Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Letnji raspust i radno vreme Instituta Dragi naši, malo obaveštenje za sve vas: škola neće raditi od 30. juna sve do 26. avgusta usled letnjeg raspusta. Uživajte u letu, a od septembra kreiramo još više radosti, energije i lepote!
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2019. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2019. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu ispunjenja želja i velike vizije na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2019. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
Novi ISAR-ov predstavnik za Srbiju Međunarodna Asocijacija za Astrološka Istraživanja (ISAR) izabrala je Zoranu Stanojević za novog potpredsednika ISAR-a za Srbiju u naredne tri godine.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Aktuelnosti

Eklipsa

Eklipse, odnosno pomračenje Sunca ili Meseca, se dešavaju četiri do sedam puta godišnje. Najavljuju promene na kolektivnom i ličnom nivou a efekat je prisutan do sledeće eklipse.

Da li je neka eklipsa za nas značajna ili ne, odrediće kuća u kojoj se lunacija odigrava u natalnoj karti, kao i priroda planete na kojoj se ona dešava, ako se dešava na nekoj planeti u ličnom horoskopu.

Moguće je tumačiti i kartu same eklipse, te preko nje videti u kom pravcu će se dešavati stvari u narednih par meseci, šta će biti od posebnog značaja za područje za koje se pravi karta pomračenja.

Vidimo da je u trenutku pomračenja Asc u znaku Lava, što znači da je Sunce vladar te eklipse, a Sunce je blizu vrha 8. polja. I u znaku Riba, spojena je simbolika V, VIII i XII.

V kuća govori o deci, mladim ljudima, ljubavi koju dajemo, sposobnosti za kreativno izražavanje, špekulacijama. Ovo je i kuća sporta. Umetničkih, glumačkih, spisateljskih izražavanja i dostignuća. Kreativnosti.

U mundanom smislu V kuća govori i o izborima, dok je XII povezana sa simbolikom gubitaka i krađe.

Takođe vidimo da su vladari IV i X u kvadratu, te su vlast i reputacija države u sukobu sa interesom nacije. Vlast prima Urana na sebe te postaje nervozna i nepredvidiva. Ipak, do reforme će doći, aktuelni predsednik sigurno više neće ostati na ovoj poziciji.

Vladar I bi bio narod i opšte okolnosti, a u znaku Riba ovo je ,,uspavan”, drogiran, lakoveran, nepraktičan i zaboravan narod. Narod koji pada pod uticaj medija, podleže pričama o žrtvovanju i služenju. Narod koji sam sebe ubija jer aplicira ka vrhu 8 i u sekstil sa MC-om, podržavajući vlast i državu.

Dispozitor stelijuma u znaku Riba je retrogradni Jupiter u znaku Vage, a u 3 i opoziciji sa Marsom i Uranom, te bi moglo da se ponovi već viđeno.

Ribe su znak uspavanosti a Vaga budnosti, pa bi se moglo pretpostaviti da se narod ipak, nekako, iz mrtvila i drogiranosti budi, dolazeći u III izlazi na ulice, trgove, okuplja se u većem broju (Jupiter) oko medijskih kuća. A u opoziciji sa Uranom i Marsom biva zaustavljen – Marsom.

I dobro, sad sam im sve rekla…

Dosta.

VIII kuća ukazuju na podršku koju dobijamo od drugih, testamente, nasledstva, imovinu partnera, sposobnost regeneracije, seksualnost, kredite.

XII kuća govori o onome što je skriveno, govori o ograničenjima, sklonosti ka asketizmu, povlačenju, tajnim neprijateljima i pustim mestima. O ilegalnim poslovima i šteti koju sebi nanosimo. O unutrašnjem svetu, o nesvesnom, tu su problemi koje skrivamo, ono što generalno tajimo ili odbijamo da priznamo.

Ovo će biti teme perioda nakon eklipse.

Ono što je bitnije na individualnom planu jeste da je ovo vreme otpuštanja raznih stvari, vreme promene na ličnom planu. Dešava se na fiksnoj zvezdi Skat (treća magnituda) koja je vrlo srećna zvezda iz sazvežđa Aquarius.

Sazvežđe Vodolije je vezano za pročišćenje, te pojedinac sada može postati ono što treba da bude, više od onoga što sada jeste – može postati duhovno biće.

Zvezda u nozi Vodolije je zvezda koja vodi u pravom smeru, i mnogo je pozvanih.

Zbog dispozicije promene se moraju desiti, Uran i Pluton gledaju na dispozitore. Ako nećeš milom, onda si nateran. Ili ostavljen na milost i nemilost silama prirode!

Sada imaš priliku da budeš ono što jesi.

Vreme otpuštanja je vreme kada dozvolimo sebi da se isplačemo, da pustimo ono što nas opterećuje da od nas ode.

Ovo mogu biti i stvari unutar nas, strahovi, neispunjene želje, htenja, ljutnje, razočarenja – suočavajući se sa tim što nas boli i opterećuje, prihvatajući ga, ono nestaje.

Preko VIII i XII mnogo toga se sada može transformisati i otpustiti, ali mnogo toga i izgubiti ako ne želimo da pustimo.

Dalje sve zavisi od ličnog horoskopa, ukoliko se ovo dešava kroz V polje onda je vreme da pustimo decu da idu svojim putem, ako je X onda da menjamo profesiju, da napustimo trenutni status i položaj te krenemo dalje. U XI ostavite ideje koje se nisu realizovale do sada i počnite nešto novo.

U II dosadašnje lične vrednosti moraju biti ostavljene i zamenjene novim, rođenim kroz revoluciju i transformaciju!

U danima eklipse na fizičkom nivou može se osećati umor i pospanost, ljudi su opsednuti negativnim emocijama i mislima. Nezadovoljni i uznemireni svedoci su ili akteri nemilih događaja. 

Raste broj nezgoda i mogućnost suicida.

Treba izbegavati donošenje bilo kakvih odluka, odgoditi veća ulaganja. Izbegavati sukobe, ljubomorne scene.

Nestabilne emotivne veze i brakovi sada pucaju zbog razočarenja i afera.

Eklipsa će najsnažnije uticati na one koji imaju lične planete na 8. stepenu Riba ili Device, Blizanca ili Strelca.

Oni koji se bave bilo kakvim radom na sebi, imaju neku duhovnu praksu mogu doživeti značajan preobražaj na ličnom planu.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD