Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 06.03. do 13.03.2017.

Činjenica da je predsedavajuća Odborom federalnih rezervi Dženet Jelen (Janet Yellen) izjavila da će kratkoročna kamatna stopa biti podignuta u martu mesecu, u svom govoru održanom u petak, samo jedan dan pred okretanje Venere retrogradno, nikoga ko čita ovu kolumnu ne iznenađuje. Ovakve objave centralnih banaka su vrlo tipične u 6-nedeljnom periodu Venerine retrogradnosti. I ne samo to, već se uvek poklope sa završetkom onog trenda koji je više meseci vladao na tražištima i sa početkom perioda u kojem se trend obrće.

Čak i pre njenog govora u petak, osetili smo nestabilnost i velike promene cena, koje su obično povezane sa teškim aspektima Marsa, Jupitera i Urana (kao i Plutona u ovom slučaju, koji se sa njima nalazi u kardinalnom T-kvadratu). Prošle nedelje smo svedočili preokretima na mnogim tržištima, što je bilo sasvim očekivano s obzirom na dva geokosmička potpisa prvog nivoa: opoziciju Jupitera i Urana (2. marta) i Venerino okretanje retrogradno (4. marta) u orbisu od 12 radnih dana.

Nove velike uspehe su prošle nedelje zabeležili Dow Jones Industrial Average, S&P, NASDAQ Composite, i londonski FTSE indeks, svi 1. ili 2. marta, baš kad je bila najezgaktnija opozicija Jupitera i Urana. Nemački DAX se popeo na 12,082, što je najbolji rezultat koji je imao još od aprila 2015. godine. Slična je situacija i sa holandskim AEX-om i švajcarskim SMI indeksom koji su u ova tri dana imali odlične rezultate. Za čudo, potpuno je obrnut slučaj u Hong Kongu, Australiji i Rusiji, gde su tržišta pretrpela nove višenedeljne padove.

Zlato i srebro su imali uspon u ponedeljak 27. februara, što je bio kritičan dan obrta, da bi zatim sve iznenada rasprodali već 2. i 3. marta dok se Venera pripremala za retrogradan hod. Da bude još zanimljivije, 2. marta je dolar skočio na najvišu vrednost od 11. januara, a istog dana je evro pao na svoju najnižu vrednost od 11. januara.

Prošle nedelje sam pomislio “Da li smo ikada imali nedelju poput ove koja nas očekuje? Verovatno, ali se sigurno neće ponoviti do kraja ove godine.” To se odnosilo na pet geokosmičkih potpisa prvog nivoa počev od 26. februara do 4. marta, uključujući već pomenuta dva o kojima sam u prošloj kolumni detaljno pisao (opoziciju Jupitera i Urana i Venerino okretanje retrogradno). To su dva najvažnija aspekta u korelaciji sa kulminacijom primarnog ciklusa na mnogim tržištima, u okviru 12 radnih dana, za kojim sledi glavni obrt.

U naredne dve nedelje biće vidne posledice ovih dešavanja, a sledeći važan datum je 25. mart, kao dan središnjeg rastojanja (midpoint) Venerinog retrogradnog kretanja, koji je u korelaciji sa obrtima onih tržišta koja ih do sada nisu imala. Još važniji period će biti od 30. marta do 21. aprila, koji uključuje drugi kvadrat Jupitera i Plutona, Venerino okretanje direktno i Saturnovo retrogradno dok su u ezgaktnom kvadratu jedan sa drugim, i to dva puta (8. i 21. aprila). Kad bi univerzum funkcionisao apsolutno simetrično, mogli bismo da očekujemo da će svaki trend koji je otpočeo sada stati i nastaviti opet tada. Na žalost, retko se nešto tako savršeno stvarno desi, iako bi neki duhovnjaci i new age mislioci sada rekli da je u Univerzumu sve uvek savršeno. Rado bi se složio sa njima, ali iz mog iskustva u računovodstvu, kao i ljubavnim i poslovnim vezama, pre bih zaključio da stvari nisu uvek idealne ali da je i to deo ljudskog iskustva.

S obzirom na sve to što se dešava trenutno u kosmosu, ovo je najbolje vreme za naš MMA retreat, gde ćemo deliti znanja o ciklusima sa nekim od najvećih umova na planeti danas.

Sa velikim žaljenjem vas obaveštavam da je preminuo jedan od najvećih analitičara ikada, Volter Bresert (Walter Bressert), moj mentor, koji je od januara 1980. sa mnom velikodušno delio svoju mudrost i otrkića. On me je naučio kako da koristim planetarne cikluse u finansijskoj analizi i ponudio mi da istražujem za njega podudaranja kretanja na tržištima sa kretanjem planeta prema mojim astrološkim znanjem. Naša saradnja je dovela do objavljivanja moje prve knjige “The Gold Book: Geocosmic Correlations to Gold Prices” 1982. godine, u kojoj sam se bavio ovom temom (do tada se samo istraživao uticaj Sunca i Meseca na finansijska tržišta). Zauvek ću biti neizmerno zahvalan za znanje koje je podelio, ne samo sa mnom, već i sa čitavim svetom.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD