao vrhunac na preteranu stimulaciju koji već imamo od snažnog Sunca i Marsa u vatrenom znaku Lava u kvadratu sa Uranom na poslednjim stepenima vatrenog Ovna.

Sva ova vatra može da utiče na veliko pouzdanje, čak preterano samopouzdanje. Iako može biti podrška privremenom rastu na nekim tržištima, može i dovesti do stampeda kad ljudi žele da se što pre nečega otarase, pa počnu da gube kontrolu. Ovo je znak hrabrosti ali nije znak promišljanja o posledicama niti pravljenja plana ako se situacija otrgne kontroli. Ovde se više radi o “nadi” ili čak “alavosti” nego o oprezu i pripremi dobro osmišljenog plana. Šta god i kako god da se desi lako će se u tome preterati (Strelac), i postati zapaljiv, sa preteranim reakcijama.

Dobro je za sve što uključuje strast i takmičenje. Ali nije dobro za promišnjeno i izbalansirano prosuđivanje.

U ponedeljak, 24. jula, Venera u Blizancima će biti u opoziciji sa Saturnom, što je još jedan potpis nivoa 1 (najjači), a koji će uticati na tržište nekretnina ili robu poput soje, bakra i šećera. Iza toga nas čekaju još neki važni aspekti početkom avugsta, i naravano retka Solarna eklipsa 21. avgusta koja preseca put preko sredine američkog kontinenta prvi put posle 1918. godine (hvala ti, Aleksandre Imširagiću, na ovom istraživanju), ali o tome ćemo pričati sledeće nedelje.

Za sada, probajmo da uživamo u dobrim vremenima Sunca i Marsa na prvim stepenima Lava. To je odlično vreme za žurke i sport. Ali samo oprezno sa paljenjem vatre za roštilj da ne bi izgoreo ceo komšiluk.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD