Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 12. do 19.06.2017.

Stiglo je vreme u kome su investitori pretrnuli od svih “loših vesti“ koje bi mogle napasti berzu, kao što su ljudi širom sveta pretrnuli od beskrajnih terorističkih napada, a sve se toliko ubrzava da vesti vrlo brzo postaju stare i zaboravljene. Kao da smo svi mi u Alisinoj zemlji čuda, upali u zečevu rupu, samo da bismo otkrili novu realnost gde je sve okrenuto naopačke, gde kralj ili kraljica kažnjavaju stojeći na vrhu svojih glava za zločine koji nikad nisu počinjeni (ili možda jesu), što čini da svi jure u panici, ali se ništa u stvari ne dešava osim novih glasina i navoda zbog kojih svi zaborave prethodne brige jer je sada novi zločin počinjen (ili možda nije).

Prošle nedelje su američke i indijske akcije značajno porasle, kao i akcije londonskog FTSE i nemačkog DAX. Ali je zato australijski ASX indeks pao na najnižu vrednost u poslednja 4 meseca. NASDAQ je napravio novi skok u petak 9. juna baš pred zapanjujući kolaps (jedan od dana mini panike) kad je izgubio 200 poena do podneva i povratio pola do zatvaranja berze.

Svi skokovi 2. i 9. juna spadaju pod opseg Jupiterovih tranzita. Sunce je napravilo divan trigon sa Jupiterom 2. juna, koji je 9. juna krenuo direktno. On je večiti optimista, čak i ako činjenice ne daju razlog za optimizam, pa ne čudi da su svetska tržišta imala velike uspone prošle nedelje. Desilo se upravo ono što smo i očekivali od 2-9. juna, kao što smo naveli u našim izveštajima za 2017. godinu, budući da je Jupiter direktno utiče na cene na berzi. Veće pitanje je da li se “srećni” dani Jupitera sada privode kraju. Da li će Neptunovo okretanje retrogradno 16. juna nastaviti euforiju i dati nam iluziju da se dobar period nastavlja?

Prošla nedelja nije bila tako dobra ni za plemenite metale, ni za mazut. Zlato je imalo 1300 u utorak, 6. juna, ali je palo na 1270 do petka, 9. juna. Srebro je takođe počelo dobro sa 17.74, što je ipak manje od uspeha zabeleženog 17. aprila kad je bilo na 18.65, i do kraja nedelje se srozalo na 17.20. Ranije smo pomenuli da se zlato ne snalazi najbolje pod Jupiterovim uticajem, jer on favorizuje berzu ali ne i plemenite metale. Jupiter i Neptun vladaju mazutom, a prošle nedelje mazut se popeo na 45.20/barel, a budući da smo sada pod uticajem Jupiterovih i Neptunovih tranzita (od 2. do 16. juna) verovatno će još više skočiti.

U prošlonedeljnoj kolumni smo naglasili da tranzitni Saturn prelazi preko kritičnih stepenova Strelca (21-26°), odakle pravi T-kvadrat sa kvadratom Marsa i Neptuna iz američkog čarta u narednih nekoliko meseci. Sa uključenim Neptunom čini se da ćemo čitati puno o curenju informacija u narednih 100 dana. “Lov na veštice”, “izdaja lojalnosti”, “laži” i “obmane” su neke od reči iz opsega teškog aspekta Neptuna i Saturna, kad je nečija reputacija napadnuta, a osoba nazivana ružnim imenima.

Tokom cele predizborne kampanje 2016. godine, tranzitni Saturn i Neptun su bili u kvadratu, i to je bio najružniji (ali vrlo zabavan) period sa najviše nepoštovanja, kad smo imali “Pokvarenu Hilari”, “Lažljivog Teda” i “Niskoenergičnog Džeba”. Sada imamo Sunce u kvadratu sa američkim Neptunom, kao déjà vu sa “Komnijem izdajicom”. Teško je gledati kako ovo čini Ameriku ponovo velikom i nemoguće je zamisliti kako odlične ideje za reformu i ekonomski oporavak koje je Donald Tramp izneo ikada mogu da se realizuju, i da će ikada dobiti dovoljno podrške u ovakvom okruženju.

Paraliza je, naravno, drugi izraz Saturna i Neptuna u teškom aspektu. Ništa se ne završava. Saturn ide ka postignućima ali Neptuna ništa ne vuče osim ogovaranja, ako nije fokusiran na veću misiju za koju je potrebno saosećanje i pomaganje drugima. Opasnost leži u razbijanju čvrste strukture vlade zbog nepoverenja u lidere koji rade zajedno. Ovo je aspekat nepoverenja ukoliko sve strane međusobno nisu iskrene i otvorene (što je kriterijum za poverenje) i ako ne uspeju da izbegnu provokaciju da rade stvari uz pomoć “skrivenih kanala”, “krtica” i “glasina”. Obama je imao taj problem, a sada Tramp.

Naša briga, kao investitora, je u “političkom riziku” za finansijska tržišta. Sa Suncem i Mesecom u konjunkciji u Lavu koja se približava 26. jula, a sa kojom se prepliću tri važna ciklusa na tržištima, verovatnoća za obrtanja na tržištima je veoma velika, a posebno s obzirom na toksičan svet politike.

Ovo je samo uvod za kosmičku dinamiku koja nas očekuje, budući da će Sunce biti u opoziciji sa Saturnom 15. juna, a Neptun  će se dan kasnije okrenuti retrogradno. Mars je upravo izašao iz opozicije sa Saturnom i kvadrata sa Neptunom (11-29. maja), što je period kad je trenutna socio-politička toksičnost postala vrlo očita. Dobijamo novu dozu sada, a deluje kao da će se nastaviti sve do Solarne eklipse 21. avgusta (na Ascendentu Donalda Trampa, gde se nalazi i njegov natalni Mars) i 25. avgusta kad Saturn krene direktno sa 21° Strelca, gde mu se nalazi Mesec u kvadratu sa američkim Neptunom.

Dobra vest je da konjunkcija Sunca i Marsa u julu može da navede na ponovno otkriće nečije strasti života. Do tada, bilo bi pametno investirati u gas maske.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD