Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket “90 dana za življenje duhovnosti” Preko sopstvenog tela mi materijalizujemo sve što vidimo, a plan onoga što materijalizujemo strukturisan je na nivou naših uverenja. Kroz energiju naredna tri puna Meseca otvaramo se za jednu veliku promenu unutar našeg života, koju povezujemo sa kvalitetom življenja duhovnosti, zahvaljujući razvoju novih uverenja – jul (uverenja o bliskosti), avgust (uverenja o promeni) i septembar (uverenja o beskonačnosti).
» prikaži celu vest
Full Moon project radionica „Uverenja o bliskosti“ Pridruži nam se na novoj Full Moon radionici „Uverenja o bliskosti“, koja će se održati 13. jula u formi live webinara od 19 do 20.30h. Naš zadatak ovog punog Meseca biće da izbalansiramo sve emotivne kvalitete u našoj genetici, što je osnova za uspostavljanje stanja bliskosti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Ljubav prema sebi isceljuje moj život

Mlad Mesec u znaku Ovna označava  početak nove astrološke godine. Ovaj pionirski simbol upućuje nas na osvajanje unutrašnje teritorije. Hrabar ali zaslepljen Ovan ulazi u nepoznatu oblast sopstva i sistema vrednosti. Inovativni Uran i promišljeni Merkur su podrška i ovoj lunaciji. Oni pobuđuju iskru nekonvencionalne percepcije novih ideja.

Mlad Mesec u Ovnu otvara novo poglavlje - početak perioda koji treba posvetiti ličnim ciljevima koji odražavaju pozitivnu energiju. Vreme je da preduzmete akciju - isprobate nešto novo sa samopouzdanjem i entuzijazmom, budete prijemčivi ali ne i agresivni, preuzmete kontrolu nad sopstvenim životom, započnete novi projekat i ponovo otkrijete sopstvenu hrabrost.

Vreme je da se osvežite i osnažite kroz iskustva koja razbijaju rutinu i uključuju nove aktivnosti.  

Ovan. Prirodno savršenstvo i jednostavnost je sadržana u ovoj lunaciji. Oko 6. aprila  moguće je da ćete steći izvesnu prednost dok nestrpljivo forsirate teme, iako ste svesni da još nije pravi čas za njihovu premijeru. Koncepte koje razmenjujujete svetlosnom brzinom treba usporiti, i još jednom ih preispitati, analizirati, razraditi. Jednostavno, vaša energija i ambicija ovog vremena može da ne prija vašem partneru, pa biste mogli dovesti partnerski odnos u zadnjoj nedelji marta u nekakav disbalans. Stoga svoju energiju fokusirajte na fizičku aktivnost u prirodi. Zamenite način ishrane, promenite neke navike ali bez preterivanja.

Bikovi u ovoj lunaciji samo na prvi pogled nisu svoj na svome. U ovom vremenu naučite kako da se oslonite isključivo na sebe, i uživate u tome. Ovo je početak dugog puta ka pronalaženju unutrašnje sreće kada znate da ste sami sebi dovoljni bez griže savesti ili prebacivanja krivice na druge koji vam nisu ponudili potrebnu pomoć. Vreme je da uživate u Suncu, u proleću, negde u prirodi jer to voli energija Bika... možda ručak van kuće, uživajte u svim čulima, radite sve što je za vas uživanje: kuvajte, jedite, plešite, pevajte. Od 16. aprila imate pravo da se „otkačite“ u svetu svoje mašte kroz partnerski odnos. Onda  se ponovo 29. aprila vraćate u svoj izvorni svet lepota i čula.

Blizanci kroz ovu lunaciju treba da svoju energiju fokusiraju na sopstvo. Da se ne „zaigrate“ malo pa da zaboravite da vas neko ozbiljno posmatra – Saturn iz Streca. Ova lunacija nagoveštava  potencijale za preterivanja razna... Preterana očekivanja... Pripazite samo da se ne razočarate ako vam se ne ispune ili vam se već ne ispunjavaju očekivanja. I ne zaboravite onu staru: "Ko želi veće izgubi iz vreće". Da, pazite i šta želite, želje vam se mogu i ostvariti. Jupiter traži veće, više, bolje, vrednije... Pogledajte dobro, možda već to imate i možda ne bi trebalo da tražite bolje. Blizanci koji su već u odnosu (vezi, braku) trebalo bi da malo smanje doživljaj.

Rak je pravi pionir u ovoj lunaciji. Bilo bi dobro da bude primer ostatku zodijaka. Šta mu je činiti? U vreme mladog Meseca dobro je krenuti u nešto novo, u ovoj fazi Mesec deluje podsticajno za bilo kakva pokretanja. Mladi Mesec daje pojačanu intuiciju, što može da bude vrlo korisno kada treba doneti neku odluku. Znači, donesite odluku da nećete deliti savete onima koji vam to nisu tražili. Ovo je i vreme kada je povoljno krenuti s odbacivanjem loših i štetnih navika. Vaše loše navike jesu preterana odgovornost za druge ljude. Najveća loša navika je da ste zaboravili „da drugi ljudi ne postoje“. Treba imati u vidu da je dan kada nastupa mlad Mesec period kada statična energija prelazi u aktivnu, pa dolazi do pojačane osetljivosti. Dakle, kroz ovu lunaciju vaša osetljivost će biti prenaglašena.

Lavovima je ovo je snažan ciklus, tokom kog će preispitati odnos prema sebi. Moćna energija Ovna pruža  šansu da unesete promene u vaš život. Vreme je da napravite snažne ali realne planove, i pripremite se za ubiranje plodova - bilo da su oni manji ili veći, biće spremni za 30-ak dana. Važna je želja koju želite da ispunite jer nije svejedno šta očekujete od Mesečeve moći. Sama sila je pusta energija koja može da se usmerava. Međutim, one sile koje se nalaze oko Meseca, obraćaju pažnju na vas i nisu uvek na dobroj strani. Bilo koja greška može da vam prouzrokuje velike probleme jer ne možete da znate da li će vaša nesvesna dela da privuku pažnju pozitivnih ili negativnih sila (koje su tada posebno moćne).

Devicama lunacija želi pokazati kako se uči i prihvata sve sa puno poverenja. Razmatraćete akciju i pratiti konstruktivne impulse, uz preuzimanje rizika. Energija Ovna uči kroz iskustvo i akciju, stoga možete sebi priuštiti malu avanturu. Takođe je dobar period da naučite da izražavate sebe i sopstvene potrebe bez prilagođavanja, umotavanja u šaren papir...  Mogli biste naći oslonac isključivo u sebi, i uživati u tome. Nema preterivanja u očekivanju da resursi  unutrašnje sreće budu sakriveni, kada znate da ste sami sebi dovoljni bez griže savesti ili prebacivanja krivice na druge koji vam nisu ponudili potrebnu pomoć. Nađite sebe od 9. aprila u nekoj prirodi.

Vagama  lunacija pada u polje partnerstva – u najvažniju oblast. Vreme ove lunacije na jedan neobičan retro način donosi uvide i iskustva o sebi, gledajući u druge ljude. Vreme je, kaže nebo, da se posvetimo ličnim ciljevima, vreme je za akciju, za nove stvari, nove događaje, nove potrebe. Vreme je da osetimo pokretačku energiju, pozitivnu energiju, negde možda i višak energije. Vreme je da se malo posvetimo sebi samima .Smislite neku svoju želju od 3. aprila. Želja treba da bude realna i promišljena. Venera će u svom retro hodu ući u znak Riba. Pustite neka vas „delfin na svojim leđima ponese do vaše ljubavi“. Okolnosti će pokazati da li ste bili iskreni 18. aprila. Za one zauzete Vage, vreme je da posle dugo odmora i uživancije i nešto konkretno uradite za sebe.

Škorpionima lunacija u Ovnu podstiče prirodne sklonosti, kao ispoljavanje emotivnih ekspresija. Emotivno izražavanje Škorpiona prepuno je strasti i nepredvidljivih emotivnih reakcija. Erupcija osećaja može preplaviti i Škorpiona ali i njegovu okolinu. To je energija koja se suviše dugo potiskuje u nekom dubokom, skrivenom kutku, a vremenom toliko gomila da jednog dana neminovno dolazi do eksplozije. Mlađi Škorpioni su u sinhronicitetu sa ovom lunacijom, dok će stariji ili zauzeti Škorpioni imati pražnjenja kroz bes ili ljubomoru. Nema tog argumenta koji vas sprečava da se probudite veseli i nasmejani. Prihvatite sebe u celosti, shvatite da je sve ono što kod sebe vidite „nesavršeno“ samo jedna iluzija. Vi već jeste savršeni, takvi kakvi jeste, pa čak iako vam je teško da to shvatite, to ne treba da vas sprečava da uživate u svom postojanju.

Strelčevima se lunacija dešava u 5. polju ljubavi i kreativnosti. Njihov fokus je partnerski odnos, ali baš sada su u nekoj fazi predomišljaja. Zašto? Nema tog „problema“ niti razloga zbog kojeg treba da dopustite da se osećate loše i da to loše osećanje bude definicija vaše svakodnevnice. Naravno, uvek postoje stvari koje vam se neće svideti, ali te stvari nisu razlog da budete generalno nesrećni. Možete se rastužiti, biti besni, osećati se beznadežno. To je sve u redu. To je tu sa razlogom. Možda je ovo vreme da date fokus svojoj energiji baš na način koji vama odgovara. Poslednja nedelja marta je vreme transformacije i promene. Zapitajte se otkuda uopšte potreba za promenom? Svako na nekom nivou ima želju da promeni svoj život ili sebe, jer živimo u svetu u kojem većina ljudi uopšte nije zadovoljna samim sobom i svojim životom.

Jarčevima se lunacija dešava u polju primarne porodice, a u polju ljubavi se nalazi Mars. Ženske pripadnice znaka Jarca imaju priliku da više „profitiraju“ u narednom periodu na polju ljubavi. Generalno uzev, pripadnici znaka Jarca imaju u partnerskom odnosu prilično teške uvide. Naše reakcije bola na nešto što nam se ne sviđa nisu deo „nesavršenstva“. Baš naprotiv. One su deo našeg savršenog kompasnog sistema koji nam daje signale i usmerava nas ka daljoj promeni i rastu. To su signali koji nam pokazuju šta možemo dalje transformisati i pretvoriti u nešto predivno. Svi smo mi kreatori svojih života. Poslednja nedelja marta je tu da vidite jeste li sa sobom bliski. Ako postoji osećaj lakoće, uspeli ste.

Vodolije su već izvesno vreme u sinhronicitetu sa kosmičkom energijom, odnosno sami sa sobom. Ova lunacija samo pomaže da osveste prirodni proces na planeti. Kao kada biljka koja raste nailazi na prepreku. Njoj ta prepreka može za trenutak poremetiti proces rasta, ali je neće sprečiti da raste i razvija se. Mlađi pripadnici znaka Vodolije stalno imaju osećaj pritiska od Plutona, ali to nije prepreka, već podsticaj za rast i razvoj u sopstvenoj kreaciji bez obzira šta je na tom putu razvoja. Značajni uvidi i odluke su izvesne oko 26. marta. Puno sreće i svesnosti! Vaše sazrevanje i razvoj su mnogo suptilniji i sporiji nego što vam se čini. Vaš logički um vam pravi prepreke, jer od vas traži da odjednom sve promenite, žudeći da se konačno oslobodite pritiska (bola). Ali bol neće nestati čak i kada budete jednog dana ostvarili taj „savršen“ život za kojim tragate. Promeniće se samo vaša percepcija bola i način na koji ćete se nositi sa njim.

Ribama ova lunacija daje priliku da osveste u svom sistemu vrednost partnerskog odnosa u onoj meri koliko je moguće nekog voleti a ne posedovati ga. Mesec može da utiče na dve strane, na sreću i ljubav. U to vreme izvršava se puno ljubavne povezanosti koja, na žalost, prouzrokuje dosta problema. Stoga može da se koriguje jedino u ovo doba. Za ukidanje tih povezanosti, ovaj period je takođe pogodan.  Ljubavna magija postoji, ali je isključivo prihvatljiva ona koja nikoga ne odvlači s puta slobodne volje i razmišljanja. Ne pružajte otpor u poslednjoj nedelji marta. Kada pružate otpor, pravi se blokada na energetskom nivou, a onda i u telu. Ta blokada onemogućava da se prirodno unapređujete, bez upotrebe sile, discipline, napora i muke. Možete pokušavati na silu da se promenite koliko god želite, ali ako se niste istinski saživeli sami sa sobom, ako niste istinski prihvatili sebe u celosti, kakvi god da jeste u ovom sadašnjem momentu, u vama će ostati onaj deo koji vrišti da bude prihvaćen i voljen.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD