Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Seminar: Magnet Srca Na ovom seminaru se polaznici obučavaju da preko natalnog horoskopa imaju uvid u nasleđenu energetsku strukturu. Seminar je organizovan tako da kroz lično iskustvo svaki polaznik može prepoznati zakonitosti svojih energetskih centara kao i tehnike isceljivanja. U nedelju, 29. septembra od 16h do 20h, dr Lea Imširagić će održati predavanje iz modula Energetska Astrologija, a ovaj seminar će biti predviđen za rad na 4. čakri, ili tj Mesecu. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija svesti Meseca Tokom kursa Tehnologija Svesti praktikovaćemo određene vežbe koje će nam omogućiti da celu oblast Energetske Psihologije oživimo u svom svakodnevnom životu, u odnosima sa ljudima, ličnom odnosu prema poslu, finansijama, i pre svega prema sebi. Aleksandar Imširagić će održati seminar iz Tehnologije Svesti na temu 4. čakre ili tj Meseca, u nedelju 29. septembra od 12h do 15h. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Predavanje i promocija knjige: Anđeli Zodijaka Svi imamo određenu svetlosnu prirodu, što je u suštini priroda naše Svesti, jer Svetlost predstavlja kvalitet Svesti. I svako od nas ima svoju energetsku strukturu, odnosno svoj energetski zapis kojim privlači sve događaje u svom životu. Čovek je spoj Neba i Zemlje i predstavlja energetsku matricukoja nosi čitav niz svih njegovih sećanja. Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje o Anđelima Zodijaka uz istovremeno predstavljanje istoimene knjige, u hotelu Tulip Inn Putnik.
» prikaži celu vest
Kurs: Anđeli Zodijaka “Radost je emocija koju stvara svetlost. Svi astrološki pokazatelji koji opisuju inerciju bića u natusu, govoreći o njegovim nesvesnim potrebama – što ukaz sudbine jeste – dobijaju svoj smisao i srećan ishod onda kada su prožeti svetlošću. Svetlost je inteligentna sama po sebi, a osnovna jedinica inteligencije svetla jeste Anđeo”. Sedmomesečni kurs Anđeli Zodijaka počinje u subotu, 28. septrembra od 12h do 19h na Kepler Institutu. Moguće je pohađati i online.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Hronike neba

06. do 12. februar 2012

Glavni pečat ovoj nedelji daje Venera koja u sredu iz suptilnih, nežnih, romantičnih Riba prelazi u znak Ovna gde će ispoljiti svoju potpuno drukčiju prirodu. Ujedno, Venera će ove sedmice napraviti jedini planetarni aspekt (konjunkciju sa Uranom u petak) što je dodatno čini glavnim nosiocem događaja, a posebno jer sa Uranom istovremeno spaja i Saturna i Jupitera koji borave u znacima kojima vlada, a kako su u pitanju hronokratori, to ova sedmica mora ostati upamćena po važnim dešavanjima na opštem nivou.

Venera u Ovnu, Marsovom znaku, ispoljava svoj vatreni temperament, srpemna je na akciju, borbena, direktna, impulstivna. Mlada je, sa nedovoljno iskustva i strpljenja, bez predrasuda, ograničenja, nesputana, oštra, i kao takva simboliše i odnose koji mogu biti i problematični tokom narednih mesec dana (boraviće u Ovnu do 5.3.), bilo da se radi o ličnim emotivnim odnosima, bilo o odnosima na opštem nivou, jer ta Venera ne poznaje najbolje odnose, usmerena je više na sebe i svoje potrebe, a kako će joj prvi aspekt biti konjunkcija sa Uranom (ove sedmice), a poslednji iz Ovna opozicija sa Saturnom, to svakako imamo u najavi i probleme, raskide, suprotstavljanja, potrebu za oslobođenjem. Ovo potvrđuje i Mars koji je sve vreme boravka u Ovnu dispozituje u znak njenog pada. Istovremeno Venera vodi i Saturna u pad, pa je za očekivati rušenje određenih struktura, granica, vlasti...

Sam početak sedmice opisuje primarnu energiju ovih sedam dana, a otpočinjemo je s Venerom na samom stepenu sopstvene egzaltacije što najavljuje vrlo, vrlo posebnu sedmicu kada će sve najbolje u simbolici Venere biti maksimalno izraženo. Ovo su najveće ljubavi, one najčistije, najiskrenije, bezuslovne, najsrećnije. Ovo su i najvrednija umetnička dela iz oblasti slikarstva poput Monalize, Suncokreta, Rođenja Venere, ali i skulpture i arhitekture, posebno iz antičkog doba (Venera dispozituje Saturna iz Vage). Ovo je i Dučićeva Pesma ženi, kao i Desankina Strepnja, kao i Odeta iz Labudovog jezera... U skladu s tim za očekivati je „more“ najlepših izjava ljubavi, prosidbi, veridbi, kao i novih zaljubljivanja i maksimalnog ushićenja, umetničke inspiracije...

Da će ova sedmica (ili bar prvih par dana...) biti potpuno čarobna potvrđuje i pozicija Sunca kao i Merkura prvog dana sedmice. Nalaze se na zvezdama Rotanev i Sualocin iz sazvežđa Delfin koje vezujemo za mit o Posejdonu i Amfitriti – kralju mora i kćeri Nereja, morskog božanstva koje proriče samo istinu. Ovo je priča o velikoj ljubavi Posejdona prema lepoj Amfitriti koja je zbog svoje stidljivosti bežala od ljubavi, a na kraju, posredstvom Delfina, pristala da se uda za kralja mora i tako postala vladarka morskog sveta. Ovo sazvežđe govori o potrazi za romantičnom ljubavlju koja se može dostići, a kojoj prethode određene prepreke koje uz pomoć treće osobe mogu biti savladane. Prepreke su bile izražene u vidu opozicije Marsa i Venere prethodne sedmice koja govori o razdvajanju, nakon čega uz posredovanje treće osobe (u ovom slučaju to može biti Mesec u trenutku otpočinjanja sedmice koji miri opoziciju) priča ima srećan kraj.

Delfin, kao Kralj riba, često ima i ulogu u spašavanju brodolomnika, a kako će Venera preći preko Šeata iz Pegaza (29. Riba), a potom napraviti i konjunkciju sa Uranom na Deneb Kaitosu (Cetus), to možemo očekivati i veći broj nesreća u saobraćaju, kako kopnenom, tako i avionskom (Leteći konj), ali i morskom (Cetus i Delfin). No, mogu biti u pitanju i teroristički napadi jer se retrogradni Mars „druži“ sa Denebolom, a i sam Delfin se vezuje i za priču o Arionu, bogatom dvorskom sviraču harfe u Koritnu, koji tokom plovidbe biva žrtva zavere mornara koji su ga se, nameračeni na njegovo bogatstvo, otarasili tako što su ga bacili u more, nakon čega ga Delfin po nalogu Apolona spašava, a mornari bivaju kažnjeni. Stoga, za očekivati je da ove sedmice bude i „brodoloma“, bilo zbog uticaja više sile, bilo usled zavere (posebno zbog novca, što potvrđuje i Jupiter u Biku), ali i srećnog ishoda, odnosno preživelih žrtava, ali i kažnjenih „mornara“.

Kako je Arion bio i sjajni svirač, to i ovo potvrđuje naglasak na umetnosti, posebno muzičkoj, ove sedmice.

Ovu sedmicu, ali i daleko širi period, obeležava i Saturn koji će u utorak krenuti retrogradno sa 29. stepena Vage, sa samog kraja znaka koji govori o odnosima, balansu, braku, diplomatiji, pravu, zakonima, sudstvu, simbolično ukazujući da još nije završio sa „čekiranjem“ oblasti kojom vlada Vaga, već da ima još nešto malo da sredi... da pruži šansu da se stvari poprave ili da stavi konačni pečat onome što nije dovoljno vredno i trajno. Ovo Saturnovo „predomišljanje“, upravo kada smo se sa Neptunovim ulaskom u Ribe ponadali da možemo da zaboravimo na propuste, greške (slučajne ili namerne), da ostavimo odnose nedovršene i da „preko veze“ (trigon Neptun) nedozvoljeno uđemo u svet gde je sve moguće (Ribe), nas vraća na „mesto zločina“ da se suočimo sa sobom kroz druge ljude (Vaga), kroz odnose koje smo stvorili, i da prihvatimo suprotnost kao deo sebe, jer jedino tako možemo „plivati“ u vodama Škorpiona gde će Saturn uploviti početkom oktobra... A za tu plovidbu je potreban lagan Saturn, što lakši – ne kamen koji će nas povući na dno korita, već lagana, okrugla povezana u splav debla (ili još bolje Nojeva barka) koja plutaju na površini i vode ka ušću u more, vode ka trigonu ka Neptunu iz Riba. To je Saturn koji strah, krivicu, bol, patnju, ograničenja preobražava u oprost, snagu, veru, odgovornost i nesputanost. I jedino takav Saturn može uhvatiti najčistijeg Neptuna... i stvoriti nove temelje.

Iskoristimo period do kraja juna da se oslobodimo kamenja, suvišnog tereta i popravimo postojeći ili napravimo novi splav za nesputanu plovidbu rekom predaka ili rekom transformacije koja nas od jeseni očekuje. Ove sedmice, uz maksimalno egzaltiranu Veneru i Delfina koji je tu da pomogne, je lakše početi... 

*

Atmosfera na Nebu „proziva“ one sa srodnom natalnom energijom, pa će tokom ove sedmice biti prozvani oni koji imaju Veneru povezanu sa znakom Riba i Neptunom. Prozvani će biti i oni sa Venerom u Ovnu, aspektu sa Marsom, a posebno oni sa Venerom u aspektu sa Uranom ili znaku Vodolije. Glavnu ulogu dobiće i oni sa planetama, posebno ličnim, na zvezdama iz Delfina, kao i Cetusa.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD