Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 29. maja do 05. juna 2017.

Pitao sam ambasadora jedne od naših najvećih saveznica: „Šta kaže Evropa kad Amerika izađe iz sobe?“, „I dalje ste veliki“, rekao je „ali mislim da imate nervni slom“ – Pegi Nunan (Peggy Noonan)

Nervni slom i kolaps na berzi.

Ovo je nedelja rekordnih skokova na nekoliko svetskih berzi, ali ne na svim, s obzirom na nagli pad sredinom nedelje. Mladi Mesec u Blizancima, 25. maja, doneo je situaciju u tipično blizanačkom fazonu, pa su neki indeksi prevazišli krizu, dok drugi nisu, iz razloga međutržišnog medveđeg odstupanja.

Stvarno je neverovatno da su neki indeksi nastavili da rastu ili ostali blizu svojih godišnjih vrhunaca uprkos političkoj nesigurnosti u Americi i ostatku sveta. Sa druge strane, mnoge svetske centralne banke nastavljaju sa vrlo niskom kamatnom stopom, pa uz tržište rada i profit kojeg i dalje ima, možda, za sada, i nije tako čudno. Pa ipak, sa Suncem u znaku Blizanaca (20. maj – 20. juni) možemo da pretpostavimo da će jak politički vetar nastaviti da razduvava tržišta, sprečavajući stabilnost i izvesnost. Sa Marsom u Blizancima, očekujemo dosta vreline i oštrih reči političara svih stranaka. Ovo nije kombinacija tipična za koncenzus. Svako je ekspert i vrlo je pametan (Blizanci), čak i prkosan (Mars), ali su tek neki sposobni da povežu činjenice tako da naprave slučaj prihvatljivim za druge, ili bar većinu.

U Evropi su prkosni Britanci doveli londonski FTSE do rekordnih skokova u petak, za razliku od Holandije, Nemačke i Švajcarske, koje su doživele pad. Možda Brexit i nije tako loša ideja kako su mnogi mislili. Interesantna je i prozivka premijerke Tereze Mej (Teresa May) na račun Donalda Trampa (Donald Trump) zbog toga što je dozvolio veliki odlazak (“curenje umova”) sjajnih ljudi iz svoje administracije, čime je značajno oslabio. Kao što sam u prošlonedeljnoj kolumni pomenuo “curenje” je jedna od reči koju ćete često čuti ove godine, jer se retrogradni Saturn vraća ka američkom Marsu, praveći kvdrat ka natalnom Neptunu, dok u isto vreme aktivira Trampov pun Mesec (Lunarnu eklipsu) na osi Blizanac/ Strelac. Biće puno uzavrelih situacija (Mars) i internacionalnog kriticizma (Saturn u Strelcu).

U Americi je obrazac dešavanja sličan kao u Evropi i Aziji. S&P futures i NASDAQ su imali uspon, dok je Dow Jones Industrial Average zatvorio sa 100 poena manje u odnosu na vrhunac postignut 1. marta kada se desila opozicija Jupitera i Urana. Zlato, srebro i evro su profitirali od prošlonedeljnog pljuska marsovske energije po Donaldu Trampu. Sa Marsom koji se približava opoziciji sa Saturnom u ponedeljak, 29. maja, ova dinamika će se još više ispoljiti.

Uran se približava poslednjim stepenovima Ovna. Ušao je u ovaj znak 2010, a u znak Bika ulazi 2018-2019. Uran zna da bude vrlo rušilački nastrojen jer ne poštuje nikakve granice niti nastojanja da se stvari održe stabilnim i predvidivim. On je divalj i pobunjenik. Kada je aktivan, na finansijskim tržištima se dešavaju eksplozije iznad zona otpora. Zbog toga finansijski analitičari često imaju pogrešne pretpostavke, posebno kad predvide male promene. Sa Uranom se tržišta obrću naglo i nasilnički, prebrzo da bi investitori mogli da se zaštite.

Uran će u periodu 2017-2018. godine uticati posebno na američku berzu čiji se natalni Saturn nalazi na 26° Ovna, a opozicija Jupitera i Neptuna na 22-27° Vage. Uran se sada nalazi na tim stepenovima i tu će biti do 10. aprila 2018, što naglašava mogućnost naglih i dramatičnih promena - i padova i uspona. Međutim, ovde se radi o dvocifrenim padovima, a onda usponima, što dugo nismo videli.

U natalnoj karti Amerike je takođe naglašen loš aspekt tranzitnog Urana, T-kvadrat ka opoziciji Merkura i Plutona u narednih 10 meseci (zapravo obema, i onoj od 2. jula 1776. koju ja uzimam u razmatranje kada je Kongres izglasao nezavisnost i onoj popularnijoj od 4. jula na sam Dan nezavisnosti). U čartu iz 2. jula Mesec je sa Plutonom na 25-27° Jarca, što se odnosi na napad na medije (“lažne vesti”) i pretnju po njihovu nezavisnost i popularnost. Može da se odnosi na vrlo uznemiravajuće sajber napade na javne izbore ili na druge vrste intelektualnog vlasništva i privatnosti. Sa Mesecom, to se odnosi na nagle pretnje po bezbednost i emocionalnu sigurnost kolektiva. Može da ukaže na histeriju ili čak lov na veštice, posebno što tranzitni Saturn pravi kvadrat ka natalnom Neptunu iz američkog čarta.

Treći čart je opet Trampov, čija se konjunkcija Venere i Saturna na 23-25° Raka nalazi u kvadratu sa tranzitnim Uranom. Kad Uran pravi kvadrat sa nečijim natalnim Saturnom (uz mnogo drugih stvari) ukazuje na vreme kada su nečiji principi i karakter napadnuti, čime se osoba stavlja pred bolan izbor: ili da zastupa svoje principe po cenu gubitka pozicije ili da se prepusti pritisku i uradi nešto protiv svojih principa da bi održao svoj status. Mnogi radije odluče da potraže novi smisao života nego da prave kompromise sa svojim principima.

Sve ove sile se odvijaju u isto vreme u ova tri važna čarta u narednih 10 meseci. Sa konjunkcijom Sunca i Marsa 26. juna, koja daje istorijsku podudarnost sa velikim obrtima u Dow Jones Industrial Average, može se jasno uvideti zašto će narednih 100 dana biti izuzetno značajno za američku, pa i svetsku, berzu, i imati dubok uticaj na valute i plemenite metale.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD