Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
20. Međunarodna Astrološka Konferencija u Beogradu Od 20. do 22. marta u Beogradu će se održati jubilarna 20. Međunarodna Astrološka Konferencija na Balkanu „The Age of Aquarius”. Tema Konferencije je posvećena Velikim Konjunkcijama koje se dešavaju u ovoj godini, a posebno konjunkciji Jupitera i Saturna koja će se odigrati 21.12.2020. Na ovoj Konferenciji ćemo imati 8 sjajnih predavača koji će nam iz različitih astroloških pristupa govoriti o Astrologiji koja otvara kapije Doba Vodolije.
» prikaži celu vest
Kurs: Karmička Sinastrija U četvrtak, 16. januara, počinje osmonedeljni kurs iz karmičke sinastrije. Karmički odnosi su jedna od najvažnijih stvari koje Duša prenosi iz svakog života. Na ovom kursu će se posebno govoriti o prirodi Karmičkih odnosa, odnosa Srodnih Duša, kao i Blizanačkih Duša. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Webinar: Tehnologija Svesti Merkura Merkurova ili peta čakra, jeste čakra čoveka. Ona predstavlja primarno težište rada na sebi. Sve što radimo kroz svaki energetski centar, manifestovaće se kroz kvalitet čoveka, kroz evoluciju koju čovek živi u petoj čakri. Webinar će održati Aleksandar Imširagić u nedelju, 19. januara, od 9h do 12h.
» prikaži celu vest
Webinar: Pronađi svoj glas Da li želite da naučite kako da otvorite svoj kreativni kanal putem kojeg ćete biti u mogućnosti da izrazite sebe na pravi način? Jedinstveni webinar „Pronađi svoj glas“ je namenjen svima koji žele da, putem praktičnog iskustva i znanja, nauče kako da otvore svoj kreativni kanal za originalne ideje i invetivnost, kao i svima koji žele da osveste, prihvate i izraze svoju autentičnu prirodu. Webinar će održati dr Lea Imširagić u nedelju, 19. januara, od 20:30h do 23:30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 29. maja do 05. juna 2017.

Pitao sam ambasadora jedne od naših najvećih saveznica: „Šta kaže Evropa kad Amerika izađe iz sobe?“, „I dalje ste veliki“, rekao je „ali mislim da imate nervni slom“ – Pegi Nunan (Peggy Noonan)

Nervni slom i kolaps na berzi.

Ovo je nedelja rekordnih skokova na nekoliko svetskih berzi, ali ne na svim, s obzirom na nagli pad sredinom nedelje. Mladi Mesec u Blizancima, 25. maja, doneo je situaciju u tipično blizanačkom fazonu, pa su neki indeksi prevazišli krizu, dok drugi nisu, iz razloga međutržišnog medveđeg odstupanja.

Stvarno je neverovatno da su neki indeksi nastavili da rastu ili ostali blizu svojih godišnjih vrhunaca uprkos političkoj nesigurnosti u Americi i ostatku sveta. Sa druge strane, mnoge svetske centralne banke nastavljaju sa vrlo niskom kamatnom stopom, pa uz tržište rada i profit kojeg i dalje ima, možda, za sada, i nije tako čudno. Pa ipak, sa Suncem u znaku Blizanaca (20. maj – 20. juni) možemo da pretpostavimo da će jak politički vetar nastaviti da razduvava tržišta, sprečavajući stabilnost i izvesnost. Sa Marsom u Blizancima, očekujemo dosta vreline i oštrih reči političara svih stranaka. Ovo nije kombinacija tipična za koncenzus. Svako je ekspert i vrlo je pametan (Blizanci), čak i prkosan (Mars), ali su tek neki sposobni da povežu činjenice tako da naprave slučaj prihvatljivim za druge, ili bar većinu.

U Evropi su prkosni Britanci doveli londonski FTSE do rekordnih skokova u petak, za razliku od Holandije, Nemačke i Švajcarske, koje su doživele pad. Možda Brexit i nije tako loša ideja kako su mnogi mislili. Interesantna je i prozivka premijerke Tereze Mej (Teresa May) na račun Donalda Trampa (Donald Trump) zbog toga što je dozvolio veliki odlazak (“curenje umova”) sjajnih ljudi iz svoje administracije, čime je značajno oslabio. Kao što sam u prošlonedeljnoj kolumni pomenuo “curenje” je jedna od reči koju ćete često čuti ove godine, jer se retrogradni Saturn vraća ka američkom Marsu, praveći kvdrat ka natalnom Neptunu, dok u isto vreme aktivira Trampov pun Mesec (Lunarnu eklipsu) na osi Blizanac/ Strelac. Biće puno uzavrelih situacija (Mars) i internacionalnog kriticizma (Saturn u Strelcu).

U Americi je obrazac dešavanja sličan kao u Evropi i Aziji. S&P futures i NASDAQ su imali uspon, dok je Dow Jones Industrial Average zatvorio sa 100 poena manje u odnosu na vrhunac postignut 1. marta kada se desila opozicija Jupitera i Urana. Zlato, srebro i evro su profitirali od prošlonedeljnog pljuska marsovske energije po Donaldu Trampu. Sa Marsom koji se približava opoziciji sa Saturnom u ponedeljak, 29. maja, ova dinamika će se još više ispoljiti.

Uran se približava poslednjim stepenovima Ovna. Ušao je u ovaj znak 2010, a u znak Bika ulazi 2018-2019. Uran zna da bude vrlo rušilački nastrojen jer ne poštuje nikakve granice niti nastojanja da se stvari održe stabilnim i predvidivim. On je divalj i pobunjenik. Kada je aktivan, na finansijskim tržištima se dešavaju eksplozije iznad zona otpora. Zbog toga finansijski analitičari često imaju pogrešne pretpostavke, posebno kad predvide male promene. Sa Uranom se tržišta obrću naglo i nasilnički, prebrzo da bi investitori mogli da se zaštite.

Uran će u periodu 2017-2018. godine uticati posebno na američku berzu čiji se natalni Saturn nalazi na 26° Ovna, a opozicija Jupitera i Neptuna na 22-27° Vage. Uran se sada nalazi na tim stepenovima i tu će biti do 10. aprila 2018, što naglašava mogućnost naglih i dramatičnih promena - i padova i uspona. Međutim, ovde se radi o dvocifrenim padovima, a onda usponima, što dugo nismo videli.

U natalnoj karti Amerike je takođe naglašen loš aspekt tranzitnog Urana, T-kvadrat ka opoziciji Merkura i Plutona u narednih 10 meseci (zapravo obema, i onoj od 2. jula 1776. koju ja uzimam u razmatranje kada je Kongres izglasao nezavisnost i onoj popularnijoj od 4. jula na sam Dan nezavisnosti). U čartu iz 2. jula Mesec je sa Plutonom na 25-27° Jarca, što se odnosi na napad na medije (“lažne vesti”) i pretnju po njihovu nezavisnost i popularnost. Može da se odnosi na vrlo uznemiravajuće sajber napade na javne izbore ili na druge vrste intelektualnog vlasništva i privatnosti. Sa Mesecom, to se odnosi na nagle pretnje po bezbednost i emocionalnu sigurnost kolektiva. Može da ukaže na histeriju ili čak lov na veštice, posebno što tranzitni Saturn pravi kvadrat ka natalnom Neptunu iz američkog čarta.

Treći čart je opet Trampov, čija se konjunkcija Venere i Saturna na 23-25° Raka nalazi u kvadratu sa tranzitnim Uranom. Kad Uran pravi kvadrat sa nečijim natalnim Saturnom (uz mnogo drugih stvari) ukazuje na vreme kada su nečiji principi i karakter napadnuti, čime se osoba stavlja pred bolan izbor: ili da zastupa svoje principe po cenu gubitka pozicije ili da se prepusti pritisku i uradi nešto protiv svojih principa da bi održao svoj status. Mnogi radije odluče da potraže novi smisao života nego da prave kompromise sa svojim principima.

Sve ove sile se odvijaju u isto vreme u ova tri važna čarta u narednih 10 meseci. Sa konjunkcijom Sunca i Marsa 26. juna, koja daje istorijsku podudarnost sa velikim obrtima u Dow Jones Industrial Average, može se jasno uvideti zašto će narednih 100 dana biti izuzetno značajno za američku, pa i svetsku, berzu, i imati dubok uticaj na valute i plemenite metale.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD