Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Banket večera - Obuci Svoj Horoskop U okviru 20. Međunarodne Astrološke Konferencije “The Age of Aquarius” održaće se banket večera “Obuci svoj horoskop”, na kojoj će biti svečana dodela sertifikata i diploma Kepler studenata, kao i posebne nagrade za najinspirativniju odeću u odnosu na sopstvenu natalnu kartu.
» prikaži celu vest
Saturnova Karma i Lanac Prethodnih Inkarnacija Aleksandar Imširagić će održati dvodnevni seminar “Saturnova Karma i Lanac Prethodnih Inkarnacija” u Ljubljani, Slovenija, 22. i 23. februara. U okviru ovog dvodnevnog seminara Aleksandar će objasniti sećanja prošlih života koja se otvaraju pomoću posebnih Persona Horoskopa, kao i kroz razumevanje Saturnove karme i specifične karme koju u sebi nose retrogradne planete.
» prikaži celu vest
Planetarni Povratci u Prediktivnoj Astrologiji U sredu, 29. januara, počinje kurs „Planetarni Povratci u Prediktivnoj Astrologiji” na Kepler Insitutu. Polaznici kursa će biti upoznati sa jednom od najpopularnijih prognostičkih tehnika - solarni povratak, kao i sa jednom od najinteresantnijih tehnika za razmatranje prilično uskih vremenskih perioda – solarni eneidi. Ovaj kurs je moguće pohađati kako u redovnoj, tako i u dopisnoj varijanti.
» prikaži celu vest
Kurs: Procena profesionalnog života, finansija i izbora studija U utorak 11. februara, u 18h na Kepler Institutu će početi tromesečni kurs najčešćih oblasti života koje se tumače u astrološkoj konsultaciji, a to su: profesija, finansije, talenti i studije. Kurs je moguće pohađati u dopisnoj i online varijanti.
» prikaži celu vest
20. Međunarodna Astrološka Konferencija u Beogradu Od 20. do 22. marta u Beogradu će se održati jubilarna 20. Međunarodna Astrološka Konferencija na Balkanu „The Age of Aquarius”. Tema Konferencije je posvećena Velikim Konjunkcijama koje se dešavaju u ovoj godini, a posebno konjunkciji Jupitera i Saturna koja će se odigrati 21.12.2020. Na ovoj Konferenciji ćemo imati 8 sjajnih predavača koji će nam iz različitih astroloških pristupa govoriti o Astrologiji koja otvara kapije Doba Vodolije.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Novi ciklus Neptuna u Ribama

Neptun – planeta tajni, iluzije, obmane, inspiracije, idealizacije – posle dugog puta vraća se svojoj kući. Puna utisaka sto šezdeset trogodišnjeg iskustva utkanih u svoje nevidljivo - ponovo se kao beli oblak, kao kap kiše, rastače i stapa sa znakom Riba, gde može postati sve ili ništa.

Znak Riba predstavlja završetak prirodnog ciklusa zodijaka, ali i temelj, seme narednog ciklusa, koji počinje znakom Ovna. Sve što bude u ovom periodu možemo očekivati kao klijanje, rast i materijalizaciju u narednih 168 godina.

Poslednji put je Neptun boravio u Ribama od 26.04.1847. do 1861.godine. Ovaj period je bio obeležen novim ideologijama, objavljivanjem «Komunističkog Manifesta», Darvinovom teorijom evolicije, prvom naftnom bušotinom, sueckom krizom, prvom šivaćom, ali i pisaćom mašinom, upotrebom otiska prsta kao znaka identifikacije, osnivanjem tajne službe SAD-a, kao i Linkolnom – predsednikom koji proglašava kraj ropstva.

U ovom periodu su došla na svet i naša dva genijalna uma (Merkur Uran) koji su promenili svet, Nikola Tesla i Mihajlo Pupin. Obojica su se bavila prenosom na daljinu, jedan električnom energijom (naizmenična struja), a drugi glasom (telefon).

Interesantno je što je u ovom periodu postavljen najveći sat na svetu – Big Ben, a upravo sada počinje sa radom i najveći sat u Meki, koji još uvek zvanično nije završen. Saudijska Arabija se nada da će upravo ovaj sat pokazivati službeno vreme za muslimanski svet.

Prvi ulazak Neptuna u znak Riba se u prethodnom ciklusu desio kada je Sunce bilo u znaku Bika, a Mesec u znaku Device. Ovaj zemljani duo je i dao pečat ovom periodu. Pažnja je bila posvećena zemlji i to prevashodno njenoj unutrašnjosti (osa Bik, Škorpion), crno zlato je bilo fokus u ovom periodu, zbog koga su i ratovi vođeni, ego se merio kroz materiju a duša je je postala sitna (Devica) ali teška (Bik), skrivena iza intelekta, milion sitnica i problema. Retki su oni koji su uživali u svakodnevnici i u svakom detalju i koji su mogli verovati bez dokaza i provere.

Neptuna je u Ribama dočekao Saturn, koji je dao i nove forme i bio osnova  na kojoj se formiralo društvo u narednom periodu. Jedna od tih ideja je svakako bio i komunizam, koji je težio da reši siromaštvo u svetu, da izjednači sve ljude (Saturn opozicija Mesec).

Konjunkcija Merkura i Urana u Ovnu je dala genijalne umove, nove ideje posebno u komunikaciji i prenosu energije.

Novi Neptunov ciklus u Ribama od 04.aprila 2011.

Novi ulazak Neptuna u znak Riba je dočekan egzaltiranom Venerom. Ova kombinacija je svakako bolja nego predhodna, pa je za narednih 160 godina za očekivati nastanak ideologija i filozofija koje će kao svoju osnovu imati ljubav i to onu univerzalnu, božansku (Venera u Ribama). Više će se obraćati pažnja na uzvišene vrednosti, pa i neke bajke mogu postati stvarnost.

U ovom Neptunovom povratku prisutne su još tri konjunkcije i to sve u Ovnu.

Prva je konjunkcija Marsa i Urana i to egzaktna, pa šta drugo ovo može predstavljati nego «brzinu na kub» (Ovan,Mars,Uran). Dakle, u narednom periodu možemo očekivati novi izvor energije na planeti Zemlji. Pošto je ovo vrlo violentna energija, iz nje mogu nastati i razni sukobi, kao i razvoj naoružanja, kao i rođenja budućih slavnih ratnika.

Sledeća konjunkcija pripada Suncu i Jupiteru – spoju koji svakako obećava, nseći svakako više optimizma, duhovnosti, uspešnih sportista i slavnih vojskovođa... Ovo je, takođe, i slika globalizacije, moćnih i slavnih, ega u svoj svojoj veličini, ali i slika prosvetljenja i novih duhovnih vođa.

Konačno, sa prvim ulaskom Neptuna u Ribe – u znaku Ovna rodila se o konjunkcija Meseca i Merkura – čista dečija energija i pesnička kombinacija saradnje intelekta i emocija, misli i osećaja. U ovoj konjunkciji vide se novi načini identifikacije ljudi, kao i novi izumi (Ovan) koji bi čitali vibracije misli (Merkur-Mesec) – recimo, preteča telepatske mašine!

Ovaj stelijum u Ovnu, pod budnim pogledom egzaltiranog Saturna, daje smer kretanja energije od jedne destrukcije do uzvišenosti. Naročito zbog istovremenog bivanja i Sunca i Meseca u Ovnu – ovaj period nagoveštava početak nove etape u razvoju čovečanstva ili povratak na stare vrednosti u novom ruhu.

Kako je u prošlom periodu dokazano pomoću kristala da voda pamti (Saturn, Neptun), iskoristimo sada to saznanje, sačuvajmo i utisnimo ljubav u sve vode ove  planete (Venera, Neptun), da obezbedimo potomcima postojanje.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD