Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Karmička Astrologija Budućih Života Od 21. novembra na Kepler Institutu počinje šestonedeljni kurs iz Karmičke Astrologije Budućih Života. Neke od tema ovog kursa su Petlje Budućeg Života, Otvaranje Budućeg sećanja, Duša Budućeg života, Lice Buduće inkarnacije, Hiron – Kosmička Duša i Lanac Budućih inkarnacija. Kurs se može pohađati redovno ili online.
» prikaži celu vest
Kurs: Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu Na Kepler Institutu, 26. novembra će početi dvomesečni kurs iz natalne astrologije. Na ovom kursu će se, kroz izučavanje astroloških serija, učiti o slikama odnosa različitih planeta, kuća i znakova koji nam govore o predispozicijama u ljubavi, zatim braku, periodu koji povezuje ljubavnu vezu i stupanje u brak, a pre svega toga – psihološkom profilu natusa. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Dvodnevna radionica: Isceljenje Unutrašnjeg Deteta Da li ste spremni za duhovnu avanturu kroz isceljivanje i duboku integraciju? Pridružite nam se u dubokom i moćnom vikendu radosti, isceljenja i ličnog rasta uz pomoć neverovatnih Wild Earth Animal esencija i njihovog tvorca, šamana Danijela Mejpla (Daniel Mapel) iz Virdžinije koji živi sa životinjama u šumi i komunicira sa njima. Njegov rad je dobio međunarodno priznanje za svoju originalnost i sposobnost da na licu mesta pravi izuzetne promene.
» prikaži celu vest
Predavanja u Kini Od 22. novembra do 24. novembra 2019. godine, održava se prva Međunarodna Astrološka Konferencija u Pekingu, Kini. Tom prilikom, Aleksandar i Lea Imširagić će po prvi put držati predkonferencijske seminare 21. novembra 2019. godine.
» prikaži celu vest
Kurs: Astrološke Tehnike Progresija Na našem Institutu počinje šestonedeljni kurs Astrološke Tehnike Progresija u sredu, 06. novembra od 18h. Na ovom kursu, polaznici će biti upoznati sa tehnikama kao što su sekundarne, tercijarne, minorne i konverzne progresije, harmonične progresije i progresirane deklinacije. Kurs je moguće pohađati u redovnoj ili dopisnoj, online varijanti.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Novi ciklus Neptuna u Ribama

Neptun – planeta tajni, iluzije, obmane, inspiracije, idealizacije – posle dugog puta vraća se svojoj kući. Puna utisaka sto šezdeset trogodišnjeg iskustva utkanih u svoje nevidljivo - ponovo se kao beli oblak, kao kap kiše, rastače i stapa sa znakom Riba, gde može postati sve ili ništa.

Znak Riba predstavlja završetak prirodnog ciklusa zodijaka, ali i temelj, seme narednog ciklusa, koji počinje znakom Ovna. Sve što bude u ovom periodu možemo očekivati kao klijanje, rast i materijalizaciju u narednih 168 godina.

Poslednji put je Neptun boravio u Ribama od 26.04.1847. do 1861.godine. Ovaj period je bio obeležen novim ideologijama, objavljivanjem «Komunističkog Manifesta», Darvinovom teorijom evolicije, prvom naftnom bušotinom, sueckom krizom, prvom šivaćom, ali i pisaćom mašinom, upotrebom otiska prsta kao znaka identifikacije, osnivanjem tajne službe SAD-a, kao i Linkolnom – predsednikom koji proglašava kraj ropstva.

U ovom periodu su došla na svet i naša dva genijalna uma (Merkur Uran) koji su promenili svet, Nikola Tesla i Mihajlo Pupin. Obojica su se bavila prenosom na daljinu, jedan električnom energijom (naizmenična struja), a drugi glasom (telefon).

Interesantno je što je u ovom periodu postavljen najveći sat na svetu – Big Ben, a upravo sada počinje sa radom i najveći sat u Meki, koji još uvek zvanično nije završen. Saudijska Arabija se nada da će upravo ovaj sat pokazivati službeno vreme za muslimanski svet.

Prvi ulazak Neptuna u znak Riba se u prethodnom ciklusu desio kada je Sunce bilo u znaku Bika, a Mesec u znaku Device. Ovaj zemljani duo je i dao pečat ovom periodu. Pažnja je bila posvećena zemlji i to prevashodno njenoj unutrašnjosti (osa Bik, Škorpion), crno zlato je bilo fokus u ovom periodu, zbog koga su i ratovi vođeni, ego se merio kroz materiju a duša je je postala sitna (Devica) ali teška (Bik), skrivena iza intelekta, milion sitnica i problema. Retki su oni koji su uživali u svakodnevnici i u svakom detalju i koji su mogli verovati bez dokaza i provere.

Neptuna je u Ribama dočekao Saturn, koji je dao i nove forme i bio osnova  na kojoj se formiralo društvo u narednom periodu. Jedna od tih ideja je svakako bio i komunizam, koji je težio da reši siromaštvo u svetu, da izjednači sve ljude (Saturn opozicija Mesec).

Konjunkcija Merkura i Urana u Ovnu je dala genijalne umove, nove ideje posebno u komunikaciji i prenosu energije.

Novi Neptunov ciklus u Ribama od 04.aprila 2011.

Novi ulazak Neptuna u znak Riba je dočekan egzaltiranom Venerom. Ova kombinacija je svakako bolja nego predhodna, pa je za narednih 160 godina za očekivati nastanak ideologija i filozofija koje će kao svoju osnovu imati ljubav i to onu univerzalnu, božansku (Venera u Ribama). Više će se obraćati pažnja na uzvišene vrednosti, pa i neke bajke mogu postati stvarnost.

U ovom Neptunovom povratku prisutne su još tri konjunkcije i to sve u Ovnu.

Prva je konjunkcija Marsa i Urana i to egzaktna, pa šta drugo ovo može predstavljati nego «brzinu na kub» (Ovan,Mars,Uran). Dakle, u narednom periodu možemo očekivati novi izvor energije na planeti Zemlji. Pošto je ovo vrlo violentna energija, iz nje mogu nastati i razni sukobi, kao i razvoj naoružanja, kao i rođenja budućih slavnih ratnika.

Sledeća konjunkcija pripada Suncu i Jupiteru – spoju koji svakako obećava, nseći svakako više optimizma, duhovnosti, uspešnih sportista i slavnih vojskovođa... Ovo je, takođe, i slika globalizacije, moćnih i slavnih, ega u svoj svojoj veličini, ali i slika prosvetljenja i novih duhovnih vođa.

Konačno, sa prvim ulaskom Neptuna u Ribe – u znaku Ovna rodila se o konjunkcija Meseca i Merkura – čista dečija energija i pesnička kombinacija saradnje intelekta i emocija, misli i osećaja. U ovoj konjunkciji vide se novi načini identifikacije ljudi, kao i novi izumi (Ovan) koji bi čitali vibracije misli (Merkur-Mesec) – recimo, preteča telepatske mašine!

Ovaj stelijum u Ovnu, pod budnim pogledom egzaltiranog Saturna, daje smer kretanja energije od jedne destrukcije do uzvišenosti. Naročito zbog istovremenog bivanja i Sunca i Meseca u Ovnu – ovaj period nagoveštava početak nove etape u razvoju čovečanstva ili povratak na stare vrednosti u novom ruhu.

Kako je u prošlom periodu dokazano pomoću kristala da voda pamti (Saturn, Neptun), iskoristimo sada to saznanje, sačuvajmo i utisnimo ljubav u sve vode ove  planete (Venera, Neptun), da obezbedimo potomcima postojanje.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD