Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon Project - Iskrenost Pozivamo vas na novu Full Moon project radionicu „Iskrenost“ koja će se održati 12.12.2019. s početkom od 18h. Ova radionica će se održati u hotelu Tulip Inn Putnik i možete je pohađati kako u redovnoj, tako i u online varijanti.
» prikaži celu vest
Predavanje: Astro Vodič kroz 2020. godinu U četvrtak, 12.12.2019. godine, nakon Full Moon radionice, Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje povodom novog Astrološkog Kalendara za 2020. godinu. Predavanje će se održati u hotelu Tulip Inn Putnik i trajaće od 20h do 21:30h. Ovo predavanje ima za cilj da vas informiše o prirodi i kvalitetu 2020. godine uz predstavljanje novog Astrološkog Kalendara za 2020. godinu.
» prikaži celu vest
Kurs: Astrološke Tehnike Direkcija Od 18. decembra na Kepler Institutu počinje jednomesečni kurs iz oblasti Astroloških Tehnika Direkcija. Direkcije predstavljaju tehniku koja spada u grupu simboličnih prognostičkih metoda zato što ne predstavljaju realno pomeranje planeta u vremenu (kao što su to tranziti), već se u direkcijama planete pomeraju u određenoj simbolici po kojoj se za jednu godinu života sve planete pomeraju za po jedan stepen.
» prikaži celu vest
Webinar: Poverenje i ljubav Pozivamo vas na online webinar Poverenje i Ljubav, koji će održati dr Lea Imširagić u nedelju, 08. decembra od 14h. Ovaj webinar će nas naučiti kako da na praktičan način materijalizujemo svoje vizije i ideje pomoću meridijanskih tehnika.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija Svesti Sunca Da li želite da naučite kako da u svakom trenutku budete u skladu sa svim događajima koji se odigravaju oko vas? Seminar “Tehnologija svesti Sunca” je namenjen svima koji žele da: aktiviraju centar svoje unutrašnje moći; nauče kako da se jasno zauzmu za sebe i svoje potrebe; da osveste i probude svoje skrivene potencijale. Ovaj seminar će se održati 07. decembra na Kepler Institutu.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 19.06. do 26.06.2017.

Bila je ovo jedna sasvim posebna nedelja, tipična za Neptuna koji je krenuo retrogradno (16. juna) uz opoziciju Sunca i Saturna (15. juna), dok se svaka planeta se našla u promenljivom znaku (Blizanci, Strelac i Ribe). Zato su neki svetski indeksi napravili nove skokove oko 15. juna (+/-1 radni dan), a drugi padove. Na nekim tržištima je bilo uzavrelo, na drugim hladno, uz formiranje višestrukih slučajeva međutržišne razlike kako se na svetskoj sceni približavamo konjunkciji Sunca i Marsa 26. jula. Kao što je više puta navedeno u ovoj kolumni, ovo je moćan geokosmički potpis koji nosi veliku verovatnoću početka ili završetka pada na mnogim tržištima u orbisu od 12 stepeni (mada je 8 i manje uobičajenije), što daje vremenski okvir od 6 nedelja. Upravo ulazimo u jedan ovakav ciklus.

Međutim, ono što je činilo ponašanje na tržištima neobičnim (Neptun) je to što su američke berze, a posebno Dow Jones Industrial Average, napravile veliki skok pošto je Odbor federalnih rezervi objavio još jedno povećanje kamatne stope u sredu, 14. juna. To bi trebalo da utiče na smanjenje vrednosti blaga, ali ovaj put baš i nije. Ne sa tako naglašenim Neptunom, koji je krenuo direktno iz stacionarnog, formirajući T-kvadrat sa natalnom opozicijom Merkura i Saturna iz natalnog čarta Odbora. Merkur se odnosi na komunikaciju i poruke, a nekako je Odbor uspeo da nagovori investiture da su više kamatne stope bolje za budućnost ekonomije. Stvarno?

Mislim da Neptun (Odbor) možda nije rekao celu priču. Pa opet, kao što moje izučavanje dugoročnih kretanja na berzi pokazuje, niko ne može da porekne da je Odbor imao pozitivan uticaj na berzu u poslednjih 100 godina, bez obzira na nekoliko ozbiljnih padova od 40% i više koji su popravljeni u manje od tri godine. S obzirom na to, trebalo bi 4-8 godina da se medveđi trend na američkoj berzi završi. 

Odbor je napravio dobar posao u podržavanju američke ekonomije više od 100 godina. Možda ovih dana nije jasno šta je tačno posao Odbora, ili šta će postati, kako se “Velika recesija 2017-2020” bude odvijala. “Recesija” će verovatno uključiti reviziju i transformaciju Odobra, jer, kao što znamo, uskoro Saturn ulazi u znak Jarca (zajedno sa Suncem) početkom zimskog solisticija 2017.

Prošle nedelje smo imali test koliko nisko može da padne mazut ove godine, i koliko brz može da bude oporavak zlata i srebra.

“…Ima puno neslaganja između mojih liberalnih prijatelja i mene o stabilnosti i funkcionalnosti vlade. Oni veruju da je vlada odgovor, a ja da je izvor problema u mnogo slučajeva. Njihovo planiranje u većini slučajeva deluje ishitreno zato što ne sagledavaju nenamerne posledice. Naš ekonomski sistem je toliko kompleksan da taj model skoro nikad ne odgovara realnosti… Istorija je jasna. Kapitalističke nacije imaju “debele zidove” i fizičke i legalne da drže ljude izvan, dok komunističke zemlje moraju da se trude da ih zadrže unutra. Šta više da ti kažem.” – jedan moj prijatelj, koji želi da ostane anoniman

Nijedan veliki geokosmički potpis se ne odigrava ove nedelje, bar ne do sledećeg klastera u subotu 24. juna. Ovo znači da će berza ostati takva kakva je sada, bez većih obrta. Međutim, 20. juna je letnji solisticij kada Sunce ulazi u znak Raka. Sledećeg dana, prati ga Merkur, a tu je i Mars od 4. juna. Sav taj patriotski, orjentisan na porodicu, vođen emocijama, koji uvek zahteva odanost znak Raka! Šta li će se desiti sada kad se završi iluzoran/deluzoran/iracionalan uticaj Neptuna (i njegovog kosmičkog rođaka Jupitera dve nedelje ranije)? Možda nismo uživali u euforiji na berzi u ovom periodu ali sa svom tom rakovskom energijom u narednih nekoliko nedelja, stvarno, ko zna šta može da se desi! Ima i razloga za brigu, budući da Rak ima veliku potrebu da bude siguran, zaštićen, pa se fokusira na profit iz straha da će mu nešto izmaći kontroli.

U prethodnim kolumnama sam pisao o političkom riziku za berzu. Kako je američki narod prilično rakovski orjentisan, mogu se desiti promene na tržištima. Puno se priča o republikanskoj Beloj kući i Kongresu koji treba da usvoje zakon uskoro ili će izgubiti to malo podrške što imaju od javnosti. Sa tranzitnim Jupiterom (dobra sreća ili bar nada i vera u uspeh) koji se 9. juna okrenuo direktno i prešao preko natalnog Saturna Amerike (zakon i usvajanje) ima šanse do sredine jula. Ako GOP bude uspešan, postići će nešto u naredne četiri nedelje ili će baš krenuti nizbrdo ne samo do polu-izbora 2018. već do glavnih izbora 2020. Ono što kod Jupitera treba razumeti je da on ne garantuje uspeh. On garantuje optimizam i veru da će se nečiji napori isplatiti. Ali vrlo često to bude lažan osećaj samopozudanja zasnovan na mlakom vazduhu, preterivanju odakle se ne vidi realnost. Ne možete samo pričati o dobroj igri i očekivati da drugi uskoče. Morate da je vodite i učinite da se stvari dešavaju kako ste zamislili. Ovo je savršeno vreme za Republikance da nešto urade, kao i za Demokrate da speru nade u opor i bilo kakve promene koje inicira GOP. Ako Republikanci uspeju u naredne četiri nedelje u usvajanju nekih zakona, budućnost će izgledati obećavajuće. Ako Demokrate uspeju u kočenju usvajanja zakona, sledeći izbori će biti vrlo dobra prilika za njih.

Sve se ovo dešava kako se približavamo vrlo takmičarski nastrojenom aspektu konjunkcije Sunca i Marsa u Lavu, 26. jula, koju prati Solarna eklipsa u konjunkciji sa Marsom (i natalnim Marsom na Ascendentu Donalda Trampa) 21. avgusta. Neko će se vrlo uznemiriti, a tržišta će imati svoj odgovor na to, zbog čega je najveći rizik za tržišta ovog leta upravo politički. Ako se neki važan ekonomski zakon usvoji, poput onog o poreskim reformama, berza će skočiti. Ako Demokrate uspeju da ga spreče, tržišta će verovatno imati jedan nesvesni ples koji će trajati od avgusta do oktobra, ponavljajući celu istoriju (i verovatnoću) da konjunkcija Sunca i Marsa uvek ima veze sa uspešnim radom berze.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD