Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
20. Međunarodna Astrološka Konferencija u Beogradu Od 20. do 22. marta u Beogradu će se održati jubilarna 20. Međunarodna Astrološka Konferencija na Balkanu „The Age of Aquarius”. Tema Konferencije je posvećena Velikim Konjunkcijama koje se dešavaju u ovoj godini, a posebno konjunkciji Jupitera i Saturna koja će se odigrati 21.12.2020. Na ovoj Konferenciji ćemo imati 8 sjajnih predavača koji će nam iz različitih astroloških pristupa govoriti o Astrologiji koja otvara kapije Doba Vodolije.
» prikaži celu vest
Kurs: Karmička Sinastrija U četvrtak, 16. januara, počinje osmonedeljni kurs iz karmičke sinastrije. Karmički odnosi su jedna od najvažnijih stvari koje Duša prenosi iz svakog života. Na ovom kursu će se posebno govoriti o prirodi Karmičkih odnosa, odnosa Srodnih Duša, kao i Blizanačkih Duša. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Webinar: Tehnologija Svesti Merkura Merkurova ili peta čakra, jeste čakra čoveka. Ona predstavlja primarno težište rada na sebi. Sve što radimo kroz svaki energetski centar, manifestovaće se kroz kvalitet čoveka, kroz evoluciju koju čovek živi u petoj čakri. Webinar će održati Aleksandar Imširagić u nedelju, 19. januara, od 9h do 12h.
» prikaži celu vest
Webinar: Pronađi svoj glas Da li želite da naučite kako da otvorite svoj kreativni kanal putem kojeg ćete biti u mogućnosti da izrazite sebe na pravi način? Jedinstveni webinar „Pronađi svoj glas“ je namenjen svima koji žele da, putem praktičnog iskustva i znanja, nauče kako da otvore svoj kreativni kanal za originalne ideje i invetivnost, kao i svima koji žele da osveste, prihvate i izraze svoju autentičnu prirodu. Webinar će održati dr Lea Imširagić u nedelju, 19. januara, od 20:30h do 23:30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 10.07. do 17.07.2017.

Ovaj kardinalni T-kvadrat (Sunce/Mars sa Jupiterom i Plutonom) uporno dokazuje koliko je nezgodan za mnoga finansijska tržišta. Na berzi izaziva vrlo eratično ponašanje, posebno u Americi, gde se u poslednje vreme indeksi naglo menjaju na svaka dva dana. Za plemenite metale ovo je bila još jedna nedelja iznenađujućih promena cena, ali ovog puta su nisko pale, uprkos slabljenju dolara i jačanju evra. Zar ne bi trebalo da valuta i metali idu u istom smeru? Obično jedno tržište ide ka usponu, a drugo ka padu. Još bizarnije je dešavanje u 19.07h u četvrtak uveče, pošto se normalno radno vreme završilo, kada je neko dao veliku narudžbu srebra koje je stoga poraslo do 16.06, blizu najvećeg nivoa nove sezone. U tako osetljivom trenutku prodaje, srebro je palo na 14.34. Posle nekoliko minuta se oporavilo mnogo više u odnosu na taj pad ali je tehnička šteta već napravljena. Gde su nam regulatori kad nam najviše trebaju? Neko bi se zapitao koliko će nam biti potrebno da prepoznamo manipulaciju koja se dešava na tržištu metala.

Trgovcima nije lako kad se sve dešava obrnuto od norme, baš kao da su Venera i Merkur zaglavljeni u retrogradnom hodu. Kardinalni T-kvadrat daje isti utisak ali je sve još šokantnije od retrogradnog Merkura, koji pre vodi do mentalne isključenosti nego do šoka. „Greška“ koja je dovela do velike prodaje zlata prošle nedelje, i prodaja srebra zatim su šokantne promene, daleko jače od onih koje donosi retrogradni Merkrur. Šokantno to što se desilo, a još šokantnije to što niko nije izvestio ništa o tome.

Mazut je završio najduži niz sa usponom u nekoliko godina vrlo naglo 5. jula, što se takođe kosi sa normalnim tržišnim korelacijama kada bi zlato, srebro i mazut trebalo da rastu dok dolar pada. Ova “normalna” korelacija je, međutim, prisutna na tržištu soje, koje je prosto eksplodiralo prošle nedelje. Posle 9$ 23. juna, što je bio najniži nivo od aprila 2016. godine, stiglo je do 10.20$ u petak 7. jula, imajući porast od 12% za dve nedelje.

Na međunarodnom frontu, opozicija Marsa i Plutona 2. jula, praćena opozicijom Sunca i Plutona 9. jula, povećava opasnost od konfrontacije nuklearnim oružjem. Na Dan nezavisnosti, 4. jula, Severna Koreja je imala svoj prvi test interkontinentalne balističke rakete, čime je poslala simboličnu poruku Americi. Ako još uključimo i prisustvo Urana, ovo postaje pravi kardinalni veliki kvadrat, koji je na snazi od 25. juna do 20. jula. U srcu svega toga nalazi se tranzitno Sunce sa Marsom u Raku, koje pravi T-kvadrat ka Jupiteru u Vagi i Plutonu u Jarcu.

Vrlo je interesantno da je u ovom periodu, u ponedeljak 3. jula Dow Jones Industrial Average napravio najveći skok, koji drugi indeksi širom sveta nisu pratili. U stvari, nekoliko njih je nastavilo sa svim kontinuiranim padovima, posebno u Evropi. Ima nekoliko izuzetaka, kao na primer u Kini, čiji je šangajski indeks bio u usponu čitave nedelje, kao i u argentinski. Sve je to potpuno u skladu sa neočekivanim ponašanjem kardinalnog T-kvadrata koji uključuje Marsa i Jupitera, a posebno što je i Uran uključen, što će biti posebno uočljivo od 17 do 20. jula, kada i Sunce i Mars budu u kvadratu sa Uranom, približavajući se konjunkciji 26. jula. Na finansijskim tržištima ludilo se neće uskoro završiti, baš naprotiv, čini se da će se juli završiti sa “velikim praskom”.

U svetskoj politici kosmička drama može takođe predstavljati big beng, odnosno svojevrsni šok, budući da su i Mars i Sunce vatrena tela. Kad se udruže sa Jupiterom koji vodi u preterivanje, stvari mogu da se preliju preko vrha. To su impulsivne odluke i akcije zbog kojih će se kasnije zažaliti. A kad se na to doda element šoka od Urana i element pretnje od Plutona, to izaziva veliki oprez kod finansijskih i mundanih astrologa jer su uzdrmani i svet i tržišta. Ovo je vreme ratovanja, kad iznenadne akcije i reakcije mogu lako da se dese, kao što je bilo sa lansiranjem balističke rakete u Severnoj Koreji. Kao reakcija na to je zahtev za “vojni plan” američkog vojnog establišmenta. A najčudnije od svega je što bi sve to trebalo da uzrokuje uspon zlata i srebra, a ne pad.

U ovoj kolumni je već nekoliko puta naglašeno da je period od sredine maja do septembra vrlo opasan. Ovo je vreme punjenja vrlo snažnim emocijama i impulsivnim delovanjem. Da, može biti i vreme sjajne inspiracije, novih misli i pionirskih akcija. Ali da bi ta druga strana uspela potrebna je velika disciplina i samokontrola. U suprotnom, tržišta mogu da iskuse vrlo oštra pomeranja cena u kratkom vremenskom periodu.

Živimo u interesantnom vremenu, još tačnije letu, i nemamo pojma šta sledeće može da se desi. Puno ćemo naučiti o prirodi Marsa u odnosu na ljudsko ponašanje, na primeru svetskih vođa, finansijskih tržišta i nas samih.

Sa druge strane, već smo živeli u ovako interesantnim vremenima, i preživeli smo. Treba gledati na njih kao na vrlo dragocen period učenja sa puno testova. Mars voli da se takmiči. Ne pristaje na poraz. Ima samopouzdanja. Sa Jupiterom, doduše, može biti preterano samouveren (mačo) što uvek donosi grešku u rasuđivanju ili osuđivanje. Sada je najveći izazov kako biti nekritički nastrojen. Dodajmo na ovo i disciplinu i samokontrolu kao zahteve za uspešno položen kosmički ispit.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD