Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Karmička Astrologija Budućih Života Od 21. novembra na Kepler Institutu počinje šestonedeljni kurs iz Karmičke Astrologije Budućih Života. Neke od tema ovog kursa su Petlje Budućeg Života, Otvaranje Budućeg sećanja, Duša Budućeg života, Lice Buduće inkarnacije, Hiron – Kosmička Duša i Lanac Budućih inkarnacija. Kurs se može pohađati redovno ili online.
» prikaži celu vest
Kurs: Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu Na Kepler Institutu, 26. novembra će početi dvomesečni kurs iz natalne astrologije. Na ovom kursu će se, kroz izučavanje astroloških serija, učiti o slikama odnosa različitih planeta, kuća i znakova koji nam govore o predispozicijama u ljubavi, zatim braku, periodu koji povezuje ljubavnu vezu i stupanje u brak, a pre svega toga – psihološkom profilu natusa. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Dvodnevna radionica: Isceljenje Unutrašnjeg Deteta Da li ste spremni za duhovnu avanturu kroz isceljivanje i duboku integraciju? Pridružite nam se u dubokom i moćnom vikendu radosti, isceljenja i ličnog rasta uz pomoć neverovatnih Wild Earth Animal esencija i njihovog tvorca, šamana Danijela Mejpla (Daniel Mapel) iz Virdžinije koji živi sa životinjama u šumi i komunicira sa njima. Njegov rad je dobio međunarodno priznanje za svoju originalnost i sposobnost da na licu mesta pravi izuzetne promene.
» prikaži celu vest
Predavanja u Kini Od 22. novembra do 24. novembra 2019. godine, održava se prva Međunarodna Astrološka Konferencija u Pekingu, Kini. Tom prilikom, Aleksandar i Lea Imširagić će po prvi put držati predkonferencijske seminare 21. novembra 2019. godine.
» prikaži celu vest
Kurs: Astrološke Tehnike Progresija Na našem Institutu počinje šestonedeljni kurs Astrološke Tehnike Progresija u sredu, 06. novembra od 18h. Na ovom kursu, polaznici će biti upoznati sa tehnikama kao što su sekundarne, tercijarne, minorne i konverzne progresije, harmonične progresije i progresirane deklinacije. Kurs je moguće pohađati u redovnoj ili dopisnoj, online varijanti.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Pluton - deseti energetski centar

Deseti energetski centar je, baš kao i sam Pluton, skriven od svakodnevnih pogleda upućenih prema gore, te se nalazi ispod stopala natusa – dakle, u podzemnom svetu. Ova čakra je sačinjena od tako velike energije, skoncentrisane u jednoj tački, da ona primarno oblikuje „tkanje“ u kome su strukturisani svi ljudski događaji, baš kao što crna rupa oblikuje prostor i vreme. Ovaj centar predstavlja suštinu svake petlje u čovekovom životu, odnosno ono mesto gde se suprotnosti sreću. On je srce u simbolu broja „8“, u kome dolazi do transmutacije, i crna rupa u dubokom svemiru koja predstavlja portal za „multiverzum“ na čijoj drugoj strani nastaje bela rupa. Da bi ova energija večnosti postala deo života, natus mora spojiti u sebi Marsa i Saturna, odnosno prvu i sedmu čakru, koje – ujedinjene – menjaju prošlost. To je zato što se energija Marsa ovde susreće sa energijom svog nekadašnjeg postojanjaSaturnom.

Budući da Pluton zna za portale koji vode iz jednog univerzuma u drugi alternativni univerzum – svi događaji (i oni koji su se desili i oni koji u ovom svemiru nisu odigrani) zapravo postoje, pa je stoga i svaka prošlost promenljiva, zato što postoji mnogo varijanti života, koje se istovremeno odvijaju. No, svest o tome da je Istina uvek izražena kao Lepota jeste realnost koja je ostvarena kroz deveti (Neptunov) energetski centar, pa sada kroz energiju desete čakre Duša uspeva da pronađe onaj univerzum u kome je prošlost date osobe uistinu bila srećna. Dakle, ne samo da je budućnost promenljiva već se i sva prošlost menja u ovom multiverzumu, čije tajne kanale poznaje deseti energetski centar. Energija ove čakre živi u srcu simbola beskonačnosti (∞), ali jednako i u srcu jezgra Zemlje, kao i u samom centru Galaksijecrnoj rupi oko koje se sve okreće.

Astrološka korespondencija

Ovaj centar aktivan je kod onih ljudi koji imaju naglašenu vezu Plutona sa ličnim planetama, a pre svega Mesecom, kao univerzalnim provodnikom (Anahata). Ipak, da bi ovaj centar bio dominantnije prisutan u životu natusa, neophodno je da postoji veza između Marsa i Saturna sa Plutonom, ili međusobne povezanosti serija 1, 8, 10 i 11 sa Plutonom. Pored samog Plutona, i serija 8 će nositi Plutonsku energiju, iako je ova serija primarno vezana za energiju Marsove čakre. Ipak, budući da je Mars sastavni deo Plutonovog energetskog centra čiji su „nosači“ Mars i Saturn – sama osma kuća i čitava serija 8 imaće donekle slično dejstvo Plutonu, vodeći energiju ka unutra, odnosno ispod zemlje.

Funkcija Plutonove čakre

Omogućava natusu da se poveže sa jezgrom Zemlje i Duhom u jezgru Zemlje koji daje život i potpuno utemeljenje u svom telu. Budući da je ovaj energetski centar zasnovan na snažnom kruženju Marsove i Saturnove čakre, koje se u tome međusobno ujedinjuju, ovo natusu daje sposobnost pobede pre bilo koje borbe, odnosno svakog postignuća i materijalizacije ideja. Saturnova čakra ovde je faktor vremena, ona energiju Marsa seli u bilo koji trenutak, te se tako uneta energija materijalizuje u vremenu pre nego što se ono vidi.

Ipak, kako je ovo jedina čakra koja se nalazi u samoj Zemlji, a ne iznad nje – ona ima još jednu važnu funkciju u životu natusa: predstavlja razlog njegovog rođenja na datom mestu. Naime, svako mesto je inteligencija za sebe, te već ono (mesto) samo po sebi nosi poruku natusu, a ta poruka je često skrivena od njegovog svesnog dela – u sećanju je predaka (Saturn) i životinja (Mars), koji zajedno jesu veza sa ovim energetskim centrom. Ništa od sudbine ne bi izgledalo tako da osoba nije na mestu na kome jeste, jer se energija iz Zemlje vezuje svojim sećanjem za natusa, preko njegovih stopala.

„Ono što je gore mora biti jednako onome što je dole“ – reči su Velikog Hermesa, pa svoje svetlo iz gornjih čakri osoba mora preneti mestu na kome jeste, a mesto će joj otvoriti portal ka besmrtnosti i energiju svih njenih predaka i potomaka prosvetliti i ujediniti na ispunjenju zajedničke misije. Tada osoba zaista postaje veliko Biće.

Ova čakra prima energiju elementala iz tla i njome hrani fizički energetski sistem. Energija koja dolazi iz ove čakre kod žena se stornira u drugoj čakri, a kod muškaraca u prvoj čakri i u solarnom pleksusu (treća čakra). Ona povezuje energije svih donjih čakri (prve tri) sa Zemljom.

Kroz ovu čakru oslobađaju se svi toksini, stoga je ona polje za transformaciju. Ako osobe nisu dobro povezane sa ovom čakrom (odnosno „uzemljene“), to je zbog dubokih trauma na fizičkom planu – iz ovog ili prošlih života. Neophodno je da smo ovde snažno povezani kako bismo mogli da ispunimo svoju misiju, koja je spoj „spiritualne“ i „materijalne“ energije, a kroz ovu čakru mi udišemo energiju materije. Ovde smo sposobni da se suočimo sa svim strahovima i bolima života. Ovde se nalaze svi zapisi iz prošlih života naših porodica i odnosa sa njima, kao i svih fizičkih trauma. Ova čakra, zajedno sa devetom čakrom, odabira genetski bazen. Deveta čakra to radi iz ugla potrebe Duše, a deseta čakra iz ugla potrebe predaka (gena) koji će nam na fizičkom planu omogućiti da imamo fizičke i psihološke izazove sa kojima ćemo se suočiti.

Ova čakra uklanja „emotivni otpad“ iz čakri u telu i taloži ih ispod natusovih stopala, koji tu i ostaje ukoliko osoba ne oživi vezu između prve i sedme čakre, kada se njihovim spajanjem ovaj otpad „reciklira“, odnosno postaje regenerisana energija koja ponovo dobija svoju svrhu. Povezivanjem sa jezgrom Zemlje, mi kroz ovaj kanal dobijamo vibraciju Zemlje kao poseban titraj u ćelijama, koji šalje ogromnu atomsku energiju ka gornjim čakrama. Na taj način natus zapravo i dobija ključnu energiju iz Univerzuma, preko jezgra Zemlje, odnosno preko Plutonove čakre. Ta energija je potencijalno dovoljna da obezbedi prosvetljenje osobe, no sav višak te neiskorišćene energije se iz gornjih čakri ponovo vraća u Zemlju, preko kanala sedme i prve čakre (Saturn i Mars). Tako je natus u stalnoj energetskoj komunikaciji sa Zemljom, te je odatle jasno zbog čega Plutonova čakra i predstavlja tačku razloga natusove inkarnacije na Zemlji.

Sai Baba

Ovaj veliki duhovni lider, koji je poznat po svojim moćima materijalizacije različitih predmeta, bio je ascendentalni Škorpion sa Plutonom (vladarem Ascendenta) u osmoj kući na 15º Raka, dakle samom stepenu Jupiterove egzaltacije, što je u ovoj Plutonovskoj kući izvesno dalo veliku moć (Pluton u 8…) i ogromno znanje (… na stepenu egzaltacije Jupitera). Kako je ovaj Pluton i u aplikacionoj konjunkciji sa Mesecom, ovo već nosi i dobru indiciju da mu je Plutonov energetski centar izuzetno jak. Ako pogledamo stanje njegovih „čakri nosača“ za Plutona, a to su prva i sedma čakra, preko Marsa (prva čakra) i Saturna (sedma čakra) ne dobijamo direktnu povezanost. Ipak, vladar osme kuće (prva čakra) jeste Merkur i on mu se nalazi u prvoj kući, u konjunkciji sa vladarem 11. kuće (sedma čakra), što je ovde Venera. Ove dve planete nalaze se u znaku kojim vladar Jupiter, dok se sam Pluton nalazi na samom stepenu Jupiterove egzaltacije, što oživljava vezu između ovih planeta, a samim tim formira i energetski nosač za razvijenu desetu čakru (Pluton).

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD