Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Seminar: Magnet Srca Na ovom seminaru se polaznici obučavaju da preko natalnog horoskopa imaju uvid u nasleđenu energetsku strukturu. Seminar je organizovan tako da kroz lično iskustvo svaki polaznik može prepoznati zakonitosti svojih energetskih centara kao i tehnike isceljivanja. U nedelju, 29. septembra od 16h do 20h, dr Lea Imširagić će održati predavanje iz modula Energetska Astrologija, a ovaj seminar će biti predviđen za rad na 4. čakri, ili tj Mesecu. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija svesti Meseca Tokom kursa Tehnologija Svesti praktikovaćemo određene vežbe koje će nam omogućiti da celu oblast Energetske Psihologije oživimo u svom svakodnevnom životu, u odnosima sa ljudima, ličnom odnosu prema poslu, finansijama, i pre svega prema sebi. Aleksandar Imširagić će održati seminar iz Tehnologije Svesti na temu 4. čakre ili tj Meseca, u nedelju 29. septembra od 12h do 15h. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Predavanje: Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju "Možeš postati superwomen ili superman ako naučiš super-komunikaciju sa sobom jer baš od ove primarne svakodnevne komunikacije sa sobom nastaju svi drugi odnosi. Namera ove radionice je da podelim sa vama dar u vidu jednostavnih tehnika Energetske psihologije kojima možete da naučite da komunicirate sa najinteligentnijim delom svog Uma - sa svojim telom. Jer vi zaslužujete da koristite svoj prirodni dar - da naučite svoju energiju da radi za vas." Dr Lea Imširagić će održati predavanje "Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju" u hotelu Tulip Inn Putnik, 20.09. u 19h.
» prikaži celu vest
Predavanje i promocija knjige: Anđeli Zodijaka Svi imamo određenu svetlosnu prirodu, što je u suštini priroda naše Svesti, jer Svetlost predstavlja kvalitet Svesti. I svako od nas ima svoju energetsku strukturu, odnosno svoj energetski zapis kojim privlači sve događaje u svom životu. Čovek je spoj Neba i Zemlje i predstavlja energetsku matricukoja nosi čitav niz svih njegovih sećanja. Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje o Anđelima Zodijaka uz istovremeno predstavljanje istoimene knjige, u hotelu Tulip Inn Putnik.
» prikaži celu vest
Kurs: Anđeli Zodijaka “Radost je emocija koju stvara svetlost. Svi astrološki pokazatelji koji opisuju inerciju bića u natusu, govoreći o njegovim nesvesnim potrebama – što ukaz sudbine jeste – dobijaju svoj smisao i srećan ishod onda kada su prožeti svetlošću. Svetlost je inteligentna sama po sebi, a osnovna jedinica inteligencije svetla jeste Anđeo”. Sedmomesečni kurs Anđeli Zodijaka počinje u subotu, 28. septrembra od 12h do 19h na Kepler Institutu. Moguće je pohađati i online.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
AstroHealing

AstroHealing sedme čakre 3. deo

U ovom članku biće opisani aspekti Saturna sa spoljnim planetama (Jupiterom, Uranom, Neptunom i Plutonom). Saturn se odnosi na indentitet jedinstva, mi preko njega i 7. čakre dozvoljavamo da prihvatimo više vođstvo, a samim tim i mogućnost da se sa poverenjem prepustimo univerzalnom toku. Zato je Saturnov odnos, koji je i sam spoljna planeta sa ostalim spoljnim planetama Jupiterom i transcendentnim planetama Uranom, Neptunom i Plutonom, način da se predamo božanskoj volji ili ličnoj suštini. Ali tek kada postoji sklad 7. Saturnove čakre sa ostalim čakrama u telu.

Balans Saturna ili 7. čakre sa višim transcedentnim centrima podrazumeva da smo prestali da reagujemo iz nesvesnog dela donjih triju čakri preko eteričnog tela 4. čakre, da smo spoznali svoju autentičnost u 5. grlenoj čakri koja je temelj za 6. čakru i ostvarenje vizija, a to je nadalje temelj za namere koje imamo u 7. Saturnovoj čakri. Tek tada možemo da se povežemo sa svojim višim Ja i budemo kreatori sopstvenog života, jer balans sa spoljašnjim čakrama (i njihovim nosačima) daje nam mogućnost da probudimo božanski deo u nama, da intuitivno spoznamo neke Više ciljeve, da izrazimo svoju individualnost i svesnu volju sa kojom možemo da menjamo karmičke obrasce.

Saturn i Jupiter

Loš aspekt Saturna i Jupitera ili disbalans 7. i 6. čakre govori o sukobu između karmičkih ili genetskh sadržaja i osećaja dužnosti (ili duga), kao i osećaja straha (Saturn) koji je posledica nekih ranijih iskustava sa svim onim što se odnosi na svrhu, smisao, optimizam, veru ili poverenje, znanje, intuiciju, planiranje budućnosti i vizionarstvo (Jupiter). Kada sadržaji tih karmičkih delova sa nesvesnog nivoa kao sećanja (Saturn) opterete deo koji je povezan sa planovima za budućnost, sa ekspanzijom i napretkom (Jupiter), onda Jupiter počinje da sumnja, nema dovoljno poverenja, drži se nekih svojih predubeđenja ili teorija, što osobu može dovesti u stanje besmisla i očaja. Ovo je sukob prošlosti (Saturn) i budućnosti (Jupiter), jer se ove planete astrološki ne razumeju najbolje i u mitologiji su imale međusobni sukob i borbu. Saturn (Hronos) želi da proguta svoje dete Jupitera (Zevsa), tako da osoba sada nema dovoljno poverenja u svom Jupiteru (ili 6. čakri), jer nosi neki dug (Saturn) i stalno joj dolaze iskustva gubljenja prilika ili mogućnosti za rast i ekspanziju, ili gubi već stečenu poziciju, novac, i sl. zbog određenih „loših“ okolnosti, (društvene promene, promene socijalne politike, sukobi ili ratne okolnosti u zemlji, političke promene, i sl.).

Sa ovim disbalansom osoba može da izgubi motivaciju, da postane apatična, mrzovoljna, izolovana, depresivna i da joj se mnogo štošta čini besmisleno i isprazno. Jupiter i Saturn nisu lične planete, one se odnose na mogućnosti (Jupiter) i okolnosti (Saturn) ili na arhetipski indentitet (Jupiter) i Univerzalni indentitet ili indentitet jedinstva (Saturn), što se sve odnosi na Viši ili božanski nivo svesti ili na Višu silu. U tom smislu, ovaj disbalans može dati i skepticizam prema duhovnosti ili spiritualnu zavisnost koja može da ide do verskog fanatizma, slepe poslušnosti i dogmatizma. Ovo može biti i veliko razdvajanje između duhovnog i materijalnog sveta, a samim tim i prilična materijalna usmerenost bez moralnih ili pravnih principa (Jupiter) i obrnuto, osoba se može prilično i principijalno držati nekih svojih fiks ideja i ubeđenja koje joj neće dati mogućnost da se materijalno ostvari ili da napreduje u životu kroz sticanje i usvajanje novih znanja. Tu kao da su entuzijazam, potreba za učenjem, kretanjem, istraživanjem, putovanjima i širenjem na nekom nivou (Jupiter) stalno u raskoraku sa vremenom i trenutnim okolnostima i prilikama (Saturn). Osoba u ovoj situaciju ne može da se pronađe i uklopi u indentitet grupe ili društva, dezorjentisana je u vremenu (Saturn) i prostoru (Jupiter) i gubi veru kako u sebe, tako i u druge, ali i uopšte u mogućnost za bilo kakav nepredak, što je na dalje vodi u osećaj besmisla, očaja i patnje.

Ove dve najviše fizičke čakre se odnose na mentalni nivo osobe, zapravo na njenu mudrost i sposobnost da razume smisao (Jupiter) nekih posledica ili okolnosti (Saturn) i da u skladu sa njima, sa tom Višom silom, ima sposobnost da iz tih prošlih iskustava izvuče najbolje, kako bi nadalje u životu prosperirala i napredovala.

Kada su ova dva centra u balansu, osoba ima dobro izgrađen spiritualni nivo i mudrost da može intuitivno osetiti i spoznati svoju posebnost ili jedinstvenost. To joj daje mogućnost da podsvesno zna da je uvek na pravom mestu u pravo vreme i da zapravo iz nekog neobjašnjivog razloga sve dolazi u pravo vreme i baš kada treba. Ova osoba se ne oseća razočarano zato što nešto nije išlo baš kako je ona planirala i ne gubi nadu zbog nepredviđenih okolnosti, jer ima poverenje, pa to što želi ipak dolazi, možda samo na malo drugačiji način nego što je ona zamislila ili planirala. U svakom slučaju, Jupiter u dobrom odnosu sa Saturnom opisuje da osoba ima dobro nasleđe i podršku od genetike (status, znanje, materijalna i finansijska dobra, i sl.), što joj daje dobru osnovu i temelj da i sama bude stabilna i uspešna u životu.

Saturn i Uran

Loš aspekt Saturna ili 7. čakre sa Uranom koji se odnosi na 8. čakru uvek ukazuje na određene okolnosti koje osobu sputavaju i ograničavaju da napreduje u životu. Astrološki se ovaj disbalans odnosi na sukob starog (Saturn) i novog (Uran), na sukob prošlosti i prošlih dešavanja sa nekim trenutnim stanjem, tako da osoba ne može da realizuje određene zadatke ili namere (Saturn) u sadašnjosti ili sadašnjem trenutku (Uran) i krene napred. Planeta Saturn koja je predstavnik 7. i poslednje u nizu čakre u telu je potpuno nesvesna planeta i traži prihvatanje okolnosti i preuzimanje odgovornosti. Osmu Uranovu čakru, koja se nalazi van tela, sačinjava kruženje i balans 3. Sunčeve čakre (volja) i 5. Merkurove čakre (sposobnost autentičnog izražavanja i ispoljavanja), i kao takva predstavlja Viši um ili kosmičku svest. Ova čakra se nalazi na oko 5, 6 cm iznad glave (iznad 7. čakre), pa joj je sama Saturnova 7. čakra podloga na kojoj se formira, tako da i njen kvalitet zavisi od razvijenosti i snage Saturnove čakre. Ako znamo da Saturn kruži sa Marsovom 1. čakrom, jasno nam je da balans u 7. Saturnovom centru podrazumeva sposobnost delovanja ili akciju 1. centra koja će da se izrazi kroz namere 7. centra da se nešto realizuje. Ali, ako ne postoji balans u 7. centru i osoba zbog strahova (1. centar) ima blokiranu energiju, koja se sada ispoljava kao određene okolnosti i brige (Saturn), ona neće moći ni da pravilno razvije 7. centar i neku Višu svest, ali ni da se pravilno poveže i ispolji kroz 8. Uranov centar.

U tom slučaju joj po pravilu ne odgovaraju neke trenutne (Uran) okolnosti, društveno uređenje, socijalne prilike ili vreme (period) u kojem je rođena (Saturn), pa ima utisak da „nema sreće“, da je stalno prate neki „maleri“, „nepravda“ ili „baksuzluci“, koji su joj „kamen spoticanja“ u životu. To se ispoljava počevši od generacijskih i genetskih sukoba i borbi sa pojedincima u svom okruženju, preko političkih i društvenih sukoba sa sistemom i većom grupom ljudi (npr. ako se ne učlani u vladajuću stranku ne može da dobije posao ili da napreduje u karijeri, i sl.). U zavisnosti od jačine disbalansa i stanja svesti (ili snage svesnih planeta Merkura i Sunca koje sačinjavaju 8. Uranovu čakru) ovaj disbalans može biti izražen kao nervoza i histerični napadi, zatim kao fizička nestabilnost zbog poremećaja osećaja za ravnotežu, a samim tim i sklonost povredama, padovima i lomovima kostiju. Na mentalnom nivou može da se izrazi kao turobnost, mrzovolja, utučenost, apatija i depresivnost.

Dobar odnos Saturna i Urana ili balans između 7. i 8. čakre govori da je osoba najpre sposobna da prihvati odgovornost i okolnosti u kojima je rođena (Saturn), što joj daje mogućnost da se otvori ka gore i da preko Urana i 8. čakre komunicira sa višim Ja. Tada dobija impuls i vođstvo, doživljava svojevrsno buđenje i mogućnost za prevazilaženjem i oslobađanjem (Uran) od određenih karmičkih obrazaca ili neudobnih okolnosti, a to joj nadalje daje sposobnost da slobodnom voljom kreira svoj život.

Saturn i Neptun

Izazovan aspekt Saturna ili 7. čakre sa Neptunom ili 9. čakrom koju sačinjava kruženje Jupitera sa Venerom (emotivan krug), ukazuje na preveliku fizičku i psihičku osetljivost i sklonost raznim neobjašnjivim i nerealnim (Neptun) strahovima i blokadama (Saturn). Ova osoba na nesvesnom nivou nosi negativna genetska iskustva (Saturn) po pitanju emocija (Neptun), i ta emotivna zavisnost je čini jako uznemirenom, ustreptalom i plahovitom. Kada je to naglašeno, posebno kada Saturnova 7. čakra ne funkcioniše i ne kruži pravilno sa svojim parom - 1. Marsovom čakrom, tada su prisutni veliki strahovi i nestabilnost kod osobe (Mars), kao i brige i blokiranost, te ona živi u svom nesrećnom svetu zablude i iluzije (Neptun). Osoba ovde nema jasno definisane emotivne granice i odbrambeni mehanizam na nivou tela i zato je manje ili više otvorena tuđim uticajima i uplivima, ima razne zavisničke sklonosti, mentalnu labilnost i sklona je autoimunim bolestima. Ova osoba pored sklonosti porocima (alkohol, cigarete, hrana, slatkiši, droga, lekovi, i sl.) može zbog preosetljivosti na tuđu patnju i bol osećati čak iste fizičke senzacije i manifestacije kao ta osoba. Osobi je intuicija jako razvijena, ona ima pristup dubokim nesvesnim sadržajima, ali kako je konektovana na negativna osećanja, ona uglavnom predoseća neke loše i uznemirujuće stvari. Takođe, kod jačeg disbalansa ova dva centra, naročito kada su 2. i 6. centar takođe slabi, ovo mogu biti izuzetno senzitivne osobe koje osećanju razne za ostale ljude “nevidljive entitete”, mogu imati košmarne snove i razne fizičke senzacije koje im jako crpu energiju. To nadalje izaziva velike strahove, a kako takva osoba nema snagu ni sposobnost sa tim da se nosi, ona beži u svoj iluzorni svet i u razne zavisničke sklonosti kako bi se od toga “odbranila” ili “zaštitila”. Takođe, ova osoba zbog suptilnosti i nežnosti ima potrebu za nekim svojim ličnim ritmom i načinom života kako bi prikupila energiju, ali ako to ne zadovolji i ako ima previše spoljnih negativnih uticaja, kod nje će se ispoljiti razna neudobna psihofizička stanja od anksioznosti, preko raznih fobija, sve do strašnih napada panike i već pomenutih raznih autoimunih oboljenja.

Balans  7. i 8. centra govore o suptilnosti, nežnosti i potrebi osobe da se poveže sa nečim uzvišenijim – sa univerzalnom ljubavlju. Osoba i u dobrom i u lošem aspektu Saturna i Neptuna ima potrebu za nekim svojim ličnim ritmom i načinom života, ali kada su ova dva centra u balansu, onda nema strah, nego samo potrebu da se konektuje na nivo božanske lepote, a energija, kao i moć regeneracije joj dolaze iz inspiracije, Znači, ona ima potrebu da se bavi nekim lepim i suptilnim stvarima, poseduje veliku kreativnu i stvaralačku energiju i ima dar da iz jednog potpuno drugog sveta provodi čaroliju u realan život. Ova povezanost na viši kanal univerzalne ljubavi joj daje moć da inspiriše i isceli život drugih, kao i da ih podstakne na ljubav i kreativnost.

Saturn i Pluton

Disbalans između 7. i 10. centra ili loš aspekt Saturna i Plutona uvek ukazuje na činjenicu da se duboko na nesvesnom nivou i na nivou tela prenosi neko sećanje na brige i patnju, a to u većoj ili manjoj meri osobi daje snažne strahove i destruktivni karakter. Plutonovu 10. čakru sačinjava kruženje Saturnove 7. i Marsove 1. čakre, a 1. Marsova čakra kao i Plutonova 10. čakra osobu povezuju sa jezgrom Zemlje i celom genetikom, a odnose se na uzemljenje i stabilnost. Zato njihov disbalans može prilično da uruši osobu, jer svojim brigama i mentalnim blokadama usled straha (Saturn) privlači neke neudobne okolnosti. Ovi snažni strahovi u glavnom su povezani sa raznim fobijama (strah od insekata, zmija, letenja avionom, i sl.), kao i sa gubitkom materijalne i egzistencijalne sigurnosti. Takođe, na najdubljem nesvesnom nivou osoba može biti sklona opasnostima i rizičnim situacijama, jer precenjuje vlastitu snagu, a to realno može biti opasnost od samouništenja. Kod osobe može biti izražena i grubost, nepraštanje, mržnja, fanatizam, opsesivnost, sadizam -  sve u zavisnosti od kvaliteta i postavke ovih planeta, kao i od snage 1. Marsovog centra i samog vladara Ascendenta. Tako npr. osoba može biti vrlo destruktivna i nasilna u određenim nepovoljnim okolnostima i situacijama, kao što su prirodne katastrofe, ratovi, protesti, i sl. i na hladnokrvan način te situacije koristiti za zadovoljenje nekih ličnih najnižih strasti.

Skladan odnos Saturna i Putona, naročito kada to podržava i 1. Marsov centar, govori o izuzetno snažnoj energiji osobe koja poseduje veliku upornost i posvećenost radu. Pozitivno koristi svoje resurse, smirena je i reaguje ispravno, dinamična je, ambiciozna, teško odustaje od svojih ciljeva, otporna je i ima veliku moć regeneracije. Osoba takođe ima više i veće ciljeve za dobrobit društva i šire zajednice, naročito u opštim i globalnim opasnim životnim situacijama, jer je smirena i pravilno reaguje. Ovo može biti i inspirativni vođa sa vizijom ili neko ko drugima pomaže, kao npr. energoterapeut ili iscelitelj.

U sledećem članku biće više reči o astrološkom isceljivanju i balansiranju 7. energetskog centra.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD