Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 10.04. do 17.04.2017.

“Donald Trump je rođen na pun Mesec, sa Suncem na 22º 55’ Blizanaca i Mesecom na 21º12’ Strelca. Odmah možemo uvideti da njegovo Sunce i Mesec padaju tačno u kritičnu zonu 19-26º promenljivih znakova, tzv. ratnu zonu, uključujući kvadrat sa Marsom i Neptunom iz čarta SAD-a, Irana i natalne karte Dana inaguracije. Donald Tramp je najverovatnije onaj predsednik koji će uvesti Ameriku u rat. Ako bude izabran za predsednika, velike su šanse da će SAD ući u rat i to u nekoliko prvih meseci njegovog mandata.” – Rejmond Meriman (Raymond Merriman), “Forecast 2016 Book”, iz 2015. godine (godinu dana pre izbora).

Pa, ovo se odigralo baš brzo. Samo dva i po meseca pošto je postao predsednik, Tramp nas je šokirao vazdušnim napadom na Siriju, čime im je uništio dva glavna aerodroma. Na te vesti, zlato je skočilo na 1273.30, što je naviši nivo od izbora u novembru 2016. Berza se ponašala čudno, sa japanskim Nikkei indeksom koji je pao na najnižu vrednost od tada, dok je kineski Shanghai ideks značajno skočio.

Zlato je najvažniji pokazatelj jer njegov skok 7. aprila nije praćen novim ciklusom porasta srebra, što pokazuje slučaj intertržišnog medveđeg odstupanja na dan kritičnog geokosmičkog obrta. U stvari, srebro je čak malo palo, za 28 centi. Sve ovo ukazuje na primarni ciklus porasta berze 1. marta. Međutim, nije isključen ni dugoročni bikovski ciklus plemenitih metala. Šta god da je ovo privremeno je, kao što je već opisano u ovim kolumnama, i uskoro ćemo opet imati šansu za kupovinu. Kad se to desi, objavićemo specijalni oglas našim čitaocima, vrlo verovatno već ovog meseca.

Odakle da počnemo sa analizom ovolikog broja geokosmičkih potpisa koji se događaju u tako kratkom vremenskom intervalu? Možemo početi od Venerinog okretanja direktno 15. aprila posle 6 nedelja retrogradnog hoda, što se u prošlosti uvek poklapalo sa primarnim ciklusom rasta na mnogim finansijskim tržištima. Ili da počnemo od Saturna koji se 5. aprila okrenuo retrogradno, praveći odmah prvi od dva egzaktna kvadrata sa Venerom (5. i 21. aprila), dok se obe planete nalaze u fazi stacionarnosti. I retrogradni Saturn i Venera u kvadratu sa Saturnom imaju velika podudaranja sa primarnim ciklusima u orbisu od 12 radnih dana. Mogli bismo da se fokusiramo i na opozciju Sunca i Jupitera 7. aprila, ili na Sunčevu konjunkciju sa Uranom u ratobornom znaku Ovna (kojim vlada Mars) 14. aprila. I ovi aspekti imaju još veću korelaciju sa primarnim ciklusom u maksimum 10-14 radnih dana, plus Saturn i Venera i njihov kvadrat. U stvari, Sunce prolazi kroz T-kvadrat koji čine Jupiter, Pluton i Uran od 7. do 14. aprila, što je period koji se podudara sa glavnim obrtima na svetskim tržištima. Sa kosmičke strane gledano, ovaj period je izuzetno potentan.

Nisu samo finansijska tržišta ta na kojima možemo očekivati nagle promene. Višestruke drame na nebu se uvek podudaraju sa višestrukim dramama u ljudskim aktivnostima. Ne samo da smo svedoci pretnje eskaliranja vojne aktivnosti kao odgovora na bombardovanje sirijskih aerodroma od strane SAD-a (praćenu Asadovom upotrebom hemijskim oružja protiv sopstvenih građana), već i opasnosti od nuklearnog oružja koje bi se moglo izglasati u Senatu na predlog Republikanaca. Onda, imamo i izjavu Pol Rajana (Paul Ryan) od prošle nedelje da će se ponovo glasati za reformu zdravstva, iako su svi mislili da od toga više nema ništa. O tome smo pisali u prošlonedeljnoj kolumni, kad smo zaključili da kad Venera krene direktno i napravi drugi egzaktni kvadrat sa Saturnom (21. aprila), ne treba da nas iznenadi ponovno oživljavanje ideje reforme zdravstva. Do tada će i Merkur krenuti retrogradno (od 9. aprila do 3. maja), pa će nedostajati informacije potrebne za donošenje mudre odluke, što svakako neće zaustaviti donošenje ishitrenih odluka, mudrih ili ne. Strpljenja, nažalost, ima u manjku baš kad nam najviše treba.

Sve se to dešava a mi još nismo ni pomenuli dubinu Merkura Trikstera koji se okreće retrogradno u nedelju 9. aprila i ostaje u retrogradnom hodu do 3. maja. Ne samo da je svet bombardovan jednim za drugim provokativnim potezom, što je tipično za Sunce u Ovnu, nego sad moramo da prođemo test kredibilnosti dok lideri pokušavaju da opravdaju narodu svoje ishitrene odluke o pravcu kojim će krenuti sada, dok još uvek nemaju sve informacije potrebne za donošenje takvih odluka. Ovo je vreme kada ishitrene odluke dovode do promašaja zbog toga što se prvo nije promislilo o njihovim posledicama. Ovo se posebno odnosi na one koji su rođeni sa Merkurom u znaku Blizanaca, potput predsednika Trampa, potpredsednika Majka Pensija (Mike Pence) i kineskog predsednika Xi Jinpinga.

Puno je toga na ulogu i emocije se mogu lako uzburkati. Sa stacionarnom Venerom u kvadratu sa stacionarnim Saturnom, sporazumi i partnerstva mogu biti u zategnutim odnosima. Isto to se može reći i za svetsku berzu jer Venera vlada novcem i ljubavlju. Ne može se držati samo jedan na prestolu bez drugog. U isto vreme, kao što se čitaoci ove kolumne sigurno sećaju, na snazi je naše omiljeno pravilo: svako tržište koje opada je dobar kandidat za reli pod aspektom Venere i Saturna. Na ličnom nivou, ako osećate da ste u padu u smislu popularnosti i raspoloženja, ne očajavajte. Ovo je samo niska tačka sa koje ćete se uzdići, kad su u pitanju i ljubav i novac.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD