Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 01.05. do 08.05.2017.

Bila je ovo odlična nedelja za američku berzu, čemu je doprineo izveštaj Bele kuće o smanjenju korporativnog poreza sa 35% na samo 15%. Bikovski trend prati prošlonedeljni treći i poslednji kvadrat Venere i Saturna, kojim se završio najpotentniji geokosmički period ove godine, od 22. februara do 21. aprila. Tokom velikog dela ovog perioda Venera je bila retrogradna, od 4. marta do 14. aprila. Kao što smo puno puta pominjali u ovoj kolumni, svako tržište koje je u padu pod teškim aspektom Venere i Saturna je kandidat za obrtanje trenda i brz reli. Isto se odnosi i na tržišta u primarnom ciklusu dok se Venera okreće retrogradno, koja postaju kandidati za promenu trenda kad krene direktno. Primer za to je DJIA koja je imala veliki uspon 1. marta, i pad 19. aprila, što se vrlo poklapa sa okretanjem Venere. Finansijska astrologija nam puno pomaže u kombinaciji sa studijama o ciklusima. 

Osim američkih tržišta koja su imala uspešnu nedelju, dobre rezultate su postigli i nemački DAX, indijski Nifty, argentinski Merval. Sa druge strane, Kina je primer za kontratrend. Šangajski indeks je pao na najniži nivo u protekla tri meseca.

Zlato je poslovalo relativno mirno, mazut je malo skočio, a najzanimljivije je srebro koje je palo na ispod 17.20 $ po unci, dok je još pre dve nedelje držalo cenu od 18.65. Za nas, finansijske astrologe je to interesantno jer pokazuje kupovni signal, zasnovano na našim analizama o ciklusima tržišta.

“Kad biti lojalan znači ne govoriti očiglednu istinu, možda si lojalan pogrešnoj stvari.”, Pegi Nunan (Peggy Noonan)

“Oni koji ne uče iz prošlosti su prokleti da je ponove”, Džordž Santajana (George Santayana)

Šta biste vi bez mene?

U stvari, bolje pitanje je: Šta bih ja bez vas? I šta bih bez najnovijih saznanja koje mi daje finansijska astrologija, slažući deliće slagalice, što mi (meni i drugima) omogućava da na osnovu predikcija donesem odluke i isplaniram svoju finansijsku budućnost?

Mnogi profesionalni astrolozi misle da predikcije ubijaju integritet astrologije, i ja se slažem sa tim pogledom. Međutim, kad sprovodite studije koje pokazuju visok nivo podudaranja geokosmičkih ciklusa sa kretanjima na tržištima, ne radite sa predikcijama. Radite sa mogućnostima. A sa mogućnostima možete (što većina nas i radi) da odlučujete o budućnosti, bilo da se radi o investicijama ili trgovanju, zaposlenju, venčanju, poslovanju, i sl. Mi konstantno biramo svoj pravac u životu što nam više informacija dolazi, uzimajući u obzir i svest o “verovatnoći” uspeha za svaki izbor koji napravimo jer smo nešto pročitali, proučili ili lično iskusili. Astrologija je nauka u kojoj se mogu izvući korelacije (i stoga izračunati verovatnoća), što je veoma dragocen faktor za donošenje odluka i planiranje. To je više osnova za umetnost predviđanja nego što je samo predviđanje, jer uključije izbor kao važan faktor u konačnom ishodu svake situacije. Predviđanje isključuje izbor. Osnažuje samo onoga koji predviđa, slabeći sve ostale.

Ovo iznosim u vezi sa prošlonedeljnim pitanjem verovatnoće izbijanja rata. U prošloj kolumni sam, govoreći o ratu, rekao da očekujem da će to biti tema narednih meseci, kako se približava Solarna eklipsa 21. avgusta, u konjunkciji sa Marsom na poslednjim stepenima Lava, što se poklapa sa Marsom na Ascendentu američkog predsednika Donalda Trampa. Za one koji ne govore jezik astrologije, to je moćna, snažna i agresivna dinamika. Ako se ne obuzda, mogla bi da dovede do nemira i izazove napade širom sveta, uključujući i Ameriku.

Solarna eklipsa u konjunkciji sa Marsom – posebno u vezi sa Trampovim Ascendentom i natalnim Marsom – prelazi preko celog kontinenta, od zapadne do istočne obale. I stvarno, u astrologiji se to smatra klasičnim znakom nemira i vojnih pretnji koje se tiču Amerike. Ali čak i bez eklipse, jednostavna konjunkcija Sunca i Marsa je jedan od najvažnijih geokosmičkih pokazatelja za najveće obrte na berzi, sa orbisom od 8° (pa čak i 12°). Dešava se 26. jula, što sa sa orbisom od  8° znači da počinje 29. juna i traje do 21. avgusta. Sa orbisom od 12° datumi početka i završetka ovog aspekta su 14. jun i 5. septembar. Ovaj period se poklapa sa 10% najvećih obrta na američkoj berzi, koje dovode do pada. Naše studije pokazuju da se u 67% slučajeva 50-nedeljni ili veći ciklus odvija baš tada.

Slažući puzzle, razlog za tako veliki pad bi mogao biti eskalacija nemira, koja uključuje Ameriku i njene vođe sa nekim vođom ili zemljom. Nadam se samo da nije Kanada. Ni Meksiko. Ni Rusija. Ni Iran (koji se posebno ističe kao mogućnost).

Tako da, dragi čitaoče, ovo je jedni razlog zašto ti trebam… ili pre, zašto ti meni trebaš, odnosno zašto trebamo jedno drugome. Ako bismo zajedno uspeli da složimo ovu slagalicu, bilo bi nam jasnije pismo neba i mogli bismo da pročitamo njegovu priču na osnovu koje bismo mogli da razmislimo o svojoj budućnosti.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD