Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

06. do 12. februar 2012

Glavni pečat ovoj nedelji daje Venera koja u sredu iz suptilnih, nežnih, romantičnih Riba prelazi u znak Ovna gde će ispoljiti svoju potpuno drukčiju prirodu. Ujedno, Venera će ove sedmice napraviti jedini planetarni aspekt (konjunkciju sa Uranom u petak) što je dodatno čini glavnim nosiocem događaja, a posebno jer sa Uranom istovremeno spaja i Saturna i Jupitera koji borave u znacima kojima vlada, a kako su u pitanju hronokratori, to ova sedmica mora ostati upamćena po važnim dešavanjima na opštem nivou.

Venera u Ovnu, Marsovom znaku, ispoljava svoj vatreni temperament, srpemna je na akciju, borbena, direktna, impulstivna. Mlada je, sa nedovoljno iskustva i strpljenja, bez predrasuda, ograničenja, nesputana, oštra, i kao takva simboliše i odnose koji mogu biti i problematični tokom narednih mesec dana (boraviće u Ovnu do 5.3.), bilo da se radi o ličnim emotivnim odnosima, bilo o odnosima na opštem nivou, jer ta Venera ne poznaje najbolje odnose, usmerena je više na sebe i svoje potrebe, a kako će joj prvi aspekt biti konjunkcija sa Uranom (ove sedmice), a poslednji iz Ovna opozicija sa Saturnom, to svakako imamo u najavi i probleme, raskide, suprotstavljanja, potrebu za oslobođenjem. Ovo potvrđuje i Mars koji je sve vreme boravka u Ovnu dispozituje u znak njenog pada. Istovremeno Venera vodi i Saturna u pad, pa je za očekivati rušenje određenih struktura, granica, vlasti...

Sam početak sedmice opisuje primarnu energiju ovih sedam dana, a otpočinjemo je s Venerom na samom stepenu sopstvene egzaltacije što najavljuje vrlo, vrlo posebnu sedmicu kada će sve najbolje u simbolici Venere biti maksimalno izraženo. Ovo su najveće ljubavi, one najčistije, najiskrenije, bezuslovne, najsrećnije. Ovo su i najvrednija umetnička dela iz oblasti slikarstva poput Monalize, Suncokreta, Rođenja Venere, ali i skulpture i arhitekture, posebno iz antičkog doba (Venera dispozituje Saturna iz Vage). Ovo je i Dučićeva Pesma ženi, kao i Desankina Strepnja, kao i Odeta iz Labudovog jezera... U skladu s tim za očekivati je „more“ najlepših izjava ljubavi, prosidbi, veridbi, kao i novih zaljubljivanja i maksimalnog ushićenja, umetničke inspiracije...

Da će ova sedmica (ili bar prvih par dana...) biti potpuno čarobna potvrđuje i pozicija Sunca kao i Merkura prvog dana sedmice. Nalaze se na zvezdama Rotanev i Sualocin iz sazvežđa Delfin koje vezujemo za mit o Posejdonu i Amfitriti – kralju mora i kćeri Nereja, morskog božanstva koje proriče samo istinu. Ovo je priča o velikoj ljubavi Posejdona prema lepoj Amfitriti koja je zbog svoje stidljivosti bežala od ljubavi, a na kraju, posredstvom Delfina, pristala da se uda za kralja mora i tako postala vladarka morskog sveta. Ovo sazvežđe govori o potrazi za romantičnom ljubavlju koja se može dostići, a kojoj prethode određene prepreke koje uz pomoć treće osobe mogu biti savladane. Prepreke su bile izražene u vidu opozicije Marsa i Venere prethodne sedmice koja govori o razdvajanju, nakon čega uz posredovanje treće osobe (u ovom slučaju to može biti Mesec u trenutku otpočinjanja sedmice koji miri opoziciju) priča ima srećan kraj.

Delfin, kao Kralj riba, često ima i ulogu u spašavanju brodolomnika, a kako će Venera preći preko Šeata iz Pegaza (29. Riba), a potom napraviti i konjunkciju sa Uranom na Deneb Kaitosu (Cetus), to možemo očekivati i veći broj nesreća u saobraćaju, kako kopnenom, tako i avionskom (Leteći konj), ali i morskom (Cetus i Delfin). No, mogu biti u pitanju i teroristički napadi jer se retrogradni Mars „druži“ sa Denebolom, a i sam Delfin se vezuje i za priču o Arionu, bogatom dvorskom sviraču harfe u Koritnu, koji tokom plovidbe biva žrtva zavere mornara koji su ga se, nameračeni na njegovo bogatstvo, otarasili tako što su ga bacili u more, nakon čega ga Delfin po nalogu Apolona spašava, a mornari bivaju kažnjeni. Stoga, za očekivati je da ove sedmice bude i „brodoloma“, bilo zbog uticaja više sile, bilo usled zavere (posebno zbog novca, što potvrđuje i Jupiter u Biku), ali i srećnog ishoda, odnosno preživelih žrtava, ali i kažnjenih „mornara“.

Kako je Arion bio i sjajni svirač, to i ovo potvrđuje naglasak na umetnosti, posebno muzičkoj, ove sedmice.

Ovu sedmicu, ali i daleko širi period, obeležava i Saturn koji će u utorak krenuti retrogradno sa 29. stepena Vage, sa samog kraja znaka koji govori o odnosima, balansu, braku, diplomatiji, pravu, zakonima, sudstvu, simbolično ukazujući da još nije završio sa „čekiranjem“ oblasti kojom vlada Vaga, već da ima još nešto malo da sredi... da pruži šansu da se stvari poprave ili da stavi konačni pečat onome što nije dovoljno vredno i trajno. Ovo Saturnovo „predomišljanje“, upravo kada smo se sa Neptunovim ulaskom u Ribe ponadali da možemo da zaboravimo na propuste, greške (slučajne ili namerne), da ostavimo odnose nedovršene i da „preko veze“ (trigon Neptun) nedozvoljeno uđemo u svet gde je sve moguće (Ribe), nas vraća na „mesto zločina“ da se suočimo sa sobom kroz druge ljude (Vaga), kroz odnose koje smo stvorili, i da prihvatimo suprotnost kao deo sebe, jer jedino tako možemo „plivati“ u vodama Škorpiona gde će Saturn uploviti početkom oktobra... A za tu plovidbu je potreban lagan Saturn, što lakši – ne kamen koji će nas povući na dno korita, već lagana, okrugla povezana u splav debla (ili još bolje Nojeva barka) koja plutaju na površini i vode ka ušću u more, vode ka trigonu ka Neptunu iz Riba. To je Saturn koji strah, krivicu, bol, patnju, ograničenja preobražava u oprost, snagu, veru, odgovornost i nesputanost. I jedino takav Saturn može uhvatiti najčistijeg Neptuna... i stvoriti nove temelje.

Iskoristimo period do kraja juna da se oslobodimo kamenja, suvišnog tereta i popravimo postojeći ili napravimo novi splav za nesputanu plovidbu rekom predaka ili rekom transformacije koja nas od jeseni očekuje. Ove sedmice, uz maksimalno egzaltiranu Veneru i Delfina koji je tu da pomogne, je lakše početi... 

*

Atmosfera na Nebu „proziva“ one sa srodnom natalnom energijom, pa će tokom ove sedmice biti prozvani oni koji imaju Veneru povezanu sa znakom Riba i Neptunom. Prozvani će biti i oni sa Venerom u Ovnu, aspektu sa Marsom, a posebno oni sa Venerom u aspektu sa Uranom ili znaku Vodolije. Glavnu ulogu dobiće i oni sa planetama, posebno ličnim, na zvezdama iz Delfina, kao i Cetusa.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD