Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 10.07. do 17.07.2017.

Ovaj kardinalni T-kvadrat (Sunce/Mars sa Jupiterom i Plutonom) uporno dokazuje koliko je nezgodan za mnoga finansijska tržišta. Na berzi izaziva vrlo eratično ponašanje, posebno u Americi, gde se u poslednje vreme indeksi naglo menjaju na svaka dva dana. Za plemenite metale ovo je bila još jedna nedelja iznenađujućih promena cena, ali ovog puta su nisko pale, uprkos slabljenju dolara i jačanju evra. Zar ne bi trebalo da valuta i metali idu u istom smeru? Obično jedno tržište ide ka usponu, a drugo ka padu. Još bizarnije je dešavanje u 19.07h u četvrtak uveče, pošto se normalno radno vreme završilo, kada je neko dao veliku narudžbu srebra koje je stoga poraslo do 16.06, blizu najvećeg nivoa nove sezone. U tako osetljivom trenutku prodaje, srebro je palo na 14.34. Posle nekoliko minuta se oporavilo mnogo više u odnosu na taj pad ali je tehnička šteta već napravljena. Gde su nam regulatori kad nam najviše trebaju? Neko bi se zapitao koliko će nam biti potrebno da prepoznamo manipulaciju koja se dešava na tržištu metala.

Trgovcima nije lako kad se sve dešava obrnuto od norme, baš kao da su Venera i Merkur zaglavljeni u retrogradnom hodu. Kardinalni T-kvadrat daje isti utisak ali je sve još šokantnije od retrogradnog Merkura, koji pre vodi do mentalne isključenosti nego do šoka. „Greška“ koja je dovela do velike prodaje zlata prošle nedelje, i prodaja srebra zatim su šokantne promene, daleko jače od onih koje donosi retrogradni Merkrur. Šokantno to što se desilo, a još šokantnije to što niko nije izvestio ništa o tome.

Mazut je završio najduži niz sa usponom u nekoliko godina vrlo naglo 5. jula, što se takođe kosi sa normalnim tržišnim korelacijama kada bi zlato, srebro i mazut trebalo da rastu dok dolar pada. Ova “normalna” korelacija je, međutim, prisutna na tržištu soje, koje je prosto eksplodiralo prošle nedelje. Posle 9$ 23. juna, što je bio najniži nivo od aprila 2016. godine, stiglo je do 10.20$ u petak 7. jula, imajući porast od 12% za dve nedelje.

Na međunarodnom frontu, opozicija Marsa i Plutona 2. jula, praćena opozicijom Sunca i Plutona 9. jula, povećava opasnost od konfrontacije nuklearnim oružjem. Na Dan nezavisnosti, 4. jula, Severna Koreja je imala svoj prvi test interkontinentalne balističke rakete, čime je poslala simboličnu poruku Americi. Ako još uključimo i prisustvo Urana, ovo postaje pravi kardinalni veliki kvadrat, koji je na snazi od 25. juna do 20. jula. U srcu svega toga nalazi se tranzitno Sunce sa Marsom u Raku, koje pravi T-kvadrat ka Jupiteru u Vagi i Plutonu u Jarcu.

Vrlo je interesantno da je u ovom periodu, u ponedeljak 3. jula Dow Jones Industrial Average napravio najveći skok, koji drugi indeksi širom sveta nisu pratili. U stvari, nekoliko njih je nastavilo sa svim kontinuiranim padovima, posebno u Evropi. Ima nekoliko izuzetaka, kao na primer u Kini, čiji je šangajski indeks bio u usponu čitave nedelje, kao i u argentinski. Sve je to potpuno u skladu sa neočekivanim ponašanjem kardinalnog T-kvadrata koji uključuje Marsa i Jupitera, a posebno što je i Uran uključen, što će biti posebno uočljivo od 17 do 20. jula, kada i Sunce i Mars budu u kvadratu sa Uranom, približavajući se konjunkciji 26. jula. Na finansijskim tržištima ludilo se neće uskoro završiti, baš naprotiv, čini se da će se juli završiti sa “velikim praskom”.

U svetskoj politici kosmička drama može takođe predstavljati big beng, odnosno svojevrsni šok, budući da su i Mars i Sunce vatrena tela. Kad se udruže sa Jupiterom koji vodi u preterivanje, stvari mogu da se preliju preko vrha. To su impulsivne odluke i akcije zbog kojih će se kasnije zažaliti. A kad se na to doda element šoka od Urana i element pretnje od Plutona, to izaziva veliki oprez kod finansijskih i mundanih astrologa jer su uzdrmani i svet i tržišta. Ovo je vreme ratovanja, kad iznenadne akcije i reakcije mogu lako da se dese, kao što je bilo sa lansiranjem balističke rakete u Severnoj Koreji. Kao reakcija na to je zahtev za “vojni plan” američkog vojnog establišmenta. A najčudnije od svega je što bi sve to trebalo da uzrokuje uspon zlata i srebra, a ne pad.

U ovoj kolumni je već nekoliko puta naglašeno da je period od sredine maja do septembra vrlo opasan. Ovo je vreme punjenja vrlo snažnim emocijama i impulsivnim delovanjem. Da, može biti i vreme sjajne inspiracije, novih misli i pionirskih akcija. Ali da bi ta druga strana uspela potrebna je velika disciplina i samokontrola. U suprotnom, tržišta mogu da iskuse vrlo oštra pomeranja cena u kratkom vremenskom periodu.

Živimo u interesantnom vremenu, još tačnije letu, i nemamo pojma šta sledeće može da se desi. Puno ćemo naučiti o prirodi Marsa u odnosu na ljudsko ponašanje, na primeru svetskih vođa, finansijskih tržišta i nas samih.

Sa druge strane, već smo živeli u ovako interesantnim vremenima, i preživeli smo. Treba gledati na njih kao na vrlo dragocen period učenja sa puno testova. Mars voli da se takmiči. Ne pristaje na poraz. Ima samopouzdanja. Sa Jupiterom, doduše, može biti preterano samouveren (mačo) što uvek donosi grešku u rasuđivanju ili osuđivanje. Sada je najveći izazov kako biti nekritički nastrojen. Dodajmo na ovo i disciplinu i samokontrolu kao zahteve za uspešno položen kosmički ispit.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD