Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2023. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2023. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu Prelaza, isceljivanja i kreiranja novih načina razmišljanja i delovanja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 27. marta do 03. aprila 2017.

Tipično za retrogradnu Veneru, Republikanci nisu imali dovoljno glasova za reformu novog zakona o zdravstvu, a kao odgovor na to berza je svaki dan bivala sve više u padu (samo Dow Jones Industrial Average je pao za više od 200 poena u četvrtak, što je najveći gubitak ove godine). Ovaj poraz bi mogao da napravi problem u Trampovim planovima, pošto neće više biti neko ko “može da napravi posao kako pucne prstima”. Ovo će ići na ruku njegovim protivnicima i ugroziti mu ekonomske planove. Pa opet, da još jednom naglasim, ovo se sve dešava pod retrogradnom Venerom, tako da nećemo juriti u prerano zaključivanje, posebno stoga što se nalazimo u središnjem periodu njenog hoda unazad, što je vreme promene trendova.

Sa druge strane, ovo je podržavajuće vreme za plemenite metale, robu i valute protiv američkog dolara. Zlato je prošle nedelje skočilo sa 1200 na 1225 da bi prešlo preko 1250 sredinom nedelje. Srebro je skočilo sa 17.00 na 17.80. Dolar je izgubio u bici sa jenom, pavši na najmanju jedinicu od sredine novembra. To je znak da je njegov 16.5-godišnji ciklus uspona završen u januaru 2017. Dolar na svakih 16 godina skoči u toku 6 meseci od januara, što se uvek podudara sa pobedom Republikanca na predsedničkim izborima (1984., 2000. i sada 2016.).

Od 30. marta do 21. aprila imamo čak 11 važnih geokosmičkih potpisa. U četvrtak 30. marta Jupiter će napraviti drugi od tri kvadrata sa Plutonom. Ovo je značajno iz nekoliko razloga. Prvo, njihova konjunkcija krajem 2007. je predstavila početak ciklusa koji se poklopio sa početkom Velike recesije kada je pukla berza. Ne samo da je se berza sunovratila već su mnoge nacije počele sa velikim programima koji su se ticali Plutonovih tema: dugova, deficita i sniženja. Neke od ovih tema se opet rađaju. Drugo, ovo nije običan kvadrat Jupitera i Plutona, već deo kardinalnog T-kvadrata u kome je Uran u opziciji sa Jupiterom i kvadratu sa Plutonom. Donald Tramp misli da može da se brzo okrene od tema problematične reforme zdravstva i da započne rešavanje pitanja reforme poreza. Sa Plutonom koji vlada i porezom, u kvadratu sa Jupiterom i sa Venerom koja je i dalje retrogradna, velika je verovatnoća da je precenio svoje mogućnosti da lako ubere plod (reforma poreza), baš kao što se desilo sa pitanjem reforme zdravstva.

eće biti ništa lakše ni od 7. do 14. aprila kad Sunce bude prolazilo kroz kardinalni T-kvdarat, a ni od 5 do 21. aprila kad Venera bude napravila dva egzaktna kvadrata sa Saturnom dok obe planete budu menjale pravac, kao ni od 9. aprila do 3. maja kad se Merkur okrene retrogradno. Ako je Donald Tramp sada frustriran, ovo neće biti ništa napram onoga što ga čeka kad pokuša da pogura stvari pre nego što pažljivo promisli o svojim akcijama. Da li smo pomenuli da će tranzitni Saturn takođe biti u konjunkciji sa njegovim natalnim Mesecom i u opoziciji sa njegovim natalnim Suncem tokom leta? Ništa ne ide brzo sa Saturnom. Na sve to, Tramp ima Marsa u Lavu na samom Ascendentu, što nije planeta poznata po strpljenju. Možemo da se zapitamo šta li će frustrirani (Saturn) i nestrpljivi (Mars) gospodin Tramp raditi od sada pa do kraja avgusta, a posebno kad ga 21. avgusta dočeka Solarna eklipsa u konjunkciji sa njegovim natalnim Marsom na Ascendentu.

Hajde da zaključimo ovonedeljnu kolumnu sa nekim opažanjima o razlici između retrogradnog Merkura (3. maj – 9. april) i retrogradne Venere (4. mart -15. april). Obe planete u retrogradnom hodu ukazuju na tendenciju pravljenja nezrelih odluka, kao i na nastojanje da se prave izmene pre nego što dinamika krene lagano napred. Međutim, postoji suptilna razlika koja se ogleda u tome zašto se to dešava. Sa retrogradnim Merkurom, nedostaju informacije ili znanje da bi se donele prave odluke. Sa Venerom, imate i potrebne informacije i nepohodno znanje da biste doneli odluku ali ne možete da se odlučite šta je bolje. Uvek postoji konflikt sa vrednostima. Da li da ostanem u ovom odnosu i dam mu šansu iako sam razočarana? Da li se držim svojih principa i ne posustajem? Ovde je stvar i u nerealnim očekivanjima. Sa retrogradnom Venerom, bolje je postaviti niže kriterijume i biti prijatno iznenađen ako sve prođe dobro, nego imati visoka očekivanja i onda se razočarati, što je posebno nezgodno u odnosima.

Ja lično nemam preterana očekivanja za naredne 3,4 godine. Sa retrogradnom Venerom sada i sa Merkurom koji je u retrogradnosti prati, moraću da ponavljam ovu mantra iznova i iznova. E sad, ako nas zanima kako će se to odraziti na finansijska tržišta, život može biti vrlo prijatan pod retrogradnim hodom. Imam neke ideje ali se ne nadam previše. Treba imati na umu da se Venera vraća uskoro u Ribe, gde će biti od 2. do 28. aprila. Najbolje da preskočimo izneverena očekivanja… ovo je vrlo romantična ali nerealna kombinacija, po rečima finansijskog astrologa Mari Šoepel (Marie Schoeppel) “Venera se vraća u svoju žensku pećinu”.

Pitam se kako li će ovo uticati na našeg predsednika… Verovatno zavisi od toga šta ga čeka u toj ženskoj pećini.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD