Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket "Lakoća postojanja" u 90 dana Sada je pravi trenutak da napišeš svoja pravila za igru zvanu ŽIVOT tako da u njoj uživaš! Zato smo ti pripremili tokom ovog divnog letnjeg perioda, koji je istovremeno lagan i izuzetno dubok (budući da putujemo sve vreme kroz talas eklipsi), nove tri Full Moon radionice LAKOĆA POSTOJANJA U 90 DANA, sa popustom i posebnom podrškom za sve koji se prijave do 4. jula.
» prikaži celu vest
Full Moon Project “Lakoća misli” Pozivamo te da sa nama kreiraš Lakoću misli, čije se kapije otvaraju sa novim Punim Mesecom 5. jula. Tvoj zadatak je da kroz ovaj Pun Mesec osvestiš da je tvoje energetsko telo ono koje ti daje mogućnost da materijalizuješ sve stvari. Lakoća misli predstavlja aktivaciju inteligentnog tela koje na kraju stvara realnost postojanja. Ono je po svojoj prirodi veoma lagano i ima zabeležna sva sećanja.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Priroda devete kuće (drugi deo)

Sunce i serija 9

Sa Suncem osoba ima prirodnu sklonost da bude u daljinama, ona je već po prirodi Strelac, jer se oseća kao da njom vlada Jupiter. Tome obično doprinosi otac koji bi mogao biti visoko obrazovan ili bar mudar čovek, koji može dati bitne savete, svesno ili nesvesno.

Ovde se vidi i slika nekog velikog i slavnog učitelja, uspeh u inostranstvu i slava koja se tamo može postići, muž koji je u inostranstvu ili ima veze sa tim. Ovo je često dobra slika za drugi brak; neki život postoji nakon katastrofe. Ovo je veoma lična priča i ako 7. kuća nije dovoljno stabilna čovek je prirodno privučen 9. kućom, koja je poput svetla na kraju tunela – svaka će opasnost proći i natus će naći svoj put.

Mesec i serija 9

Još snažnije nego u prethodnom slučaju, ovde je izvestan život u inostranstvu i postoji potreba za tim, duša oseća to – jednim delom je ona već sa druge strane. Potrebno je pratiti da li će kombinacija omogućiti da osoba samo putuje, ili da doista i živi u inostranstvu. U najvećem broju slučajeva ovo daje tendenciju života tamo, čestih odlazaka, nekada zbog nekog člana porodice koji je povezan sa inostranstvom (najčešće su to žene iz porodice).

Majka može biti visoko obrazovana, od nje uvek ide svesno ili nesvesno mudar savet i znanje, jer ona daje sintetisan odgovor. Ako je ovo dobro povezano sa 8. kućom daje sposobnost spoznaje i sinteze natusu, daje jak osećaj za život koji je stalno živ.

Merkur i serija 9

Sa Merkurom natus će se osetiti kao da je neko kome je dato da maksimalno može da iskoristi kretanje, to su česta putovanja i odlasci, ali on ne ulazi u konkretnu sintezu svog znanja. Iako je prilično obrazovan on je daleko više tehnički um, ali priroda spoznajnog nije naglašena kod natusa već je mnogo više priroda naučenog.

Svaka lična planeta vezana za 9. kuću je potencijalna tendencija da se ima i neki drugi partner, pa će Merkur ovde opisati mlađeg partnera ili nekoga ko dolazi sa puta. Drugi partner će biti doživljen kao da je dete natusu, u bilo kom smislu.

Venera i serija 9

I u muškom i u ženskom horoskopu izvesne su ljubavi na putu i u inostranstvu, ali upravo zbog toga što se neka ljubav krije baš nakon 8. kuće (iza krivine iza koje se ne vidi šta je iza). Sve što je simbolika toga opisuje afere (Venera sa Jupiterom, ili u znaku Strelca, ili u 9. kući u bilo kom aspektu izuzev harmoničnih), ali konjunkcija sigurno daje „sve Zevsove žene“ jer Jupiter, vrhovni Bog je Zevs koji je imao veze sa raznim ženama, i ovo je ta priča o ljubav, aferi koja se može imati. To se može naći na putu, ili bilo gde, što naravno ne isključuje mogućnost drugog braka, on oseća da ima priliku da tu doživi sreću.

Mars i serija 9

U ženskom horoskopu izvesna ljubavna priča sa muškarcem koji je negde u inostranstvu, a ako je pored Marsa jak i Jupiter to je još snažnije naglašeno i vodi na dodatni nivo (npr. afera sa profesorom fizičkog). Mars vezan za prirodu 9. kuće doneće i sukobe sa bilo kojim moralom.

Ako je ugrožen Mars to može govoriti o policiji tokom vožnje (ako ugrožava Merkura ili nešto u 3).

Natus ima ogromnu energiju da ide u inostranstvo, on želi nov život. Čak i više od studiranja ovaj položaj daje potrebu da se ode i započne nešto sasvim novo. U zavisnosti od toga da li su tu i druge planete koje to podržavaju, kombinacija može opisati  tehničke fakultete ili vojne akademije, ili sa Saturnom i znakom Device može opisati stomatologiju.

Opcija Marsa ovde je specifična jer Mars je kod ljudi neosvešćen (kao vojnik u crkvi), te to nije tipična slika. Stoga natus mora da ga oplemeni kako bi se izvukao pozitivan efekat, u suprotnom to je malefik u 9, pa u inostranstvu može dati opasnosti.

Devojka će možda sresti muškarca u inostranstvu, ali aspekti i dispozicija će opisati tok, jer da je u pitanju kakva lepa ljubavna priča u ženskom horoskopu bi bila opisana položajem Venere, a ne Marsa u 9. kući.

Jupiter i serija 9

Dosta je jaka i dominantna slika ali kako je svako 9 zasnovano na 8, potreban je njihov dobar odnos da bi natus bio veliki um, znalac ili oživljen srećan čovek.

Daje inostranstvo i studije u inostranstvu. Osobe koje imaju svrhu u životu imaju i duži život.

Ako natus izgubi svrhu jer je njegov život bio vezan za neku osobu ili posao on brže stari, 8 ga „pojede“. Ako je svrha jaka, ako natus ima svest o svojoj svrsi, što može dati npr. Jupiter u vezi sa serijom 9, to daje jaku svrhu i produžava život, jer vreme je samo zamor prostora – tamo gde 9 nestaje nastaje vreme. Imati svrhu u životu znači biti živ – a svrha nije intelektualna forma već iskustvena stvar. Ne može se znati šta je svrha, već se može samo osećati svojim Škorpionom. U svakom slučaju on će dati lakši i lepši, sretniji život.

Saturn i serija 9

Ovo nije loša pozicija jer Saturn traži od 9 da ode u dubinu, traži tišinu koja je vrlo često preduslov da se otkriju spoznaje i pronađu neke stvari.

Povoljan je u meri u kojoj će povezati sa nečim iz 8, dati snagu da se spoji 10 i 8, natus ima mogučnost da stvori sistem nečega. Često ovo nije slika osobe koja je rođena sa misijom da joj ovo bude poslednja inkarnacija – njena misija je da spoji sistem jer od 8 natus treba da odmah prebacuje u vreme, i da stvara novo vreme.

U dobrim rukama ovo može stvoriti značajan sistem, velike umove ako je natus u stanju da to iskoristi, i ako je dato ostalim faktorima (Dostojevski je imao jaku kombinaciju Saturn i Jupiter sa 9. kućom). Ali ako nije dato izvesne su prepreke i teškoće u inostranstvu, tamo se nade izgube, dolazi do odustajanja od studija.

Stoga će se sa Saturnom naći često sledbenici nekih sistema, a ako je pitanje njegovih uverenja on nema svoje, već samo sledi tradiciju.

Uran i serija 9

Čovek u svojim nadama, usmerenim na potpuno novi svet  ne poštuje ni jednu religiju posebno. Ako je pritom 9 ugroženo i od Jupitera, on čak ide u ateizam. Čovek nikada nije ateista jer je iskustvo koje nas povezuje sa svim večno i suština je svega.

U povoljnoj kombinaciji ovo je pokazatelj da natus u budućnosti naglo i brzo uspeva, nakon rata ili katastrofe, usled neke revolucije on će postati nešto, ali uslov za to je kolektivno čišćenje. Ovo je revolucija u duhovnosti, ako je planeta predstavnik natusa.

Ukoliko je reč o studijama, mogući su prekidi i predomišljanja, promena fakulteta, mogući su sukobi sa profesorom ukoliko natus ne živi Uran dovoljno iskreno ili ne. Jer onaj ko dobro živi 8. kuću neće imati problem sa 9, pa ni sa Uranom u 9, jer je on egzaltiran u 8. kući i znaku Škorpiona i daće dobro.

Ako je reč o inostranstvu ovo su daleke i sve vodolijanske zemlje (Rusija, Slovenija, Švedska), ali ako je dobra ova kombinacija sa 9 natus se oseća vrlo slobodno tamo gde ide. Česta su putovanja avionom, daleka putovanja.

Sjajan je položaj za astrologiju, za učenje i razumevanje astrologije koja traži da je natus u 9 kako bi razmišljao sa 11.  

Moguće je da postoji prijatelj u inostranstvu koji pomaže da se ode tamo. Neočekivani obrti – ako natus ima nadu za nešto onda će biti suprotno očekivanom, ali u meri u kojoj nije imao nikakvu nadu onda se sve može okrenuti na dobro. To je priroda Urana sa serijom 9 – ne može se biti običan.

Neptun i serija 9

Dovoljno je da bude makar malo Merkura i slika Amerike i putovanja je tu.

Jupiter i Neptun su u bliskom odnosu i mogu dati najdalja putovanja, daleka mesta. Iskustvo duhovnog života često je dobro razvijeno.

Ako natus nije taj Neptun, onda mora sresti nekoga ko je duhovni učitelj jer tu vidi sve odgovore, tu oseća i naslućuje sve. Studije se mogu videti iz slike svega što u tom Neptunu živi, ali je tendencija za filmom česta, ili natus teži nekoj nauci tipa medicine ili farmacije.

Ipak, ovo je mnogo više nego nešto što bi osoba dobila za standardno studiranje, a Neptun nudi daleko bolji potencijal, ali ako nije sjajno postavljen može dati zablude ili potpuno razočarenje ako natusa ne vodi taj san.

Kombinacija Neptuna sa serijom 9 uspešna je u zemljama koje neguju mit i san – to je Holivud uvek kada je dobro postavljeno.

Pluton i serija 9

Samo u teoriji ovo bi moglo da pruži najveću moć, ali kako je Pluton jako daleko u prosečnom slučaju čovek ga ne doživljava na taj način. On je daleko u svesti, on je Mesec/Mars, a da bi natus živeo Plutona mora imati osećaj da je usred Marsa, a da nikada ne izgubi nežnost.

Deveta kuća je već dovoljno daleka, pa najčešće daje ljude koji ne vole ono što bi trebalo da predstavlja kolektivnu nadu i uverenje, te će dolaziti u sukobe sa takvim institucijama, bilo da su to religiozne ili duhovne, možda fakulteti. Natus je protiv i ume da se sukobljava sa ostatkom sveta, ne veruje da je preko reke dobro.

Postoji opasnost u inostranstvu, ako Pluton ima jake aspekte, ako nema, ne mora biti tako loše.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD