Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket "Lakoća postojanja" u 90 dana Sada je pravi trenutak da napišeš svoja pravila za igru zvanu ŽIVOT tako da u njoj uživaš! Zato smo ti pripremili tokom ovog divnog letnjeg perioda, koji je istovremeno lagan i izuzetno dubok (budući da putujemo sve vreme kroz talas eklipsi), nove tri Full Moon radionice LAKOĆA POSTOJANJA U 90 DANA, sa popustom i posebnom podrškom za sve koji se prijave do 4. jula.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 15.05. do 22.05.2017.

Prilično se osetio pun Mesec prošle nedelje i na finansijskim tržištima i u svetu politike. Francuska je izabrala novog predsednika, ali je ovoga puta to bio predvidiv rezultat. Američki predsednik Donald Tramp (Donald Trump) je otpustio Džejmsa Komija (James Comey), direktora FBI, i pakao se podelio na one koji smatraju da je to odavno trebalo uraditi zbog Komijevih aktivnosti tokom predsedničkih izbora, i na one kojima je trenutak vrlo sumnjiv, budući da je pokrenuta istraga zbog ruske umešanosti u izbore 2016. i Trampove kampanje.

Otpuštanje Komija stavlja istragu na pauzu. Da bude još bizarnije, razlog koji Tramp navodi za otpuštanje je nešto kao on je bio previše zao prema Hilari (Hilary Clinton). To jeste bizarno stoga što ni Tramp nije bio baš fin prema njoj tokom kampanje. U svakom slučaju, obaveštenje je stiglo na dan punog Meseca u Škorpionu, što je vreme završavanja sa nekim ili ima upravo simboliku otpuštanja. Ovo je zapravo uvod u neke mnogo agresivnije i riskantnije poteze Bele kuće koji će se odigrati u narednih nekoliko nedelja, kako se tranzitni Mars (agresija, samopouzdanje, započinjanje novih aktivnosti, rasprave, borbenost) bude približavao Trampovoj natalnoj konjunkciji Sunca i Urana u opoziciji sa Mesecom iz njegove Lunarne eklipse. Neka gospod bog pomogne svakome ko mu se nađe na putu od 14. do 27. maja. A i to je samo uvod u ono što će se desiti od jula do septembra kada moćna Sunčeva eklipsa u konjunkciji sa Marsom (21. avgust) padne na njegovog natalnog Marsa na Ascendentu i dođe u opoziciju sa natalnim punim Mesecom Dženet Jelen (Janet Yellen) preko ose Lav – Vodolija.

Da li je predsednik Tramp inventivan i briljantan genije koji prosto pokušava da zaštiti sve Amerikance, kako ga njegove pristalice vide, ili je ludak bez kontrole, vrlo opasan tip za svet, biće jasno u narednih 100 dana.

Odgovor svetskih finansijskih tržišta na pun Mesec je takođe vrlo interesantan. Nedelja je počela sa usponima S&P i NASDAQ, kao i u nekim kompanijama u Evropi i Aziji, neposredno pošto je Merkur krenuo direktno. Međutim, DJIA nije zabeležila uspeh.

Zlato i srebro su nastavili sa padom do utorka, 8. maja, kad su napravili uspon. 

Naredne nedelje, 19. maja imaćemo treći egzaktni trigon Saturna i Urana, koji ima ciklus od 45 godina. Ovo je peti put u istoriji američke berze da se događa ovaj aspekt. Prvi put je bio od jula 1972. do maja 1973, kada je DJIA napravila veliki uspon u januaru 1973, nedugo pošto je republikanski kandidat Ričard Nikson (Richard Nixon) izabran za predsednika. To je ujedno bio početak čuvene afere Votergejt (Watergate), koja je dovela do toga da on postane prvi predsednik koji je dao ostavku. Prateći uspon na sredini ciklusa ovog tranzita, DJIA je započela svoj najnagliji pad dve godine posle Velike Recesije. Do decembra 1974. izgubila je 46.6$% svoje vrednosti.

Da li politička dinamika izgleda danas kao 1973-1974? Mnogi kažu da ipak ne liči na Niksonove dane Votergejta. Ja, kao finansijski astrolog, nisam baš siguran da su u pravu. Postoje kosmičke podudarnosti koje ne možemo da ignorišemo. Pozivi na ostavku Trampa rastu svakodnevno, za sada samo od njegove opozicije. Pa opet, opozicione stranke su tražile ostavku Bila Klintona (Bill Clinton), Džordža Buša (George W. Bush) i Baraka Obame (Barack Obama) takođe. Trigon Saturna i Urana odgovara usponima na berzi, uz rastuće nezadovoljstvo vodećim liderima, što je slično stanju iz 1973-1974. Sve što još fali da situacija bude neverovatno slična jeste da članovi Republikanske stranke takođe pozovu svog predsednika na ostavku, što je bio slučaj u periodu vladavine Niksona.

Na kraju krajeva, najveći rizik za američku berzu (a stoga i svetsku) je sada politički rizik. A kao što sam na početku objasnio, da li se zaista radi o pravom riziku ili ne, saznaćemo u narednih 100 dana.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD