Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 22.05. do 29.05.2017.

Kao što je navedeno u prethodnoj kolumni, najveći rizik za američku i svetsku berzu je politički rizik. A da li je realan ili ne, saznaćemo u narednih 100 dana, pre svega po tranzitnom Marsu u vezi sa natalnom kartom predsednika Trampa ovog meseca, i po Solarnoj eklipsi u konjunkciji sa njegovim Marsom na Ascendentu 21. avgusta ( sa delovanjem +/- mesec dana).

Stoga je iza nas još jedna dramatična nedelja, u kojoj je berza preživela ozbiljan pad u sredu. DJIA je tog dana pala za 372 poena, zatim za još 50 narednog dana, pre nego što je našla podršku uz koju se oporavila do zatvaranja berze u petak. Neki signali međutržišnog medveđeg trenda su bili zapaženi na američkim tržištima, kao i u Evropi, gde su nemački DAX i londonski FTSE napravili veliki uspon pre pada u četvrtak, od kada se oporavljaju. Ovaj obrazac je sličan i u Aziji i na Pacifiku. Zlato i srebro su takođe značajno skočili, kao i evro – na 1.211, što je najviše od novembra prošle godine, kada je evro bio u usponu uporedo sa američkim dolarom, koji je pratio 16-godišnji ciklus predsedničkih izbora, kada se njegov skok poklapa sa izborom Republikanskog kaditata za predsednika.

Iako je Odbor federalnih rezervi najavio da će povećati kamatnu stopu još dva puta ove godine, sa traznitnim Neptunom u T-kvadratu sa opozicijom Merkura i Saturna u njihovoj karti, možemo da se zapitamo da li će to zapravo uraditi. Neptun je pre miroljubiv nego uporan, a u teškom aspektu reči malo znače ili služe kao prikrivanje onoga što se stvarno radi. Tipično za Neptuna je da izbegava direktan kontakt, kao što Odbor sada radi, ostajući radije nevidljiv, srećan što Trampove drame zaokupljaju pažnju medija.

Sve u svemu, iako je bila vrlo turbulentna nedelja koja lepo prikazuje kosmičku dramu prisutnu u natalnoj karti Donalda Trampa, to je samo uvod za daleko agresivnije akcije Bele kuće u narednih nekoliko meseci, dok tranzitni Mars bude prelazio preko njegove konjunkcije Sunca i Urana u opoziciji sa njegovim Mesecom iz Lunarne eklipse. I evo nas sad pred njegovu prvu misiju preko okeana. Novinari će verovatno imati dan sa njim na terenu van zemlje. Možda će ga Marsova energija inspirisati na mnogo novih briljantnih ideja sa svim tim novim ljudima sa kojima će se susretati. A možda odluči da se uopšte ne vrati.

Čitaćemo puno o lovu na “veštice”, “curenju informacija” i “anonimnim izvorima” koji ne žele da budu javno predstavljeni. Takođe ćemo čuti kako je Donald Tramp “žrtva” pristrasnih medija i političkih sila, koji čekaju da ga uhvate nespremnog. Sve to što je pod navodnicima se odnosi na Neptuna i opisuje period kvadrata Saturna i Neptuna, koji je bio aktuelan od novembra 2015. do septembra 2016, ali ima orbis uticaja i do šest meseci, što se završava u junu. Sa negativnim tonom, tako prisutnim na izborima 2016. čiji je cilj bio uništavanje reputacije oponenata, nije još gotovo.

Kada je izražena negativna strana Neptuna (ogovaranja, skandali i indiskrecija) u kombinaciji sa tranzitnim Marsom na natalnom Suncu i Uranu u Blizancima (haos), u opoziciji sa njegovim Mesecom, i sa natalnim kvadratom Marsa iz američkog čarta i Neptuna iz čarta Donalda Trampa (od 15. do 27. maja), možemo da očekujemo još veći haos i nepredvidivo ponašanje, što njegovo, što usmereno ka njemu. Tako da se lov na veštice, kao predsednik zove navode bez izvora i histeriju koja ih prati, neće uskoro završiti, čak će u ovom periodu eskalirati. Prošlonedeljna mini panika na tržištima je samo uvod u ono šta može da se dogodi do 26. jula, jer će se dotle osećati uticaj konjunkcije Sunca i Marsa u kombinaciji sa Solarnom eklipsom 21. avgusta u konjunkciji sa njegovim Marsom na Ascendentu.

U astrologiji nijedan aspekt niti kombinacija aspekata nije isključivo negativna. Svaka dinamika ima rešenje koje vodi do pozitivnog ishoda, u zavisnosti od individualnog razumevanja dinamike aspekta i volje da se napravi izbor koji vodi u snižavanje ili uzburkavanje tenzije i za dobrobit svih umešanih.

Više stanje Neptuna zahteva pronalaženje mirnog mesta na kome će biti moguće otvoriti se za intuiciju kako bi se našla rešenja. Međutim, kada su u isto vreme uključeni i Mars i Neptun, postoji prirodan konflikt, jer Mars želi trenutnu akciju, a Neptun da se strpljivo sačeka dok rešenje ne dođe samo bez ograničenja u vremenu. Ako se impulsivno preduzima akcija pod ovim aspektom, rezultira greškama i lošom procenom koja vodi do većih nesporazuma i čak osramoćenja. Ako se strpljivo sačeka pravi trenutak, odgovor će sam doći. Možda će drugi odlučiti kako da se reši problem, ili će bar razjasniti šta treba uraditi, posle čega treba delati.

Ovo će biti zanimljivih par meseci, kada će se ono što se dešava na finansijskim tržištima podudarati sa onim što će se desiti u životu Donalda Trampa. Zato će svaki rizik biti političke prirode. Ekonomija je po sebi u redu, sa sekstilom Jupitera i Saturna tokom većeg dela 2017. Politička scena nije, zbog onoga što se dešava u čartovima vođa, a u slučaju gospodina Trampa tranziti su sve samo ne stabilni. 

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD