Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Promo predavanje za upis u novu školsku godinu Pozivamo vas na besplatno uvodno predavanje o Astrološkom školovanju i Astro Terapeut programu. Ovo predavanje će održati Aleksandar i Lea Imširagić u petak, 21. juna na Kepler Institutu, s početkom u 19h. Predavanje će trajati sat vremena, a budući da je broj mesta ograničen, potrebno je rezervisati mesto na info@keplerunited.org ili na telefone 011.267.31.92 ili 064.387.222.4 (radnim danima od 12 do 18h). Dobro došli!
» prikaži celu vest
Seminar: Opraštanje za dublju ljubav U subotu 22.06. od 16h, dr Lea Imširagić će održati kurs o Energetskoj astrologiji Plutona i 10. čakre. Deseti energetski centar je, baš kao i sam Pluton, skriven od svakodnevnih pogleda upućenih prema gore, te se nalazi ispod stopala natusa – dakle, u podzemnom svetu. Ova čakra je sačinjena od tako velike energije, skoncentrisane u jednoj tački, da ona primarno oblikuje „tkanje“ u kome su strukturisani svi ljudski događaji.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija Svesti Plutona Seminar Tehnologija Svesti Plutona će biti održan u subotu 22.06. sa početkom u 12h. Primarna funkcija desete čakre je oživljavanje Svesti. Ova čakra je veliki pročišćivač i može da pomogne u raščišćavanju svih problema koje eventualno imamo na nivou neke druge čakre. Nijedan energetski centar ne radi toliko na planu Svesti kao što je to Pluton. Pluton je nemanifestovani oblik našeg postojanja. Deseta čakra se nalazi ispod naših nogu. Što je ona dublje unutar nas, to je naše stanje Svesti veće.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2019. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2019. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu ispunjenja želja i velike vizije na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2019. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Poslovna prognoza

Od 06.03. do 13.03.2017.

Činjenica da je predsedavajuća Odborom federalnih rezervi Dženet Jelen (Janet Yellen) izjavila da će kratkoročna kamatna stopa biti podignuta u martu mesecu, u svom govoru održanom u petak, samo jedan dan pred okretanje Venere retrogradno, nikoga ko čita ovu kolumnu ne iznenađuje. Ovakve objave centralnih banaka su vrlo tipične u 6-nedeljnom periodu Venerine retrogradnosti. I ne samo to, već se uvek poklope sa završetkom onog trenda koji je više meseci vladao na tražištima i sa početkom perioda u kojem se trend obrće.

Čak i pre njenog govora u petak, osetili smo nestabilnost i velike promene cena, koje su obično povezane sa teškim aspektima Marsa, Jupitera i Urana (kao i Plutona u ovom slučaju, koji se sa njima nalazi u kardinalnom T-kvadratu). Prošle nedelje smo svedočili preokretima na mnogim tržištima, što je bilo sasvim očekivano s obzirom na dva geokosmička potpisa prvog nivoa: opoziciju Jupitera i Urana (2. marta) i Venerino okretanje retrogradno (4. marta) u orbisu od 12 radnih dana.

Nove velike uspehe su prošle nedelje zabeležili Dow Jones Industrial Average, S&P, NASDAQ Composite, i londonski FTSE indeks, svi 1. ili 2. marta, baš kad je bila najezgaktnija opozicija Jupitera i Urana. Nemački DAX se popeo na 12,082, što je najbolji rezultat koji je imao još od aprila 2015. godine. Slična je situacija i sa holandskim AEX-om i švajcarskim SMI indeksom koji su u ova tri dana imali odlične rezultate. Za čudo, potpuno je obrnut slučaj u Hong Kongu, Australiji i Rusiji, gde su tržišta pretrpela nove višenedeljne padove.

Zlato i srebro su imali uspon u ponedeljak 27. februara, što je bio kritičan dan obrta, da bi zatim sve iznenada rasprodali već 2. i 3. marta dok se Venera pripremala za retrogradan hod. Da bude još zanimljivije, 2. marta je dolar skočio na najvišu vrednost od 11. januara, a istog dana je evro pao na svoju najnižu vrednost od 11. januara.

Prošle nedelje sam pomislio “Da li smo ikada imali nedelju poput ove koja nas očekuje? Verovatno, ali se sigurno neće ponoviti do kraja ove godine.” To se odnosilo na pet geokosmičkih potpisa prvog nivoa počev od 26. februara do 4. marta, uključujući već pomenuta dva o kojima sam u prošloj kolumni detaljno pisao (opoziciju Jupitera i Urana i Venerino okretanje retrogradno). To su dva najvažnija aspekta u korelaciji sa kulminacijom primarnog ciklusa na mnogim tržištima, u okviru 12 radnih dana, za kojim sledi glavni obrt.

U naredne dve nedelje biće vidne posledice ovih dešavanja, a sledeći važan datum je 25. mart, kao dan središnjeg rastojanja (midpoint) Venerinog retrogradnog kretanja, koji je u korelaciji sa obrtima onih tržišta koja ih do sada nisu imala. Još važniji period će biti od 30. marta do 21. aprila, koji uključuje drugi kvadrat Jupitera i Plutona, Venerino okretanje direktno i Saturnovo retrogradno dok su u ezgaktnom kvadratu jedan sa drugim, i to dva puta (8. i 21. aprila). Kad bi univerzum funkcionisao apsolutno simetrično, mogli bismo da očekujemo da će svaki trend koji je otpočeo sada stati i nastaviti opet tada. Na žalost, retko se nešto tako savršeno stvarno desi, iako bi neki duhovnjaci i new age mislioci sada rekli da je u Univerzumu sve uvek savršeno. Rado bi se složio sa njima, ali iz mog iskustva u računovodstvu, kao i ljubavnim i poslovnim vezama, pre bih zaključio da stvari nisu uvek idealne ali da je i to deo ljudskog iskustva.

S obzirom na sve to što se dešava trenutno u kosmosu, ovo je najbolje vreme za naš MMA retreat, gde ćemo deliti znanja o ciklusima sa nekim od najvećih umova na planeti danas.

Sa velikim žaljenjem vas obaveštavam da je preminuo jedan od najvećih analitičara ikada, Volter Bresert (Walter Bressert), moj mentor, koji je od januara 1980. sa mnom velikodušno delio svoju mudrost i otrkića. On me je naučio kako da koristim planetarne cikluse u finansijskoj analizi i ponudio mi da istražujem za njega podudaranja kretanja na tržištima sa kretanjem planeta prema mojim astrološkim znanjem. Naša saradnja je dovela do objavljivanja moje prve knjige “The Gold Book: Geocosmic Correlations to Gold Prices” 1982. godine, u kojoj sam se bavio ovom temom (do tada se samo istraživao uticaj Sunca i Meseca na finansijska tržišta). Zauvek ću biti neizmerno zahvalan za znanje koje je podelio, ne samo sa mnom, već i sa čitavim svetom.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD