Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 27. februara do 06. marta 2017.

Bila je ovo još jedna uspešna nedelja za indekse u SAD-u i Argentini, Nemačkoj, Holandiji, Švajcarskoj, Australiji, Indiji i Brazilu. Kina i Hong Kong su takođe zabeležili skokove. Sa druge strane bez skokova, stoje Japan, Rusija i Velika Britanija. Zabrinjavajuća je brzina kojom su neki indeksi počeli da padaju pred kraj nedelje, posebno u Evropi.

Zlato i srebro su imali dosta dobru nedelju, dostigavši najviše rezultate od 11. novembra u petak. Uspeli su bez prevelike pomoći strane valute, koja je nastavila borbu protiv američkog dolara. Mazut je imao najuspešniju nedelju od 3. januara, što se podudaralo sa prvom opozicijom Urana i Jupitera. Druga opozicija ove dve planete se očekuje 2. marta. Jupiter i Neptun vladaju mazutom, a Neptun je takođe trenutno veoma naglašen zbog Solarne eklipse u Ribama 26. februara, budući da se nalazi u konjunkciji sa Suncem.

Kao što smo očekivali, bila je ovo veoma uspešna nedelja. Ali nas još više očekuje u narednoj. Daleko više. Da li smo ikada imali nedelju poput sledeće? Verovatno, ali budite sigurni da se neće još jednom ponoviti tokom ove godine.

U trećem delu knjige o geokosmičkim podudaranjima sa ciklusima na tržištu (“The Ultimate Book on Stock Market Timing: Geocosmic Correlation to Trading Cycles”), objavio sam studiju o dnevnom radu Dow Jones Industrial Average počev od 1928. godine, uviđajući glavne planetarne aspekte i njihov uticaj na primarni ciklus. U 67% slučajeva desilo se poklapanje u orbisu od najviše 8 radnih dana, što se smatra nivoom 1 (najjačim). Nije ih bilo puno ali je najviše uticaja imala opozicija Jupitera i Urana u 82% slučajeva, koja se odigrava na svakih 14 godina, a zbog faktora retrogradnosti nekada se dogodi u seriji od tri prolaska, što je sada slučaj. Prvi prolazak je bio 26. decembra kada je nekoliko tržišta imalo velike skokove, poput Rusije i Japana. Drugi prolazak, često najjači, dešava se sledeće nedelje u četvrtak.

Opozicija Jupitera i Urana je dovoljno značajan aspekt da zaokupi svu našu pažnju, pa ipak, ima i drugih potpisa prvog nivoa koji će se odigrati sledeće nedelje. 26. februara će Mars ući u konjunkciju sa Uranom, što se kroz istoriju pokazalo da ima 75% uticaja na primarni ciklus. Mars će biti u opoziciji sa Jupiterom sledećeg dana, sa 68% uticaja na primarni ciklus. Dva dana kasnije, Sunce ulazi u konjunkciju sa Neptunom, što je još jedan potpis prvog nivoa sa 79% uticaja na primarni ciklus. Potpis “deda” svima njima, opozicija Jupitera i Urana, dešava se 2. marta. Na kraju, 4. marta Venera kreće retrogradno, što ima 78% uticaja na primarni ciklus.

To je puno dešavanja u jednoj nedelji, i istorijski gledano u korelaciji je sa porastom primarnog ciklusa. Pa opet, treba imati na umu da finansijska tržišta predstavljaju odsjaj veće drame od nebeske – drame ljudskog carstva. Ne uzrokuje kosmos obrt na tržištu, već odluke lidera i glasača, dešavanja u prirodi, i nova moćna otkrića. Stvar je samo u tome što se sve to okine u isto vreme kad planete u našem solarnom sistemu naprave moćne međusobne veze. Upravo ulazimo u jednu od veoma važnih kosmičkih zona. Stoga, očekujemo velike promene trendova na mnogim tržištima, za slučaj da već nisu počela.

Sedam vanzemljskih svetova veličine Evrope je otkriveno kako orbitira oko male zvezde u blizini naše, a njih šest deluje kao da je dovoljno toplo da ima vodu na površini - izvor života. Patuljasta zvezda nazvana Trapist 1 se nalazi u konstalaciji Vodolije. Nema dokaza da postoji život na novotkrivenim planetama ali “Napravili smo ogroman korak i na pravom smo putu”, izjavio je astronom Amari Trajd (Amaury Triaud). Naučnici iz NASE su predložili novu definiciju planete, otvarajući vrata Plutonu za povratak na stari status. Ovo će primorati Internacionalnu uniju astronoma da odluči. Budite u toku jer ćete možda morati ponovo da naučite da ima 9 planeta u našem Solarnom sistemu.

Znali smo da će 22. februar započeti veoma naročit i čudan geokosmički period. Pa ipak, otkriće da imamo “braću sa drugih planeta” nije bilo nešto što bismo lako pretpostavili, mada ne iznenađuje, budući da ovi tipovi planetarnih potpisa, koji traju do 21. aprila, donose događaje, ideje i otkrića koja niko ne bi očekivao. Takva je priroda kardinalnog T-kvadrata sa Uranom, planete budućnosti i sadašnjosti, koja vlada naučnim otkrićima, posebno u astronomiji i astrologiji.

Naša najveća briga tiče se da li će ovaj tip vesti, poput planeta na kojima je moguć život, biti zamena za velike obrte cena na tržištima. Nikad ne znamo tačno koje oblasti ljudske drame mogu okinuti ovakvi planetarni nizovi. Pretpostavljamo da će uticati na tržišta jer je tako bilo u prošlosti u dovoljno visokom procentu, međutim, nekada se dešava da utiču na velika otkrića ali ne i na tržišta. Radi se o verovatnoći, a ne o izvesnosti predikcije koja je sudbinska ili neizbežna.

Što se tiče statusa Plutona, to nikada nije bilo pitanje za finansijske ili mundane astrologe. Pluton je itekako značajan faktor za finansijsku analizu. Nastavio je da radi kako je oduvek radio, bez obzira na klasifikaciju astronoma čija se mišljenja o njegovom statusu razlikuju. Za astrologe jedino pitanje koje se postavlja je da li se podudara sa ljudskim aktivnostima kada je naglašen, a odgovor je “da”. Na primer, Pluton vlada porezom, dugovima i deficitom. Trenutno je središnja tačka rastojanja (midpoint) kardinalnog T-kvadrata Jupitera i Urana. Nacionalni dug i porez su među najvažnijim temama u Beloj kući, i treba da se reformišu do avgusta (dokle traje i njegov težak aspekt).

Neki astronomi misle da Pluton nije planeta ali svaki astrolog zna da se on okreće oko Sunca i da utiče na specifične oblasti ljudskih aktivnosti kao i sve druge planete. To nas navodi na pomisao: ako ima života na novootkrivenim planetama, kako će astrologija raditi u tom Solarnom sistemu, u toj realnosti? I da li i oni imaju tržišta i potrebu za finansijskim astrolozima kako bi uočili obrasce promene? Bilo kako bilo, o stvarnosti nema pregovaranja.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD