Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket "Lakoća postojanja" u 90 dana Sada je pravi trenutak da napišeš svoja pravila za igru zvanu ŽIVOT tako da u njoj uživaš! Zato smo ti pripremili tokom ovog divnog letnjeg perioda, koji je istovremeno lagan i izuzetno dubok (budući da putujemo sve vreme kroz talas eklipsi), nove tri Full Moon radionice LAKOĆA POSTOJANJA U 90 DANA, sa popustom i posebnom podrškom za sve koji se prijave do 4. jula.
» prikaži celu vest
Full Moon Project “Lakoća misli” Pozivamo te da sa nama kreiraš Lakoću misli, čije se kapije otvaraju sa novim Punim Mesecom 5. jula. Tvoj zadatak je da kroz ovaj Pun Mesec osvestiš da je tvoje energetsko telo ono koje ti daje mogućnost da materijalizuješ sve stvari. Lakoća misli predstavlja aktivaciju inteligentnog tela koje na kraju stvara realnost postojanja. Ono je po svojoj prirodi veoma lagano i ima zabeležna sva sećanja.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

06.-12. II 2012

Izveštaj o zaposlenosti u Americi, koji je objavljen u petak ujutro, 3. februara, bio je mnogo bolji nego što se očekivalo. Nezaposlenost je pala sa 8,6 na 8,3%, a 243.000 novih radnih mesta je daleko iznad očekivanih 60.000 – 125.000. Dow Jones Industrial Average je u toku dana skočio na 12,870, što je najviša vrednost od godišnjeg maksimuma od 12,876, koji je zabeležen 2. maja. Kao što je prošle nedelje izgledalo, naročito posle objavljivanja pomenutog izveštaja, stekli su se uslovi da polažemo velike nade u ovu nedelju.

"Ekspresna inflacija imovine" se ponovo zahuktava, i ponovo se nalazi pred opasnom krivinom. Jupiter se brzo približava 7° Bika, što je kosmička granica kada cene akcija istorijski dostižu vrh dugoročnog ciklusa. Približava se 7. mart, kada Jupiter napušta 7° Bika, da li će berze dostići vrh? Niko nije sasvim siguran. Kao što je detaljno opisano u knjizi Prognoze za 2012, proučavali smo to još od 1870-ih. Naravno Ben Bernanke nije bio prisutan svih tih godina da bi uticao da kratkoročne kamatne stope ostanu blizu 0%.

Kratkoročna geokosmička kretanja

Petak nije bio samo dan kada nas je izuzetno iznenadio izveštaj o zaradama, koji je izazvao nagli rast cena akcija, već je takođe obeležen kao dan kada Neptun započinje svoj 14-godišnji tranzit kroz Ribe, znak kojim vlada. Neptun utiče na berze i investitore koji postaju veoma iracionalni, što je i danas relevantno.

Ove nedelje možemo dobiti i dozu realnosti. Saturn, planeta surove stvarnosti, kreće retrogradno u utorak, 7. februara, na 29° Vage. Ovaj kosmički događaj se nekoliko puta u protekloj deceniji poklapao sa važnim vrhovima cena akcija, i verovatno će to biti slučaj i ovaj put. Istorijski, njegov vremenski orbis je do 11 dana, ali u većini slučajeva, ako dođe do preokreta, to je u roku od samo 4 berzanska dana (vidi Tom 3 knjige iz serije Najpovoljnije vreme za trgovinu na berzi).

Još jedna promena u psihologiji investitora će se verovatno dogoditi oko srede, 9. februara, kada Venera napušta blistav položaj u znaku Riba i ulazi u znak Ovna, gde ima tendenciju da ima psihološke probleme. Venera želi da deli i da bude fer. Ovan želi sve, a pravičnost neka ide dovraga. To je njena slabost koja se pojačava time što narednog dana pravi konjunkciju sa surovim Uranom u Ovnu. Možemo se opkladiti da će se obe strane aktivno uključiti u oporavak zapošljavanja. Takođe se možemo opkladiti da će dobra osećanja koja su nam pružili Venera i Neptun u Ribama krajem prošle sedmice, već do kraja ove nedelje, ustupiti mesto neprijateljskoj debati i borbi, a berze lako mogu da krenu u istom pravcu. To su sve konstelacije koje utiču na nagi preokret koji se očekuje na nekim berzama.

Kada govorimo o Veneri, napominjemo da će ove nedelje ući u loš aspekat sa dolazećim kvadratom Urana i Plutona. Venera će 8. februara napraviti konjunkciju sa Uranom, a zatim će 15. februara napraviti kvadrat sa Plutonom. Do tada će se mnogo toga dogoditi. Venera želi harmoniju, ali u Ovnu ona to radi na pogrešan način. U lošem aspektu sa Uranom i Plutonom, može biti bolno za gledanje, a još bolnije ako sami budete učestvovali.

Razmišljanja o dugoročnim kretanjima planeta

Istorija slobode je istorija ograničenja moći vlade, a ne povećavanja.” - Aleksis de Tokvil

G. Merimen je prošle nedelje imao dva incidenta u vezi sa nedavnim predavanjima koja je održao u Evropi, koji oslikavaju problematičan razvoj i razlike između SAD i Evrope. Ovi događaji odražavaju potencijalno eksplozivnu struju koja je odraz rastućeg kvadrata Urana i Plutona, koji će svoj prvi od sedam egzaktnih aspekata napraviti 24. juna 2012. Poslednji će se dogoditi u martu 2015. Tokom ove tri godine, ovaj moćni kvadrat će formirati još snažniju konfiguraciju T-kvadrata sa Suncem (liderstvo) i Saturnom (vlada) u natalnom horoskopu Sjedinjenih američkih država, bez obzira na datum osnivanja, obzirom da neki koriste 2. jul, a neki 4. jul 1776.

Jedna od manifestacija ovog kvadrata Urana i Plutona se već događa: "eksplozija duga" širom sveta, obzirom da se Pluton odnosi na dug, a Uran na eksploziju. Ali postoje mnoge druge moguće manifestacije, koje se mogu pokazati kao opasne za vladu SAD, posebno ako ne bude oprezna u negovanju odnosa sa svojim najbližim saveznicima u svetu, kao i u odnosu sa svojim građanima koji su je izabrali da služi njihovim potrebama i interesima, a ne zbog pribavljanja lične koristi ili političke dobiti.

Kada tranzitni Uran pravi loš aspekat sa ličnim planetama u natalnom horoskopu - kao na primer sa natalnim Suncem - to označava verovatnoću da osoba krene u novom životnom pravcu. Ponekad se ovaj novi pravac bira dobrovoljno, ali često je razlog razdvajanje ili razvod od onih koji su ranije igrali važnu ulogu u nečijem životu. Jedna strana u odnosu upravo odlučuje da to više ne funkcioniše tako dobro, i - doviđenja, ili u slučaju radnog odnosa - otpušteni ste ili dajete otkaz. Mi vas više ne želimo ili ne želim više da budem sa tobom.

Kada tranzitni Pluton pravi loš aspekat sa ličnim planetama u natalnom horoskopu - kao na primer sa natalnim Suncem – to takođe označava novi pravac u životu. Ali, ovaj put to može biti kroz formu odbacivanja ili prinude. Ovo često može da bude fatalno, i zahteva velike promene u ponašanju da bi se obnovio ili popravio odnos. Od 2012. – 2015. tranzit Urana i Plutona biće u lošem aspektu sa natalnim Suncem u Raku u horoskopu SAD.

Ali sve ide i mnogo dalje. Ove dve planete će formirati loš aspekt sa natalnim Saturnom u horoskopu SAD. Iako Saturn vlada vladom, on takođe vlada principom autoriteta, granicama i ograničenjima koja drugi postavljaju. Sa ovakvim aspektima sa natalnim Saturnom, osoba takođe može sama biti predmet ograničenja, odnosno ograničenja njoj postavljaju drugi koji su iznenada stekli nova ovlašćenja. Sa Saturnom u Vagi u natalnoj karti SAD, postavlja se pitanje pravednosti koje je usađeno u karakter - dušu - narod. Ali kada tranzitni Uran i/ili Pluton naprave loš aspekt sa natalnim Saturnom, postoji osećanje da se krše principi časti i poštovanja prema drugima. Ljudi daju otkaz kada osete da su prisiljeni da kompromituju svoje vrednosti pod teškom rukom vlasti, ili prinudom od strane autoriteta. Ozbiljno mislite o davanju otkaza, ne zato što vam se ne dopada ono što radite, već zato što ne možete da podnesete rukovodstvo kompanije koje iznenada postaje - autoritarno. Nije ono što ste očekivali ili poštovali. Zato se rastući kvadrat Urana i Plutona poklapa sa ovim intenzivnim pokretom za slobodu širom sveta, kao što smo bili svedoci da su se prošle godine desili ustanci pod nazivom "Arapsko proleće". Ali kraj svemu ovome nije ni blizu. To je tek početak, i neće biti ograničeno samo na Bliski istok.

Zamislite, na primer, da ste bili prisiljeni od strane vašeg poslodavca da otkrijete tajne svog klijenta ili kolege ili ćete biti otpušteni. Šta da radite? Kada se dese ovakve prisilne i kompromitujuće situacije, koje su predstavljene tranzitom Urana ili Plutona u lošem aspektu sa njihovim natalnim Saturnom, većina Amerikanaca napušta kompaniju i traži drugog poslodavca. Zamislite onda kroz šta sve SAD može da prođe kada Uran i Pluton naprave loš aspekt sa njihovim natalnim Saturnom u znaku Vage.

Vlada SAD je na putu da izgubi veoma vredne saveznike, kao što je Švajcarska, zbog nasilnog ponašanja u potrazi da povrati izgubljene prihode od poreza poreznika koji izbegavaju porez. Istina, pojedinci ne bi trebalo da izbegavaju plaćanje poreza krijući svoju imovinu u stranim bankama. Ali da li je to stvar između pojedinačnog poreskog obveznika i Vlade SAD? Ili je to stvar između stranih ili čak domaćih banaka koje imaju zakon o poverljivosti koji ih obavezuje da nikome ne otkrivaju imena svojih klijenata, bez saglasnosti klijenta kome služe - i vlade strane države? To je delikatno pitanje, koje jasno oslikava etičke teme Urana i Plutona u lošem aspektu sa Saturnom jedne države. Pošto ovaj aspekt tako naglašeno pogađa horoskop SAD od 2012. - 2015, vlada SAD zahteva od stranih banaka i država da prekrše svoje zakone o poverljivosti i da daju imena svojih klijenata koji su državljani SAD, tako da vlada može istražiti da li ovi pojedinci zapravo izbegaju plaćanje poreza i krše američki zakon, što pogađa mnoge i ne poštuje vrednosti drugih naroda. Takođe, moramo da se zapitamo: ko na ovaj način pobeđuje? Američka vlada? Ljudi koji je biraju da im služi? Ili američke banke koje će imati korist od prenošenja ovih depozita (pre nego što budu konfiskovani)?

Naslov u Vol strit žurnalu (Wall Street Journal) od petka bio je "Slučaj u vezi sa porezom SAD puni švajcarsku banku". Banka koja je u pitanju je identifikovana kao Vegelin (Wegelin and Co), ista ona o kojoj smo govorili u prošlonedeljnom berzanskom izveštaju, koja nije mogla da dođe u Ameriku u strahu da će biti sprečena, pa čak i zatvorena. Nakon objavljivanja našeg članka, dobili smo sledeću poruku od čitaoca iz Švajcarske, koja oslikava ozbiljnost ovog pitanja, a koji nije svestan šta se dešava sa Amerikom u svetu, i sa većinom Amerikanaca.

"Juče je Vegelin (Wegelin), jedna od najstarijih privatnih švajcarskih banaka, bila pritisnuta od strane Vlade SAD i morala je u velikoj žurbi da proda svoj biznis. Pretnja je bila da će izvesti švajcarsku banku pred američki sud ukoliko ne otkriju imena svojih američkih klijenata. Ali imena neće biti otkrivena.

Najnovija izjava državne banke Zurcher Kantonalbank je: da se švajcarske banke generalno oslobađaju svojih američkih klijenata, jer strahuju od vlade SAD. Do 2013. svi švajcarski građani će morati da plate porez na američko nasleđe ukoliko poseduju akcije američkih kompanija, čak i ako nemaju nikakvih drugih veza sa SAD. Vlada SAD opet primorava švajcarske banke da objave imena uglednih građana. Kao rezultat toga ljudi se oslobađaju američkih akcija.... imigracioni proces za turiste koji posećuju SAD postaje noćna mora, i kao rezultat toga ja neću više doći u vašu zemlju, iako postoji mnogo toga što mi se dopada kada je u pitanju vaš narod, kultura i znamenitosti."

Pitanje je samo po sebi zbunjujuće, i svetu oslikava ponašanje SAD kao veoma autoritativno, možda čak i arogantno. Ono što je takođe zabrinjavajuće jeste da članak objavljen u Vol Stritu navodi Vegelin & Co banku koja je navodno "... pomogla bogatim Amerikancima da sakriju više od 1,2 milijarde dolara na tajnim računima u inostranstvu." Stvarno? To je strašno! A koliko sada iznos nacionalni dug SAD? 16.4 hiljada milijardi dolara! A koliko je on porastao u samo poslednje tri godine pod (ne)rukovodstvom vlade SAD od novca njenih poreskih obveznika? Preko 5 hiljada milijardi dolara! Mi govorimo o vraćanju 1.2 milijarde dolara, kada političari i bankari ovde u SAD olako troše i pokrali su poreske obveznike od 2008. za preko 10.000 puta više od te sume. Da li smo pomenuli da loš aspekat Urana i Plutona sa natalnim Saturnom nije samo pokazatelj lošeg vođstva koje dovodi do pobune? To takođe može biti percepcija hipokrizije koja vodi do gubitka poštovanja i kredibiliteta u zajednici. U ovom slučaju - u svetu.

Kao i većina naših američkih čitalaca, mi smo patriote. Mi volimo Ameriku i njen narod i ono šta su oni predstavljali u svetu. Ali isto tako kao i većina Amerikanaca, i mi smo zabrinuti za pravac kojim je vlada SAD odlučila da krene od početka ovog veka, kada je Saturn počeo da pravi loše aspekte sa svim planetama izvan svoje orbite (2001. – 2010.). Najveći aspekt se upravo sada događa: kvadrat Urana i Plutona, 2012. - 2015. Dobra vest je da pod uticajem ovog aspekta, kao i pod uticajem bilo kog aspekta Urana sa Saturnom, Neptunom, Plutonom - postoji mogućnost da se ovaj trend može iznenada preokrenuti. Sa Uranom i Plutonom, ovakav preokret može biti na dobrovoljnoj osnovi, kao i na demokratskim izborima tako što će se izabrati drugačiji pravac delovanja ili putem prisilne prinude, ili pobune.

U naredne tri godine - sa Uranom i Plutonom koji prave T-kvadrat sa Suncem i Saturnom u horoskopu SAD – to može biti najvažnija prekretnica u istoriji Sjedinjenih Država. To će odrediti da li je predsednik Barak Obama u pravu kada navodi da “… svako ko misli da su Sjedinjene Američke Države dotakle dno, ne zna šta priča". Možda nam je potrebna rasprava u vezi sa značenjem reči “pad”.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD