Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Karmička Astrologija Budućih Života Od 21. novembra na Kepler Institutu počinje šestonedeljni kurs iz Karmičke Astrologije Budućih Života. Neke od tema ovog kursa su Petlje Budućeg Života, Otvaranje Budućeg sećanja, Duša Budućeg života, Lice Buduće inkarnacije, Hiron – Kosmička Duša i Lanac Budućih inkarnacija. Kurs se može pohađati redovno ili online.
» prikaži celu vest
Kurs: Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu Na Kepler Institutu, 26. novembra će početi dvomesečni kurs iz natalne astrologije. Na ovom kursu će se, kroz izučavanje astroloških serija, učiti o slikama odnosa različitih planeta, kuća i znakova koji nam govore o predispozicijama u ljubavi, zatim braku, periodu koji povezuje ljubavnu vezu i stupanje u brak, a pre svega toga – psihološkom profilu natusa. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Dvodnevna radionica: Isceljenje Unutrašnjeg Deteta Da li ste spremni za duhovnu avanturu kroz isceljivanje i duboku integraciju? Pridružite nam se u dubokom i moćnom vikendu radosti, isceljenja i ličnog rasta uz pomoć neverovatnih Wild Earth Animal esencija i njihovog tvorca, šamana Danijela Mejpla (Daniel Mapel) iz Virdžinije koji živi sa životinjama u šumi i komunicira sa njima. Njegov rad je dobio međunarodno priznanje za svoju originalnost i sposobnost da na licu mesta pravi izuzetne promene.
» prikaži celu vest
Predavanja u Kini Od 22. novembra do 24. novembra 2019. godine, održava se prva Međunarodna Astrološka Konferencija u Pekingu, Kini. Tom prilikom, Aleksandar i Lea Imširagić će po prvi put držati predkonferencijske seminare 21. novembra 2019. godine.
» prikaži celu vest
Kurs: Astrološke Tehnike Progresija Na našem Institutu počinje šestonedeljni kurs Astrološke Tehnike Progresija u sredu, 06. novembra od 18h. Na ovom kursu, polaznici će biti upoznati sa tehnikama kao što su sekundarne, tercijarne, minorne i konverzne progresije, harmonične progresije i progresirane deklinacije. Kurs je moguće pohađati u redovnoj ili dopisnoj, online varijanti.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 22.05. do 29.05.2017.

Kao što je navedeno u prethodnoj kolumni, najveći rizik za američku i svetsku berzu je politički rizik. A da li je realan ili ne, saznaćemo u narednih 100 dana, pre svega po tranzitnom Marsu u vezi sa natalnom kartom predsednika Trampa ovog meseca, i po Solarnoj eklipsi u konjunkciji sa njegovim Marsom na Ascendentu 21. avgusta ( sa delovanjem +/- mesec dana).

Stoga je iza nas još jedna dramatična nedelja, u kojoj je berza preživela ozbiljan pad u sredu. DJIA je tog dana pala za 372 poena, zatim za još 50 narednog dana, pre nego što je našla podršku uz koju se oporavila do zatvaranja berze u petak. Neki signali međutržišnog medveđeg trenda su bili zapaženi na američkim tržištima, kao i u Evropi, gde su nemački DAX i londonski FTSE napravili veliki uspon pre pada u četvrtak, od kada se oporavljaju. Ovaj obrazac je sličan i u Aziji i na Pacifiku. Zlato i srebro su takođe značajno skočili, kao i evro – na 1.211, što je najviše od novembra prošle godine, kada je evro bio u usponu uporedo sa američkim dolarom, koji je pratio 16-godišnji ciklus predsedničkih izbora, kada se njegov skok poklapa sa izborom Republikanskog kaditata za predsednika.

Iako je Odbor federalnih rezervi najavio da će povećati kamatnu stopu još dva puta ove godine, sa traznitnim Neptunom u T-kvadratu sa opozicijom Merkura i Saturna u njihovoj karti, možemo da se zapitamo da li će to zapravo uraditi. Neptun je pre miroljubiv nego uporan, a u teškom aspektu reči malo znače ili služe kao prikrivanje onoga što se stvarno radi. Tipično za Neptuna je da izbegava direktan kontakt, kao što Odbor sada radi, ostajući radije nevidljiv, srećan što Trampove drame zaokupljaju pažnju medija.

Sve u svemu, iako je bila vrlo turbulentna nedelja koja lepo prikazuje kosmičku dramu prisutnu u natalnoj karti Donalda Trampa, to je samo uvod za daleko agresivnije akcije Bele kuće u narednih nekoliko meseci, dok tranzitni Mars bude prelazio preko njegove konjunkcije Sunca i Urana u opoziciji sa njegovim Mesecom iz Lunarne eklipse. I evo nas sad pred njegovu prvu misiju preko okeana. Novinari će verovatno imati dan sa njim na terenu van zemlje. Možda će ga Marsova energija inspirisati na mnogo novih briljantnih ideja sa svim tim novim ljudima sa kojima će se susretati. A možda odluči da se uopšte ne vrati.

Čitaćemo puno o lovu na “veštice”, “curenju informacija” i “anonimnim izvorima” koji ne žele da budu javno predstavljeni. Takođe ćemo čuti kako je Donald Tramp “žrtva” pristrasnih medija i političkih sila, koji čekaju da ga uhvate nespremnog. Sve to što je pod navodnicima se odnosi na Neptuna i opisuje period kvadrata Saturna i Neptuna, koji je bio aktuelan od novembra 2015. do septembra 2016, ali ima orbis uticaja i do šest meseci, što se završava u junu. Sa negativnim tonom, tako prisutnim na izborima 2016. čiji je cilj bio uništavanje reputacije oponenata, nije još gotovo.

Kada je izražena negativna strana Neptuna (ogovaranja, skandali i indiskrecija) u kombinaciji sa tranzitnim Marsom na natalnom Suncu i Uranu u Blizancima (haos), u opoziciji sa njegovim Mesecom, i sa natalnim kvadratom Marsa iz američkog čarta i Neptuna iz čarta Donalda Trampa (od 15. do 27. maja), možemo da očekujemo još veći haos i nepredvidivo ponašanje, što njegovo, što usmereno ka njemu. Tako da se lov na veštice, kao predsednik zove navode bez izvora i histeriju koja ih prati, neće uskoro završiti, čak će u ovom periodu eskalirati. Prošlonedeljna mini panika na tržištima je samo uvod u ono šta može da se dogodi do 26. jula, jer će se dotle osećati uticaj konjunkcije Sunca i Marsa u kombinaciji sa Solarnom eklipsom 21. avgusta u konjunkciji sa njegovim Marsom na Ascendentu.

U astrologiji nijedan aspekt niti kombinacija aspekata nije isključivo negativna. Svaka dinamika ima rešenje koje vodi do pozitivnog ishoda, u zavisnosti od individualnog razumevanja dinamike aspekta i volje da se napravi izbor koji vodi u snižavanje ili uzburkavanje tenzije i za dobrobit svih umešanih.

Više stanje Neptuna zahteva pronalaženje mirnog mesta na kome će biti moguće otvoriti se za intuiciju kako bi se našla rešenja. Međutim, kada su u isto vreme uključeni i Mars i Neptun, postoji prirodan konflikt, jer Mars želi trenutnu akciju, a Neptun da se strpljivo sačeka dok rešenje ne dođe samo bez ograničenja u vremenu. Ako se impulsivno preduzima akcija pod ovim aspektom, rezultira greškama i lošom procenom koja vodi do većih nesporazuma i čak osramoćenja. Ako se strpljivo sačeka pravi trenutak, odgovor će sam doći. Možda će drugi odlučiti kako da se reši problem, ili će bar razjasniti šta treba uraditi, posle čega treba delati.

Ovo će biti zanimljivih par meseci, kada će se ono što se dešava na finansijskim tržištima podudarati sa onim što će se desiti u životu Donalda Trampa. Zato će svaki rizik biti političke prirode. Ekonomija je po sebi u redu, sa sekstilom Jupitera i Saturna tokom većeg dela 2017. Politička scena nije, zbog onoga što se dešava u čartovima vođa, a u slučaju gospodina Trampa tranziti su sve samo ne stabilni. 

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD