Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 15.05. do 22.05.2017.

Prilično se osetio pun Mesec prošle nedelje i na finansijskim tržištima i u svetu politike. Francuska je izabrala novog predsednika, ali je ovoga puta to bio predvidiv rezultat. Američki predsednik Donald Tramp (Donald Trump) je otpustio Džejmsa Komija (James Comey), direktora FBI, i pakao se podelio na one koji smatraju da je to odavno trebalo uraditi zbog Komijevih aktivnosti tokom predsedničkih izbora, i na one kojima je trenutak vrlo sumnjiv, budući da je pokrenuta istraga zbog ruske umešanosti u izbore 2016. i Trampove kampanje.

Otpuštanje Komija stavlja istragu na pauzu. Da bude još bizarnije, razlog koji Tramp navodi za otpuštanje je nešto kao on je bio previše zao prema Hilari (Hilary Clinton). To jeste bizarno stoga što ni Tramp nije bio baš fin prema njoj tokom kampanje. U svakom slučaju, obaveštenje je stiglo na dan punog Meseca u Škorpionu, što je vreme završavanja sa nekim ili ima upravo simboliku otpuštanja. Ovo je zapravo uvod u neke mnogo agresivnije i riskantnije poteze Bele kuće koji će se odigrati u narednih nekoliko nedelja, kako se tranzitni Mars (agresija, samopouzdanje, započinjanje novih aktivnosti, rasprave, borbenost) bude približavao Trampovoj natalnoj konjunkciji Sunca i Urana u opoziciji sa Mesecom iz njegove Lunarne eklipse. Neka gospod bog pomogne svakome ko mu se nađe na putu od 14. do 27. maja. A i to je samo uvod u ono što će se desiti od jula do septembra kada moćna Sunčeva eklipsa u konjunkciji sa Marsom (21. avgust) padne na njegovog natalnog Marsa na Ascendentu i dođe u opoziciju sa natalnim punim Mesecom Dženet Jelen (Janet Yellen) preko ose Lav – Vodolija.

Da li je predsednik Tramp inventivan i briljantan genije koji prosto pokušava da zaštiti sve Amerikance, kako ga njegove pristalice vide, ili je ludak bez kontrole, vrlo opasan tip za svet, biće jasno u narednih 100 dana.

Odgovor svetskih finansijskih tržišta na pun Mesec je takođe vrlo interesantan. Nedelja je počela sa usponima S&P i NASDAQ, kao i u nekim kompanijama u Evropi i Aziji, neposredno pošto je Merkur krenuo direktno. Međutim, DJIA nije zabeležila uspeh.

Zlato i srebro su nastavili sa padom do utorka, 8. maja, kad su napravili uspon. 

Naredne nedelje, 19. maja imaćemo treći egzaktni trigon Saturna i Urana, koji ima ciklus od 45 godina. Ovo je peti put u istoriji američke berze da se događa ovaj aspekt. Prvi put je bio od jula 1972. do maja 1973, kada je DJIA napravila veliki uspon u januaru 1973, nedugo pošto je republikanski kandidat Ričard Nikson (Richard Nixon) izabran za predsednika. To je ujedno bio početak čuvene afere Votergejt (Watergate), koja je dovela do toga da on postane prvi predsednik koji je dao ostavku. Prateći uspon na sredini ciklusa ovog tranzita, DJIA je započela svoj najnagliji pad dve godine posle Velike Recesije. Do decembra 1974. izgubila je 46.6$% svoje vrednosti.

Da li politička dinamika izgleda danas kao 1973-1974? Mnogi kažu da ipak ne liči na Niksonove dane Votergejta. Ja, kao finansijski astrolog, nisam baš siguran da su u pravu. Postoje kosmičke podudarnosti koje ne možemo da ignorišemo. Pozivi na ostavku Trampa rastu svakodnevno, za sada samo od njegove opozicije. Pa opet, opozicione stranke su tražile ostavku Bila Klintona (Bill Clinton), Džordža Buša (George W. Bush) i Baraka Obame (Barack Obama) takođe. Trigon Saturna i Urana odgovara usponima na berzi, uz rastuće nezadovoljstvo vodećim liderima, što je slično stanju iz 1973-1974. Sve što još fali da situacija bude neverovatno slična jeste da članovi Republikanske stranke takođe pozovu svog predsednika na ostavku, što je bio slučaj u periodu vladavine Niksona.

Na kraju krajeva, najveći rizik za američku berzu (a stoga i svetsku) je sada politički rizik. A kao što sam na početku objasnio, da li se zaista radi o pravom riziku ili ne, saznaćemo u narednih 100 dana.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD