Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon Project - Iskrenost Pozivamo vas na novu Full Moon project radionicu „Iskrenost“ koja će se održati 12.12.2019. s početkom od 18h. Ova radionica će se održati u hotelu Tulip Inn Putnik i možete je pohađati kako u redovnoj, tako i u online varijanti.
» prikaži celu vest
Predavanje: Astro Vodič kroz 2020. godinu U četvrtak, 12.12.2019. godine, nakon Full Moon radionice, Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje povodom novog Astrološkog Kalendara za 2020. godinu. Predavanje će se održati u hotelu Tulip Inn Putnik i trajaće od 20h do 21:30h. Ovo predavanje ima za cilj da vas informiše o prirodi i kvalitetu 2020. godine uz predstavljanje novog Astrološkog Kalendara za 2020. godinu.
» prikaži celu vest
Kurs: Astrološke Tehnike Direkcija Od 18. decembra na Kepler Institutu počinje jednomesečni kurs iz oblasti Astroloških Tehnika Direkcija. Direkcije predstavljaju tehniku koja spada u grupu simboličnih prognostičkih metoda zato što ne predstavljaju realno pomeranje planeta u vremenu (kao što su to tranziti), već se u direkcijama planete pomeraju u određenoj simbolici po kojoj se za jednu godinu života sve planete pomeraju za po jedan stepen.
» prikaži celu vest
Webinar: Poverenje i ljubav Pozivamo vas na online webinar Poverenje i Ljubav, koji će održati dr Lea Imširagić u nedelju, 08. decembra od 14h. Ovaj webinar će nas naučiti kako da na praktičan način materijalizujemo svoje vizije i ideje pomoću meridijanskih tehnika.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija Svesti Sunca Da li želite da naučite kako da u svakom trenutku budete u skladu sa svim događajima koji se odigravaju oko vas? Seminar “Tehnologija svesti Sunca” je namenjen svima koji žele da: aktiviraju centar svoje unutrašnje moći; nauče kako da se jasno zauzmu za sebe i svoje potrebe; da osveste i probude svoje skrivene potencijale. Ovaj seminar će se održati 07. decembra na Kepler Institutu.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 15.05. do 22.05.2017.

Prilično se osetio pun Mesec prošle nedelje i na finansijskim tržištima i u svetu politike. Francuska je izabrala novog predsednika, ali je ovoga puta to bio predvidiv rezultat. Američki predsednik Donald Tramp (Donald Trump) je otpustio Džejmsa Komija (James Comey), direktora FBI, i pakao se podelio na one koji smatraju da je to odavno trebalo uraditi zbog Komijevih aktivnosti tokom predsedničkih izbora, i na one kojima je trenutak vrlo sumnjiv, budući da je pokrenuta istraga zbog ruske umešanosti u izbore 2016. i Trampove kampanje.

Otpuštanje Komija stavlja istragu na pauzu. Da bude još bizarnije, razlog koji Tramp navodi za otpuštanje je nešto kao on je bio previše zao prema Hilari (Hilary Clinton). To jeste bizarno stoga što ni Tramp nije bio baš fin prema njoj tokom kampanje. U svakom slučaju, obaveštenje je stiglo na dan punog Meseca u Škorpionu, što je vreme završavanja sa nekim ili ima upravo simboliku otpuštanja. Ovo je zapravo uvod u neke mnogo agresivnije i riskantnije poteze Bele kuće koji će se odigrati u narednih nekoliko nedelja, kako se tranzitni Mars (agresija, samopouzdanje, započinjanje novih aktivnosti, rasprave, borbenost) bude približavao Trampovoj natalnoj konjunkciji Sunca i Urana u opoziciji sa Mesecom iz njegove Lunarne eklipse. Neka gospod bog pomogne svakome ko mu se nađe na putu od 14. do 27. maja. A i to je samo uvod u ono što će se desiti od jula do septembra kada moćna Sunčeva eklipsa u konjunkciji sa Marsom (21. avgust) padne na njegovog natalnog Marsa na Ascendentu i dođe u opoziciju sa natalnim punim Mesecom Dženet Jelen (Janet Yellen) preko ose Lav – Vodolija.

Da li je predsednik Tramp inventivan i briljantan genije koji prosto pokušava da zaštiti sve Amerikance, kako ga njegove pristalice vide, ili je ludak bez kontrole, vrlo opasan tip za svet, biće jasno u narednih 100 dana.

Odgovor svetskih finansijskih tržišta na pun Mesec je takođe vrlo interesantan. Nedelja je počela sa usponima S&P i NASDAQ, kao i u nekim kompanijama u Evropi i Aziji, neposredno pošto je Merkur krenuo direktno. Međutim, DJIA nije zabeležila uspeh.

Zlato i srebro su nastavili sa padom do utorka, 8. maja, kad su napravili uspon. 

Naredne nedelje, 19. maja imaćemo treći egzaktni trigon Saturna i Urana, koji ima ciklus od 45 godina. Ovo je peti put u istoriji američke berze da se događa ovaj aspekt. Prvi put je bio od jula 1972. do maja 1973, kada je DJIA napravila veliki uspon u januaru 1973, nedugo pošto je republikanski kandidat Ričard Nikson (Richard Nixon) izabran za predsednika. To je ujedno bio početak čuvene afere Votergejt (Watergate), koja je dovela do toga da on postane prvi predsednik koji je dao ostavku. Prateći uspon na sredini ciklusa ovog tranzita, DJIA je započela svoj najnagliji pad dve godine posle Velike Recesije. Do decembra 1974. izgubila je 46.6$% svoje vrednosti.

Da li politička dinamika izgleda danas kao 1973-1974? Mnogi kažu da ipak ne liči na Niksonove dane Votergejta. Ja, kao finansijski astrolog, nisam baš siguran da su u pravu. Postoje kosmičke podudarnosti koje ne možemo da ignorišemo. Pozivi na ostavku Trampa rastu svakodnevno, za sada samo od njegove opozicije. Pa opet, opozicione stranke su tražile ostavku Bila Klintona (Bill Clinton), Džordža Buša (George W. Bush) i Baraka Obame (Barack Obama) takođe. Trigon Saturna i Urana odgovara usponima na berzi, uz rastuće nezadovoljstvo vodećim liderima, što je slično stanju iz 1973-1974. Sve što još fali da situacija bude neverovatno slična jeste da članovi Republikanske stranke takođe pozovu svog predsednika na ostavku, što je bio slučaj u periodu vladavine Niksona.

Na kraju krajeva, najveći rizik za američku berzu (a stoga i svetsku) je sada politički rizik. A kao što sam na početku objasnio, da li se zaista radi o pravom riziku ili ne, saznaćemo u narednih 100 dana.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD