Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Letnji raspust i radno vreme Instituta Dragi naši, malo obaveštenje za sve vas: škola neće raditi od 30. juna sve do 26. avgusta usled letnjeg raspusta. Uživajte u letu, a od septembra kreiramo još više radosti, energije i lepote!
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2019. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2019. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu ispunjenja želja i velike vizije na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2019. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
Novi ISAR-ov predstavnik za Srbiju Međunarodna Asocijacija za Astrološka Istraživanja (ISAR) izabrala je Zoranu Stanojević za novog potpredsednika ISAR-a za Srbiju u naredne tri godine.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Poslovna prognoza

Od 12. do 19.06.2017.

Stiglo je vreme u kome su investitori pretrnuli od svih “loših vesti“ koje bi mogle napasti berzu, kao što su ljudi širom sveta pretrnuli od beskrajnih terorističkih napada, a sve se toliko ubrzava da vesti vrlo brzo postaju stare i zaboravljene. Kao da smo svi mi u Alisinoj zemlji čuda, upali u zečevu rupu, samo da bismo otkrili novu realnost gde je sve okrenuto naopačke, gde kralj ili kraljica kažnjavaju stojeći na vrhu svojih glava za zločine koji nikad nisu počinjeni (ili možda jesu), što čini da svi jure u panici, ali se ništa u stvari ne dešava osim novih glasina i navoda zbog kojih svi zaborave prethodne brige jer je sada novi zločin počinjen (ili možda nije).

Prošle nedelje su američke i indijske akcije značajno porasle, kao i akcije londonskog FTSE i nemačkog DAX. Ali je zato australijski ASX indeks pao na najnižu vrednost u poslednja 4 meseca. NASDAQ je napravio novi skok u petak 9. juna baš pred zapanjujući kolaps (jedan od dana mini panike) kad je izgubio 200 poena do podneva i povratio pola do zatvaranja berze.

Svi skokovi 2. i 9. juna spadaju pod opseg Jupiterovih tranzita. Sunce je napravilo divan trigon sa Jupiterom 2. juna, koji je 9. juna krenuo direktno. On je večiti optimista, čak i ako činjenice ne daju razlog za optimizam, pa ne čudi da su svetska tržišta imala velike uspone prošle nedelje. Desilo se upravo ono što smo i očekivali od 2-9. juna, kao što smo naveli u našim izveštajima za 2017. godinu, budući da je Jupiter direktno utiče na cene na berzi. Veće pitanje je da li se “srećni” dani Jupitera sada privode kraju. Da li će Neptunovo okretanje retrogradno 16. juna nastaviti euforiju i dati nam iluziju da se dobar period nastavlja?

Prošla nedelja nije bila tako dobra ni za plemenite metale, ni za mazut. Zlato je imalo 1300 u utorak, 6. juna, ali je palo na 1270 do petka, 9. juna. Srebro je takođe počelo dobro sa 17.74, što je ipak manje od uspeha zabeleženog 17. aprila kad je bilo na 18.65, i do kraja nedelje se srozalo na 17.20. Ranije smo pomenuli da se zlato ne snalazi najbolje pod Jupiterovim uticajem, jer on favorizuje berzu ali ne i plemenite metale. Jupiter i Neptun vladaju mazutom, a prošle nedelje mazut se popeo na 45.20/barel, a budući da smo sada pod uticajem Jupiterovih i Neptunovih tranzita (od 2. do 16. juna) verovatno će još više skočiti.

U prošlonedeljnoj kolumni smo naglasili da tranzitni Saturn prelazi preko kritičnih stepenova Strelca (21-26°), odakle pravi T-kvadrat sa kvadratom Marsa i Neptuna iz američkog čarta u narednih nekoliko meseci. Sa uključenim Neptunom čini se da ćemo čitati puno o curenju informacija u narednih 100 dana. “Lov na veštice”, “izdaja lojalnosti”, “laži” i “obmane” su neke od reči iz opsega teškog aspekta Neptuna i Saturna, kad je nečija reputacija napadnuta, a osoba nazivana ružnim imenima.

Tokom cele predizborne kampanje 2016. godine, tranzitni Saturn i Neptun su bili u kvadratu, i to je bio najružniji (ali vrlo zabavan) period sa najviše nepoštovanja, kad smo imali “Pokvarenu Hilari”, “Lažljivog Teda” i “Niskoenergičnog Džeba”. Sada imamo Sunce u kvadratu sa američkim Neptunom, kao déjà vu sa “Komnijem izdajicom”. Teško je gledati kako ovo čini Ameriku ponovo velikom i nemoguće je zamisliti kako odlične ideje za reformu i ekonomski oporavak koje je Donald Tramp izneo ikada mogu da se realizuju, i da će ikada dobiti dovoljno podrške u ovakvom okruženju.

Paraliza je, naravno, drugi izraz Saturna i Neptuna u teškom aspektu. Ništa se ne završava. Saturn ide ka postignućima ali Neptuna ništa ne vuče osim ogovaranja, ako nije fokusiran na veću misiju za koju je potrebno saosećanje i pomaganje drugima. Opasnost leži u razbijanju čvrste strukture vlade zbog nepoverenja u lidere koji rade zajedno. Ovo je aspekat nepoverenja ukoliko sve strane međusobno nisu iskrene i otvorene (što je kriterijum za poverenje) i ako ne uspeju da izbegnu provokaciju da rade stvari uz pomoć “skrivenih kanala”, “krtica” i “glasina”. Obama je imao taj problem, a sada Tramp.

Naša briga, kao investitora, je u “političkom riziku” za finansijska tržišta. Sa Suncem i Mesecom u konjunkciji u Lavu koja se približava 26. jula, a sa kojom se prepliću tri važna ciklusa na tržištima, verovatnoća za obrtanja na tržištima je veoma velika, a posebno s obzirom na toksičan svet politike.

Ovo je samo uvod za kosmičku dinamiku koja nas očekuje, budući da će Sunce biti u opoziciji sa Saturnom 15. juna, a Neptun  će se dan kasnije okrenuti retrogradno. Mars je upravo izašao iz opozicije sa Saturnom i kvadrata sa Neptunom (11-29. maja), što je period kad je trenutna socio-politička toksičnost postala vrlo očita. Dobijamo novu dozu sada, a deluje kao da će se nastaviti sve do Solarne eklipse 21. avgusta (na Ascendentu Donalda Trampa, gde se nalazi i njegov natalni Mars) i 25. avgusta kad Saturn krene direktno sa 21° Strelca, gde mu se nalazi Mesec u kvadratu sa američkim Neptunom.

Dobra vest je da konjunkcija Sunca i Marsa u julu može da navede na ponovno otkriće nečije strasti života. Do tada, bilo bi pametno investirati u gas maske.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD