Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Procena profesionalnog života, finansija i izbora studija U četvrtak 14. februara, u 19h na Kepler Institutu će početi tromesečni kurs najčešćih oblasti života koje se tumače u astrološkoj konsultaciji, a to su: profesija, finansije, talenti i studije. Kurs je moguće pohađati u dopisnoj i online varijanti.
» prikaži celu vest
Tehnologija Svesti Jupitera Tehnologija svesti Jupitera se održava u subotu, 16. februara od 12h do 15h na Kepler Institutu. Ovaj kurs posvećen aktiviranju Jupitera i šeste čakre vodi Aleksandar Imširagić. Moguće je i online pohađanje.​
» prikaži celu vest
Seminar: Praktična Intuicija U subotu, 16. februara od 16h do 20h dr Lea Imširagić će održati kurs iz Energetske Astrologije posvećen Jupiteru i aktiviranju šestog energetskog centra.
» prikaži celu vest
Seminar: Put do poverenja Rad na meridijanima predstavlja rad na energetskim strunama povezanim sa odgovarajućom čakrom. Seminar o radu na meridijanima 8. i 9. kuće horoskopa i oblasti kojima one vladaju biće održan u nedelju, 17. februara od 13h do 17h. Postoji mogućnost i online učešća.
» prikaži celu vest
19. Međunarodna Astrološka Konferencija u Beogradu Od 08. do 10. marta u Beogradu će se održati 19. Međunarodna Astrološka Konferencija na Balkanu, koja će okupiti profesionalne astrologe iz različitih zemalja. Pored poznatih profesionalnih astrologa iz Sjedinjenih Država, ove godine imaćemo i astrologe iz Irana, Kanade i po prvi put iz Norveške.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Aktuelnosti

Eklipsa

Eklipse, odnosno pomračenje Sunca ili Meseca, se dešavaju četiri do sedam puta godišnje. Najavljuju promene na kolektivnom i ličnom nivou a efekat je prisutan do sledeće eklipse.

Da li je neka eklipsa za nas značajna ili ne, odrediće kuća u kojoj se lunacija odigrava u natalnoj karti, kao i priroda planete na kojoj se ona dešava, ako se dešava na nekoj planeti u ličnom horoskopu.

Moguće je tumačiti i kartu same eklipse, te preko nje videti u kom pravcu će se dešavati stvari u narednih par meseci, šta će biti od posebnog značaja za područje za koje se pravi karta pomračenja.

Vidimo da je u trenutku pomračenja Asc u znaku Lava, što znači da je Sunce vladar te eklipse, a Sunce je blizu vrha 8. polja. I u znaku Riba, spojena je simbolika V, VIII i XII.

V kuća govori o deci, mladim ljudima, ljubavi koju dajemo, sposobnosti za kreativno izražavanje, špekulacijama. Ovo je i kuća sporta. Umetničkih, glumačkih, spisateljskih izražavanja i dostignuća. Kreativnosti.

U mundanom smislu V kuća govori i o izborima, dok je XII povezana sa simbolikom gubitaka i krađe.

Takođe vidimo da su vladari IV i X u kvadratu, te su vlast i reputacija države u sukobu sa interesom nacije. Vlast prima Urana na sebe te postaje nervozna i nepredvidiva. Ipak, do reforme će doći, aktuelni predsednik sigurno više neće ostati na ovoj poziciji.

Vladar I bi bio narod i opšte okolnosti, a u znaku Riba ovo je ,,uspavan”, drogiran, lakoveran, nepraktičan i zaboravan narod. Narod koji pada pod uticaj medija, podleže pričama o žrtvovanju i služenju. Narod koji sam sebe ubija jer aplicira ka vrhu 8 i u sekstil sa MC-om, podržavajući vlast i državu.

Dispozitor stelijuma u znaku Riba je retrogradni Jupiter u znaku Vage, a u 3 i opoziciji sa Marsom i Uranom, te bi moglo da se ponovi već viđeno.

Ribe su znak uspavanosti a Vaga budnosti, pa bi se moglo pretpostaviti da se narod ipak, nekako, iz mrtvila i drogiranosti budi, dolazeći u III izlazi na ulice, trgove, okuplja se u većem broju (Jupiter) oko medijskih kuća. A u opoziciji sa Uranom i Marsom biva zaustavljen – Marsom.

I dobro, sad sam im sve rekla…

Dosta.

VIII kuća ukazuju na podršku koju dobijamo od drugih, testamente, nasledstva, imovinu partnera, sposobnost regeneracije, seksualnost, kredite.

XII kuća govori o onome što je skriveno, govori o ograničenjima, sklonosti ka asketizmu, povlačenju, tajnim neprijateljima i pustim mestima. O ilegalnim poslovima i šteti koju sebi nanosimo. O unutrašnjem svetu, o nesvesnom, tu su problemi koje skrivamo, ono što generalno tajimo ili odbijamo da priznamo.

Ovo će biti teme perioda nakon eklipse.

Ono što je bitnije na individualnom planu jeste da je ovo vreme otpuštanja raznih stvari, vreme promene na ličnom planu. Dešava se na fiksnoj zvezdi Skat (treća magnituda) koja je vrlo srećna zvezda iz sazvežđa Aquarius.

Sazvežđe Vodolije je vezano za pročišćenje, te pojedinac sada može postati ono što treba da bude, više od onoga što sada jeste – može postati duhovno biće.

Zvezda u nozi Vodolije je zvezda koja vodi u pravom smeru, i mnogo je pozvanih.

Zbog dispozicije promene se moraju desiti, Uran i Pluton gledaju na dispozitore. Ako nećeš milom, onda si nateran. Ili ostavljen na milost i nemilost silama prirode!

Sada imaš priliku da budeš ono što jesi.

Vreme otpuštanja je vreme kada dozvolimo sebi da se isplačemo, da pustimo ono što nas opterećuje da od nas ode.

Ovo mogu biti i stvari unutar nas, strahovi, neispunjene želje, htenja, ljutnje, razočarenja – suočavajući se sa tim što nas boli i opterećuje, prihvatajući ga, ono nestaje.

Preko VIII i XII mnogo toga se sada može transformisati i otpustiti, ali mnogo toga i izgubiti ako ne želimo da pustimo.

Dalje sve zavisi od ličnog horoskopa, ukoliko se ovo dešava kroz V polje onda je vreme da pustimo decu da idu svojim putem, ako je X onda da menjamo profesiju, da napustimo trenutni status i položaj te krenemo dalje. U XI ostavite ideje koje se nisu realizovale do sada i počnite nešto novo.

U II dosadašnje lične vrednosti moraju biti ostavljene i zamenjene novim, rođenim kroz revoluciju i transformaciju!

U danima eklipse na fizičkom nivou može se osećati umor i pospanost, ljudi su opsednuti negativnim emocijama i mislima. Nezadovoljni i uznemireni svedoci su ili akteri nemilih događaja. 

Raste broj nezgoda i mogućnost suicida.

Treba izbegavati donošenje bilo kakvih odluka, odgoditi veća ulaganja. Izbegavati sukobe, ljubomorne scene.

Nestabilne emotivne veze i brakovi sada pucaju zbog razočarenja i afera.

Eklipsa će najsnažnije uticati na one koji imaju lične planete na 8. stepenu Riba ili Device, Blizanca ili Strelca.

Oni koji se bave bilo kakvim radom na sebi, imaju neku duhovnu praksu mogu doživeti značajan preobražaj na ličnom planu.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD