Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Karmička Astrologija Budućih Života Od 21. novembra na Kepler Institutu počinje šestonedeljni kurs iz Karmičke Astrologije Budućih Života. Neke od tema ovog kursa su Petlje Budućeg Života, Otvaranje Budućeg sećanja, Duša Budućeg života, Lice Buduće inkarnacije, Hiron – Kosmička Duša i Lanac Budućih inkarnacija. Kurs se može pohađati redovno ili online.
» prikaži celu vest
Kurs: Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu Na Kepler Institutu, 26. novembra će početi dvomesečni kurs iz natalne astrologije. Na ovom kursu će se, kroz izučavanje astroloških serija, učiti o slikama odnosa različitih planeta, kuća i znakova koji nam govore o predispozicijama u ljubavi, zatim braku, periodu koji povezuje ljubavnu vezu i stupanje u brak, a pre svega toga – psihološkom profilu natusa. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Dvodnevna radionica: Isceljenje Unutrašnjeg Deteta Da li ste spremni za duhovnu avanturu kroz isceljivanje i duboku integraciju? Pridružite nam se u dubokom i moćnom vikendu radosti, isceljenja i ličnog rasta uz pomoć neverovatnih Wild Earth Animal esencija i njihovog tvorca, šamana Danijela Mejpla (Daniel Mapel) iz Virdžinije koji živi sa životinjama u šumi i komunicira sa njima. Njegov rad je dobio međunarodno priznanje za svoju originalnost i sposobnost da na licu mesta pravi izuzetne promene.
» prikaži celu vest
Predavanja u Kini Od 22. novembra do 24. novembra 2019. godine, održava se prva Međunarodna Astrološka Konferencija u Pekingu, Kini. Tom prilikom, Aleksandar i Lea Imširagić će po prvi put držati predkonferencijske seminare 21. novembra 2019. godine.
» prikaži celu vest
Kurs: Astrološke Tehnike Progresija Na našem Institutu počinje šestonedeljni kurs Astrološke Tehnike Progresija u sredu, 06. novembra od 18h. Na ovom kursu, polaznici će biti upoznati sa tehnikama kao što su sekundarne, tercijarne, minorne i konverzne progresije, harmonične progresije i progresirane deklinacije. Kurs je moguće pohađati u redovnoj ili dopisnoj, online varijanti.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

30. januar do 05. februar 2012

Na dinamizam ove sedmice uticaće primarno odnos Venere i Marsa, koji će tek u četvrtak formirati opoziciju, a istovremeno i jedini planetarni aspekt ove nedelje, stavljajući tako fokus na odnos, budući da su ove planete prirodni signifikatori primarne suprotnosti izražene kroz polaritet (žensko/muško, Jin/Jang), ali istovremeno i faktori privlačenja. Kako je u pitanju opozicija to je  svakako pred nama egzotičnih sedam dana tokom kojih će veoma zaljubljena, egzaltirana Venera u Ribama pokušavati na najsuptilinije načine da privuče pažnju za ljubav i zadovoljstvo neraspoloženog Marsa u Devici. Opozicija će dovesti do kulminacije 02.02. kada mnoge Venere mogu biti povređene od strane Marsa koji pozicijom u Devici ne pokazuje interesovanje za njene kvalitete i želje (znak Venerinog pada). No, iz drugog ugla posmatrano naša Venerica pozicijom u Ribama trenutno ni ne teži sumnjičavom, analitičnom, nesigurnom, na posao usmerenom Marsu, koji u ovom znaku ne pokazuje dovoljno hrabrosti tipične za Aresa, već njena egzaltacija potiče od osećanja koja gaji prema Jupiteru ili Neptunu, a koja će kulminirati poslednjeg dana sedmice kada će dostići vrhunac dolaskom na sam stepen svoje egzaltacije. I onda ovu opoziciju možemo posmatrati kao neprijatan susret sa bivšim partnerom (retrogradni Mars), koji malicioznošću, kritikom može uznemiriti Veneru, ali ne i poljuljati njenu veru, ljubav i nadu koju pronalazi primarno u sebi i onome što oseća, ma kako da to može biti i nerealno. Ovo je i ponovljena neprijatna situacija, sukob sa partnerom, koji odavno sumnja na Venerino neverstvo, a koja se sada više ne libi da to pokaže, jer oseća da je ta druga osoba odavno više voli (Jupiter u Biku), i da je spremna da tu vezu i konkretizuje (Jupiter krenuo direktno i dolazi na stepen Mesečeve egzaltacije u toku nedelje).

Na opštem nivou ova opozicija doneće razmimoilaženje po pitanju osnovnih načela o čemu god da je reč. Ovo su idealisti koje vode najčistija uverenja suprotstavljeni zdravorazumskim neistomišljenicima kojima je za sve potreban dokaz, ovo je pobeda istine nad sumnjom, lepog nad praktičnim, ljubavi nad proračunatošću, ovo je deviza „Vodite ljubav a ne rat!“...

Da je ove sedmice početak perioda pobede onog najčistijeg u nama, gde Venera ima najbitniju ulogu, upućuje i konačni prelazak Neptuna u znak Riba (petak), znak Venerine egzaltacije, znak najčistije, najistinskije vere, gde će Neptun boraviti do 2025, i tokom kojeg će taj najdublji i najiskreniji deo nas biti na proveri. A ta provera može biti i bolna ukoliko nismo iskreni, najpre sa sobom, a potom i sa drugima, jer u Ribama su pohranjeni svi strahovi koji primarno kroje našu sudbinu. Ovo potvrđuje i mit koji se vezuje za znak Riba, za Afroditu i Erosa, koji je vrlo srodan sa mitom koji je vezan za sazvežđe Jarca, a gde je Egocerus (jarac/riba) primarni STRAH koji rađa drugi, pa naredni... I do 2025, sa Plutonom u Jarcu i Neptunom u Ribama na proveri će biti svi naši strahovi, probuđeni da bi se prevazišli. No, bez dovoljno vere, čistote, iskrenosti svaki probuđeni strah može roditi novi.

Ova sedmica je vrlo važna jer inicira početak tog perioda, na šta upućuje i pozicija Venere na Fum Al Samakahu na početku sedmice, zvezdi iz sazvežđa Riba prirode Venera/Mars, pri čemu je i Mesec istovremeno na zvezdi Al Ferg iz istog sazvežđa, dok je Merkur (i kao Marsov dispozitor) na zvezdama iz sazvežđa Jarca, pa uz opoziciju Venere i Marsa koja sledi, imamo snažnu sliku opasnosti kojoj možemo biti izloženi, strahu koji može biti probuđen, posebno u blizini mora, na velikim slavljima, ili, pak, u ratnim uslovima, na isti način na koji su Afrodita i Eros bili uplašeni, ili sam Egocerus. Ovo je i zvuk sirena koje najavljuju opasnost, ili ambulatnih kola koja prevoze nastradale u nekoj nesreći koja ima veze i sa nekom vodom. No, kako Venera dispozituje u Bika preko Jupitera, a od petka (nakon opozicije sa Marsom) preko Neptuna u Ribe, uz dolazak na stepen sopstvene egzaltacije, to ovo obećava i umiranje strahova na kraju, prevazilaženje opasnosti, a s druge strane i usvajanje najvećih znanja jer se sazvežđe Riba vezuje i za najvišu duhovnost. Stoga tokom ove sedmice možemo očekivati i sjajna duhovna predavanja, upravo u sferi isceljivanja, prevazilaženja strahova, povezivanja sa svojim najčistijim delom.

*

Atmosfera na Nebu „proziva“ one sa srodnom natalnom energijom, pa će tokom ove sedmice biti prozvani oni koji imaju Veneru povezanu sa znakom Riba, Neptunom, a primarno oni sa Venerom u lošem odnosu sa Marsom. Aktivni će biti i svi koji žive mit Erosa i Afrodite, kao i oni koji su konektovani na mit o Egocerusu.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD