Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Seminar: Magnet Srca Na ovom seminaru se polaznici obučavaju da preko natalnog horoskopa imaju uvid u nasleđenu energetsku strukturu. Seminar je organizovan tako da kroz lično iskustvo svaki polaznik može prepoznati zakonitosti svojih energetskih centara kao i tehnike isceljivanja. U nedelju, 29. septembra od 16h do 20h, dr Lea Imširagić će održati predavanje iz modula Energetska Astrologija, a ovaj seminar će biti predviđen za rad na 4. čakri, ili tj Mesecu. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija svesti Meseca Tokom kursa Tehnologija Svesti praktikovaćemo određene vežbe koje će nam omogućiti da celu oblast Energetske Psihologije oživimo u svom svakodnevnom životu, u odnosima sa ljudima, ličnom odnosu prema poslu, finansijama, i pre svega prema sebi. Aleksandar Imširagić će održati seminar iz Tehnologije Svesti na temu 4. čakre ili tj Meseca, u nedelju 29. septembra od 12h do 15h. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Predavanje: Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju "Možeš postati superwomen ili superman ako naučiš super-komunikaciju sa sobom jer baš od ove primarne svakodnevne komunikacije sa sobom nastaju svi drugi odnosi. Namera ove radionice je da podelim sa vama dar u vidu jednostavnih tehnika Energetske psihologije kojima možete da naučite da komunicirate sa najinteligentnijim delom svog Uma - sa svojim telom. Jer vi zaslužujete da koristite svoj prirodni dar - da naučite svoju energiju da radi za vas." Dr Lea Imširagić će održati predavanje "Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju" u hotelu Tulip Inn Putnik, 20.09. u 19h.
» prikaži celu vest
Predavanje i promocija knjige: Anđeli Zodijaka Svi imamo određenu svetlosnu prirodu, što je u suštini priroda naše Svesti, jer Svetlost predstavlja kvalitet Svesti. I svako od nas ima svoju energetsku strukturu, odnosno svoj energetski zapis kojim privlači sve događaje u svom životu. Čovek je spoj Neba i Zemlje i predstavlja energetsku matricukoja nosi čitav niz svih njegovih sećanja. Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje o Anđelima Zodijaka uz istovremeno predstavljanje istoimene knjige, u hotelu Tulip Inn Putnik.
» prikaži celu vest
Kurs: Anđeli Zodijaka “Radost je emocija koju stvara svetlost. Svi astrološki pokazatelji koji opisuju inerciju bića u natusu, govoreći o njegovim nesvesnim potrebama – što ukaz sudbine jeste – dobijaju svoj smisao i srećan ishod onda kada su prožeti svetlošću. Svetlost je inteligentna sama po sebi, a osnovna jedinica inteligencije svetla jeste Anđeo”. Sedmomesečni kurs Anđeli Zodijaka počinje u subotu, 28. septrembra od 12h do 19h na Kepler Institutu. Moguće je pohađati i online.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Astro teme

Priroda pete kuće (prvi deo)

Peta kuća je prirodni nastavak prve, i povezuje glavu sa srcem, energiju i temperament sa onim što živi unutar čovekovog emotivnog bića. Sunce je prirodno egzaltirano u znaku Ovna, pa ipak, vladar I kuće prirodno egzaltira u X kući i X znaku, dok u I kući egzaltira ono što je vezano za V znak i V kuću, a to znači da iako čovek teži da ide ka ostvarenju sebe u vremenu, treba da radi ono što najviše voli. Velika je sreća ukoliko čovek može da spoji prirodu onoga što voli sa onim što radi, budući da je inercija života tok koji će ga voditi kao sila gravitacije ka X kući - jer I uvek teži da postane X. Bez podrške srca, ljubavi i zadovoljstva, život je veoma oslabljen.

Vatrene kuće podržavaju život i to je snaga koja daje čoveku osećaj celine kada postaje nepobediv, jer ovo vatreno trojstvo snažno podržava život. Posle I, V kuća je najvažnija, a IX dolazi kasnije, pa je ovo i primarna kuća za zdravlje, kao dvanaesta od VI, jer podržava rad fiziologije, što znači da ako je to snažno postavljeno čovek nema vremena da bude bolestan. Samo treba da dozvoli da u njemu boravi sreća, baš kao što Sunce ili V prirodno egzaltira u I.

Kada je bilo reči o prirodi IV kuće, objašnjeno je kako bliskost nastaje iz osećanja, i kako što se više ide ka kraju IV kuće budi se sve veća jednakost i bliskost, da bi na kraju toga došla svetlost - Sunce i Lav. Dodir između te dve kuće (IV i V) je primarni dodir začeća, iz koga sve nastaje. Zato je prvo potrebno posmatrati šta živi u seriji IV, a tek onda u seriji V (V kuća, vladar V kuće, Sunce i znak Lava), što opisuje šta i koga osoba voli. Ljubav koju natus dobija od partnera se posmatra iz XI kuće, ali ona se nikada ne doživljava bliskom – možda je natus dobija ali sreća ne dolazi odatle. I kada se čovek pita da li je lepše da voli ili da bude voljen, jasno je da je natusova ljubav jedina koja ga može činiti sretnim.

Ako natus nije voljen na način na koji želi, ne treba se zavaravati da je voleo, jer je ljubav moguća samo ukoliko je prethodno dostigao bliskost. Onog trenutka kada jedna osoba počne da oseća da je ljubav otišla – to božansko, vrlo jednostavno biće ljubavi nije tu za obe osobe, jer je ono ili tu ili nije tu za oboje.

Ako natusova V kuća ima loš aspekt sa nekom planetom on to voli, ali doživljava kao tačku problema. Ako vladar V kuće (koja god da je to planeta), padne na nečiju drugu planetu ili vladara Asc-a, on će imati potrebu da voli tu osobu. A koliko će ta ljubav trajati samo zavisi od bliskosti. Kao što i zdravlje zavisi od količine sreće i ljubavi, pa ukoliko postoji bolest, to je zato što V kao kvalitet ne podržava dovoljno.

Ne treba tragati za nekom drugom osobom da bi čovek bio sretan, jer tako neće biti u stanju da održi to biće ljubavi, i ono će otići jer natus možda neće dobiti ono što je očekivao. On može da misli da daje više nego što dobija, pa ostaje bez osobe koju voli. Stoga je prvo potrebno biti sretan, pa se nakon toga zaljubiti. Ukoliko je obrnut proces u pitanju problem će nastati svakako.

Intimni deo iz lične 4, sposobnost da osoba bude tiha i bliska prema bilo kome, posebno prema porodici i onima koji su u IV, treba metabolisati i načiniti osećaj bliskosti – tada je ljubav kvalitetna, a osoba je sposobna da voli drugo biće.

Ukoliko osoba ima oštećenu seriju 4 (bilo preko vladara ili same kuće sa maleficima, Meseca koji je u egzaktno neudobnim aspektima), već je očigledno da je kvalitet osećanja bliskosti koja osoba može da uspostavi krajnje upitan, i šta god da se događa u V kući, na površini je lepo ali biće ljubavi nije dobrog kvaliteta. Kvalitet je uvek definisan onim što stoji iza i što podržava, kao što je kvalitet energije natusa u XII kući.

Radeći na horoskopima umetnika, zadovoljnim svojim poslovima, ustanovljeno je da su njihovi loši aspekti daleko slabiji u horoskopu, teški aspekti se ne manifestuju onoliko teško koliko u prosečnom horoskopu, već samo blago ispunjavaju simboliku jer su ovi ljudi sretni i u njihovom životu postoji više zadovoljstva i svetla. A kako se odvaja od početka V i ide ka vrhu VI kuće, dolazi se do toga da je na drugom kraju natusove sreće postoji u svemu skromnost i služenje. Ljubav je u svom početku izraz za kreaciju, potpuno svetlo, ali koliko je kvalitetna zavisi od toga koliko kome i čemu služi.

Planeta na samom vrhu V kuće je najsjajnija, kao lično Sunce i energija je tu veoma velika, kao i potreba za kreiranjem i stvaranjem – to je ono što će natus uvek voleti vrlo snažno. Natus voli onu planetu koja je u V kući, naročito onu koja je na samom vrhu. Kada je planeta postavljena na samom kraju kuće, za nju je mnogo bolje da ne bude prejako osvetljena, ali da je harmonično postavljena, sa praktičnom sposobnošću da osoba može da bude skromna – ne treba se razmetati jer tada ljubav nije dovoljno kvalitetna i razvijena.

Ako tu nema planete onda će vladar V kuće biti važniji faktor za ono što osoba voli, a najjači pokazatelj može biti i Sunce u egzaktnom aspektu sa nečim.

Ukoliko je na bilo koji način Sunce povezano sa V kućom, tu je naglašena priroda života, srca, osećanja, potreba za delovanjem i davanjem, koja može da se izrazi kroz snažan kreativan potencijal, kroz prirodu osobe koja voli da pokaže ili izrazi sebe i svoju ličnost. Zato je ovo sjajna kombinacija za glumu. U ženskom horoskopu daje ljubav prema oženjenom muškarcu ili muškarcu na položaju, ako ne i sa nekom zvezdom. Ovo je i mogući dobitak u životu, na primer, nagrada u školi (učenik godine), zlatna medalja, i sl. U osnovi ovo je opis snažne prirode koja se bori ka sreći i stvaranju. Ako je loš kvalitet (jako oštećena IV) osoba ne može imati dovoljno finoće, pa se pokazuje i hvali, ali nema realnu vrednost. Zapravo samo beži iz nezadovoljavajućeg porodičnog života u društvo i na žurke, gde će ona biti ta koja sija.

U zavisnosti od Meseca i svega što živi u znaku Raka jer to živi u Mesecu, onoga što je u aspektu sa Mesecom i njegovog dispozitora, osoba će naći srodnu dušu, pronaći blisku osobu u koju će se zaljubiti i koju će voleti. Kod za rešenje ovoga je da natus samostalno, pre ulaska u vezu, sredi odnose sa svojima u porodici, naročito sa majkom, da bi stekao zadovoljstvo, kao osnovu za ličnu sreću.

Mesec sa serijom V daje i popularnost u nekom društvu, u zavisnosti od toga kakav je u znaku i dipsoziciji. Retko daje prvo mesto, češće drugo, ako je reč o takmičenju jer je manje napravljeno od vatre, a više od omiljenosti.

Dom je uređen sa puno ljubavi, osoba će voleti svoju kuću i intiman prostor.

U muškom horoskopu ovo je ljubav prema nekoj udatoj ženi, koja je nekom već majka, a naglasak je na osobi koja je veoma popularna. Aspekat kolekcionara. Osoba voli tako što se igra. Zabavljaju je promene. Draga je u komunikaciji i kontaktu, dobro piše, tu su i ljubavne poruke koje se mogu pisati ili čitati u zavisnosti od prirode znaka u kom se nalazi, ali je uvek u pitanju kombinacija zabave i plesa. Osoba sa kojom se ova bude volela treba da bude u stanju da se igra stalno, u suprotnom će natus morati da ima dve osobe koje voli.

 

Ostale planete u vezi sa serijom V biće opisane u nastavku ovog članka.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD