Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Seminar: Magnet Srca Na ovom seminaru se polaznici obučavaju da preko natalnog horoskopa imaju uvid u nasleđenu energetsku strukturu. Seminar je organizovan tako da kroz lično iskustvo svaki polaznik može prepoznati zakonitosti svojih energetskih centara kao i tehnike isceljivanja. U nedelju, 29. septembra od 16h do 20h, dr Lea Imširagić će održati predavanje iz modula Energetska Astrologija, a ovaj seminar će biti predviđen za rad na 4. čakri, ili tj Mesecu. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija svesti Meseca Tokom kursa Tehnologija Svesti praktikovaćemo određene vežbe koje će nam omogućiti da celu oblast Energetske Psihologije oživimo u svom svakodnevnom životu, u odnosima sa ljudima, ličnom odnosu prema poslu, finansijama, i pre svega prema sebi. Aleksandar Imširagić će održati seminar iz Tehnologije Svesti na temu 4. čakre ili tj Meseca, u nedelju 29. septembra od 12h do 15h. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Predavanje: Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju "Možeš postati superwomen ili superman ako naučiš super-komunikaciju sa sobom jer baš od ove primarne svakodnevne komunikacije sa sobom nastaju svi drugi odnosi. Namera ove radionice je da podelim sa vama dar u vidu jednostavnih tehnika Energetske psihologije kojima možete da naučite da komunicirate sa najinteligentnijim delom svog Uma - sa svojim telom. Jer vi zaslužujete da koristite svoj prirodni dar - da naučite svoju energiju da radi za vas." Dr Lea Imširagić će održati predavanje "Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju" u hotelu Tulip Inn Putnik, 20.09. u 19h.
» prikaži celu vest
Predavanje i promocija knjige: Anđeli Zodijaka Svi imamo određenu svetlosnu prirodu, što je u suštini priroda naše Svesti, jer Svetlost predstavlja kvalitet Svesti. I svako od nas ima svoju energetsku strukturu, odnosno svoj energetski zapis kojim privlači sve događaje u svom životu. Čovek je spoj Neba i Zemlje i predstavlja energetsku matricukoja nosi čitav niz svih njegovih sećanja. Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje o Anđelima Zodijaka uz istovremeno predstavljanje istoimene knjige, u hotelu Tulip Inn Putnik.
» prikaži celu vest
Kurs: Anđeli Zodijaka “Radost je emocija koju stvara svetlost. Svi astrološki pokazatelji koji opisuju inerciju bića u natusu, govoreći o njegovim nesvesnim potrebama – što ukaz sudbine jeste – dobijaju svoj smisao i srećan ishod onda kada su prožeti svetlošću. Svetlost je inteligentna sama po sebi, a osnovna jedinica inteligencije svetla jeste Anđeo”. Sedmomesečni kurs Anđeli Zodijaka počinje u subotu, 28. septrembra od 12h do 19h na Kepler Institutu. Moguće je pohađati i online.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Astro teme

Priroda 11. kuće (drugi deo)

Sunce i serija 11

Sunce povezano sa serijom XI, XI kućom, vladarem XI ili Uranom, ako je dobro postavljeno daje priliku da osoba u jednom trenutku zasija. Budućnost je svetla i postoji nešto što je već po default-u negde ispred. Ako je slava, ovo može biti večna slava, nešto će ostati besmrtno. Ali na jeziku svakodnevice mi ćemo opisati prijatelja koji je uticajan, na položaju, a o tome će nam više reći aspekti ka Suncu i njegovi dispozitori. Neko je otvoren da pomogne, a sve što dolazi “preko veze” je uvek preko one veze kojom Ganimed sipa nektar sa neba na zemlju.

Poznat astrolog. Oženjen prijatelj, naročito ako u ženskom horoskopu. Mogućnost za vezu sa čovekom koji je oženjen, ali u zavisnosti od znaka u kome se nalazi može da bude i razveden. Tu se vrlo lako spaja prijateljstvo i veza, naročito u ženskom horoskopu, gde ovo nije najpoželjniji pokazatelj za brak, zato što smo se mi u XI kući oslobodili nekoga ko je imao tendenciju da nam bude Sunce.

Ako Sunce ima sasvim lošu dispoziciju i aspekte onda vas razočara baš onaj koji je obećavao puno, onaj koji je dao, zasijao i izgledao kao rešenje, jer se čovek preko XI ili penje ili ga ruši sudbina.

Mesec i serija 11

Sve veze su ovde prijateljske i pomalo emotivne - malo smo prijatelji, pa smo ljubavnici, pa smo opet prijatelji, i to se stalno menja. Zato što je u prirodi Meseca sa serijom XI da mu je porodica nešto čudno. Bliži su mu prijatelji i neke ideje ali ne tradicionalni koncept. Zašto ne bi bio intiman sa nekim koga voli kao prijatelja?

Ako pričamo o braku i o porodici to je vrlo nestabilna kategorija. Naročito u muškom horoskopu jer će ovo biti kombinacija Vodolije, dakle razvoda, jer ovo je korak napred. Izuzetno napredni roditelji i natus koji sad to nastavlja kroz XI može biti dobro jer ne mora da ruši osnovu. XI je rušenje osnove predaka jer život mora da ide napred i ne može da čeka. Ako je Mesec loše postavljen sa XI kućom, naročito sa bilo čime iz IV ili X, razvod je izuzetno izvestan. Ne radi se samo o partneru, radi se o menjanju primarnog koda odakle smo krenuli.

To je ono što ukazuje na osnove kosmopolitizma.

Da bi živeo kombinaciju Mesec sa serijom XI, čovek treba da bude napredan, izvan kolektivne svesti, sasvim drugačiji, jer njegova kuća treba da bude svugde. On je potpuno neemotivno obeležen, nema nostalgiju, inspirišu ga ideje.

Merkur i serija XI

Ova osoba može biti vrhunski znalac, genije. Ali kada? IX mora da da blagoslov. Može biti nervozan, može imati problem u saobraćaju jer ovo je sve izuzetno brzo kao Merkur - Mars, vrlo oštro i zato ćemo iz loše kombinacije videti drskost. Ali ako IX doda na bilo koji način, ovaj čovek misli iz višeg ja i odatle stvara sva znanja.

On vozi tako brzo da vas podseća na onog orla koji je pokupio Ganimeda i odveo ga na nebo. A njegova brzina može i njega da odvede na nebo jer je poleteo svojim kolima i ostao zapamćen: „nemoj brže od života“, jer je ovo simbolika III i XI, odnosno Merkura visoko gore.

Osoba će ovde poslušati savet astrologa jer ovde se sluša reč i ako Merkur dobro gleda vladara Ascendenta astrolog će mu pomoći da krene dalje.

Ovakav natus je već usmeren na uspeh, treba da ide u inostranstvo, tamo gde živi veliki Uran i gde se od ideje može živeti jer ovaj će napraviti ideju s kojom će moći da trguje i mnogo više od toga.

Venera i serija XI

Arhetip ljubavi je uvek vezan za dozu slobode, od koga je i Venera sama nastala. Ovoj Veneri je potrebna zabava, da nikada ne bude dosadno, ona voli iznenađenja i raduje se neočekivanosti.

Ovo je jedan od kodova onoga što Uran kao faktor slobode dozvoljava, a on dozvoljava sve! To je faktor homoseksualnosti, jer se ona razvija u društvu, kao karakteristika urbanih sredina. Ne samo homoseksualnost nego i sve druge stvari koje su društveno neprihvatljive za jednu smernu Veneru. Naravno, ovo su najširi modeli.

Uran je pobuna i traži iskrenost prema sebi, šta si, ko si, šta je tvoja suštinska primarna želja, ka čemu realno težiš.

Ovde vam nešto pada sa neba i imate osećaj sreće koji je vezan za iznenađenja, zato što je budućnost lepa. Možda, iza vaše porodice, iza razvoda, postoji neki čovek sa kojim ćete biti srećni.

Mars i serija XI

Ovo je slika opasnog društva jer je ovde tendencija da već od malih nogu imamo svađe i tuče sa drugovima u školi, neprihvatanje u društvu, ljutnje, itd.

Realnost ove osobe traži borbu. Kada je Mars dobro postavljen, naročito ako ide iz dobre IX, daje inteligenciju, oštrinu i brzinu, potrebnu za tehničare, inženjere i izumitelje.

U ženskom horoskopu prijatelji su i simbol seksualnosti. U muškom horoskopu može dati seksualnu vezu samo ukoliko je jako dobro postavljen, ali uvek više daje svađe.

Kad spojimo Marsa i XI, najčešće vidimo neku problematiku zato što su dobre stvari vrlo riskantne. Čovek bi mogao biti uspešan u svemu onome što dolazi kroz neočekivane rizike, kao udar sudbine koji naleti a on uspe da se izvuče.

Najbolja konotacija je za ljude koji su jako ambiciozni, jako uspešni i samo tako uspevaju.

Jupiter i serija XI

Pojavljuju se prijatelji iz visokih društvenih slojeva i krugova. Ovo je najdirektnija priča da se „preko veze“ može nešto uraditi jer je Ganimed bio Zevsov peharnik, pa šta god treba, imamo nekog Ganimeda koji će da sipa i da uspe po intervenciji vrhovnog Boga.

Sjajna šansa za život u inostranstvu, to su prijatelji u inostranstvu, ili se preko interneta upoznaje neko važan. Tu živi velika sreća. Mogućnost zarade od patenta.

Ali da bi čovek došao do XI, da bi iskoristio sve njene benefike potrebno je više energije, lična ambicija, život koji je usmeren na studije, putovanja, i život u zemlji koja može da vam pruži XI.

Saturn i serija XI

Kada imamo jednu ovako sjajnu priliku pitamo se šta je ono što nam donosi Saturn sa serijom XI jer XI je napravljena da bi prevazišla Saturna. U primarnom mitu Saturn, sin Urana, kastrira svog oca. Možda će neko biti ljubomoran, neko će vas spustiti kada dođete na položaj… Neko vrlo lagano preseče vaše nade i kaže “ne možeš dalje da stvaraš”. Čovek pada zbog problema sa društvom, sa prijateljem. Treba da budete vrlo oprezni ako je X sa XI jer to zna da bude najdirektnije udar sudbine. Uran je stvorio Saturna, a Saturn ga je posle srušio.

Ovde  se broj prijatelja stalno smanjuje, često zbog razočarenja.

Najbolja tendencija je da osoba sama od svojih mogućnosti, otkrića, saznanja, od svog rada, ali sama bez ikakvog prijatelja, bez ičega, stvori efekat u društvu.

Uran i serija XI

Ovde je više nego kod drugih naglašeno mnogo promena u životu. Sigurno neće biti dosadno, život će ovde nositi najrazličitije aktivnosti. Uran je ovde jako naglašen i ako je dobro postavljen ova osoba mora da ide u simboliku toga. Ako je, na primer, dobar sa Venerom može da bude umetnik novog doba, to je modni kreator ispred svog vremena.

Uvek vuče tamo gde se sliva najviše vode, na najuranskija društva koja najviše idu napred i žele ideje. Osoba koja ima Urana ovde ona će u svakom mestu gde bude moći donekle da ostvari tu simboliku, čak će i u manjim gradovima povući najviše tog Urana jer će se kretati u krugu ljudi ispred svog vremena. Ovo je priča o mnogo poznanstava, o mnogo raznih ljudi koji prolaze kroz život natusa.

Najopasnija stvar je neočekivani preokret. Najidealnija varijanta je mnogo idealnija od ostalih ali ako je loša, gledamo šta natus treba i može da uradi jer je mogućnost slobode ovde data više nego u drugim horoskopima.

Neptun i serija XI

Govori o mogućnosti da prijatelji i društvo budu vrlo čudni. Da već od ranih dana bude nejasno kakvi su prijatelji, i da li su narkomani. Sve zavisi od toga koliko je Neptun loš, a Neptun je loš onoliko koliko su serija VII i X loši, serija II, Venera i Saturn. Na osnovu aspekata, pozicije i dispozicije procenljujemo da li su ovo kriminalne strukture, narkomani, lopovi i sl.

Da bi to bilo dobro osoba mora da putuje, da živi negde gde su čudni ljudi koje nikad ranije nije videla. Ali ako ne putuje uvek su to sumnjivi ljudi.

U meri u kojoj je to povoljno osoba pronalazi prijatelje u nekim duhovnim alternativnim strukturama.

Osetljivo je ovo mesto jer se natus lako može razočarati kad prijatelj postane tajni neprijatelj. Sa malo aflikcije izgleda kao prijatelj ali ogovara ili radi nešto iza leđa. Pozajmiti novac prijatelju može biti uzrok budućeg raskola jer ono što date tu je otišlo. Kada vi pozajmljujete nekome to je Neptun, ako je loše postavljen, neće se vratiti i imaćete poteškoće.

Pluton i serija XI

Ovo je najmanje povoljan znak jer je teško spojiti Plutona. Prijatelji mogu biti opasni. Ako je dobro postavljeno, ti ljudi će da stanu iza vas. Ako imamo loše aspekte, naravno da prijatelj može biti kriminalac i da preti ako dođe do svađe. Stranke i ulazak u te klanove mogu doneti opasnost i natus treba da vodi računa gde, šta i kome će reći jer ovde postoji tendencija da ako dođe do svađe to uvek uključi porodicu jer je ovo VIII kuća od porodice, a sam Pluton je Mesec - Mars. Ali ako je dobra i ako natus igra na tu kartu, on će imati jako moćne ljude koji stoje iza njega, koji se ne vide a koji mu daju podršku. On može ostvariti ogroman novac preko tih ljudi jer je XI kuća II od X. To je nešto što bi se moglo nazvati budućnošću koja zahteva bitne promene.

Cena za ovaj energetski nivo naglašava duboku promenu u sebi jer ovde je najviše ugrožena IV, zato što je XI kuća VIII od IV, zato što je tu Pluton i što je ovo već napravljeno od Mesec - Marsa. Ovo tri puta ugrožava IV i sigurno za nekog od roditelja nije dobro.

Sa Plutonom u XI je svaka povezanost sa tradicijom izuzetno opasna za samog natusa i za sve što je obično.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD