Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket "Lakoća postojanja" u 90 dana Sada je pravi trenutak da napišeš svoja pravila za igru zvanu ŽIVOT tako da u njoj uživaš! Zato smo ti pripremili tokom ovog divnog letnjeg perioda, koji je istovremeno lagan i izuzetno dubok (budući da putujemo sve vreme kroz talas eklipsi), nove tri Full Moon radionice LAKOĆA POSTOJANJA U 90 DANA, sa popustom i posebnom podrškom za sve koji se prijave do 4. jula.
» prikaži celu vest
Full Moon Project “Lakoća misli” Pozivamo te da sa nama kreiraš Lakoću misli, čije se kapije otvaraju sa novim Punim Mesecom 5. jula. Tvoj zadatak je da kroz ovaj Pun Mesec osvestiš da je tvoje energetsko telo ono koje ti daje mogućnost da materijalizuješ sve stvari. Lakoća misli predstavlja aktivaciju inteligentnog tela koje na kraju stvara realnost postojanja. Ono je po svojoj prirodi veoma lagano i ima zabeležna sva sećanja.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Priroda pete kuće (drugi deo)

Ako se Mekur nađe u vezi sa serijom V natus može imati dosta hobija iz potrebe da se zabavlja, voli promene, flertuje i traži mogućnosti za igru. Treba posmatrati potencijalnu drugu osobu kao dispozitora jer ona živi u njemu.

Ovo je dobra kombinacija za decu i porodicu, baš kao Sunce i Mesec, ali je sa Merkurom to često više od jednog deteta. Ljubavi se pronalaze na putovanjima, gde god se nešto uči, u školi ili na kursu. Merkur je ovde vrlo simpatičan, donosi kontakte sa ljudima, i daje više veza jer ne ulazi u duboke emotivne veze, osim ako nije u dobrom aspektu sa nečim iz serije IV (u Raku, dobrom aspektu sa Mesecom, ili konjunkciji sa vladarem IV) jer se tada dobija bliskost i ozbiljnost. U suprotnom je čar u nevernoj igri jer Merkur mora tražiti dve stvari, budući da nije dorastao Suncu i prirodi V kuće koja bi rekla „Ovo je moje srce i ja svoje srce dajem jednoj osobi“.

Za Veneru je ovo veoma dobar položaj. Osećaj za lepotu i modu. Ovo je slika dve osobe koje su u jedinstvu u kući ljubavi. Da li će ostati zajedno zavisi od dispozicije. Ovo su različite ljubavne priče u zavisnosti od znaka, a može biti i slika ljubavnika ili ljubavnice, posebno ako se iz serije VII ne vidi dobra i jaka Venera. Venera često bude jedan deo koji natus voli, dok je partner vladar VII kuće i on je nešto drugo. Ali ovo jeste slika natusa koji uživa da voli. Svakako da ova osoba ima dovoljno prostora da stvara i da bude sretna, da bude umetnik. Najveći kvalitet koji bi natus mogao da napravi je da stvara lepotu, i da inspiriše svojim viškom ljubavi.

Ovo je vrlo dobra kombinacija za decu, za plodnost. Postoji mogućnost i da se svi ljubavni doživljaji natusa, kakvi god oni bili, prenesu prvom detetu (što je priroda V kuće).

Sa Marsom u seriji V strast je veoma naglašena, seksualnost dolazi do izražaja, snažan i zdrav seksualni život sa tendencijama za svađu sa partnerom - ide se do negiranja ljubavi i osećanja mržnje, pa do ponovnog spajanja. Natus će voleti nekoga ko je na ovaj ili onaj način neprijatelj, možda i karmički neprijatelj, što će se videti kroz vreme. Sjajna varijanta je da natus bude dobar prema onome ko ga je povredio, jer je ljubavlju moguće oprostiti sve. Kako ima puno energije važno je da se osoba bavi sportom, i obično će voleti da se dokazuje kroz rezultate jer je priroda ove kuće da osvesti tog Marsa.

Ukoliko je Mars loše postavljen dolaziće do borbe za voljenu osobu, do ljubomore, svađa i tuča, u zavisnosti od ostalih aspekata, jer ima previše strasti. Osoba treba da nauči da ovlada energijom da ne bi bila besna, jer lako ulazi u potrebu da nekoga povredi. U ženskom horoskopu ovo je opis nekog mladića, aspekti govore o tome kakav je, ali je uvek naglašeno jang prirode, strastven i jak, neretko uniformisan. U muškom horoskopu je stvar drugačija – da bi bio nešto on mora da se dokaže, u srednjoj školi, u sportu, u nekoj oblasti kojom se bavi da bi sebe voleo i cenio. Tada će od partnera biti manje zahtevan. Jer ako sebe ne ceni, ako nije postigao ono što je hteo oseća se inferiornim i odatle postaje ljubomoran.

Sa Jupiterom je jako sretna stvar, jer je egzaltiran u Raku, pa je ovo jedan od pokazatelja da će natus sigurno imati svoje unuke, da će se širiti. Dobra IV kuća govori o velikoj ljubavi, ali ukoliko je loša IV kuća nema bliskosti i mnogo je veza, kombinacija, avantura i afera. Da bi ovo bila dobra stvar natus dobija učitelja, gurua, ali češće ne, što će se videti iz IV kuće. Tada je kvalitet vezan za ljubavi koje će se nalaziti u inostranstvu, na fakultetu, sa profesorom i u kombinaciji sa nečim što je upitno po moral. Dovoljno je da postoji mali problem (Jupiter u izgonu ili loša dispozicija), da bi se ispoljila neka moralno upitna stvar.

Osoba je srećna, optimizam je vodi kroz život, pa ne pati strašno i ne doživljava stvari tragično, što je jako dobro za zdravlje, jer jako brzo propusti sve to i ide dalje. Ljubav prema osobi koja predaje, ljubav učenika i učiteljice uvek postoji kao mogućnost.

Najveći kvalitet Jupitera u seriji V je uzvišena ljubav i plemenitost jer daje smisao, ali to zavisi od kvaliteta natusove IV kuće.

Kada je Saturn na neki način povezan sa ovom serijom dobija se potpuno suprotna slika. On je senka za ovo svetlo, natus ide ka X, a ovde je velika ozbiljnost, jer je V kuća dete u svakom pojedincu, svako je imao neki san ali kako odrasta i postaje ozbiljniji natus ide ka X umesto u V. Smanjuje se broj emotivnih iskustava, naglasak je na tome da je ljubav ozbiljna stvar, i ljudi se manje raduju nego što bi mogli. Poput kakve ruske drame o ljubavi, gde mora da se pati i da se oseti bol da bi se znalo da je ta ljubav prava. Postoji nešto mazohističko u toj prirodi, ljubav ka patnji i ka starom, što je već bilo i ostalo, pa je ovoj osobi jako potrebno da se seća svojih ljubavi koje su bile neuspele i da se hrani tim osećajem. Postoji nada u povratak i vrlo često je ovde ljubavna priča koju je natus imao kada je bio vrlo mlad, i kasnije se ponavlja u poznim godinama. Saturnov prsten je upravo taj koji govori o kruženju, čak i da je druga slika iz ove serije (Jarac na vrhu V kuće ili vladar V u Jarcu), ponovo postoji tendencija povratka istoj ljubavi. Posmatrati šta će reći dispozitor i kakav će tok veze biti iz drugog puta.

Uran sa serijom V nije dobar znak za decu jer ga je Saturn kastrirao. Uran odbacuje decu, pa je u ženskom horoskopu ovo vrlo često slika abortusa, i neočekivane trudnoće koja se odbacuje. Dobra postavka ukazuje na posebno dete koje nastaje iz slobodne veze, može biti jako nadareno, ispred svog vremena. Da bi se ovo živelo vrlo je važno da ljubav bude slobodna ali bliska, to nije ljubav po inerciji već osećaj da je partner natusu pre svega prijatelj. Izvesni su stresovi, prekidanje veza, nagli odlasci, kasnije u životu veza sa nekim razvedenim (muškarcem ili ženom), sa prijateljem, neočekivane i nagle veze koje nemaju perspektivu u vremenu, već traju dok mogu. Neočekivani događaj koji potpuno izmeni neke okolnosti, po pravilu nagao i strastven.

Astrologija je oblast koju natus voli, koja daje mnoge mogućnosti. Uran predstavlja oslobođenje koje natus može imati. Osoba može kroz ono što bude volela ili radila, da doživi potpunu slobodu.

Sa Neptunom osoba voli sve što je nepoznato, i kada to osvetli presretna je. Voli sve tajne i misterije, nekoga će tajno voleti jer joj je primamljivo sve ono što je skriveno. Voli bioskope, i pošto maštom stvara, najbolje bi bilo da snima filmove.

Treba proveriti da li osoba može da kroz Neptuna mašta ili kroz vladara XII kuće. U principu uvek kroz vladara XII kuće, osim ukoliko Neptun nije vladar Asc-a ili dispozitor vladara. U protivnom nikada ga neće dohvatiti - pa će ovo biti stvari koje se natusu serviraju (nije on kreativni stvaralac, već samo uživa u filmu). Mnogo je lakše ako je u pitanju valadar XII, koja god da je to planeta, a nalazi se u V, njom natus stvara.

Sa Neptunom u seriji V postoji opasnost od razočarenja od ljubavi, prevara od osobe koju voli. Dovoljno je samo da ima nekih nepravilnosti, u poziciji ili dispoziciji, pa će dati promašaj. U meri u kojoj je ovo naglašeno, a IV kuća slaba, ova osoba će vremenom voleti da pije, biće razočarana i neće imati snagu da živi. Neptun gasi Sunce, kao je čitav okean koji se prosuo na natusovu vatru. Ovo je i slika natusa na moru i događaja tokom odmora.

Pluton u seriji V govori o izuzetnoj privlačnosti, u njemu je sadržana fantazija, i sve tajne. Potrebno je pogledati položaje Marsa ili Neptuna - da li je on možda i kriminogenog porekla. Ako je Mars u natalu loš sa ovom prirodom zakonskih stvari (XII kuća tajni, IX kućom i Jupiterom) to može ukazati u ženskom horoskopu na opasnog čoveka koji je strastven i jako privlači, ali koji ima u sebi opasnost, i neće dati lako ni da se kasnije odvoje. Izaziva izuzetnu strast koja ih spaja do dubine ali oni to spoznaju tek pošto prođu kroz dubok odnos, to je strast iza Neptuna - iza alkohola, iza droge. Strast može da preraste u mržnju, pa u meri u kojoj su loši ovo postaje fatalno, jer Mars ne veruje i uništava. Osoba sa Plutonom u V i lošom kombinacijom Marsa i Neptuna doživljava laži, ljubomoru i ogromne agresije. Pluton nikada nije sam, on nastaje kao smesa osnovnih planeta.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD