Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 03.04. do 10.04.2017.

“U Džersiju je sve legalno dok vas ne uhvate“, The Traveling Wilburys (Roy Orbison, Jeff Lynn, Bob Dylan, Tom Petty, George Harrison), 1988.

Prošle nedelje imali smo neuspešan pokušaj uvođenja zakona o zdravstvu koji je uzdrmao tržišta. Ove nedelje imali smo narastajuće oblake istražitelja koji su se nadvili nad Trampovom kampanjom u vezi sa umešanosti u ruske izbore, dok je on tvrdio da je Obamina administracija špijunirala njega i njegove savetnike kako bi pratila kretanja kampanje. Iako je mnogo toga procurelo, ipak je veći deo ostao skriven. Dobro došli u drugi kvadrat Jupitera i Plutona koji se dogodio 30. marta, kada što dublje kopate, tamnije i veće misterije otkrivate. Sa Plutonom nema kraja. To je kao crna rupa i beskonačna praznina oko nje. Što dalje idete, više se otkriva ali sve izgleda kao beskrajno polje tajni, špijunaže i ćorsokaka. Tokom puta možete naići i na po neko telo ili uništenu reputaciju, ali će ostati zakopane tajne iz 2007/2008, kada je počeo ciklus ovih dveju planeta njihovom konjunkcijom, i od tada niko nije optužen, ni uhapšen što je dovelo do najveće finansijske krize od Velike depresije. Sve je legalno dok vas ne uhvate...

Venera je takođe retrogradna (od 4. marta do 15. aprila), pa se tržišta čudno ponašaju. Jupiter je doneo dobru sreću nekima, kao na primer australijskom ASX i nemačkom DAX koji su napravili najveći uspeh još od aprila 2015. godine. Sa druge strane, u Japanu i Americi osetilo se više Plutonovog uticaja, pa su berze pale na najniži nivo u proteklih par meseci, što je sve ništa naspram Venecuele gde je inflacija narasla na preko 400%, a predsednik je razrešio kongres moći. U Južnoj Koreji bivši predsednik Par Geun-hye je uhapšen zbog optužbe da je primao mito.

Sa Jupiterom u kvadratu sa Plutonom, ovo je definitivno nedelja izveštaja o korupciji, špijunaži, tvrdnje o zlodelu i veleizdaji. Sa retrogradnom Venerom, ne bih se začudio da se sve to promeni. Dok ne krene direktno, ne uzimajte ništa za sigurno. Dobar primer kako ovi aspekti funkcionišu je zakon o zdravstvu od koga smo se već pozdravili da bi koliko već se prošle nedelje vratio u život. Na kraju, sa Neptunom u Ribama (do 2026.), univerzalno zdravstveno osiguranje može postati stvarnost. Uprkos skorašnjem nacionalističkom i konzervativnom trendu, teme socijalizma su jače sada nego kad Saturn i Neptun pređu u znak Ovna u februaru 2026. Tada nas čeka novi preokret.

“Imam svoje principe. Ali ako ti se ne sviđaju, imam druge“, The Marx Brothers

Za slučaj da se pitate zašto je reforma zdravstva neophodna, a nije prošla…

Naravno da ima veze i sa retrogradnom Venerom koja se 2. aprila vraća u saosećajni znak Riba zabrinut za zdravlje. Prvo će usporiti kako se bude približavala 15. aprilu kad će se okrenuti direktno, praveći kvadrat sa stacionarnim Saturnom koji kreće retrogradno 8. aprila. Dva dana će biti u ezgaktnom aspektu (5. i 21. aprila), što znači da će u naredne tri nedelje njihove teme biti vrlo naglašene. Ovo nije kombinacija sa kojom je lako nositi se. Ovde nema lake pobede ni jednostavnih rešenja.

Venera vlada principima dogovora i podrške, a Saturn represijom, poricanjem i kriticizmom, što će biti posebno naglašeno s obzirom da su u kvadratu. Treba vam pomoć drugih da završite posao (za čim Saturn žudi) ali ako imate posla sa ljudima koji su zahtevni i kritični (opet Saturn), koji ne žele da uspete, gledajte da ih izbegnete što više možete. Sa retrogradnom Venerom imate težak izbor: da li želim da završim ovaj posao/projekat ili ne? Ako je odgovor da, moraćete da progutate ponos i napravite kompromis sa onima koji ne dele vaše vrednosti. Ovo može biti posebno teško perfekcionistima i puristima, sa kojima Saturn ume da bude posebno nezgodan.

Kao ljudi, tako će se i tržišta boriti pod ovom planetarnom kombinacijom. Jedno od “pravila” je da tržište koje pada pod teškim aspektom Venere i Saturna postaje dobar kandidat da dodirne dno i povrati se. Isto je i u životu. Ako se budete osećali poraženo tokom ovog perioda, razvedrite se jer to samo znači da ste spremni za preokret. Radili ste vredno na svom projektu, zaslužujete najbolje jer Saturn nagrađuje trud i napor. Neće biti nagrađeni oni koji to ne zaslužuju. Takav je on. Dobiješ tačno ono što si zaslužio proporcionalno trudu i namerama koje stoje iza njega. Nije vreme za držanje za svoje principe po svaku cenu, ni za rigidnost, već za strpljenje, otvorenost, fleksibilnost i želju za kompromisom. Verovatno neće tako izgledati u narednih nekoliko nedelja ali je ovaj period zapravo šansa za napredak onima koji se budu toga držali.

Nemojte se iznenaditi kad posle 21. aprila Venera krene direktno i završi sa poslednjim kvadratom sa Saturnom, i ponovo dođe na red reforma o zdravstvu. Do tada će i Merkur krenuti retrogradno (gde će ostati do 3. maja), pa će verovatno nedostajati neke informacije za donošenje mudre odluke. Međutim, to ne znači da će impulsivne odluke biti zaustavljene, bile one mudre ili ne. Strpljenja ima i dalje, na žalost, u manjku.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD