Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket “90 dana za življenje duhovnosti” Preko sopstvenog tela mi materijalizujemo sve što vidimo, a plan onoga što materijalizujemo strukturisan je na nivou naših uverenja. Kroz energiju naredna tri puna Meseca otvaramo se za jednu veliku promenu unutar našeg života, koju povezujemo sa kvalitetom življenja duhovnosti, zahvaljujući razvoju novih uverenja – jul (uverenja o bliskosti), avgust (uverenja o promeni) i septembar (uverenja o beskonačnosti).
» prikaži celu vest
Full Moon project radionica „Uverenja o bliskosti“ Pridruži nam se na novoj Full Moon radionici „Uverenja o bliskosti“, koja će se održati 13. jula u formi live webinara od 19 do 20.30h. Naš zadatak ovog punog Meseca biće da izbalansiramo sve emotivne kvalitete u našoj genetici, što je osnova za uspostavljanje stanja bliskosti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

„Zelena trava doma mog“

Ova lunacija, mlad Mesec u Raku, nosi energiju porodice, okupljanja, iz potrebe za bezbednošću, sigurnošću. Gde smo najbezbedniji (u glavnom) nego u domu svom, u svojoj porodici. Sve je to zato što je i Mesec u Raku kod svoje kuće. Taj kućni red mu najviše odgovara, najbolje ga poznaje. Rak je vodeni znak, pa su osećanja i osetljivost ovde u prvom planu. Zato je moguće da će se kod nekih od vas javiti potreba za skrivanjem, povlačenjem, što je samo maskirana potreba za zaštitom.

Rakovima će svakako ova lunacija dati fokus na porodična dešavanja i postoji predispozicija za priličnu razdražljivost. Sa ovom energijom muški Rakovi bi mogli biti preosetljivi, povredljivi, uvredljivi... Nestabilna osećanja, vrlo promenljiva, takvo i ponašanje. Mnogima neće biti do spoljnog sveta, radije će da se povuku u neki svoj unutrašnji, intimni, privatni kosmos. Kuliminacija ovog stanja će biti 9. jula kada bude pun Mesec u znaku Jarca. Ova energija punog Meseca oživeće jaku memoriju, sećanja, uspomene! To je dovoljan razlog za tugu, brigu, kao i potrebu povezivanja sa korenima... Moj savet je da se ne okrećete unazad, to je prošlost. Ne idite sa strahom u budućnost. Budite prisutni tu gde se upravo nalazite. Pogledajte ko je pored vas, budite i vi pored njega.

Lavovima lunacija pada u drugo polje. Kada bude Mesec u Lavu 26. jula treba iskoristiti ova dva dana za nivelisanje formalnih odnosa. Aktiviraće se provera sistema vrednosti. Voda - osećanja, osećajnost i intuicija su bitne osobine za Lavove ali način na koji se to ispoljava će biti prilično frustrirajuć sve do 22. jula kada Sunce pređe u znak Lava. Podložnost promenama i uticaju okoline, kolebljivost nije prirodno stanje Lava. Kardinalni znak Raka je pun inicijative, akcije što će Lav izuzetno podržati. Pojaviće se naročito kod žena Lavica strastvenst, ali brzoplete aktivnosti u ljubavnom životu mogu oko 18. jula doneti mnogo nesporazuma. Ovu situaciju će vam razmrsiti prijatelji svojom lakoćom od 19. jula. Priliv dobre energije stiže upravo ulaskom Marsa u znak Lava od 20. jula. Već 22. jula ulazi i Sunce u znak Lava i biće mnogo lakše, pa neće biti razdražljivosti niti „drame“.

Device će u ovoj lunaciji imati mnogo sreće obnavljajući neke svoje ljubavne aktivnosti, možda i sa već postojećim partnerom, gradeći neke nove planove za ovo leto. Boravak Meseca u znaku Device 28. jula će aktivirati lepu emociju  ali samo pod jednim uslovom: oslobodite se stidljivosti i iskažite sebi, nikom drugom šta osećate i šta želite. Pun Mesec će biti 9. jula u polju ljubavi pa je zaista zanimljivo materijalizovati svoje ljubavne želje. Za one Device koje žele trudnoću ovo je super podrška punog Meseca. Za one koje žele svoju potvrdu u biznis planu ovo je takođe plodna dva dana. Pa šta čekate?

Vage su u ovoj lunaciji u svom sigurnom filmu. Venera je povezana Plutonom kroz polje doma i izazova, nema razloga za brigu sve dok je Jupiter u vašem domu. Jupiter već prilično dugo stoji u mestu i lagano i vrlo otmeno će se pokrenuti ulaskom Meseca u znak Vage od 1. jula. Veoma lep period je prelazak Venere u znak Blizanaca od 5. jula kada će možda Vage dati svoj fokus na biznis plan. Biće aktivan potencijal za privlačenje sreće u ljubavi i generalno u međuljudskim odnosima tako da shodno tome može najlakše doći do ostvarenja većeg poslovnog uspeha u onim oblastima u kojima se stavlja akcenat na komunikaciju i na kontakt sa ljudima. Ljubav će cvetati ulaskom Meseca u znak Vodolije od 10. jula.

Škorpioni su kroz ovu lunaciju baš podeljeni. Mladji Škorpioni su pod uticajem Marsa iz Raka. Mars u Raku je u padu i ne smatra se povoljnim položajem i donosi unutrašnju frustraciju ličnosti. Mladji Škorpioni se nalaze na raskrsnici onoga što bi želeli da urade i onoga što su realno u mogućnosti da ostvare. Osnovni kamen spoticanja za partnerske odnose se nalazi u porodičnom odnosu. Ta vrsta nesporazuma je moguća oko 18. jula kada je važno ne donositi ishitrene odluke. Od 22. jula će biti malo lakše. Stariji Škorpioni su naprosto uhvatili neku sigurnost i spustili svoje sidro u sigurnu luku ljubavi.

Strelčevima se lunacija dešava u 8. polju izazova naročito vezanih baš za ljubavne odnose ali taj mali nesporazum od 25. jula će se lako prevazići. Obzirom da Jupiter tranzitira 11. poljem Strelčeva, često se dešava da se događaju značajne životne promene, koje su za njih potpuno nesvakidašnje i izuzetno povoljne. U ovim danima, kada Venera uđe u znak Blizanaca 5. jula, Strelac je omiljen, popularan, primećen i protežiran od Boga. Naročito od 10. jula za one koji su slobodni biće prilike da svoju ljubav sretnu na nekim putovanjima, godišnjem odmoru.

Jarčevima je ovo izuzetno povoljan ljubavni period. Moćna zemljana Venera se nalazi u polju ljubavi. Ova Venera uživa u luksuzu, zbog čega nećete mariti da li je nešto skupo ako je to dovoljno kvalitetno i ako to dovoljno želite. U toku ovog perioda više ćete želeti da provodite vreme u prirodi (parku ili selu), a možda ćete želeti i da svoj vrt osvežite sa lepim cvećem, ukrasnim biljem. Sve će oko vas rasti i bujati. Bujati mogu i emocije. Za one Jarčeve koji su već u formalnim partnerskim odnosima, lunacija se dešava baš u polju partnera. Ozbiljni uvidi u postojeći odnos će biti u vreme punog Meseca 9. jula. Neophodna je transformacija, zbližavanje kao što je nekad bilo.

Vodolije su već duže vreme dobre same sa sobom. Ova lunacija donosi malo uzburkavanje nekih već standardizovanih odnosa. Oko 4. Jula moguć je verbalni nesporazum, emotivna diskonekcija. Oko 18. jula dešava se neudoban aspekt između Marsa i Urana. Zbunjujući aspekt koji remeti u akciji, ali i u izražavanju mladje Vodolije. Sa ovom energijom kod mnogih će se javiti sumnja i nepoverenje u želje, akcije, motive. Ovo je onaj period kada vodolijanska  radoznalost može odvesti tamo gde posle izlaza nema. Savet je da ne donosite brzoplete odluke dok traje ovaj aspekt. Kada obuzdate histeriju i nervozu shvatićete da vam je još od 5. jula Venera u polju ljubavi. Bilo bi lepo i korisno da tu poziciju iskoristite za neko lepo putovanje od 19. jula. Uživajte!

Ribe su u ovoj lunaciji u direktnom isceljivanju svojih emocija. Da su duša i telo povezani to nam je svima jasno... Sve ono što skupljamo u sebi, potiskujemo, ni sa kim ne delimo, ono što nismo preboleli odrazi se u nekom trenutku na naše telo. Boravak Meseca u znaku Riba od 12. jula donosi isceljenje na emotivnom planu oživljavajući poverenje Neptuna i moć Kirona. Biće ovo arhetip transformacije ranjenika u iscelitelja. Kada prođe nepoverenje 19. jula ponovo ćete oživeti svoj šarm i neodoljivost sanjara, umetnika. To je kao kada imate snove ali ne smete da im se prepustite, strah da ćete se razboleti. Imati maštu, ali imati strah da joj se prepustite je velika blokada. Ova blokada je strah od Saturna. Ukažite poverenje svojim stopalima i svojim prstima na nogama i povezaćete se najvećom istinom.

Ovnovi su direktni učesnici ove lunacije, ali u svojoj slabijoj verziji. Kao da su iscrpljeni boravkom Urana u njihovom prvom polju pa se vraćaju na isceljenje u svoju porodicu. Traženje rešenja od „viših sila“ i tajnih znanja nije iskrena potreba Ovnova. Sve ih drži na kratko. Tako će i ova samilost trajati samo dok Mars ne pređe u Lava, kada će opet krenuti demonstracija moći. Do tada ima mnogo promena u vašem životu. Od 15. jula biće Mesec u znaku Ovna i tada će se morati donositi odluke odmah i sada. Zaboraviće se ljubav i svaka emocija, zbog iscrpljenosti. Od težine dugog boravka Marsa u Raku možete poželeti selidbu oko 18. jula ali ne žurite ako je ikako moguće. Sačekajte avgust mesec da prođe pomračenje Sunca.

Bikove ova lunacija zatiče u snažnoj povezanosti sa partnerom, što se naročito odnosi na starije Bikove. Oni su najmanje podložni promenama. Univerzum ima potrebu da se te promene upravo sada dešavaju od 5. jula kada Venera pređe u znak Blizanaca. Venerin zadatak u Blizancima je uzdizanje duše do spoznaje višeg smisla ljubavi i do otkrivanja nove dimenzije ljubavi koja nije vezana za materiju. Bikovi u ovom vremenu imaju potrebu za konstantnim rastom i širenjem ljubavi koja treba da bude potvrđivana u komunikaciji, razumevanju i prilagođavanju. Ako partner ne bude pratio bikovsku promenu, izvesno je razočaranje u ljubav oko 18. Jula, što će se popraviti za par dana odlaskom na godišnji odmor.

Blizancima se lunacija dešava u drugom polju, pa je neophodno da prepoznaju šta je na listi prioriteta za njih najbitnije. Kao i uvek tako će se i 27. jula pojaviti konfuzija. Blizanci mogu biti oštri na rečima, kriviti druge ljude, naročito porodicu, a potom preterivati u svom pravdanju, naročito pred partnerima. Onda se stvar rešava sa neba tako što će Venera ući u znak Blizanaca i razviti im zadovoljstva na putovanju, u druženju u komunikaciji. Već 6. jula Merkur menja znak, ulazi u Lava i Blizanci će na listi prioriteta biti sebi najvažniji, što i jeste najveća kosmička pravda. Od 19. jula sretan put i dobar provod na veoma lepim putovanjima!

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD