Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket "Lakoća postojanja" u 90 dana Sada je pravi trenutak da napišeš svoja pravila za igru zvanu ŽIVOT tako da u njoj uživaš! Zato smo ti pripremili tokom ovog divnog letnjeg perioda, koji je istovremeno lagan i izuzetno dubok (budući da putujemo sve vreme kroz talas eklipsi), nove tri Full Moon radionice LAKOĆA POSTOJANJA U 90 DANA, sa popustom i posebnom podrškom za sve koji se prijave do 4. jula.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Misli, uverenja, obrasci

"Ako želimo da pokažemo nekome da greši, najpre moramo da se postavimo na njegovu tačku gledišta. Odatle možemo videti šta je tačno u onome što tvrdi, ali i ukazati mu gde greši. Tako, on će biti zadovoljan zato što ne oseća da je pogrešio, nego da samo nije sagledao sve strane problema. Niko neće biti uvređen ako ne može da sagleda sve dimenzije, ali niko ne voli da nije u pravu", Filozof iz 17. veka Blez Paskal

Blizancima možete pričati šta hoćete. Ako ste zanimljivi oni će vas slušati, ako niste, jednostavno će otići bez pozdrava. Ali ako im kažete da nisu u pravu, tada otvarate „Pandorinu kutiju“. Blizance je mnogo lakše ubediti sa razlozima do kojih oni sami dođu, nego da im namećete sopstveno mišljenje. Obzirom da im je u polju ljubavi Jupiter, oni imaju osećaj da baš sede na vrhu Olimpa i prave „ljubavne igrice“. Neće izostati i dobra procena ljubavnih potencijala, naročito onih tajnih, paralelnih od 6. juna kada bude Venera u znaku Bika u blizanačkom 12-tom polju.

Rakovi se sa ovom lunacijom spremaju na velike akcije. Biće ovo veliki priliv energije od 4. juna iz polja ljubavi i kreativnosti. Ovaj položaj daje indicije da se radi o nekoj vrsti sukobljene prirode ličnosti koja se često nalazi na raskrsnici onoga što bi želela da uradi i onoga što je realno u mogućnosti da ostvari, pri čemu jako značajnu ulogu imaju ostali relevantni aspekti Marsa u ličnoj karti svakog pojedinca. Neophodna je ozbiljna kontrola ove energije jer može da izazove poplave, cunami na emotivnom polju. Ceo ovaj mesec će biti ispunjen naglim dešavanjima. Podršku i ljubav možete očekivati od prijatelja, a i samo nebo će vam biti naklonjeno.

Lavovima ova lunacija pada u polje prijatelja. Sada je baš vreme za to (i ljubavne kombinacije sa prijateljima) i podršku sa neba. Ovo je “misaona” lunacije koja  nudi  zanimljive, pametne i brze partnere. Inicijacija zaista može da bude sa tačke prijateljstva gde nema baš mnogo strasti, moglo bi se reći da je uzajamna kombinacija. Lavovima ne fali nikada upornosti da završe započeto ali sada ih mogu opsedati nova interesovanja. Namere se brzo menjaju i voleće da se dokazuju mentalno. Lavovi će biti u stalnom u pokretu, radoznalosti. Bilo bi dobro da, pored inicijative, Lavovi  preuzmu i odgovornost. Sredinom meseca lep dogovor mogu da naprave i kroz biznis plan.

Devicama je vladar Merkur u znaku Bika i ujedno je i dispozitor ove lunacije. Merkur u Biku neretko ukazuje na dobro razvijenu sposobnost adaptacije u novim životnim uslovima, diplomatski stil uspostavljanja komunikacije s određenom dozom rezervisanosti, kao i na temeljnost pri obavljanju poslovnih zadataka. Merkur će u ovom položaju biti veoma dobro aspektovan, što je dobar znak doslednosti u devičanskom karakteru. Najveća sposobnost će biti za realne procene u raznim životnim situacijama. Osoba se, nakon što dobro promisli o svim mogućnostima i mogućim posledicama nekog postupka, odlučuje na donošenje odluke koja se najčešće pokazuje vrlo razumnom i ispravnom. Od 4. juna Merkur ulazi u znak Blizanaca, što će delovati mnogo lakše, ali biće ozbiljnih turbulencija krajem meseca oko ljubavnih obećanja.

Vage su još uvek sretne sa Jupiterom u gostima, pa i potencijalne kolateralne štete koje će izazvati aspekti Venere. Venera, planeta ljubavi i novca, prelazi preko impulsivnog Ovna, znaka u kojem se već nalazi Uran, planeta promena, pa će spoj te dve planete do 6. juna, izazivati iznenadne raskide i isto takve obnove ljubavnih veza. Venera prelazi u svoj znak već od 6. juna. Venera u Biku  je u potpunosti na svom "terenu" jer Venera kao vladalac znaka Bika naglašava senzualnost, nežnost, ljupkost, čulnost, romantične tendencije, kao i sklonost ka kreativnom ili umetničkom izražavanju osećanja, misli i stavova. Venera u ovom položaju budi snažniju potrebu za nežnošću i za većim uživanjem u čulnim zadovoljstvima u ljubavi. Platonsku ljubav Vage u ovom periodu mogu smatrati gubljenjem vremena. Njihove težnje usmerene su ka ostvarenju potpune povezanosti sa voljenom osobom. Ukoliko ste bez partnera, usamljena u ljubavi to ne znači da ćete želeti da ostvarite ljubavnu vezu po svaku cenu. Vaga voli da bira kako ne bi napravila pogrešan izbor. U prvoj nedelji juna imaćete sve predispozicije za pronalaženje sebe na drugoj strani.

Škorpionima se Mlad Mesec dešava u osmom polju, što je naprosto škorpionska analogija. Sve je u savršenom kosmičkom redu. Venera ulazi u znak Bika u škorpionsko 7. polje. Kada je Venera u sedmom polju obično se veoma ceni vrednost odnosa, ali može da bude prisutna i neumerena žudnja za naklonošću (što je vrlo srodno škorpionskoj energiji), što zajedništvo postavlja na veoma krhke osnove. Pozicija ove Venere ne donosi neminovno i sreću u braku, naročito ako je izuzetno ugrožena. Želja za skladnim brakom može da bude tako jaka da svaka nesavršenost u odnosu moše da poprimi mnogo veće dimenzije nego što ih objektivno ima. Ove osobe su sklone da traže partnere koji će im urediti život na skladan način i koji u njihovu sredinu mogu da unesu element lepote. Kada je Venera dobro aspektovana, čitav život može da bude obogaćen brakom na poseban način, pri čemu će biti prisutna tendencija da se privuče nadaren i imućan partner, koji će osobi doneti i materijalne i društvene dobiti. 

Strelčevima ova lunacija donosi mogućnost da još jednom naprave osvrt na svoje prošle ljubavi i uvid u sopstvene potrebe u odnosu na druge ljude. Vladar Strelca, Jupiter, u kardinalnom znaku Vage i recepciji (zamenjena mesta dominacije) prema Saturnu doprinosi širenju potrebe za pravdom i jednakošću. Ta vrsta pravednosti je unutrašnji osećaj sigurnosti koji Strelčevi nose u sebi u ovom vremenu. Element vazduh će pomoći da se svaki osećaj, stvari ili okolnosti prepoznaju. Kardinalnost znaka Vage ubrzava aktivnosti, daje brzinu, preduzimljivost i razrešenje nekih odnosa koji traju. 
Ukoliko ste u braku ili partnerstvu koje godinama ne donosi dobro nikome, naprosto odnos nema smisla i sada je vreme da se zaokruži kao završen odnos. Ukoliko ste u ozbiljnijoj vezi, sada je vreme za definisanje te veze u formalnom smislu.

Jarčevi imaju svoje dobro poznato strpljenje u svemu. To strpljenje je sada pojačano dodatnim ispitima kroz teški aspekt Venere i Plutona. Da li je ovo ljubav „dok nas smrt ne rastavi“ ili je ovo ljubav sa nekim drugim potrebama, a pod plaštom emocija vrlo brzo će se razotkriti. U prvoj nedelji juna bi moglo doći do naglih preokreta i promena u mišljenju i osećanju. Mnogo toga će se promeniti dok Saturn, planeta discipline, ambicije i prošlosti, ide unazad i proverava pređene staze. Poželjno je da obratite više pažnje na biznis plan. Dajte fokus na pravna pitanja i odredbe ugovora, kao i na dogovore sa strancima, bilo da se radi o nekom novom vidu saradnje ili obnovi starih kontakata. Sredinom juna meseca ćete imati baš naglašenu potrebu za fokusom i mirom.

Vodolijama je lunacija, Mlad Mesec u polju ljubavi, a od nedavno i Južni mesečev čvor boravi u znaku Vodolije. Sećanja će dominirati u ovom periodu na prošle događaje, što nije uobičajeno za Vodolije da gledaju unazad. Pozicija Saturna, jednog od vladalaca Vodolije u astrološkoj kući iznenađenja, dosta utiče na vaš odnos s partnerom, naročito ako ste u braku ili dužoj vezi. Rasplet nekih starih odnosa, rešavanje imovinskih, pravnih pitanja, sudskog procesa ili selidba u inostranstvo za Vodolije može biti upravo taj faktor promene i novih događaja. Strpljenje je najteži zadatak, a ispiti ili izazovi će biti aktivni sredinom juna meseca.

Ribe se nalaze u sve većim izazovima da konačno preuzmu odgovornost za svoje ljubavne, partnerske odnose. Neophodno je da iluziju „poverenje“ materijalizujete svojim delima. Ovo je prilično teška lekcija. Potrebno je ozbiljno, disciplinovano i zrelo da odgovorite na teška pitanja vaših neumornih partnera. Ribe se ponekad osećaju kao da ih partneri iscrpljuju, kao da su umorni ste od svega i osećaju se pomalo dezorjentisano. Ribama je jasno šta partneri očekuju od njih. Tek u zadnjoj nedelji juna će biti inspirisane ljubavlju i nadahnute da ljubav šire oko sebe. Pritisak ovog vremena od Riba zahteva odmor, kontemplaciju. Čuvajte se od alkohola i sličnih obmana.

Ovnovi su u poslednjih mesec dana zaista bezbroj puta razbili glavu ali ne odustaju od svojih „nemogućih misija“. Uran se poigrava i još izvesno vreme će vas vrteti u krug. Umor može kuliminirati u narednom periodu, a ogledaće se kroz smanjenu vitalnost, što donosi destabilizaciju u primarnoj porodici. Od 4. juna vladar Ovna, Mars, prelazi u znak Raka i ide u slabo dostojanstvo. Mars u ovom položaju često ukazuje i na izraženu senzibilnost i na to da možete često donositi odluke koje su pod snažnim uticajem suviše jakih, a ponekad i kontradiktornih emocija, tako da se češće može javljati i veliko nezadovoljstvo kada se neke stvari ne odvijaju planiranim tokom zbog prevelikih ili nerealnih očekivanja koje imate. U takvim situacijama možete kasno shvatiti u čemu grešite i može biti jako ljuti na sebe, nervozni i sa češćim promenama raspoloženja.

Bikovski vladar je Venera, najlepša planeta... Venera, egzaltirana u romantičnim i mističnim Ribama, je boraveći u znaku Ovna iskazala svoju ogromnu želju za akcijom Ovna. Sa oblaka romantike tajnama protkana Venera kretala se spontano i direktno, pokazujući emocije. Hranila se strastima vatrenog Ovna, bila nestrpljiva po pitanjima srca. Sa ovakvom Venerom nema gledanja unazad... samo napred, ona je sada spremna za nov dan, za nove stvari... sa njom se živi SADA... Dok Venera prolazi ovim znakom želje su pojačane, kao i naš entuzijazam... Ovan voli da zavodi a ne da bude zaveden, voli i da juri ali i ne da ga jure. Kuliminacija vatrene predstave je 3. juna... pa ko preživi, ići će pred oltar. Od 6. juna Venera ulazi u znak Bika. Vreme je da Bikovi napune baterije lepotom, hranom, i odlaskom u prirodu, naročito šume i parkove. Život je lep.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD