Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 19.06. do 26.06.2017.

Bila je ovo jedna sasvim posebna nedelja, tipična za Neptuna koji je krenuo retrogradno (16. juna) uz opoziciju Sunca i Saturna (15. juna), dok se svaka planeta se našla u promenljivom znaku (Blizanci, Strelac i Ribe). Zato su neki svetski indeksi napravili nove skokove oko 15. juna (+/-1 radni dan), a drugi padove. Na nekim tržištima je bilo uzavrelo, na drugim hladno, uz formiranje višestrukih slučajeva međutržišne razlike kako se na svetskoj sceni približavamo konjunkciji Sunca i Marsa 26. jula. Kao što je više puta navedeno u ovoj kolumni, ovo je moćan geokosmički potpis koji nosi veliku verovatnoću početka ili završetka pada na mnogim tržištima u orbisu od 12 stepeni (mada je 8 i manje uobičajenije), što daje vremenski okvir od 6 nedelja. Upravo ulazimo u jedan ovakav ciklus.

Međutim, ono što je činilo ponašanje na tržištima neobičnim (Neptun) je to što su američke berze, a posebno Dow Jones Industrial Average, napravile veliki skok pošto je Odbor federalnih rezervi objavio još jedno povećanje kamatne stope u sredu, 14. juna. To bi trebalo da utiče na smanjenje vrednosti blaga, ali ovaj put baš i nije. Ne sa tako naglašenim Neptunom, koji je krenuo direktno iz stacionarnog, formirajući T-kvadrat sa natalnom opozicijom Merkura i Saturna iz natalnog čarta Odbora. Merkur se odnosi na komunikaciju i poruke, a nekako je Odbor uspeo da nagovori investiture da su više kamatne stope bolje za budućnost ekonomije. Stvarno?

Mislim da Neptun (Odbor) možda nije rekao celu priču. Pa opet, kao što moje izučavanje dugoročnih kretanja na berzi pokazuje, niko ne može da porekne da je Odbor imao pozitivan uticaj na berzu u poslednjih 100 godina, bez obzira na nekoliko ozbiljnih padova od 40% i više koji su popravljeni u manje od tri godine. S obzirom na to, trebalo bi 4-8 godina da se medveđi trend na američkoj berzi završi. 

Odbor je napravio dobar posao u podržavanju američke ekonomije više od 100 godina. Možda ovih dana nije jasno šta je tačno posao Odbora, ili šta će postati, kako se “Velika recesija 2017-2020” bude odvijala. “Recesija” će verovatno uključiti reviziju i transformaciju Odobra, jer, kao što znamo, uskoro Saturn ulazi u znak Jarca (zajedno sa Suncem) početkom zimskog solisticija 2017.

Prošle nedelje smo imali test koliko nisko može da padne mazut ove godine, i koliko brz može da bude oporavak zlata i srebra.

“…Ima puno neslaganja između mojih liberalnih prijatelja i mene o stabilnosti i funkcionalnosti vlade. Oni veruju da je vlada odgovor, a ja da je izvor problema u mnogo slučajeva. Njihovo planiranje u većini slučajeva deluje ishitreno zato što ne sagledavaju nenamerne posledice. Naš ekonomski sistem je toliko kompleksan da taj model skoro nikad ne odgovara realnosti… Istorija je jasna. Kapitalističke nacije imaju “debele zidove” i fizičke i legalne da drže ljude izvan, dok komunističke zemlje moraju da se trude da ih zadrže unutra. Šta više da ti kažem.” – jedan moj prijatelj, koji želi da ostane anoniman

Nijedan veliki geokosmički potpis se ne odigrava ove nedelje, bar ne do sledećeg klastera u subotu 24. juna. Ovo znači da će berza ostati takva kakva je sada, bez većih obrta. Međutim, 20. juna je letnji solisticij kada Sunce ulazi u znak Raka. Sledećeg dana, prati ga Merkur, a tu je i Mars od 4. juna. Sav taj patriotski, orjentisan na porodicu, vođen emocijama, koji uvek zahteva odanost znak Raka! Šta li će se desiti sada kad se završi iluzoran/deluzoran/iracionalan uticaj Neptuna (i njegovog kosmičkog rođaka Jupitera dve nedelje ranije)? Možda nismo uživali u euforiji na berzi u ovom periodu ali sa svom tom rakovskom energijom u narednih nekoliko nedelja, stvarno, ko zna šta može da se desi! Ima i razloga za brigu, budući da Rak ima veliku potrebu da bude siguran, zaštićen, pa se fokusira na profit iz straha da će mu nešto izmaći kontroli.

U prethodnim kolumnama sam pisao o političkom riziku za berzu. Kako je američki narod prilično rakovski orjentisan, mogu se desiti promene na tržištima. Puno se priča o republikanskoj Beloj kući i Kongresu koji treba da usvoje zakon uskoro ili će izgubiti to malo podrške što imaju od javnosti. Sa tranzitnim Jupiterom (dobra sreća ili bar nada i vera u uspeh) koji se 9. juna okrenuo direktno i prešao preko natalnog Saturna Amerike (zakon i usvajanje) ima šanse do sredine jula. Ako GOP bude uspešan, postići će nešto u naredne četiri nedelje ili će baš krenuti nizbrdo ne samo do polu-izbora 2018. već do glavnih izbora 2020. Ono što kod Jupitera treba razumeti je da on ne garantuje uspeh. On garantuje optimizam i veru da će se nečiji napori isplatiti. Ali vrlo često to bude lažan osećaj samopozudanja zasnovan na mlakom vazduhu, preterivanju odakle se ne vidi realnost. Ne možete samo pričati o dobroj igri i očekivati da drugi uskoče. Morate da je vodite i učinite da se stvari dešavaju kako ste zamislili. Ovo je savršeno vreme za Republikance da nešto urade, kao i za Demokrate da speru nade u opor i bilo kakve promene koje inicira GOP. Ako Republikanci uspeju u naredne četiri nedelje u usvajanju nekih zakona, budućnost će izgledati obećavajuće. Ako Demokrate uspeju u kočenju usvajanja zakona, sledeći izbori će biti vrlo dobra prilika za njih.

Sve se ovo dešava kako se približavamo vrlo takmičarski nastrojenom aspektu konjunkcije Sunca i Marsa u Lavu, 26. jula, koju prati Solarna eklipsa u konjunkciji sa Marsom (i natalnim Marsom na Ascendentu Donalda Trampa) 21. avgusta. Neko će se vrlo uznemiriti, a tržišta će imati svoj odgovor na to, zbog čega je najveći rizik za tržišta ovog leta upravo politički. Ako se neki važan ekonomski zakon usvoji, poput onog o poreskim reformama, berza će skočiti. Ako Demokrate uspeju da ga spreče, tržišta će verovatno imati jedan nesvesni ples koji će trajati od avgusta do oktobra, ponavljajući celu istoriju (i verovatnoću) da konjunkcija Sunca i Marsa uvek ima veze sa uspešnim radom berze.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD