Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Venera u Ovnu

Ulaskom u znak Ovna, Venera započinje svoj novi ciklus. Venera je poslednji put bila u znaku Ovna od 22.4.2011 do 8.2.2012.godine. Ovo je bio neobičan Venerin ciklus koji je trajao 290 dana i nije imala svoj retrogradni hod! Ovaj ciklus započinje 8.2.2012. i trajaće do 22.3.2013. godine. Pred nama je veoma egzotičan period za Veneru u prestupnoj godini, koji će trajati 408 dana. U ovom ciklusu Venera ima svoj retrogradni hod u trajanju od 42 dana od 16.5.2012. pa do 28.6.2012. Retrogradnost će se odigrati u znaku Blizanaca: od 23º Blizanaca kreće retrogradni i u direktni hod se vraća sa 7º Blizanaca.

Karta ulaska Venere u znak Ovna, daje sliku svih 408 dana. Imamo sliku jednog celog ciklusa. Ja ću se i dalje baviti Venerinim plesom kroz znakove, ali ovo je veoma poseban trenutak za samu Veneru na godišnjem nivou.

Ascendent karte je na 21º Vodolije, stepenu egzaltacije Neptuna, koji je srodan Veneri jer on je bio saučesnik rađenja Venere. Sam vladar ascendenta karte ulaska je Saturn, koji je egzaltiran u Vagi ali je u retrogradnom hodu. Retrogradnost je takodje srodna Neptunu, pa vidimo sliku važnosti samog Neptuna koji se nalazi u 1. polju i konjunkciji sa Kironom. Vreme ispred nas moglo bi biti obeleženo nekakvim emotivnim nesporazumima. Drugi vladar ascendenta – Uran – se nalazi baš sa Venerom u znaku Ovna, a ovo sad potvrđuje sliku nemira, raskida i nesporazuma na emotivnom planu. Kako znak Ovna vodi Veneru u izgon, ovo je i slika mitološke priče o ljubavnom životu same Venere. Naime, Venera nije imala bog zna kako sreće u ljubavi jer nije umela da zadrži za sebe nijednog svog ljubavnika. Bog nad bogovima – Zevs, joj je odredio za muža najneuglednijeg boga – hromog, božanskog kovača Hefesta pa joj ni brak nije bio srećan. Ljubavnu strast je doživljavala sa vatrenim bogom rata Aresom, sa kojim je imala petoro dece. Utehu je tražila i sa bogom vina Dionisom, bogom trgovine Hermesom, kao i sa mnogim smrtnim kraljevima.

Venera u sebi nosi Saturna sve do oktobra 2012, koji će se do tada nalaziti u njenom znaku Vage. Baš u ovom periodu su prozvani svi partnerski odnosi jer ovo je slika braka, Hefesta i samog Venerinog nezadovoljstva. Istovremeno, Venera u sebi nosi i Jupitera, boga Zevsa, sve dok on prolazi kroz njen drugi znak – znak Bika, a to je do 11.6.2012, pa ovo sada stvara sliku njene unutrašnje potrebe, traženja, preterivanja, kroz potrebu za nezasitom ljubavlju. Kada Jupiter bude ušao u znak Blizanaca, Venera će već biti tu ali u svom retrogradnom hodu. Ipak, oni se neće sresti direktno u znaku Blizanaca, bez obzira što će biti u istom znaku. Želje se mogu učiniti na dohvat ruke, ali...

Venera je u znaku Ovna u izgonu, njen dispozitor Mars je vodi u znak Device u znak njenog pada. Kako je Venerina priroda izražena kroz radost, ljubav, umetnost i sposobnost da se u svemu vidi lepota – u ovom periodu vidimo sliku narušavanja ovih njenih osnovnih potreba. Obzirom na njenu slabost ovo vreme može doneti dve mogučnosti za sve nas. Prva mogućnost izražava se kroz inerciju, što tada vodi u osećaj besa, frustracije, emotivne degeneracije – što jeste ljubomora, kao i preterivanje svih vrsta.

Drugi put predstavlja osvešćivanje kroz Veneru, koja vlada znakom Bika, stoga i planetom Zemljom. Baš sada dok je Venera u Ovnu, pa preko svoga dispozitora Marsa u zemljanom znaku Device – mi se možemo zaista vratiti sebi i svojim istinskim potrebama. Fiziologija će biti glasnik naše ispravnosti. Ovo je vreme kada ćemo tišinom probuditi lepotu, kada ćemo promenom ishrane uspostaviti nove sisteme vrednosti. Planeta u izgonu deluje iz našeg podsvesnog, eteričnog bića, što jesu naša osećanja, svi kako karmički, tako i genetski zapisi. Dispozitor Venere je Mars koji je vodi u pad. Planeta u padu deluje iz našeg nesvesnog dela što je fiziologija. Veoma je važno spojiti dušu i telo, naše podsvesno i nesvesno. Konačni smisao našeg života i jeste oživeti svest Jedinstva, zar ne?

Ovnovima je ovo izuezetan period za budjenje najlepšeg u sebi. Sposobnosti da pokrenemo novo,da pokušamo da trajemo. Ovnovi su svu svoju energiju usmerili na posao, svakodnevnice, brigu o svom telu. Niko kao Ovnovi ne voli tako izvajane mišiće. Vrlo je važno da ne preterujete. Venera, vladarka vašeg partnera dolazi vam na noge, pada sa željom da prekine odnos sa vama, i po cenu jakih strasti i gubitka dostojanstva. Izvesne su mogučnosti ili ponovo proveravanje partnerskog statusa. Moj savet je da ne budete inicijatori kao obično. Ovnovi nemojte zaboraviti da i čutanje može biti odgovor za onog ko razume govor tela.

Bikovima je ovo vreme, veoma naklonjeno u mnogim životnim oblastima, jer im je u poseti Jupiter sve do polovine juna, ali ljubav njihova je negde u tajnosti. To će Bikovima donositi nervozu, pa i ljubomoru. U ovom periodu Bikovi imaju nekog posrednika za ljubav, koja je samim tim načinom nepotpuna. Bikovska potreba vladanja materijom je prenaglašena i stoga Bikovi u ovom vremenui ne stavljaju sam osečaj u prvi plan.U periodu dok je Sunce u Vodoliji, Bikovi nemaju podršku autoriteta, a žene Bikovi imaju potrebu suprostavljanja muškom principu. Sam Bikovski ego može napraviti pometnju upravo u verbalnoj komunikaciji. Osečaj da znate šta govorite može vas ovog puta zavesti, odvesti zaista u preterivanje. Emotivna ravnoteža traži mir, tišinu!

Blizanci su za ljubav, klasično raspoloženi !Sve što donosi lakoću i jednostavnost Blizancima prija. Porodični odnosi, i same emotivne relacije u krugu primarne porodice, Blizancima ne donose mir u ovom periodu dok je Mars u znakun Device. To ima narušava osečaj lakoće.U vašem 5. polju još uvek je planeta karme, Saturn, koji se okrenuo u retrogradni hod. Svakako je ovo vreme za vas da proverite svoje emocije, da osvestite neke propuste koje ste možda učinili.Za dan zaljubljenih Blizanci mogu imati povratak stare ljubavi, ili ljubavi koja se vraća iz nekog inostranstva, a možda i ljubavi iz nekog starog prijateljstva.

Rakovi su svoju pažnju usmerili na finansije, status i mislim da su pod pritiskom od partnera u fazi potpune transformacije koja im ne prija. Kao da su u fazi prisilnih promena. Kako god vam se činilo teško i ne voljno, verujem da će te u krajnjem biti zadovoljni. Već od oktobra imate manji prtljag na ledjima, ono što vas nije razapelo za protekle 2,5 godine u narednom periodu će vam biti podrška. Rakovima je Neptun ušao u 9. polje i može im doneti ispunjenje njihovog životnog sna.Možda je ovo vreme u kome možete planirati svoja daleka ili najdalja putovanja.

Lavovi su jedva čekali da se Venera ušeta u njihovo vatreno 9. polje Ovna. Zaista ih to veseli i daje im inspiraciju za egzotična putovanja na istok. Mnogi Lavovi će baš u ovom periodu doživeti neku vrstu oslobadjanja od partnerskih odnosa, na jedan prijateljski način, a drugi deo Lavova će tek od oktobra imati neku vrstu oslobadjanja na teži način.Lavovima je proradio ego pa se ne osečaju baš kraljevski, sve dok je Sunce u znaku Vodolije. Malo im neki autoriteti kvare zabavu sa Venerom, slatkom malom komšinicom.

Device su pod utiskom retrogradnog Marsa, zaronile duboko u sebe i traže u svom telu trag ljubavi. Možda ovo vreme donosi malo više straha u telo Device, upravo jer je Mars napunjen energijom i Venere i Urana. Devicama je potreban mir, koncentracija i svoju pažnju usmeravaju na dnevne poslove. Device osečaju i uticaj Neptuna u njihovom 7. polju što može doneti pometnju u već postojećim partnerstvima ili možda idealizaciju u potencijalnim partnerstvima. Za dan zaljubljenih Merkur, vladar Device ulazi u Ribe u konjunkciju sa Neptunom. Definitivno ovo će biti poseban dan za Device. Da vam savetujem oprez, vi toga u sebi nosite i previše, ali vam savetujem da konačno poverujete?!

Vage su svoju pažnju usmerile na partnera, ali im nešto stvara nemir, i strah u najavi.Izvesno je da Vage osečaju prisustvo velikog učitelja Saturna u svom domu. Neke lekcije koje su previdele Vage če očigledno ponavljati jer Saturn ide retrogradno sve do 25.6.2012. godine. Nema čega da se plašite.Uredite vaše porodične odnose, ispoštujte starije članove vaše porodice. U vašem 5. polju se nalazi i Sunce i Merkur ito u znaku Vodolije. Možda u ovom periodu preko nekih internet mreža počnete neku ljubavnu priču sa osobom koja je u toku razdvajanja sa partnerom. Možda će se Vagama popraviti raspoloženje u narednom periodu kada mogu popraviti svoje finansije preko nekih porodičnih nasledja.

Škorpioni, kao i uvek imaju dvostruku pažnju. Jednim delom su usmereni na dogovore, razgovore, promena odnosa sa bližim rodjacima, a drugim delom su usmereni na popravljanje prijateljskih odnosa.Venera se nalazi u 6. polju Škorpiona i daje im lep uvid u njihovom dnevnom uživanju i mogučnosti da na poslu sretnu razvedenu-og, kolegu, koleginicu i da im daju podršku za njihovu situaciju. U tom podržavanju moglo bi doći i do neke neobavezne seksi varnice.Škorpioni bi trebalo u ovo vreme regeneracije da unesu u svoj kod prihvatanje sreće kao prirodno i moguće stanje.

Strelčevi slave dolazak Venere u njihovo 5. polje. Sami od sebe nemaju predrasude, pa ovo može dati i paralelnu vezu, ili neku vezu bez obaveza.Venera je Strelčevima u 5.polju, i već duže vreme je tu Uran, a biće još dugo. Ljubav je važna inspiracija za Strelčeve, ona im je doping i zato imaju potrebu baš u ovom periodu da nadju novu inspiraciju. Možda to i nije ljubav prema odredjenoj osobi, možda je to ljubav prema putovanju, kretanju i upoznavanju novih ljudi, razmena informacija.Možda to na početku bude tako, ali malo opreza, jer vas loše gleda Venerin dispozitor Mars. Nemojte razočarati sebe.

Jarčevima je Venera došla u kućnu posetu, i oni bi hteli biti ljubazni jer ih nadzire Pluton. Moraju se promeniti, suštinski, ući u svoju drugu krajnost. Umesto hladnog proračunatog lica, nabacite osmeh na svoje lice. Saturn vam primarno daje priliku da, ako ste nešto zaboravili, jer vam je Neptun u 3. polju da se setite i ispravite. Stvarno bi mogao partner ili partnerka da vas podrži u ovom periodu preispitivanja.

Vodolije ovo je vaš mesec, Sunce je ušlo u vašu teritoriju. Može li Sunce da greje samo određene ljude? To je vaša priča i tačna je, Sunce je izvor ljubavi, radosti za sve. Sunce vlada i vašim 7. poljem, poljem vaših partnera i sada vas podseča da je velika mudrost biti sa jednom osobom, voleti dugo i stvarno jednog partnera. Verujem da vam koketiranja nikad dosta nije, ali konkretnih događaja nema?Šta nije u redu, možda možete izaći iz virtualnog sveta u stvarni, možda vas neko ćeka tu iza ćoška u vašoj ulici?Proverite ovu informaciju, nećete se pokajati.

Ribe su ugostile svog gospodara Neptuna, i tako će biti dovoljno dugo da se mogu zaljubiti i odljubiti bar deset puta još.Ribama je opterečenje Mars u njihovom 7.polju sve do 4.7.2012, partneri su vam nekako, mnogo se angažovali, dali se u neke radne akcije, a vi ste romantični, setni. Ribe prave inovacije u svom načinu ishrane, u sistemu vrednosti. Kiron je u znaku Riba i sa Neptunom može doneti sposobnost isceljenja, prvo sebe pa tek onda drugih ljudi.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD