Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Karmička Astrologija Budućih Života Od 21. novembra na Kepler Institutu počinje šestonedeljni kurs iz Karmičke Astrologije Budućih Života. Neke od tema ovog kursa su Petlje Budućeg Života, Otvaranje Budućeg sećanja, Duša Budućeg života, Lice Buduće inkarnacije, Hiron – Kosmička Duša i Lanac Budućih inkarnacija. Kurs se može pohađati redovno ili online.
» prikaži celu vest
Kurs: Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu Na Kepler Institutu, 26. novembra će početi dvomesečni kurs iz natalne astrologije. Na ovom kursu će se, kroz izučavanje astroloških serija, učiti o slikama odnosa različitih planeta, kuća i znakova koji nam govore o predispozicijama u ljubavi, zatim braku, periodu koji povezuje ljubavnu vezu i stupanje u brak, a pre svega toga – psihološkom profilu natusa. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Dvodnevna radionica: Isceljenje Unutrašnjeg Deteta Da li ste spremni za duhovnu avanturu kroz isceljivanje i duboku integraciju? Pridružite nam se u dubokom i moćnom vikendu radosti, isceljenja i ličnog rasta uz pomoć neverovatnih Wild Earth Animal esencija i njihovog tvorca, šamana Danijela Mejpla (Daniel Mapel) iz Virdžinije koji živi sa životinjama u šumi i komunicira sa njima. Njegov rad je dobio međunarodno priznanje za svoju originalnost i sposobnost da na licu mesta pravi izuzetne promene.
» prikaži celu vest
Predavanja u Kini Od 22. novembra do 24. novembra 2019. godine, održava se prva Međunarodna Astrološka Konferencija u Pekingu, Kini. Tom prilikom, Aleksandar i Lea Imširagić će po prvi put držati predkonferencijske seminare 21. novembra 2019. godine.
» prikaži celu vest
Kurs: Astrološke Tehnike Progresija Na našem Institutu počinje šestonedeljni kurs Astrološke Tehnike Progresija u sredu, 06. novembra od 18h. Na ovom kursu, polaznici će biti upoznati sa tehnikama kao što su sekundarne, tercijarne, minorne i konverzne progresije, harmonične progresije i progresirane deklinacije. Kurs je moguće pohađati u redovnoj ili dopisnoj, online varijanti.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Punoća ljubavi

Ako možete biti u ovom trenutku, u ovom sadašnjem trenutku, u ovoj sveprisutnoj sadašnjici – samo ako možete biti u bogatstvu ove punoće, jedino tada i jedino tako možete voljeti. - Osho (“Moj put, put bijelih oblaka”)

Simbolika Venere ne tiče se samo ljubavi i osećajne strane našeg bića već i vrednosti, u svakom smislu, od novca pa do onoga u šta verujemo i čemu pridajemo važnost. Lunacija u znaku Bika će doneti priliku da vidimo na čemu se temelje naše vrednosti. 

Bikovima, kojima je sistem vrednosti postavljen na krivim ili maglovitim temeljima poslednja nedelja aprila može doneti temeljne promene, i prestrojavanje. Može se desiti unutrašnji pad sistema, a Iluzija za tren oka nestati. Posle četrdeset dana magnovenja ili „samobmane“ predstoji buđenje od 29. aprila. Važno je da ostanete povezani sa sobom, da ne preterujete i da osluškujte glas svoje duše.

Blizancima lunacija pada u 12. polje. Vladar Blizanaca i Device, glasnik Bogova, Merkur je krenuo u svoj retrogradni hod 10. aprila sa četvrtog stepena Bika. On jeste po prirodi lagan ali i praktičan. Zdrav razum počinje da prevladava nad lepršavim željama. Sve su nam draži provereni recepti nego inovativno razmišljanje i silno želimo da pojednostavimo sve oko sebe, čitav naš život. Neophodno je malo više pažnje za Blizance, naročito muške pripadnike. Lagano unazad Merkur je ušao u znak Ovna i dalje se kreće unazad sve do 3. maja kada će se okrenuti i požuriti ka Uranu. Blizanci, ne žurite da nadoknadite ono što ste propustili, čuvajte se u saobraćaju, na raskrsnici i ne telefonirajte dok vozite.

Rakovima ova lunacija donosi emotivno ushićenje, koje bi moglo da splasne 28. i 29. aprila samo zato što „najveće dobro“ vaša bliža porodica ne razume. Ovo je vreme vaših intimnih želja koje ste dužni sami sebi ispuniti kroz materijalno jačanje. Lunacija je u znaku Bika - zemljanog, čulnog znaka, koji teži stabilnosti i ne voli rakovske promene. Naredni period zaista trebate provesti u miru vezbajući hedonizam. Pun Mesec je 10. maja preko znaka Škorpiona, pa se malo uzdržite, kontrolišite emotivne izlive, naročito u okviru porodice.

Lavovi, vama će mlad Mesec doneti promene u ostvarenju životnih ambicija, karijeri, te je dobro da krenete sa novinama i da ih dobro isplanirate i uključite i druge u njihovo ostvarenje. Znači fokus je na biznis planu i kreativnoj materijalizaciji. Ljubavna priča je za mnoge Lavove, naročito Lavice imala loš ukus. Moglo bi se reći razočaranje, kao da se neka lavovska iluzija, veličanje ljubavi, neslavno završila. Mogli biste na nekom javnom skupu sresti svoju staru ljubav 2. i 3. maja i pričati o tome „kako je nekad bilo dobro“.

Devicama je veoma važno da u novine koje započnete u ovom periodu uključite i neke osobe sa kojima ste ranije bili u kontaktu, ili da se nadovežete na neke informacije i saznanja koje imate od ranije. U tom periodu budite oprezni sa poslovnim kolegama. Ne mešajte ljubav i biznis, što Device često učine „iz nehata“. Promene počinju od 3. maja i mogli biste već 8. maja dobiti nekakve iznenadne ponude za posao. Ne odbijajte biznis ponudu, a ljubavi će biti, možda više erosa nego emocija.

Vagama ovaj mlad Mesec donosi puno optimizma i pozitivnih osećanja. Radosti  će biti, a kontakti sa osobama koje su u simbolici Jupitera u Vagi, a one koje su uspešne, zrače pozitivnošću, ljubavlju, plemenitošću mogu vam pomoći u ostvarnju započetih stvari. Takođe može da vam pomogne znanje koje dolazi od autoriteta. Pozitivan stav i otvorenost ka širenju i napretku će pospešiti promene. Promene ove vrste će doneti i u emotivnom životu puno strasti i emocija.

Škorpionima se lunacija dešava u polju partnera. Moguće da vas očekuju promene na planu partnerstva: nekima donosi novog partnera, a drugima mogućnost da nešto menjaju kako bi bili srećni i osećali se voljenim. U ovom vremenu mađi Škorpioni žele avanturu kroz putovanja, edukaciju i druženje, što može doneti nova poznanstva ali kratkog daha. Pun Mesec ide 10. maja preko znaka Škorpiona, što opet donosi kuliminaciju emocija kroz partnerski odnos. Ovog puta pripadnice znaka Škorpiona mogu biti osetljivije, a možda i razočarane zbog prevelikih očekivanja.

Strelčevima se lunacija dešava u šestom polju – polju fizičkog zdravlja i svakodnevnih poslova. Vi možete očekivati promene vezane za posao ili zdravlje. Obzirom da vam je Saturn još uvek u poseti, budite odmereni i fokusirani. Ovo je vreme kada je dobro da započnete neki novi posao ili paralelan, ako već nešto radite, što može da vam uveća prihode. Na emotivnom polju biće dešavanja jer Venera prelazi u znak Ovna 29. aprila, što je vaše prirodno polje ljubavi. U formalnim partnerskim odnosima moglo bi biti krize oko 19. maja.

Jarčevima lunacija pada u prirodno polje ljubavi. Možete započeti neku novu ljubavnu vezu, ili ako ste roditelji, uvesti neke novine u vezi s detetom, ili ako očekujete začeće može baš da se desi. Povoljno je vreme i za neki hobi, koji možete da započenete, ali i za nastupanja u javnosti. Zaista puno mogućnosti ambicioznim Jarčevima. Čini mi se da će mudro doneti odluku o investicijama ili renoviranju doma, svoje porodične kuće, zarad potpunijeg užitka u ljubavi. Počeo je malo duži period usporavanja Jarčeva na velikim životnim planovima upravo kroz retrogradno kretanje Saturna od 6. aprila do 25. avgusta. Veoma povoljan snažan energetski period im je oko 19. maja.

Vodolijama lunacija pada u polje doma i porodice, pa je dobro da nešto novo tu preduzmete. Bićete u mogućnosti da više komunicirate i imate bolje kontakte s osobama iz bližeg okruženja. Kako je tada i Merkur retrogradan u Ovnu sa Uranom, postoji mogućnost da obnovite neke kontakte od ranije. Ako ste đaci ili studenti, vreme je da utvrdite nešto što ste ranije učili i popravite ocene. Za studente savršeno vreme za ispite je oko 19. maja. U isto vreme postoje pljskovi strasti ili sa prijateljima (kombinacije) ili sa nekim sa kime ste već bili u vezi.

Ribe, vi ćete doživeti promene u odnosima sa drugima. Vi ćete se više kretati, komunicirati sa drugima, ali biće tu i susreta i sastanaka sa osobama koje niste duže vreme videli ili čuli. Dobro bi bilo da budete pažljivi u saobraćaju, kao i u dogovorima, zbog retrogradnog Merkura u Ovnu, koji ide prema Uranu. Merkur može da utiče ali samo tako što ćete dogovor postići tek iz drugog, ili trećeg puta, što može usporiti, ali ne i zaustaviti promene koje dolaze. Neke Ribe će se oporavljati od prekinutih ljubavi.

Ovnovi, vi možete da uvedete novine na planu zarade i troškova - bilo da nešto menjate u načinu na koji stičete novac, ili trošite. Obzirom da vam se lunacija dešava u drugom polju, novca i sistema vrednosti, promene su neizbežne. Ono što je važna lekcija u ovom periodu za vas jeste da odustajanje, nije vaša opcija. Pokušaj paralelnih tokova će pre svega osujetiti Neptun iz Riba, a potom i Saturn iz Strelca. Venera ulazi 29. aprila u znak Ovna i postoji predispozicija za nagle iznenadne seksualne veze, koje same po sebi ne mogu dugo da traju, a još manje da prerastu u paralelne veze. Ovan ne ume da čuva tajnu, jer mora da se pohvali.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD