Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Jedinstveni webinar “Zakon privlačenja i lakoće” Jedinstveni webinar posvećen Veneri pod nazivom “Zakon privlačenja i lakoće” je vaš vodič kroz uživanje, kroz mogućnosti da radite i živite sa lakoćom, da osetite svim čulima svet oko vas i da ljubavlju i srećom, kreirate svoju budućnost. Seminar će održati dr Lea Imširagić u subotu, 09. novembra od 17h do 20h kao ONLINE webinar.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija Svesti Venere Uvek je Venera bitna, bilo da smo je nazvali ljubavlju ili lepotom, lakoćom ili zadovoljstvom - ona je uvek tema života, tema našeg rada na svesnom, nesvesnom i podsvesnom nivou. Kurs Tehnologija Svesti Venere će se održati u subotu, 09. novembra sa početkom od 12h, a svi oni koji nisu u mogućnosti da prisustvuju, kurs mogu pohađati i u dopisnoj, online varijanti.
» prikaži celu vest
Kurs: Astrološke Tehnike Progresija Na našem Institutu počinje šestonedeljni kurs Astrološke Tehnike Progresija u sredu, 06. novembra od 18h. Na ovom kursu, polaznici će biti upoznati sa tehnikama kao što su sekundarne, tercijarne, minorne i konverzne progresije, harmonične progresije i progresirane deklinacije. Kurs je moguće pohađati u redovnoj ili dopisnoj, online varijanti.
» prikaži celu vest
Seminar: Prosperitet i planiranje U nedelju, 03. novembra od 12h do 15h, dr Lea Imširagić će se održati ONLINE predavanje iz modula Meridijani Tela, ali ovog puta radimo na drugom i trećem meridijanu koje su zapravo povezane. Meridijan treće kuće zadužen je za donošenje odluka.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Poslovna prognoza

Od 03.04. do 10.04.2017.

“U Džersiju je sve legalno dok vas ne uhvate“, The Traveling Wilburys (Roy Orbison, Jeff Lynn, Bob Dylan, Tom Petty, George Harrison), 1988.

Prošle nedelje imali smo neuspešan pokušaj uvođenja zakona o zdravstvu koji je uzdrmao tržišta. Ove nedelje imali smo narastajuće oblake istražitelja koji su se nadvili nad Trampovom kampanjom u vezi sa umešanosti u ruske izbore, dok je on tvrdio da je Obamina administracija špijunirala njega i njegove savetnike kako bi pratila kretanja kampanje. Iako je mnogo toga procurelo, ipak je veći deo ostao skriven. Dobro došli u drugi kvadrat Jupitera i Plutona koji se dogodio 30. marta, kada što dublje kopate, tamnije i veće misterije otkrivate. Sa Plutonom nema kraja. To je kao crna rupa i beskonačna praznina oko nje. Što dalje idete, više se otkriva ali sve izgleda kao beskrajno polje tajni, špijunaže i ćorsokaka. Tokom puta možete naići i na po neko telo ili uništenu reputaciju, ali će ostati zakopane tajne iz 2007/2008, kada je počeo ciklus ovih dveju planeta njihovom konjunkcijom, i od tada niko nije optužen, ni uhapšen što je dovelo do najveće finansijske krize od Velike depresije. Sve je legalno dok vas ne uhvate...

Venera je takođe retrogradna (od 4. marta do 15. aprila), pa se tržišta čudno ponašaju. Jupiter je doneo dobru sreću nekima, kao na primer australijskom ASX i nemačkom DAX koji su napravili najveći uspeh još od aprila 2015. godine. Sa druge strane, u Japanu i Americi osetilo se više Plutonovog uticaja, pa su berze pale na najniži nivo u proteklih par meseci, što je sve ništa naspram Venecuele gde je inflacija narasla na preko 400%, a predsednik je razrešio kongres moći. U Južnoj Koreji bivši predsednik Par Geun-hye je uhapšen zbog optužbe da je primao mito.

Sa Jupiterom u kvadratu sa Plutonom, ovo je definitivno nedelja izveštaja o korupciji, špijunaži, tvrdnje o zlodelu i veleizdaji. Sa retrogradnom Venerom, ne bih se začudio da se sve to promeni. Dok ne krene direktno, ne uzimajte ništa za sigurno. Dobar primer kako ovi aspekti funkcionišu je zakon o zdravstvu od koga smo se već pozdravili da bi koliko već se prošle nedelje vratio u život. Na kraju, sa Neptunom u Ribama (do 2026.), univerzalno zdravstveno osiguranje može postati stvarnost. Uprkos skorašnjem nacionalističkom i konzervativnom trendu, teme socijalizma su jače sada nego kad Saturn i Neptun pređu u znak Ovna u februaru 2026. Tada nas čeka novi preokret.

“Imam svoje principe. Ali ako ti se ne sviđaju, imam druge“, The Marx Brothers

Za slučaj da se pitate zašto je reforma zdravstva neophodna, a nije prošla…

Naravno da ima veze i sa retrogradnom Venerom koja se 2. aprila vraća u saosećajni znak Riba zabrinut za zdravlje. Prvo će usporiti kako se bude približavala 15. aprilu kad će se okrenuti direktno, praveći kvadrat sa stacionarnim Saturnom koji kreće retrogradno 8. aprila. Dva dana će biti u ezgaktnom aspektu (5. i 21. aprila), što znači da će u naredne tri nedelje njihove teme biti vrlo naglašene. Ovo nije kombinacija sa kojom je lako nositi se. Ovde nema lake pobede ni jednostavnih rešenja.

Venera vlada principima dogovora i podrške, a Saturn represijom, poricanjem i kriticizmom, što će biti posebno naglašeno s obzirom da su u kvadratu. Treba vam pomoć drugih da završite posao (za čim Saturn žudi) ali ako imate posla sa ljudima koji su zahtevni i kritični (opet Saturn), koji ne žele da uspete, gledajte da ih izbegnete što više možete. Sa retrogradnom Venerom imate težak izbor: da li želim da završim ovaj posao/projekat ili ne? Ako je odgovor da, moraćete da progutate ponos i napravite kompromis sa onima koji ne dele vaše vrednosti. Ovo može biti posebno teško perfekcionistima i puristima, sa kojima Saturn ume da bude posebno nezgodan.

Kao ljudi, tako će se i tržišta boriti pod ovom planetarnom kombinacijom. Jedno od “pravila” je da tržište koje pada pod teškim aspektom Venere i Saturna postaje dobar kandidat da dodirne dno i povrati se. Isto je i u životu. Ako se budete osećali poraženo tokom ovog perioda, razvedrite se jer to samo znači da ste spremni za preokret. Radili ste vredno na svom projektu, zaslužujete najbolje jer Saturn nagrađuje trud i napor. Neće biti nagrađeni oni koji to ne zaslužuju. Takav je on. Dobiješ tačno ono što si zaslužio proporcionalno trudu i namerama koje stoje iza njega. Nije vreme za držanje za svoje principe po svaku cenu, ni za rigidnost, već za strpljenje, otvorenost, fleksibilnost i želju za kompromisom. Verovatno neće tako izgledati u narednih nekoliko nedelja ali je ovaj period zapravo šansa za napredak onima koji se budu toga držali.

Nemojte se iznenaditi kad posle 21. aprila Venera krene direktno i završi sa poslednjim kvadratom sa Saturnom, i ponovo dođe na red reforma o zdravstvu. Do tada će i Merkur krenuti retrogradno (gde će ostati do 3. maja), pa će verovatno nedostajati neke informacije za donošenje mudre odluke. Međutim, to ne znači da će impulsivne odluke biti zaustavljene, bile one mudre ili ne. Strpljenja ima i dalje, na žalost, u manjku.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD