Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket "Lakoća postojanja" u 90 dana Sada je pravi trenutak da napišeš svoja pravila za igru zvanu ŽIVOT tako da u njoj uživaš! Zato smo ti pripremili tokom ovog divnog letnjeg perioda, koji je istovremeno lagan i izuzetno dubok (budući da putujemo sve vreme kroz talas eklipsi), nove tri Full Moon radionice LAKOĆA POSTOJANJA U 90 DANA, sa popustom i posebnom podrškom za sve koji se prijave do 4. jula.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 17.07. do 24.07.2017.

Uprkos sve više uperenih “pištolja“ u Trampa u pokušaju da povežu njegovu vezu sa Rusima i predsedničkim izborima 2016, berze su dostigle novi rekord prošle nedelje. Iako je najveći rizik za akcije na političkoj areni, investitiori su fokusirani na izveštaje iz ovog perioda koji daju perspektivu za veliku zaradu. Ističu se Dow Jones Industrial Average i S&P sa najvišim rastom, dok NASDAQ-u fali svega 20 poena da se pridruži zabavi. Ista je situacija i u Indiji, kao i u Hong Kongu. Ni na drugim tržištima nije loše, ali su ova bila najuspešnija prošle nedelje.

Što se tiče ostalih tržišta, najmarkantniji su američki i australijski dolar. Američki dolar je nastavio sa padom do svog najnižeg nivoa od prošlog septembra, što se jasno poklapa sa našim predviđanjem od dve godine u nazad da će dolar biti na vrhuncu šest meseci od januara 2017., posebno ako Republikanci osvoje izbore. Najveći uspon je dostignut 3. januara 2017. godine. Australijski dolar je napokon prešao važnu liniju koja je vodila u pad, i dostigao vrhunac ove godine, tačno kako smo predvideli u MMA Internacionalnom izveštaju o ciklusima. Britanska funta je imala reli do najvišeg nivoa u proteklih 10 meseci. Izgleda da se vraćaju sebi tačno u vreme turističke sezone. Pametni ljudi ti Britanci.

Kako američki dolar pada, tako većina dobara raste. Zlato i srebro su prvo u ponedeljak, 10. jula pali na najniži nivo u poslednjih nekoliko meseci, a onda su se lepo oporavljali tokom nedelje. Ali da li je ovaj reli stvaran? E to će biti jedno od pitanja kojem ćemo se pozabaviti u mesečnom MMA izveštaju o ciklusima ove nedelje, kada ćemo takođe analizirati važnost ovih perioda za dugoročan ciklus. Neverovatno koliko se toga promenilo od poslednje studije o ciklusima rađene pre 12 godina. Isto je toliko neverovatno i koliko toga stoji od tada.

Mogućnost da neće biti finansijske krize je jednaka mogućnosti da neće biti rata dok smo živi. Možda je i moguće, zavisi od toga kako definišemo “finansijsku krizu” ili “rat”.

Na primeru berze naše izvorne studije ukazuju da dugoročan ciklus na američkom tržištu traje 72 godine, kada tržište pada 50-90%. U stvari, ima raspon od 73 do 77 godina, a poslednji put je imao pad 2009, a pre toga 1932, 1857, a u Velikoj Britaniji 1784. Po tome, neće biti nijedne krize dok smo mi živi poput one koju smo doživeli pre 8 godina.

Isto tako bismo mogli da pratimo dešavanja na osnovu 90-godišnjeg ciklusa na berzi, mereno istorijskim padovima 1761, 1842, i 1932. Jedino što nema dovoljno istorijskih podataka da bi se utvrdilo koji je od ova dva dominantniji. Ali ako uzmemo u razmatranje 90-godišnji ciklus, on je na snazi do 2022. godine (+/- 15 godina).

Ovi “lomovi” se takođe dešavaju sa Saturnom, Uranom, i/ili Plutonom u međusobno teškim aspektima, a posebno u konjunkciji i opoziciji Saturna i Urana (1987/88, 2008-2010). Međutim, oni sada ulaze u kvadrat tri puta u 2021. godini, posle konjunkcije Saturna i Plutona 2020. Ovo je vrlo blizu centra 90-godišnjeg ciklusa. Uran će biti tada u Biku, dajući glavne šokove bankarskom sistemu. To se dešava na svake 84 godine, +/- 7 godina. Interesantno je to što Jelen (Yellen), pozitivna i optimistična Lavica, ne vidi finansijsku krizu za vreme naših života, kao što je indikovano 72-godišnjim ciklusom, dok Lagrad (Lagarde), iz zabrinutog znaka Jarca, vidi mogućnost krize, što se podudara sa vizijom 90-godišnjeg ciklusa. Mislim da bi se Lagrad mogao baviti proučavanjem studija ciklusa. To je vrlo prirodno za Jarčeve (kao što sam ja) da budu fascinirani ponavljanjem tema u pravilnim intervalima kroz prošlost.

Sledeće dve nedelje su vrlo fascinantne iz geokosmičke perspektive. Sunce i Mars će napraviti kardinalni kvadrat sa Uranom 17. i 20. jula. Ovo su vrlo borbene energije, koje se često poklapaju sa iznenadnom promenom cena u oba pravca na svim tržištima. Oba aspekta su nivoa 1 – što znači da spadaju u najmoćniju grupu svih geokosmičkih potpisa koji se tiču obrta na tržištima i primarnim ciklusima uspona ili pada. Naredna nedelja nije manje važna u tom smislu, posebno što će Venera biti u opoziciji sa Saturnom 24. jula, nakon čega će se Sunce i Mars naći u konjunkciji na prvim stepenima Lava 26. jula. Ako ni to ne bude dovoljno, heliocentrični Merkur kreće u 12-dnevnu avanturu kroz ranjivi znak Strelca, takođe 26. jula. Nedugo zatim imaćemo totalnu Solarnu eklipsu na poslednjim stepenima Lava 21. avgusta, u konjunkciji sa Marsom i natalnim Marsom Donalda Trampa na Ascendentu. Ulazimo u kosmički zemljotres. Ovo je prva totalna Solarna eklipsa koja će imati svoje pomračenje preko čitave sredine kontinenta SAD-a. Možemo imati vrlo bukvalne dramatične ispade prirode tokom sledećeg meseca, uz bizarno (i potencijalno opasno) ljudsko ponašanje, koje uključuje psihopate ili organizovane terorističke grupe, pa je potrebno biti ekstremno oprezan.

Sa pozitivne tačke gledišta, izveštaji o zaradi bi mogli pokazati još rekordnije skokove na nekoliko tržišta, uz pad od 10% zbog konjunkcije Sunca i Meseca, u trajanju od 6 nedelja počev od 26. jula, a što će se sve okončati sredinom oktobra.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD