Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Karmička Astrologija Budućih Života Od 21. novembra na Kepler Institutu počinje šestonedeljni kurs iz Karmičke Astrologije Budućih Života. Neke od tema ovog kursa su Petlje Budućeg Života, Otvaranje Budućeg sećanja, Duša Budućeg života, Lice Buduće inkarnacije, Hiron – Kosmička Duša i Lanac Budućih inkarnacija. Kurs se može pohađati redovno ili online.
» prikaži celu vest
Kurs: Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu Na Kepler Institutu, 26. novembra će početi dvomesečni kurs iz natalne astrologije. Na ovom kursu će se, kroz izučavanje astroloških serija, učiti o slikama odnosa različitih planeta, kuća i znakova koji nam govore o predispozicijama u ljubavi, zatim braku, periodu koji povezuje ljubavnu vezu i stupanje u brak, a pre svega toga – psihološkom profilu natusa. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Dvodnevna radionica: Isceljenje Unutrašnjeg Deteta Da li ste spremni za duhovnu avanturu kroz isceljivanje i duboku integraciju? Pridružite nam se u dubokom i moćnom vikendu radosti, isceljenja i ličnog rasta uz pomoć neverovatnih Wild Earth Animal esencija i njihovog tvorca, šamana Danijela Mejpla (Daniel Mapel) iz Virdžinije koji živi sa životinjama u šumi i komunicira sa njima. Njegov rad je dobio međunarodno priznanje za svoju originalnost i sposobnost da na licu mesta pravi izuzetne promene.
» prikaži celu vest
Predavanja u Kini Od 22. novembra do 24. novembra 2019. godine, održava se prva Međunarodna Astrološka Konferencija u Pekingu, Kini. Tom prilikom, Aleksandar i Lea Imširagić će po prvi put držati predkonferencijske seminare 21. novembra 2019. godine.
» prikaži celu vest
Kurs: Astrološke Tehnike Progresija Na našem Institutu počinje šestonedeljni kurs Astrološke Tehnike Progresija u sredu, 06. novembra od 18h. Na ovom kursu, polaznici će biti upoznati sa tehnikama kao što su sekundarne, tercijarne, minorne i konverzne progresije, harmonične progresije i progresirane deklinacije. Kurs je moguće pohađati u redovnoj ili dopisnoj, online varijanti.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Isceljivanje arhetipa Ovna

Energija kojom se priroda budi, Zemlja razmrdava, klice pokreću i životinje polako izlaze iz zimskog sna je energija arhetipa Ovna, prvog znaka zodijaka. Ovnovi su inicijatori, uvek spremni da budu na čelu kolone predvodeći svaku akciju, svaki novi početak. Kardinalnost i vatra ovog znaka znaju da zapale i pokrenu i one najuspavanije, jer Mars je ovde vladar, a Sunce je egzaltirano i svojom jasnoćom poziva na akciju i angažman. Ono što Ovnovima nedostaje jeste izdržljivost i balans jer je najdalje od njih Vaga kojom vlada Venera i u kojoj je egzaltiran Saturn. Ovnovi znaju da se “zapale” ali isto tako i da prebrzo sagore jer im održivost i stabilnost nisu jača strana.

Kada je arhetip Ovna u disbalansu (Sunce, Mesec, Ascedent i vladar Ascedenta u Ovnu, Mars na Ascedentu) osoba se oseća kao da je nagoni jedna unutrašnja raketna dinamika koja ubrzava i stvara neizdrž, koji se ogleda u svemu što radi: jede brzo, priča brzo, hoda brzo, donosi odluke brzo, ali sporo tone u san i u stanje opuštanja. Razlog ovome leži u napetom nervnom sistemu i mentalnom ubrzanju koji često utiče i na ubrzani puls i povećani krvni pritisak. Unutrašnja napetost se prenosi i na spolja a posebno u odnosima (u Ovnu je Venera u padu) gde se drugi ljudi požuruju i presiraju da prate ovaj tempo neizdrža. Upadaju drugima u reč i završavaju njihove rečenice i misli, ili ukoliko ne dobiju odmah odgovor na postavljeno pitanje podižu glas i crvene u licu, huknu, oštro opsuju, brzo se naljute, ali i još brže odljute. Često se iz nestrpljenja i netolerancije stvara ljutnja koja na kraju dovodi do povrede, pa ako ne povrede nekog rečima mogu povrediti sami sebe nespretnim pokretima, jer telo ne može da prati brzinu tog unutrašnjeg nagona. Takođe ćete kod ovakvih osoba čuti da su se slučajno udarili o ivicu stola ili kreveta i povredili prst, ruku, podkolenicu.. ili pak da su skloni iznenadnim napadima migrene.

Cvetna esencija za balansiranje arhetipa Ovna – Impetiens

Impetiens je bahova cvetna esencija koja se koristi za balansiranje unutrašnjeg nemira i neizdrža, unutrašnjeg pritiska praćenog impulsivnim ponašanjem, nesanice i ubrzanog metabolizma, nestrpljenja, plahovitosti i površnosti. Ukoliko je serija 1 (Ascedent, vladar Ascedenta, Sunce i Mars) kod osobe ugrožena često će se ispoljiti kao kompulsivna potreba da se sve uradi istog trenutka kako bi se ta energija izrazila. Kada bi se napravila stabilna osnova i strategija i izgradilo strpljenje prema okolini ova impulsivnost bi bila fenomenalna. Ipak, kako su ovo najveći izazovi za ovaj arhetip često se sama inicijativa postavlja sebi za cilj, pri čemu se gubi tlo pod nogama i na kraju dovodi do frustracije i samosagorevanja.

Problem nije u samoj brzini već u nesposobnosti da se razvije osećaj za ritam koji bi se prilagodio različitim situacijama. I najbolje utrenirani trkač ne može da istrči maraton ukoliko nije spreman da menja ritam u zavisnosti od nagiba terena i vremena trke. Međutim ovde Ovan neiskusno očekuje sprint od starta do poslednjeg kilometra. Da bi se iskoristilo najbolje od ove energije neophodno je u odnosu na lično iskustvo na vreme postaviti dogovore i strukturu, pre nego što se uđe u akciju. U suprotnom, Ovan retko kad završava započeto, i nakon nekog vremena ulazi u kompenzatorno stanje potpune iscrpljenosti – bez ikakvog postignutog rezultata.

Kompenzatorno stanje – Olive

Ovnovi su skloni da do krajnjih granica troše svoju vatrenu energiju. Međutim, iza nekog ćoška vreba potpuna iscrpljenost, jer ukoliko samo udišemo bez izdaha možemo se sami ugušiti u sopstvenom dahu. Naša fiziologija nam pokazuje koliko je važno imati ritam i faze odmora, jer jedino tako omogućavamo zdravo proticanje energije , detoksifikaciju i regeneraciju organizma. Kada osoba zapadne u stanje Olive, neophodno je drastično promeniti ritam kako bi se dozvolilo da umor izađe na površinu a zatim izbaci. U suprotnom sve skrivene slabosti organizma se izražavaju kao stalno prisutni umor i time ograničavaju delovenje i uživanje u životu. Emocionalno se sve slabije oseća, bez entuzijazma i želje da nastavi dalje, a i najmanju akciju doživljava kao ogroman teret. Svako ko je doživeo ovo stanje iscrpljenosti treba da nauči svoje lične znakove upozorenja i alarme da je na ivici granica. To je ono što se traži od Ovnova koji ne barataju sa Saturnovim terminima - svesno postaviti svoje granice kako bi sve što se radi bilo u balansu.

Ovu iscrpljenost mogu pratiti osećaj rasejanosti i stalne pospanosti i neprisutnosti u svakodnevnom životu pa bi se uz Olive koristila esencija Clematis. U slučaju da iscrpljenost vodi u beznađe dodao bi se Gorse, a za depresiju Mustard. Ukoliko se uđe u krivicu dobro je dodati bahovu esenciju Pine.

Dekompenzatorno stanje – Oak

Ako se ostane predugo u Olive stanju, a istovremeno se i dalje osoba forsira da održi stari ritam može doći do ulaska u dekompenzatorno stanje kompulsivnog moranja i beskompromisnog napora. Oak je cvetna esenicija hrasta, koji je poznat kao najjače drvo. Međutim, jednom kada hrast pukne, pukao je. I zato, ova esencija primarno služi da se osoba na vreme osvesti kako se ne bi dovela u stanje iz kog nema povratka. Ovde se snaga volje dovodi do maksimuma, ali u disbalansu ova volja postaje tvrdoglavost, a inspiracija koju osoba oseća u postizanju svojih ciljeva patološka ambicija. Uprkos tome što je na ivici pucanja, i što je očigledno da je na pogrešnom putu i što je jasno da ne može dostići cilj - ne odustaje se , već se sve više zateže, pritiska, napinje odbacujući svu realnost i pomoć okoline. Ovo stanje može dovesti do dugotrajnog stresa koji oštećuje telo. Ovde možemo dodati u kombinaciju Cherry Plum ukoliko je osoba na ivici sloma zbog preteranog stresa, ili Pine za sindrom beskompromisnog perfekcionizma. Često ovo stanje dovodi do usamljenosti pa se može dodati Water Violet, ali cilj za izlazak iz ovog stanja uvek leži u prepoznavanju da se ništa ne mora, da je već sve postignuto i da je vreme za uživanje i prepuštanje već sada. Uvek. Tada Ovan zna kako da poveže Marsa i Veneru, da pomiri rat u sebi i oko sebe. A tu je, tek onda, početak prave Kreacije života.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD